onsdag

Vi har varit hos Louise :D Tkr vi har haft kul. Så gött att prata med alla folk och göra konstiga saker. Även om det var jag som stod för de flesta konstigheterna -.- Hämtade Madde vid kvart i 4, övningskörde (A) Åkte till Åmot, tog 61:an, haha gissa om jag var hyper! Sen tankade vi och när jag skulle trycka av spärren drog jag också ut hela handtaget så jag spillde bensin på jackärmen och över armen då. Men vafan ^^ Sen åkte vi till Louise då =) Käkade varma smörgåsar med massa ost och skinka och till det åt vi morot och gurk-stänger som vi döppade i dipp. Skitgött! Så gick vi över till The Tärnbrants och lånade deras hus eftersom de var på Mallorca. Där satt vi och pratade osv. Sen gick vi ut och gick.
HAHA. Vet ni vad som är konstigt? I måndags satt jag och jämförde. Trodde jag hade full koll på läget, men, vad ni än tror folk så har ni inte full koll! När man tror på det som mest så stuper det. Man kan inte ens lita på den man delar säng med. Haha, så lita fan aldrig på nåt. Det måste upp till bevis först innan man kan lita på det. Glöm för i helvete inte det! Det är mkt viktigt =) För eran egen skull. Grejen är, att bara för att jag satt och diskuterade detta i måndags så känner jag mig så otroligt bortgjord och dum. HAHA :D Vaddå blåst? Det som inte kan pratas om på ett håll pratas om på nåt annat. Inte för att man ska förvänta sig att allt ska vara tipp topp och nån ska va s.k. "utvald" meeeen. Ärlighet, hmm.. Det varar alltid längst!
Take a good look at me now, cause I will still be standing here. But to wait for you, that's all I can do, and that's why I have to say.. I wish I could just turn around. Take a look at me now, while I'm standing here.

You think you know someone,
but you never do.
(v

idag

Trying to figure out this life.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva men jag känner ändå väldigt starkt för att skriva en blogg nu.
Har varit hos Laila, jag och mamma. Hon var ensam för Evert och Christian och Fredrik var i Karlstad på hockey. Färjestad mot Södertälje tror ja och dom lär väl bli borta ett tag. Så hon pratade i telefonen som vanligt och lullade runt på Jalé och lyssnade på Indian-musik. Så jävla härligt att komma dit tycker jag. Blir så avslappnat och pratigt =) Det första jag gjorde var att ta med mig Blackie ut och kasta boll, han är ett sånt energiknippe! Tog pannlampan och gick ut på åkern. När vi kom in igen gôrade han såklart ner golvet. Vad annars :P Och sen spillde Laila ut saftglaset över hela golvet typ, och stoldynan. Haha, rolig hon! Lindahl kom med kött som dom hade varit och delat upp i slaktstugan och nästan direkt efter att han hade åkt, åkte vi också. Fast vi stod ute ett tag och tjötade lite och kollade på himlen. Den är faktiskt stjärnbeströdd och det är så himla underbart att kolla på.
   Vi människor är aldrig nöjda. Sanningen är inte alltid fager men så är det. Vi söker hela tiden efter nya saker och lösningar och har vi hittat lösningar och allt är bra så söker vi efter problem istället. För då tycker vi att våra liv är så meningslösa att man måste leta upp nånting för att det ska vara värt att leva igen. Ibland har man bara lust att lägga sig och dö och ibland vill man inget heller än att leva, varje minut till fullo. Vissa människor förstår inte vad man pratar på om man säger livets mittpunkt eller livets kärna. Om man förklarar att det är den känslan och de ögonblicken som får en att vilja fortsätta leva. Ibland vill man inte ens det, men man får kämpa vidare ändå. Förr eller senare så kommer den där belöningen. Så är det alltid för mig. Jag måste söka efter den där känslan och den tron. Drivkraften. Man ska inte alltid uppleva den för då blir den inte speciell längre. Kanske framförallt under den senaste tiden så har jag varit desperat efter den. Jag har inte känt den på hur länge som helst. Jag har fått vissa glimtar och smakprov av den men aldrig fått leva fullt ut i den. I somras hade jag den. På Rolling Stones kom den. På gospelen upplevde jag den på ett hörn, men aldrig fullt ut. Det kanske tycks långsökt och meningslöst att söka efter såna saker, men det är just den dära feelingen som gör att jag lever vidare. Känns som jag vill åka och uppleva nya saker. Var inte riktigt beredd på att börja skolan igen efter det här sommarlovet tror jag, kanske därför allt blev så himla fel. Jag snackade för mycket om det, jag är ledsen för det, nu har jag helt enkelt kommit till det stadiet då jag måste be om ursäkt för mitt tjat. Förlåt Sofia, förlåt Anki, ni som jag stre konstant med :P Förlåt alla andra också. Ni är hursomhelst underbara vänner.
Lust att söka nu. Det finns en enda sak som jag vill ska funka bra men samtidigt så finns det massa andra saker för att få allt "perfekt", men man kan inte få sitt liv perfekt. Vid vissa ögonblick är det perfekt. Det är ögonblick som tar tag i en och får allt annat i världen att stanna upp. Det är då man lever! Jag saknar den friheten. Visst är det ganska värdelöst att jag tjatar om det, va? But. If tomorrow never comes. Man måste ha det i beaktande också. För morgondagen kanske aldrig kommer. Men det var ändå inte känslan jag är ute efter.
Vill säga att jag tror, att jag vill ha mer tid och att jag därför måste prioritera och se i stora drag. Men som sagt, människor kan inte bara se i stora drag. Det har vi ju erfarat -.-
Mina tankar just nu. Sommar, kom tillbaka! Frihet, kom till mig! Ge mig riktig glädje i skolan! Ge mig tid att lira med Laila! Hjälp mig att slappna av, resa härifrån! Hjälp mig hitta mig själv, och på vägen.. Kanske även dig.
(v

kritik

Okej. Haha, sitter och kollar på MTV efter musikvideor. Såg nyss Avrils "Hot". Ursäkta men nu måste jag faktiskt kommentera det här. Vafan är det med henne!? Avril Lavigne som utgav sig för att vara en pojk-flicka och helt emot Britneys fasoner, har blivit likadan själv. Musiken är fortfarande ok, den har varit bättre, men kollar man på hennes musikvideor.. Nu står hon och kråmar sig mot ett mickstativ iförd korsett och nätstrumpbyxor. Det var väl Britneys vanliga look förr. Det hade man inte kunnat tro om Avril, men allt förändrar sig visst. Hah. Gillade hennes förra attityd bättre.
Och innan jag slutar inlägget vill jag tillägga att hon gjorde I'm With You grymt bra i Paris.
(v

tisdag

Andra dagen på höstlovet. Diggar det!
Tur att jag gick upp vid halv 10 idag för nu har jag hunnit med frukost, kratta löv och köra bort dom, och gå en sväng. Det är så otroligt fint väder! Fyllde på solrosfrön och talgbollar till fåglarna med så nu är nog dom också mätta och belåtna. Jag längtar till jul :D Och sen till sommaren! Tiden kan gött tröga sig riktigt nu på höstlovet, sen kan den gå jätte fort fram till jullovet då det sedan kan tröga sig ytterligare för att det sedan ska gå skitsnabbt till våren :) På vårterminen är det massa lovdagar och första maj och Gud vet allt =) Gissa om jag längtar.. Men först detta lovet! Jag måste försöka prioritera lite. Känns som att jag kommer va nedstämd igen när vi börjar nu. Uffa, så har jag ingen lust att känna men. Vi ska börja med redovisning i ensemblen också =( Hur kul som helst.. Men det är nog faktiskt en droppe i världen. Det kommer jag, Sanna och Linnéa fixa. Fast vi ska ha ESO-redovisning också, men fixade jag det förra gången gör jag det nu med! :) Tror nästan att det är det underbara höstvädret som gör mig såhär lätt  idag. Att jag faktiskt har varit ute nu på morgonen. Underbart! Man blir kall och sen när man kommer in blir man sådär mysigt varm i kläderna. Haha, tro det eller ej men så är det! Under det som återstår av höstterminen ska vi på estet göra ett projektarbete tror jag om våran ESO. Estetisk orientering då vi har orienterat oss inom drama, musik och bild. Vi ska nämligen sluta ha ESO efter jul. Men vafan, NOG MED SKOLA NU! DET ÄR JU LOV FÖRFAN =D Jag älskar lov. Jag saknar sommarlovet så jag håller på och dö! Men jag kan ju trösta mig med att det kommer fler sommarlov.
Läste i Expressen igår, om klimatförändringarna. Nu börjar jag faktiskt få lite panik för det här! Tänk om vi går under. Eller tänk om våran nästa generation får se jordens undergång? Jag kanske låter skrockfull men det är ju hemskt att tänka så. Det blir ju knappast bättre av att vi bara skiter i varningarna.

(v

making me wonder

Hejsan! Idag har Anki varit på besök hos mig :) Det har varit super tkr jag. Gött och få stri lite, vilket vi har gjort ganska mycket =) Vi kom på det vid 4-tiden och bestämde att vi skulle mötas i Ch-berg. Kul att du kom bruuden! :) Så hänge hon på upp till mig och nu det sista vi gjorde va att gå ut och gå i månskenet. Jag har inte sett en måne på förjävligt länge. Usch, och inte stjärnor heller. Vilket reminds me of something that happened some months ago. Och som jag saknar.. Den saknaden skulle jag helst inte vilja minnas. I alla fall inte utan svar. Så jag måste söka efter det nu, I feel.
Idag har allmänt rört om en hel del i känslobanorna. Det är klart ute och månen lyser, det är en anledning och en annan är att vi har talkat en hel del. Jag känner mig helt omrörd faktiskt. Punkt.
(v

söndag och jobb på statoil

Jobbat idag =) På morgonen med Leif och Elin. Och sen med Emma och Anna :D
Innan jag skulle åka dit kände jag mig hur jobbig och trök som helst, det enda jag såg idag var den gråa himlen och det förfärliga regnandet. Vem som helst kan bli nedstämd av det.
Släpade mig dit i alla fall. Så stod jag där i affären och efter ett tag kände jag att, nej fan va gött och komma hit egentligen. Släppa allt där hemma, allt med skolan och allt som blivit en plåga. Släppa taget om det man håller i så hårt och bara få vara på jobbet med dessa underbara personligheter. Se folk som man gjorde i somras. Åh fan, det finns så många minnen, tro det eller ej :) Återupplevde vad sommaren har gett mig idag. Fast nu ser man världen utanför på ett annat sätt. I somras stod jag och hängde desperat på fönstret för att kolla vilket håll molnen rörde sig åt :P Fatta vad beroende jag var av att ha fint väder. Det är jag fortfarande =D Älskar sol och blå himmel. Men nu har nog sommarvädret, den solen och den himlen gått i ide. I believe so. Jag saknar sommaren så obeskrivligt mycket. Men tillbaka till ämnet!
Ifrån kassan ser man affären och det som händer på ett annat sätt. Nu påminner det nästan om jul när folk kommer in i stora täckjackor och med vantar (tro det eller ej) och har blött stripit hår. Tänk vad saker förändrar sig. Det trodde man inte i sommar när folk kom in i baddräkter och bikini, solbrända och bruna och man själv höll på att förgås där bakom disken. Fläkten på 3:an och öppen dörr men man fick ändå stå och vifta med armar och ben. Så fort man fick lunch grabbade man en glass och avnjöt i värmen. Helt fantastiskt. För nog fanns det några fina godbitar under även denna konstiga sommar. Nu hoppas vi på fina vinterdagar, förutsatt att det faktiskt blir någon vinter.
I'm talking to my brusch nu som jag inte har hört ifrån på ÅR! :S Det är ju vansinne. Måste göra nåt nån dag iaf.
Who says you can't go home. Det ska bli min räddning och min överlevnadskur denna vinter =) Snart är vi på G igen. Förhoppningsvis. Om vi inte tappar varann på vägen..

(v


söndag

Det var väl trevligt att ha besök igår men kanske ännu skönare när det åkte. Åtminstone en av dem. Det är så synd att såna saker ska förstöra för en. Hmm, besviken, minst sagt. Men va ska jag göra åt det?! Jag har inte en enda tygel att dra i. Hoppas innerligt att du inte sumpar det hära nu. Då dör jag. Då vill jag ärligt bara gå och gräva ner mig. Har du insett att du har världens chans? Att du really har fixat det? Det är ju hur bra som helst.
Men nu måste jag uttrycka min ilska lite här. Att du är så ansvarslös att du inte kan hålla dig ifrån det innan du ska åka på födelsedagsbjudning?! Man kan ju undra om du är dum i huvudet på riktigt. Om du är född sån eller om det är denna förbannade alkoholprocentiga drycken som har gjort dig sån. Kanske för alltid, det lär vi ju märka. Egentligen borde jag ställa ett ultimatum. Och ens knystar jag nåt kommer väl du med den dödande kommentaren, varför i helvete lägger du dig i allt?! Men vet du vad! Jag lägger mig inte i nåt. Jag har aldrig sagt nåt så fuck off! Det är först nu!

ååh :@
nu ska jag iväg och jobba
(v

besök

Så.. Nu har pappa och co åkt hem. Första intrycket var väl inte precis det bästa i hela världen -.- Det var som det brukar och det tog mig ner på jorden. Nej, det tog mig mycket längre ner än så. Jag gick genom jorden. Dit ner, ja vad man nu kallar det. Om man kallar det helvete eller inte, no idea! Även fast jag har varit där nere 850230583495023 ggr så kan jag inte sätta ord på det. It scares me. I alla fall att inte kunna göra nåt. Ändå så har jag inte värsta stora problemet med det. Det kanske är för att jag väljer att inte se det och vara någon annanstans istället. Bör jag känna mig värdelös? För jävlig? DUM kanske. Ett tag hade jag bara lust att säga: It ends tonight. Right here. Lust att slänga mig nånstans, smälla igen en dörr och bara: AAAAH! Skrika en stund för att sen sitta helt stelt och uppgivet och inte göra nåt åt det. Samma visa igen -.-
Sättet vi går och står är ändå så lika. When light turns into darkness.

Dig saknar jag.

Och du gör mig besviken om och om igen. Åtminstone så tappar jag hållningen när du inte engagerar dig som förr.
(v

hope is gone

jag är ledsen.. :/ jag hatar det. varför blir det alltid såhär? du kan väl inte hålla dig borta och du är feg och värdelös och du tror att du är nåt. vemfan bryr sig om bertil! våga stå på dig istället. åtminstone så bör du göra det nu. för nu har du trots allt lyckats.

och vad beträffar dig så är du också totalt värdelös och en STOR jävla mes för att du inte pratar med mig. men grejen är att jag trodde jag kände dig, vilket jag tydligen inte gjorde. och ändå på en finger vet jag vad du går för. du skulle aldrig göra blablabla t.ex. för att du aldrig visar dig nuför tiden. det är mkt jävla synd för jag hade inte haft nåt emot att få prata allvar.

och du är förändrad och snälla TA MIG TILLBAKA TILL MIN VÄRLD! :/

lördag

Centret med Madde och spelat idag :D vi hängde runt med Anki också. Kul =)
Jag och mamma, tröga som vanligt så vi var sådär ca 45 minuter försenade men det löste sig. Vi fick en kvart på oss och ställa in ljudet och öva lite låtar så det var ingen fara!
Kom hem vid halv 5 tiden tror jag klockan var, och då satte jag mig här för att kolla läget men typ ingen inne så jag drog :P Nu har jag kört bort till Madde och tillbaka för att hämta Martin som var hos Rasmus. Me like köra bil =D
Snart kommer pappa, Ann-Katrin och farmor. Fick sopa verandan förut för fågelfaan har dragit ut massa isolering som låg utspritt över hela verandan :S GAAH.
- Du är knäpp
(v

fredag

Mm mums. Hade skitont i magen imorse så jag stannade hemma från skolan :) Med andra ord så tog jag lov redan idag. Vaknade av att mamma och Bengt skrek där nere och det var för att hunden som bröt ryggen nästan halkade omkull på vårat opålitliga golv. Gick och la mig igen några minuter över 7 och sov ända tills mamma kommer in på rummet och drar upp rullgardinen och visar mig på gospel-artikeln. Då va klockan halv 11. Nu är den 14.22 och jag har suttit hela förmiddan och tagit ut låtar tills imorn. Gjort GEMU läxan och tränat på min sång och ensembleredovisningen vi ska ha efter lovet.
Sen ska jag åka till Madde och rigga upp PA:t och jobba ihop oss så vi blir tighta på låtarna. Blir nog bra!
Jag blev så förbannad på en låt förut alltså. "Lord loves a drinking man", den har ett tempo och en text som man rabblar bort sig på hela tiden. Den går mig verkligen på nerverna! Så förut bara slängde jag iväg noterna i väggen. Mark Chesnutt kan komma hit och spela den själv -.-
Men nu är det lov i alla fall :D <3 Jag hoppas det blir mycket slappande och festande. Om vi hittar ställe att vara på :P Jag älskar fredagar <3
(v

torsdag

Här sitter jag med en handduksturban på huvudet och tjatar mig genom msn och musikbiblioteket. Måste kolla allt, och vad det är för grejer jag har egentligen. Det är nog dags att radera lite. Jag har omkr 6-7 GB musik. Det är inte riktigt nödvändigt.
Idag är det torsdag och jag är trött som fan, för hela dagen har gått i ett utan något uppehåll överhuvud taget. Härnäst: jo, sova, men först ska jag sammanfatta dagen. Först ska vi sätta på en bra låt.. Så, det blev "feels like tonight" och nu ska vi börja.
Lämnade in svenska uppsatsen och brevet om mig själv på engelskan. De sakerna satt jag med hela kvällen igår och gjorde färdigt och på slutet av uppsatsen var jag dyngtrött och satt och nickade till framför datorskärmen. Det är helt konstigt att man kan bli så trött. Jag är verkligen skoltrött. Tyvärr :/
Vi hade teori på idrotten, precis som jag trodde så jag slapp att dra med gympapåsen som är förjävla tung tillsammans med väskan. Vi ska ha litet projektarbete och jag tror jag ska göra G-kriterien bara för jag orkar inte mer och jag har ingen lust att göra i ordning ett till anförande och hålla i fem minuter för klassen. Jag sa ju att jag blivit skoltrött! :(
Idag hade också Ias grupp redovisning och sjöng och spelade upp snackorna för oss. Redovisning ska vi ha veckan efter lovet (DET EFTERLÄNGTADE LOVET), på torsdag. Jag, Sanna och Linnéa borde verkligen öva ihop oss. Det gick visserligen ganska bra redan i tisdags, samma dag som vi valde låtar. "Under ytan" tog vi.
Efter ensemble redovisningen hade vi svenska och såg färdigt på Grease som vi hade sett på igår. Filmen man har sett 2000 gånger redan..
Jag, Alexandra, My och Linnéa gick ner till musikskolan sen och 3 av oss hade gemensam tillsammans med 2:or och 3:or för Anna va borta denna torsdagen. Vi ska börja blanda grupper nu. Uusch! Man överlever väl det också men.. Hoppas jag och Magdalena får byta :D
På kören jobbade vi med julsånger. Jag, Sanna och Madde har alltid sånt flyt med stämmorna där. Haha ^^ och idag satt Alexandra bredvid mig också så vi hade lite problem med "Duddeliduddandej" och "Ragnars rabarberrabatt" =)
Jag skulle stanna kvar i stan idag för jag hade lovat Martin att gå på bio med han. Råttaoville eller nåt, jag vettefan vad den heter asså, men det handlar om den där råttan som bor i ett kök i alla fall. Skitsöt film tyckte jag. Men det var lite för mycket text i slutet och så för barn. Det var en gubbe som skulle skriva en recension (jag har glömt hur det stavas och är för trött för att kolla upp det och tänka efter) om restaurangen och använde orden kritik och utsökt blablabla, massa ord som är rena kinesiskan för småbarn. Det var lite synd, annars va det skit gullig :)
Innan bion (efter kören) tog jag följe med Sofia i klassen bort till banken, sen gick jag till Timmys för att köpa lättvindig snabbmat. Pommes stripes och en äppel mer. Då mötte jag Magda och jag hakade på henne hem till hennes lägenhet på Parkgatan. Jättesöt lägenhet på 6:e våningen! Skitkul att följa med ;D Så jag åt färdigt där och hon visade mig kort, o vi pratade en massa =D Sen va jag tvungen att dra för mamma hade kommit och vi skulle på Nordells så jag gick ner till stan igen.
Nu kan man helt enkelt sammanfatta det som att det har varit en fullspäckad dag med många besök här och där och raka spåret hem för att sedan sitta och ta ut en handfull samling med låtar inför lördagen. Nu är jag skit trött och håller på att kolappsa. Förövrigt allt bra :) Hörs.
(v

23 oktober

Kl är 22.47 och jag har precis ätit upp mina smörgåsar, fyllt vattenglaset och bärt upp det på sängbordet. Och lyssnar till ljudet av inkommande meddelande som bara låter som ett vibrerande ljud. 3 styckna tror jag att jag har fått men jag måste ändå skriva några rader här först innan jag somnar, nog för att det är min födelsedag och den här dagen inte kommer att komma tillbaka förrän om ett helt år. Plus att i ett år får jag njuta av tanken att jag är exakt dubbelt så gammal som min lillebror. Detta året, sen aldrig mer. Ganska ra'l tanke. Hur någon människa nu kan tänka något liknande!
Laila kom förut och hon hade med sig äppelkaka med nougat på och vaniljvisp till, extra till mig :D Plus att hon hade skaffat fram en väldigt liten söt present. En bok, som högst var 1 x 1dm, som handlade om att våra liv förlängs med ca 6,7 år om man tänker positivt. Det var små målade bilder och små lättförståeliga ordspråk under. Jättesöt tyckte jag :) Då kan jag slå upp ett om dagen och försöka leva upp till det. Ingen dum idé.
Vi satt och pratade och jag tror hon var här ända till klockan nio. Fick höra om ett otroligt livsöde och om hur mycket två ögon egentligen kan se. Ingen som kan ana det. Sätter man sig och tar sig tid att lyssna på en person så kan hur mycket som helst komma fram. Att möta folk, uppleva saker, allt formar ens liv och allt är så himla värdefullt. Ibland får man en sån flashback och inser såna saker. Insåg också att jag desperat längtar efter att få åka utomlands :) Fast sanningen kanske är att man suktar efter lov, och fester, gemenskap. Det var otroligt gött att denna människan kom i alla fall. På något konstigt vis så påverkar hon mig. Positivt. För det mesta i alla fall. Detta vet hon inte om, men hon är nog den människan, som har påverkat mig mest hittills i mitt liv. Tro det eller ej, men så kan det vara. Ibland smyger sig bekännelserna på. Tack för det.

(v


tisdag - min födelsedag

Tänk att det var exakt 16 år sen. Lite skum tanke. Men ganska kul ändå =)
Har haft gympaprov och jag kan verkligen säga att jag var beredd på det i alla fall, för jag hade haft flera folk som talat om för mig om det var svårt eller inte. Det gick ganska bra, och jag skrev så mycket jag kunde så vi får väl se vart det bär. Jag lär säkert bara få godkänt ändå, men jag får nöja mig med det ^^
Jag och Madde bestämde på svenskan att vi skulle till "biblioteket", glömde nämna att det var stora statsbiblioteket så vi drog oss neråt och sen hem med tåget. Gunnel hämtade oss i Åmot och då hade vi hunnit diskutera nya låtar till spelningarna och komponerade till och med en ful rapp-låt med hjälp av Gunnel :P Mamma hämtade mig i Öjenäs och därifrån satte jag stolt på övningskörs-skylten och körde hem. Eller till mormor för hon hade gjort middag och tårta :D Så vi åt litegrann där och bestämde oss sen för att köra till Fjällby, men efter halva vägen dit bestämde vi att vi skulle åka till Aschtan och vända där. MEN ;) Då tog vi oss en tur till farmor och farfar! Wiie =D Och hälsade på dom. Farmor stod och pratade med pappa när jag kom så jag stormade in i precis rättan tid. Så på lördag kväll kommer pappa, Ann-Katrin och farmor :)
Nu ska jag köra till Adolfsfors med Bengt ^^ See ya motherfuckers!
(v

måndags kväll (måste variera min måndagsrubrik)

Helgen var helt oförglömligt rolig. Tillsammans med alla musikgalna, gamla som unga, freaks i Eda och Gunnarskog kyrka. Resan dit har varit ett otroligt kul minne :) Den känslan som jag fick ska bevaras långt inne i hjärtat.
Veckan har börjat om på nytt, som om den skulle undgå att inte göra det. Den kommer för alltid att göra det, vare sig vi vill det eller inte. Kanske när världen går under, först då kanske det ger sig. Tills dess får vi bara stå ut. Inte för att livet bara är pest och pina och inte för att jag ser framemot jordens undergång. Verkligen inte, men iaf.
Sovmorgon, ungefär en timme längre än vanligt och ärligt talat så tror jag inte den gjorde så mycket på mig idag. Jag var visserligen något piggare idag om man jämför med alla andra dagar. I lördags var jag till exempel helt utkörd när jag skulle gå upp, men jag ångrar mig inte för en sekund att jag gick upp, som ni säkert redan vet vid det här laget :)
Dagen idag började ganska roligt. Sanna berättade en kul morgon händelse och raggade på folk som frivilligt kunde ställa upp och skjuta henne. Det tyckte ingen var nån bra idé så hon lever fortfarande :) Sandra, Linnéa, Sara och jag övervägde att skita i GEMUn och äta istället, för alla musik/esteter skulle nämligen på konsert på musikskolan. De flesta som uppträdde var elever som hade gått ur musik/estet för 1-2 år sen, och höll på med ett projektarbete nu. Grymt bra tyckte jag. Det var som Martin sa, svårt att sätta genre på dom men om jag ska försöka göra det så blir det en blandning av rock, hårdrock, jazz och modern konstmusik. Eller typ filmmusik som Martin tyckte. Sen väntade vi på musikskolan en stund och gick sedan upp till draman. Där lärde vi oss hur man slår personer så att det ser trovärdigt ut. Och så skrev vi osammanhängande repliker som vi sedan gjorde sketch av och spelade upp för varandra. Faktiskt kul det =)
Var och spelade på pianot förut hos Jens och Sigrid och hälsade på alla barnen. 7 styckna tror jag att jag räknade till, och en till lär det bli. Dom är så söta allihopa. Pianot var ganska ostämt men man måste alltid stämma det efter man har flyttat det ändå så! Fast D och D# hade ett konstigt "dojng-ljud" men det blev borta när man tryckte ner pedalen så det kan hända att det är en stämningssak. Det märker vi, men typ nästa år får jag väl hit Malmsjö-pianot som ska bäras av 4 starka män. Haha :D
Vi var in på Bug också och kollade på träningsoverol till mig för 500:- fatta vad dyrt! Bara mjukisdress typ, Adidas. Helt sinnessjukt ju! Så var vi ner på centret en sväng och kollade på sån dress där också men finast var nog den på Bug ändå.
Måste träna på gympaprovet nu. Har redan gjort det ett antal gånger men övning ger färdighet.
EastMountainSouth - Ghost (Dawsons Creek) <3
(v

söndag - gospel i gunnarskog

When you walk away, I count the steps that you take.
Do you see how much I need you right now?

Älskar gospelen :) Det är så himla tråkigt att det är slut nu. Det var ju bara ett projekt. Ett återkommande som tur är :D Längtar till nästa projekt Karin drar igång med! Hon är väldigt effektiv.
Va hos Laila förut innan vi skulle dra till gospelen och där satt jag och klinkade på pianot. Kanske får ett Malmsjö-piano på födelsedagen. Ska åka och provspela det imorn tror jag. Blir perfa det :D Så får vi väl hit det nästa år typ. Haha, brukar vara så ^^. Men jag trökar väl! Fast jag vill ha det snart :)
Curly Sue - Takida <3 Den låten är underbar!
Jag vill ha LOOOOOV. Inte länge kvar nu. Längtar. Längtar till och med till födelsedagen, och VAD är det för speciellt med den? Baha, jag får börja övningsköra. Vaddå bo ute i bilen? Haha :D Skita i skolan! Åh, vilken lockande tanke. Haha. Fast nu va jag lite ironisk men XD Skulle INTE VA FEL! Eller bo i kyrkan med gospelkören. JAAAA :D Haha. Jag och Laila ska skapa lite mera musik också :)
Find the strenght, vilket jag gör när vi gör musik på bra villkor. Som gospel t.ex :D love it! <3
(v

lördag - gospel i eda

Jag och Sofia förut i församlingshemmet:
E och S: - Ska vi kolla vem som har mörkast hår?
E: - Det är jag, men du.. Vi kollar vem som har ljusast då.
S: - Aah, men det är ju du!
Jag tyckte den va så klockren! Och Gabriella bara; ahaa? ^o) Haha ^^
Jag tar tillbaka allt jag har sagt om helgen och gospelen och alla tråkiga miner. DET VAR GRYMT KUL :D Har ganska nyss kommit hem ifrån kyrkan och det har varit såå bra! Speciellt på sista låten då vi stod och hade världens gympa på "Oh Happy Day" då Isabell sjöng. Hur häftigt som helst. Åååh vad tomt det kommer bli när det inte är någon gospel på onsdags kvällarna. Tänk att allt roligt måste ha ett slut, haha. Kändes så himla gött när vi stod där uppe på den där ställningen och bara: EEEVERY DAY! Yeah!
Vi har imorn kvar förresten, så det är ju inte riktigt slut än :D I Gunnarskog. Och Karin är så himla bra, att hon orkar med allt det här! Tusen rosor till henne :D Love it.
(v

höstlov om en vecka

Vet ni vad jag kom på? Att det bara är en vecka kvar tills det är höstlov :) Jag längtar som bara den efter att få sova på morgonen. Det blir lite som att ramla tillbaka i sommarlovs vanor. Åh, vad jag saknar sommaren. Även om det inte varit det mest klockrena sommarlovs vädret då, så har vi varit ute mycket och festat och haft kul och genomfört planer. I like that feeling :D Jag gillar att vi är galna.
If I only could tell you, and if you only could understand.

The clock's running down. the team's losing ground, to the opposing defense. The young quarterback, waits for the snap, when suddenly it all starts to make sense. He takes a step back, he's under attack, but he knows that no one can touch him now. He seems so at ease, a strange inner peace, is all that he's feeling somehow. He looks to the left. He looks to the right, and there in a golden ray of light, is his open man. Just like he planned, the whole world is his tonight.

Längtar tills lov :) Hoppas och tror.
(v

fredag

Skriver jag ingen blogg idag kan man börja undra vad det är för mysko med mig, så säkrast att jag gör det. Det är ju fredag :) Men det är inte lika roligt att ha fredag idag, för jag vet att hela helgen kommer jag ägna åt Eda och Gunnarskog kyrka. Fast det är roligt det också :D Vi gjorde sista gospel övningen i onsdags. Uffa :/ Det är trist att sluta, men sen får man visserligen onsdagkvällarna lediga igen. Fast whatafuck. Hade inte gjort så stor skillnad på mig ändå tror jag :P
Var och såg på estetshowen idag. ES1MU har redan varit och kikat på förberedelserna men det var grymt kul att se dom idag. Man fick ju se hela showen :) Jag diggar Robin och han andra som gjorde sketcherna. Fan va grymma personer :D länsman, länsman, länsman, länsman. Haha! Kommer bli skittråkigt när 89:orna slutar i alla fall. Life is a highway gjorde dom skitbra och det var en till låt som han gitarristen hade gjort som jag föll pladask för. Awesome :)
Imorse började vi med ESO/musik som vanligt på AKM tillsammas med Elisabeth, men efter att ha suttit där i typ 10 minuter och kommit underfund med att vi inte skulle hinna redovisa eller någonting så ringde hon bort till Ritz och vi fick knalla dit tidigare. Vi snek oss platserna längst fram, snekna som vi är, och såg hela showen då ofc. Efter det drog vi upp till skolan och käkade, sen gick vi till bilden och då hakade Änks på. Sanna fixade sin schnögga mask och förvandlades till öhm.. Transvestit! Jag satt och gjorde ingenting i två timmar, bara slipade litegranna på masken och sedan kollade på estetshowen från igår på film. Fick återigen se halleluja-snuttarna med Robin och den andra killen. Haha ^^, så fränt! Sen tog vi följe med Amanda, Louise och Joanna ner till tåget och körde i rasande fart ner till centret där jag köpte en ful väst och sen hem. Såg Katarina och Birgitta, Sofias mormor också. Jag hoppas och tror i alla fall att det var Birgitta. Hon va jävligt lik iaf! Jag lekte olaglig och startade lite för tidigt med min övningskörning och körde ifrån Fjällkorset och hem. SKÖJ. Mötte en bil på den trånga och smala grusvägen så jag fick väja. Värsta coolt B)
Nu ska jag masa mig med uppsatsen och idrotten hade jag tänkt mig. FAST ÄNDÅ LYCKLIG ÖVER ATT DET ÄR FREDAG :D <3 HAA´T!
(v

huuum

Varför måste det kännas så helt åt helvete, så att det nästan går en på nerverna. Tycker inte om känslan och helst av allt så skulle jag bara vilja slänga ner den i en låda och ställa mig på en stol och hoppa ner på den med all kraft som finns i världen. Sen bara kasta den, av vrede, rakt ner i ett stup så kan den ha det så jävla gött där sen! För det är inte värt det. Vill inte känna såhär men det blir fan så ändå. Det är väl pg.a att allt har blivit så. Bara att det går mig så extremt på nerverna, det har det ingen anledning till att göra, men gör det, det gör det ändå! Vaddå, det händer ju inte överdrivet mycket men ändå ska det alltid bli så. Kanske är ett tecken på att det är höst också, vem vet. Jag har ingen lust att veta för den delen heller. Men va kan man göra åt det? Det kommer ju knappast bli like that igen. Who cares, tycker nog alla. Jag kanske också skulle bli lika maläten och lätt på orden jag med. Kanske skulle leda någon vart det. k u l .

(v


justalittlebit-mariamena

Just a little bit stronger
Just a little bit wiser
Just a little less needy
And maybe I'd get there..

Just a little bit pretty
Just a little more aware
Just a little bit thinner
And maybe I'd get there..

Clearly, clearly I remember
Hiking up my skirt
Asking for your time

Clearly, clearly I remember
Nervous if ever confronted
And questioning myself

Oh perhaps, perhaps if I got better
Perhaps if I challenged myself
Perhaps if I was

Just a little bit stronger..

Clearly, clearly I remember
pulling up my shirt
Staring blank ahead

Clearly, clearly I remember
Days of useless crying
Almost feeling dead

Oh perhaps, perhaps if I was smaller
Perhaps, I could control myself
Perhaps if I was

Just a little bit stronger
Just a little bit wiser
Just a little less needy

And maybe I'd get there..

Just a little bit pretty
Just a little more aware
Just a little bit thinner

And maybe I'd get there..

tisdag

Gissa om jag var glad att jag inte hade kvällen uppbokad ikväll! För då tänkte jag att jag kanske kunde duscha vid 7-tiden, äta nåt och sedan gå och lägga mig i tid. Jag brukar aldrig klara det så egentligen, varför skulle jag göra det nu. Bara att imorse kände jag behovet av att få sova! Va helt pissed off, för att jag var tvungen att gå upp. Visst, det blir alltid bättre när man går upp och kommer igång men innan det, då önskar man att man aldrig hade varit född! Sån är jag. Vissa mornar går bättre men imorse mådde jag psykiskt dåligt och Martin rådde mig att planera och lägga mig tidigt. Grejen är att sånt kan inte jag! Haha. Som Madde sa förut på tåget, en tjej som hon känner jobbade stenhårt för att komma in på musik/estet och sen när hon började där blev hon hur skoltrött som helst och slappade. Det blir ju vad man gör det till. Jag ska ha något mitt emellan.
Jag och Säna gick ner på Ritz idag och kollade på 3:orna när de repade och satte ihop sitt show-program. Hela högen (ES1MU) stod innanför dörren som tur var! Showen låter helt awesome :D Ska blir hur kul som helst att kolla på det, och sen i 3:an utföra det själv! Eller i 2:an, om vi väljer ljudteknik, få vara med och sköta ljudet på 3:ornas show nästa år. Fast fan va ledsamt det kommer bli när estet 89:orna slutar. Det är helt deprimerande ju :/ Tkr jag. I'm coming with you :) Lockande tanke i alla fall.
Hade gympa idag och vi gick igenom styrkelokalen nere i källaren. Nog för att jag har varit där förut, va nämligen dit med SP1C när jag ingick i den klassen :) Försökte ta så många maskiner som möjligt för jag tycker det är dretkul att va där nere, dit borde vi gå oftare på idrotten! På torsdag har vi säkert basket i B-hallen, eller kanske A-hallen utan lärare, halva klassen. Blir nog väääldigt seriöst känner jag på mig! Hade svenska prov sista timmen idag också. Jag och Linnea fick smyga oss in hos bildarna i sal 14 och sitta där. Inte så svårt, men det som var svårt va detta med bi och hvudsatser för man blev så osäker. 5 minuter efter bussen hade gått var jag färdig men ännu mer synd var det om Madde som hade sprungit dit och precis när hon va framme vid bussen gick den. Fatta vad sur jag skulle ha blivit! Så det blev till att gå runt på stan lite, köpte linne och sedan ner på Nordells för att köpa varm choklad, med Sara och Madde. Vi bort till vårat rääcertåg och jag va hemma vid typ halv 5-tiden. Kastade lite boll med Martin och åt mat och övade på GEMU, nu sitter jag framför den väldigt tilldragande datorn.
Give us life again, cause we just wanna be whole.
(v

måndag

Måndag vilket innebär drama!
Och vi började kl 9.05 med tråkig och oseriös engelska, som sedan övergick till seriös matte. Det enda jag är seriös i är matten. Svenska och engelskan kmr gå helt åt pipsvängen för mig. Och det värsta är att det inte är någon bedrift. Efter matten hade vi GEMU med Clara och sedan upp till skolan med Sandra, Sara och Linnea för att käka. Efter att ha suttit i maten ganska länge och pratat om väldigt mycket, eller i alla fall jag och Sandra :D så gick vi ner till Kim på draman. Så himla härligt när vi gör EGO-övningen tycker jag. Med härlig musik till eller när vi ska sammarbeta. Askul :) Jag, Amelie, Veronica, Anders och Madde va i samma grupp och gjorde uppspel till en dikt om snö. Men konstigt nog så gick draman ganska trögt idag, hm, undra vad det berodde på? Sen slutade vi i alla fall och jag blir alltid så sleten efter såna psykiska övn. Fast det är gött och känna att man har åstadkommit nåt :) Sen satt vi och planerade lite Danmark på tåget. Wihoo, jag vill dit. Jag ska råna varenda Statoil/Konsum affär. Nån som vill haka? YEAAH!
Nu ska jag snart iväg på kvartsamtal på musikskolan. Ska till Martin Hultén :) Önska Nisse som pianolärare, om jag får piano! Måste hem och träna på svenska sen. Prov imorn! Antar att det blir datorn också :/ Uff.
Vet inte om du vet, men du har förändrats.. Trevlig kväll, you motherfuckers!

20.04
Tillbaka ifrån kvartsamtalet i stan. En kvart kan jag inte påstå att det tog direkt, snarare 45 minuter, för jag är så dryg, ska prata mest möjligt och få mest möjliga sagt och fråga om jämt allt och blablabla. Nu ska jag öva på svenska! Jag ska inte säga att allt är perfaa men allt är lugnt och det är huvudsaken :) Nöjt mig med min situation.
(v

söndag - svenska

Dagen går sakta framåt. Snigelfart, men det är bättre det än att det ska bli måndag hur fort som helst. Hoppas denna veckan går fort, och att svenska provet inte är svårt. Det orkar jag inte med :P Måste/behöver verkligen göra den där svenskan, åtminstone kolla igenom den för vet knappt vad amortering betyder. Ska ge mig på en förklarning här och nu då: den delen av en skuld man betalar. Kan man säga så? Eller avbetalning av en skuld. Eller enbart avbetalning. Revers = skuldförbindelse. Fan, hur ska jag komma ihåg allt dethära! Dessa två är svårast. Men jag fixar det nog, somehow. Debitera = skriva räkning på eller påföra någon en skuld. Solvent = kunna betala. Attestera = bekräfta med sin namnteckning. Dessa fula ordspråken också. Hur stygga som helst! xD Frottera sig med någon eller gjuta olja på vågorna. STÖGGT!
Vilka planer man kan ha inför sommaren 08 då :) Danmark, HEEJ SPRIT! Kommer vi genomföra den resan kan jag tänka mig alla galenskaper som kommer inträffa. Vilket drag xD Men kommer vi till Danmark måste vi också festa där! Yeeah. Annars blir Emmelie lessen. Men jag skrattar om Anki åker fast i danska socialen! Det hade varit pricken över i!

Det hade kunnat bli ett oförglömligt minne.

(v

nåt som stör mig

Kan inte sätta fingret på vad det är men något är det :)
Rätt varmt ute idag om man jämför med antarktisk-klimatet som rådde igår morse. Men det var nästan finare igår, för idag är det sådär blött och fucking trist som det brukar vara på söndagar. Hatar dom mer än allt annat -.-
Jämt varit ute hos hundarna och släppte ut dom, och gissa vad. Bengt hade släppt in 3 lösa hundar i samma rum så mattor var utdragna på golvet och mitt i allt låg en porslinsdocka och stirrade stelt rätt upp i taket. Dessutom så hade dom pinkat på detta så det var inte direkt det fräschaste jag har sett, men ändå. Jag har sett värre. Letade upp fågelhuset samtidigt så nu ska jag ut och montera upp den på en stör tänkte jag.

- du, hoppas det känns bättre nu
du vet väl om att du är värdelös
(v

saturday night

Pratat i tlfn ett bra tag, stre med Jocke. Inte pratat med honom på år och dag så det var dags nu! :)
Lördagen (idag) började med att jag vaknade vid halv 9 av att det va ett förhelvetes tryck, om man får uttrycka det så, så jag va tvungen ner på toan och sedan släppa in Santa som desperat stod och karvade på dörren. Sen ringde pappa några minuter senare och erbjöd sig att fixa vaccin till mig. Han och Ann-Katrin hade suttit och diskuterat det där. Och det kostar ju typ 4-5 tusen att bli vaccinerad så, det blir en bra födelsedags present, även om den va lite annorlunda! Gick upp samtidigt med morsan och det blev sen film framför tvn i ett iskallt hus. Det va ju förfan frost ute och vitt och kallt. Har funderat över hur himlen ser ut när det är vinter, jag har aldrig riktigt reflekterat över det, men i vinter tänkte jag att jag skulle det. Bara för att veta liksom. Skratta lagom åt den geniala idén ;)
Men hur som helst så såg jag och morsan på "the green mile", skrev en liten snabb blogg om den förut här nedan. Det var väldigt bra men också en av de hemskaste filmerna jag nånsin har sett! Efter filmen som var slut vid typ 14-tiden (för att jag hade tryckt på paus 200 ggr eftersom telefonen ringde och jag var tvungen på toa och mamma skulle tända i pannan och gud vet allt), så åkte vi till mormor och morfar och käkade. Åt potatis och älgkött av en älg som ungefär en vecka tidigare sprungit fritt och bekymmerslöst i skogen. Så kan det gå när det är älgjakt! Sen blev det centret med mamma, mormor och Martin för dom skulle handla och då hade inte jag nåt att göra! Träffa Amanda och Raymond och prata med Patrik :) Feta mig på kebabtallrik på Pino och köpte badkulor till Martin. Åkte sen hem och fick för mig att jag skulle leta upp aromoljorna vi har och hittade dom ganska snabbt i en liten träkorg. "julmys" och "vanilj." Tog vaniljen och hällde upp i min aromalampa som jag fick av Amanda förra julen när vi var på Indiska i Krlst :) Luktar vanilj i hela rummet nu. Nere också för jag tände på den jag fick av Laila :) Sen ringde polarn och vi pratade i telefonen ett bra tag och nu gick jag in här för att kolla läget. Inte för att det finns så mycket läge att kolla men! Älgjaktsfest närnäst. Mohaha :D
(v

the green mile

Helt underbar film. Jag har grinat så ögonlocken är alldeles tjocka iofs men I don't care för den filmen va jävla bra! Den slår allt! För att inte tala om den söta lilla musen och han Del när dom tog honom till den elektriska stolen.. Jag dör :/ Aldrig sett en så hemsk film. Dödsstraff, det är då en sak för sig. Väljer fel person, oskyldig avrättas. Olyckligt slut. HEMSKT! :'/
(v

a lot of good intensions

Fick sån lust att skriva blogg igen. När jag läser texten igen till Be Like That med 3 Doors Down ler jag nästan hela tiden för då sjunger jag den inombords. Det är så fin melodi. Om man tänker lite längre så är det om framtiden, om det förflutna, det vi har genomlidit tillsammans, i glädje, i skratt, i tråkiga stunder, i tårar. Och när jag tänker på det.. Då kan jag faktiskt bara kliva av tågrälsen och betrakta er, ni, vi. If I could be like you, I would give anything. If I could be with you forever, I would give my life. Allihopa åker så himla fort. Man vandrar längs den här vägen, en tågräls som sträcker sig långt framåt. Om man kollar noga går den ända bort i horisonten, och där borta lyser solen, på en röd kvällshimmel. Det enda man ser är skog långt där borta och en räls som försvinner ut i oändligheten. För visst har vi alla en egen räls, och vi kommer nog inte vara lika nära det vi trodde var oss själva alltid. Tvivla, misstro, misstolka, fråga och få svar. Ibland till och med springa bort ifrån oss själva. För att bara komma bort. Vad gör man. Jag ska aldrig bränna några broar i alla fall, för då är man bränd.

31 maj-1 juni ;) - det var f r i h e t  < 3

(v


fredag

Min favvo dag! Som alla säkert redan vet vid det här laget :D Idag och igår, dom dagarna är alltid bra! Det är slut på veckan och helgen är på intåg och alla helger ger alltid något. Är man inte med folk så latar man sig hemma och det är så gött och inte behöva tänka på nåt, även om man nästan alltid gör det ändå, men men.
På kören igår hade vi inte Elisabeth så det blev lite hipp som happ :/ Vi hade några 3:or och en av dom var just Elisabeths dotter. Gick rätt bra men måste fan erkänna att jag saknade henne och hennes allvarliga miner. Haha, det blir så mesigt annars! Det som jag längtar efter allra mest på veckorna fick jag inte ens den här veckan när jag har bestämt mig och allt, men ok. Man ska väl inte få allt heller ;) Idag på ESOn med Kettil fick jag reda på att vi bara har ESO den här terminen!? Och jag höll på att få en chock där jag låg på bordet i min mask. (Vi kommer dit sen). Det är ju helt otroligt. Ingen mer drama efter jul, ingen mer bild, ingen mer musik. D.v.s ingen mera "flum" ESO-musik. Whatafuck?! Blev både glad och lessen. Ha. För sen efter jul kommer alla ämnen som historia och naturkunskap och sånt in. Hm.. Det var nog tur att jag inte valde samhäll tror jag, för jag känner redan hur jag gruvar mig inför läsningen. Jag fick nästan IG på svenskan härom dagen för jag hade inte läst ut boken vi har på svenskan i min grupp. Kom dit på morgonen och hade typ 100 sidor kvar, och vi skulle ha bokdiskussion tre lektioner senare, men då la jag i en hög växel och läste 50 sidor på bl.a. engelskan och hoppade över ett antal och läste slutet. Klarade mig genom bokpratet i alla fall! 3 av oss hade inte läst ut boken, haha ^^, men hade man inte det skulle man få IG. Fast jag klarade mig :)
Idag började vi dagen med ESO/musik på musikskolan. Vi hade Elisabeth som hade varit och opererat benet eller foten, är inte riktigt säker på vilket av dom. Då la vi oss ner på golvet och lyssnade på musik och skrev upp de orden vi tänkte på, minst 10 st. Sen delade vi in oss, 3 i varje grupp och jag är med Sanna och Marcus, the two mååsarna ^^. Sen fick vi i uppgift att sätta i ihop alla 30 orden i en dikt och som ni kanske förstår så var det meningen att det skulle bli en annorlunda typ av dikt. Det kunde t.ex. låta såhär: Grön snötäcke mossa singlar ljusblått. Vi gick ner till pentryt och satte ihop alla orden till en rätt flummig text. Våran handlade om hav och afrikansk diddirido och rymd och gud vet allt! Ljus nattro tror jag vi skrev också xD Som sagt! Vi hann göra några ljud men vi får fortsätta nästa vecka, då vi bl.a. ska ha valt miljö och spela upp dom :D Vi får inte så himla lång musiklektion nästa vecka heller för vi ska på ESTETSHOW! Yeah :D 3:orna spelar upp på Ritz. Ska bli så kul att se! Sandra har avslöjat lite ;) Och dessutom har vi sett på tavlorna på musikskolan hur de har planerat. Vi esteter får till och med lite försmak av showen också för på våra ensemble lektioner till veckan är inställda eftersom Nisse är på Ritz och är grävmaskinist. Skoja, han är antagligen med och hjälper till! Så han tyckte vi skulle ta oss en titt på hur repandet går till, och jämföra dem på tisdag, torsdag och fredag. På torsdag tror jag första showen går av stapeln! På fredag är det BIG showtime!
Åter till dagen idag då. Efter ESOn gick vi upp till Solberga som faktiskt är ett ganska tråkigt ställe. Vi hade klassråd "blablabla" och pratade med Martin ang. sång eller piano och utvecklingssamtal som jag ska ha på måndag kl 18.00. Sen hade vi lunch och sedan ESO/bild med Kettil. Förra veckan då jag var med samhäll hade musik/esteterna gjort ansiktsmasker av gips så det var min tur idag. Jag fick tvätta av mig allt smink och sätta upp håret. Sen binda fast det med plastfolié och knyta runt håret för att sedan kladda ner hela ansiktet och hårfästet med vasselin. Gissa hur fräsch man kände sig sen :/ Fruktansvärt äckligt, men det var bara att göra det. Viktigt att man smörjer in ögonbryn och ögonfransar ordentligt för annars gör det förbannat ont att ta bort gipset. Så jag la mig på bordet och Elisabeth fick äran att kladda gipsbindor i ansiktet. När jag skulle prata med folk kunde jag knappt yttra något för masken satt som cement på ansiktet så jag använde mig av penna, papper och ljud. Det var skit gött att ligga där på bordet i 45 minuter och bara slappa men när jag skulle ha av mig masken frågade jag mig själv vad i helvete jag hade gett mig in på. Jag hade nämligen gips i ögonen och på hela ögonfransarna och det kliade som bara den så jag höll på att få panik. Hade ju det i ögonen och det sve och grejer, inget jag rekommenderar direkt. Men hur som helst så fick jag en mask och den ligger väl just nu uppe på 3:e våningen och torkar i bildsalens fönster. Det är säkert redan torr för det var kl 13.00 idag detta. Slutade vid 1! Då skulle Sanna iväg och pierca sig i bröstvårtan! Haha fan, det måste göra ont! Hur som helst åkte jag, Madde och Gunnel ner till Ch-berg på centret och pratade med föreståndaren där. Sen va vi på Systembolaget och in på lagret där och upp på personalrummet och ut tillbaka :D Nästa stopp blev på Maxi och där handlade Gunnel en stor jävla potatissäck som jag krånglade med hur länge som helst. Sen när vi hade typ 3 fulla väskor och en säck med potatis gick vi världens omväg inne på centret så jag brast självklart ut i skratt. (Jag bar potatissäcken). Och när vi gick förbi en gubbe som satt och kollade skit mycket på oss trampade jag såklart snett och bröt ihop igen i skratt :D Fan, vi är alltid så lyckade när vi är ute och handlar!
Nu är jag hemma och sitter här :) Har duschat och kurerat mig med Naproxen och Tranon. Mår riktigt gött nu, för nu är det HELG! :D Ska äta nåt tror jag.
(v

WTC

World trade center 2001.
Just sett på filmen som Anki lånat mig. Hon hade inte sett hela, men sa ändå att den var bra. Och.. Jag rekommenderar den starkt. Det är så hjärtskärande, så hemskt att se vad som händer.
Man får följa två polismän som kämpar för att rädda, men som snart blir ett spel på lev och död då tornet rasar över dem. Jag har suttit på helspänn genom hela filmen. Vilka typer av människor gör nåt sånt här mot folk? 14.45 - första flygplanet flyger rakt in i ena tornet. World trade center tod omedelbart eld och rökfylldes, vilket gjorde att drygt 200 människor hoppade eller föll ut från fönstren och krossades på hustaken och marken flera hundra meter nedanför. Dryga timmen efter första attacken kolappsar tornet och blir borta i ett tjockt moln av rök, aska och damm, och folk flyr för sitt liv! Totalt dog 2592 människor av de 17000 som befann sig i byggnaden. 20 st kunde dras ut levande ur de raserande massorna, levande. Samtliga 265 flygpassagerare dog i attentatet och av det totala antalet döda var 343 brandmän och 60 poliser, men dödsiffrorna är inte helt säkra.
Filmen var jäkligt gripande, lite tjatig dock för det var mycket velande fram och tillbaka men jag tycker absolut den är värd att se!
Laila är här nu :) Ska dra på gospel!
(v

english lesson

Sitter i biblioteket med Madde och letar på Hawaiian Monk Seal och dom är så jävla söta! :) Vi bestämde att vi skulle ta antingen Black Caiman eller Hawaiian Monk Seal och jag vet vad jag vill ha! Men Madde vill säkert ha den andra stygga lilla saken :S En krikedol är det. Och den ser ut såhär..
 Medans the Hawaiian Monk Seal ser ut såhär:
Ni får väl själva bedöma vem som är sötast men! Haha :) Jag vet vem jag tycker i alla fall.
Bara haft teoretiska ämnen idag, puuh. GEMU på morgonen, har nr 17 i läxa och nånting med Bä Bä Vita Lamm blablabla, notsystem :P Haha. Men nu får jag återgå till engelskan!
 (Madde tkt dessa va roliga)
Och enligt sig själv så är den till höger död, och det har växt ogräs på den. Mohaha. Optimistisk hon är!




(v


kören är min räddning

Mm, visst. Jag vet redan att jag är en hejare på att skriva blogg och har jag möjlighet missbrukar jag den gärna och skriver flera. Som idag!

Sitter och övar på GEMU:n, dabadabadabadabada, da-ba ba-ba, da da da da, da daba, daba da. Rytmläsning och notvärden och det är så extremt kul. En aning ironisk va jag nu men det är rätt lugnt hittills faktiskt. Men ska ha det i 3 år så jag lär väl tröttna. Jag är med i en bra grupp också, ett plus är att vi bara är 4 pers! Jag, Sandra, Sara och Linnea :) Jag längtar som vanligt som en tok efter torsdag eftermiddag då vi har KÖR :D Det är så jävla roligt. Jag får en kick varje gång jag ser Elisabeth surt, spänna ögonen i varje människa! Det är fan bara och köra där! Inga mesiga tag där inte. Är så grymt kul, ända sen första gången har jag tyckt det. Och sen på tåget hem, då sjunger jag, Madde och Sara alltid. Det går inte att hålla sig då! :)
Blir musik/estet lika kul som kören på torsdag eftermiddagar då lär dom här 3 åren flyga iväg.
(v

kom att tänka på

att det blir lite uppdelat.                ./v.

tisdag

Hej! Börjar med det ordet idag tänkte jag. Fint och bra och trevligt det!
Idag har jag (lyssna riktigt noga nu) försökt njuta av min situation som estetare. Det låter alldeles för olikt den typ av Emmelie som har härjat den senaste månaden men jag kan ju inte hålla på som jag har gjort för alltid. Men jag glömmer inte vad jag har känt, känslan har verkligen varit hemsk och mitt liv har varit nästintill kaotiskt men det gör en, en erfarenhet rikare! Så jag är rätt glad att jag har upplevt det för som alla säger (och även jag) så kommer man ut starkare på andra sidan. Gissa om jag blev förbannad när folk sa "ja men det ordnar sig ska du se, det är ingen fara" eller "se till och välj nu, du måste bestämma dig, det är inte svårt" men hell yeah att det är svårt. Så säg inte att det inte är det! Haha.
Hade idrott idag och vi hade kungens krona och det är fan alltid lika roligt. Andra laget vann visserligen men vaddå, huvudsaken är att man har kul :) Sen efter gympan är jag alltid lika trött och håller på att somna, så på matten (som var strax efter) kändes det som om jag inte hade tagit i en penna på en hel sommar. Det är allt bra pissigt, att jag redan längtar till sommaren! Så typiskt mig. Men först ska vi ha jul. Sjunga i kyrkan med kören och allt vad det innebär. Det är kul! Fast gillar inte att det är kallt ute :/ Men lika bra att få det överstökat. Julen är ju väldigt mysig i sig :D Undra om man ska pina sig genom längdskidåkningen på Solberga klassikern (?) Anki lär väl skratta ihjäl sig åt mig i alla fall! TÄNK ER MIG på ett par längdskidor. Jag ramlar så fort det går nerför. Och för den delen när det går uppför med för skidorna glider iväg bakåt då. Det kan väl se rätt graciöst ut men haha, vi ska ju förfan göra kupp i Valfjället med längdskidor! Louise får typ filma och åka slalom bredvid så kan jag spänna för längdskidorna och ge mig utför. Fast då ska jag skaffa mig overol. Hur det nu stavas! xD Och Sofia ska fan va med på det här fanskapet hon med, hahaha! ^^, Fast Sofia kanske klarar och klanta sig bäst med slalomen hon, hon lyckades med att köra på en stillastående turist mitt i en backe så där behövs inga längdskidor inte :D Jossan har redan anmält sig och Anki är väl självskriven eftersom hon är den enda som kan åka längdskidor. Fast frågan är om vi kan genomföra det här utan att bli upptäckta.. För pistmaskinen är ju ute och kör på natten så vi kmr antagligen bli påkomna om inte PÅKÖRDA med våran odiskretion om man får uttrycka det så! :P Skulle inte förvåna mig ett dugg! Nu har jag fetat mig på Pepsi Max "maximum taste, no sugar" - tjenare!
GEMU läxa tills imorn.. Love it.. Not that much actually.
(v

belikethat-3doorsdown

He spent his nights in California,
Watchin' the stars on the big screen.
And then he lies awake and he wonders,
Why can't that be me?

Cause in his life he's filled with all these good intentions,
he's left a lot of things
he'd rather not mention right now.
Just before he says goodnight,
he looks up,
with a little smile at me and he says

If I could be like that,
I would give anything.
Just to live one day
in those shoes.
If I could be like that
what would i do?
What would i do? Yeah

Now in dreams we run...

She spends her days up in the North Park,
watching the people as they pass.
And all she wants is just a little piece of this dream
Is that too much to ask?
With a safe home,
and a warm bed,
on a quiet little street.
All she wants is just that something to hold on to.
Thats all she needs. Yeah

göra rätt

Nu ni motherfucking fuckers xD Haha, skojja. Men allvarligt. Nu tror jag att jag har bestämt mig ang. gymnasiet. Har varit och pratat med SYO idag igen, han är bra att gå till om man vill komma ifrån lektionerna litegrann och om man vill prata. Det är jag ganska duktig på. I alla fall så har jag varit det de senaste en och en halv månaderna, men fick studieplaneringen idag för både estet och samhäll. Vägde lite fördelar mot nackdelar. Och precis innan jag skulle gå ifrån SYOn för klockan var redan tjugo över tre, då frågade jag om jag t.ex. fick byta ut ensemblen på musik/estet mot t.ex. matte eller naturkunskap och vet ni? Han sa ja. Kanske får jag byta ut någon mer kurs som jag verkligen inte känner för, men det lättade en sten. Så frågade jag han vad han skulle göra om jag gick estet ett år och sedan kom på att jag ville gå samhäll, antagligen kultur. Och han sa att han skulle tänka på det. Så jag menar, det kanske inte är helt omöjligt att ändra sig senare heller. Men får jag bytt dessa kurserna så lär det väl ordna sig. Hoppas jag :) Det är min chans. Så isåfall blir jag kvar på musik/estet. Och jag hoppas inte att jag gör fel :) För nu känns det som det finns lite möjligheter. Och jag kanske ska byta ifrån sång till piano. Har funderat på det.
Fan vad jag har gått och grubblat på det här länge. I en hel evighet och igår hade jag ett HUGE breakdown inför mamma och mormor och bara sprang skrikandes ut härifrån. Denna tråden tvinnar sig bara mer och mer, men känns som jag har lite kontroll nu. Dags att andas ut och ta saker och ting lite som det kommer.. Andas.
Ska prata med SYO om kurserna. Yum yum! Nu kanske det klarnar upp för Emmelie (y)

(v


need to breathe

Vaknade redan vid 9-tiden, somnade om lite halvt, gick upp lagom till 10 för då hade jag sådan ångest så jag klarade inte ligga kvar i sängen. Den vanliga ångesten, om att imorn är det skolan, en ny vecka och allt börjar om på nytt och jag MÅSTE välja. Tur är väl att SYO är tillbaka! Men jag tror ärligt att jag dör. Har nog aldrig varit såhär allvarlig i hela mitt liv. Det är extremt jobbigt och jag tappar lusten för allting. Som igår t.ex. jag va inte ute och söp någonting. Vilket jag tycker jag gjorde ganska bra för jag och Anki fick en del att göra ändå. Haha ^^, men det var rätt kul. Stundtals va det för jävligt men sånt e väl livet. Det skrek i mina öron och mitt huvud bara: AAH! Min kamera dog vid tivolit också för batterierna va slut, men jag fick några kort i alla fall och hoppas det är okej om jag lägger ut ngr. Så jag inte får värsta kick offen med stryk för det. Vore inte så bra.. Eller jo jag ångrar mig, det vore väldigt passande! Helst ska ni knocka mig på första slaget för annars kan jag nästan garantera att jag blir förbannad. En reflex.. Menmen.
Pratade med Rasmus igår :D Fan, honom har jag inte sett på hur längesen som helst :S Men det var roligt! :) Och så prata jag litt med Ante och han rekommenderade musik/estet fast sa att det stundtals kunde bli väldigt mycket. Herre miiin guuud..
Jag absolut hatar det hära. Det känns som varje minut är viktig idag. Och till veckan ska vi i svenskagruppen ha bokprat och det kmr gå käpprätt för jag har inte läst i boken. Det är 200 sidor och jag har läst till sidan 27 eller något. Fatta vad efter jag är! Jag får panik. Ärligt, det är panikångest! Vad ska jag göra!?
Var ute och gick i höstfärgerna förut och halleluja säger jag bara, den friska luften gör att man tänker på ett helt annat sätt. Jag längtar både till jul och till sommaren. Saknar det.
Vad ska jag göra, jag borde ha bestämt mig till imorn! Förstår ni allvaret? Nej!
(v

arvikamarten 2007

Vad vore det inte mer passande att döpa en blogg till? :P
Det är nämligen så att det är lördag, det är mârtens 100års jubileum i Arvika och JAG och Anki har suttit och kollat på bio. Vafan! Haha det är iaf årets smartaste drag xD Åkte in till stan utan någon med mig så jag var tvungen att bängla med alla sätena i onödan. Yeah yeah, men hur som helst så efter lite mat på OK (fruktansvärt mycket dressing!! :S) så kom jag in till Arvika. Såg på bion "på smällen" tsms med Anki och sedan gick vi ner på stan. Vi träffade Sofia, Jossan, Madde och rubbet nere vid tivolit och Madde va iaf litte gött drögen. Hon slängde sig om alla möjliga halsar, haha ^^. Jossan och Sofia va ganska bra dom med. Inte allt för mycket men ;) Men det blev värre! Haha i synnerhet så kändes det värre :P
Vi sprang runt lite granna, jag och Anki var spiiiiiknyktra om jag får uttrycka det så (y) Eller åtminstone så var jag det för jag hade inte druckit en dröppe! Känn på den! Så det blev jag och Anki som bl.a. fick va stöttepelare till t.ex. Madde, eller ngn fuling vi träffade xD Klockan gick ganska snabbt, vi var ju bara på stan i typ 2-3 timmar men ska lova att jag blev trött efter det! Och fick ganska ont i huvudet, haha! Men fint fint gick de :) Hoppas jag, jag har inte hört ngt ifrån dom andra, men det kanske jag får imorn :) Hoppas det.
Sen när vi skulle åka hem skulle vi ha med oss Amanda, Raymond, Patrik, Ceasar och Nicole i bilen xD Så vi åkte en olagligt men det gick bra. Och det var ganska roligt att sitta och lyssna på allt på hemvägen då Amanda hade en liten trevlig konversation med sin pojkvän.. (y) Haha ^^.
Vi åkte virvelvinden också, Sofia, du får inte glömma att betala tillbaka Maddes 30kr heller! Hon ringde och va lite sinna på mig för det. Men wtf ;) Jag, Sofia, Anki, Patrik, Amanda och Raymond knökade ihop oss i en vagn i virvelvinden och snurrade ett par varv. Enligt mig så va de suuuper kul :) Nu har jag visserligen dragit ifrån alla folk så nu är dom kvar och festar utan mig i Arvika. Eller "alla" och "alla". Jag hade med mig 5st i bilen hem och Anki åkte också. Men Sofia, Jossan och Madde är kvar iaf. Hoppas dom tar det lugnt..
Och fuuuuck, dig fick jag inte se, tala med. Såg en skymt av din pooolare påvägen till bilen och dom vände sig om och kollade mkt, men jaaao. Så ärre..
Pain as hell in my head!
(v

high school musical 2

Har just precis sett färdigt på High School Musical 2 och jag måste kommentera den. Säg vad ni vill folket, men jag tkr dom är skitbra :) Filmen är så jävla söt och jag blir så glad av att titta på den! När jag hörde talas 1:an första gången tyckte jag den verkade skitkass och löjlig och allt möjligt, men så såg jag lite av den på Disney Channel en gång och då blev jag så förtrollad att jag var tvungen att ladda den! Den va så sööt <3
Nu har jag just sett 2:an och jag personligen tkt den var väldigt bra också, mohaha, wtf och småbarn sitter och kollar på den, jag sitter ju och gråter till Björnbröder! Kan inte förklara men tkr dessa filmerna är så fruktansvärt goa. Även om det är under perfekta förhållande allt händer i High School Musical så ger den mig en så positiv känsla! Alltid :) En film för kropp och själ! - I gotta go my own way. Går inte att förklara ju!
We're in this together, 5 stjärnor!

(v


fredag <3

Hinner alltid så långt på alla bloggar jag gör i skolan. Eller hur xP
Nej nu är det ääntligen fredag och jag har längtat efter den dagen, hela veckan igenom :) <3 Finns fan inget så gött som en fredag. Plus att när man kommer ut ifrån Solberga möts man av soolen som lyser en helt obehindrat i ansiktet. Det är så jävla gött att en del höstdagar är såhär soliga! Speciellt nu när jag känner mig så förbannat grå och trist. Blir på så jävla gött humör när solen skiner såhär :) Mina bloggar har blivit så grå och trista och det finns väl inget annat att förvänta sig heller, med tanke på allt runtomkring, väder och vind och situationen. Så ni får stå ut med mig såhär tills våren igen! Jag kommer nog på fötter ganska tidigt igen ska ni se :) Jag kan knappt bärga mig tills studenten -10! :D Längtar så grymt mycket tills det är slut på Solberga. Visst, jag har ju bara 3 år kvar men.. I get so fucking depressed när jag tänker på det. SLÅ BORT TANKEN PLS!
       
Lite bilder ifrån idag då jag bl.a. har träffat de 3 gummorna på bilderna :) Förutom Anki som är med på 2 utav bilderna så åt vi mat med Mändie <3 och stre med Louise <3 Sweeties! Och om ni undrar vem det är som har fullt med papper på sig så är det Anki för hon blev sinna på mig när vi började prata om redbull, alkolistens bäste vän (y) Yo mannen!
Men ikväll blire ingen marten i alla fall, utan det blir att sitta hemma och tröka, se på high school musical som Sofia <3 ska påminna mig om :) För annars lär jag väl glömma det! Jag kanske hinner med att kolla på ngn av Ankis filmer också.
Förresten så är det värsta fina vädret ute, lika blå himmel som det är på korten ovan! Det är grymt fint, ska lägga in en bild så ni får se!
 Älskar det! Det är sommarlovs känslan i bött :D <3 Och det syns just nu ifrån mitt fönster. Fatta vad underbart! 7.7.07 theme också. Fuuck va härligt!

(v

datakunskap med elsa och anki

Här sitter jag och är inne på msn och blogg och lyssnar på Anki och Elsa :) Dom kollar på bilder på bilddagboken. Och så kollar jag på gubben som är lärare. Han säger att vi ska avsluta, men jag är dryg idag. Fast ok, vi får gå nu så; HEEJDÅÅ!
Hej på marten,

(v


ps.

Ps.
~ min blogg såg jämt lite optimistisk ut!
Ds.

torsdag

Sitter med håret invirat i en handduk just nu och lyssnar på Be Like That med 3 Doors Down. Den låten är helt fantastisk. Det är riktig sommarkänsla över den! Och bara så ni vet så kan Madde spela den på gitarr och det låter helt för jävligt bra! Ryser över kroppen varenda gång, precis som jag har gjort i alla tider sen hon först spelade gitarr-spelet till låten Why med Avril Lavigne. Då rös jag också, och det var ett par år sen.
Har varit med CP-klassen idag också. Haha, antagligen så skulle Anton döda mig om han hörde att jag sa så om hans klass, mohaha, men då får han döda mig då! (y)
Imorse inledde vi dagen med att sitta och förbereda frågor till chefredaktören på AN som skulle komma och informera i aulan. Så efter en timme i klassrummet tillsammans med bl.a. Anki och Elsa sprang vi till aulan i glädje och slängde oss ner i stolarna, helt hysteriska. Jag satt bredvid Sofia ;) och för att vara riktigt ärlig så var jag nära att somna ett par gånger, för hans röst gick i samma tonläge hela tiden och han gick som en speldosa, stoppade aldrig upp. Jo, för i slutet skulle vi ställa frågor. Inte en själ rörde en min till en början, men sen kom Emma och den andra Sofia igång. Jag fick faktiskt ställt en fråga: trivs du på ditt jobb, (a)
Efter att ha lunkat ut ifrån aulan i depression över att vara tvugna att lämna den gick vi tillbaka till klassrummen då SP1C skulle göra nått. Jag kommer inte ihåg vad, för vi satt bara och pratade hela tiden och Anki skulle förgäves försöka ha ett seriöst samtal med mig, och hon baa' vafan, det går ju inte att ha ett seriöst samtal med dig! Jag vill att du ska va glad som jag nu! XD Mohaha, gick fint det..
Sen så stack vi på lunch och vad åt jag.. Ganska lite. Ett knäckebröd och ett glasvatten, jag tror det var nervositeten inför svenska anförandet som spökade. Jag skulle nämligen ha anförande strax efter lunchen och därmed gå tillbaka till kära estet. Så efter att ha sett alla mumsat på kålsoppa och en annan konstig soppa drog vi oss till skåpen för att jag skulle hämta mina grejer. Så pös jag min kos upp till esteterna. Jag, Isac, Sanna, Adin och Maja följde med Kristina ner till nr. 4 eller nåt sånt och gjorde anförandena. Maja var först ut, sen jag, sen Isac och sen Sanna. Det blev ingen tid över så Adin slapp göra sitt :) Inte för att jag tror att han slipper göra det helt, han får antagligen göra det vid något annat tillfälle. Sen pös jag tillbaka till svenska lektionen med SP1C, eller ja. Halva klassen var och hade anförande så vi var 2 bord kvar.
Då satt jag hos Anki, Sanna, Anna och Elin och hade en av de seriösaste svenska lektionerna jag har haft i mitt liv. Iofs så är inte svenska lektionerna på estet ett dugg annorlunda men :) Anki och Anna hade en konversation ang. fotbollslaget Kils 91:or och nånting mera ^^, Hade inte riktigt den kollen jag brukar ha!
Sen kom vi in på att Anki säger sitt namn roligt i telefonen när hon svara: Ja hej det är Ann-Kistin. (Hon glömmer R:et) och då började vi skämta om det xD Mohaha, vilket var ganska komiskt :)
Få se.. Det var någonting mer. Jo, att Anki skulle ha lektion innuti sitt skåp sen. Haha :D lycka till, hoppas det gick bra för henne, jag frågade aldrig hur det gick ^^, för jag drog till kören nere på AKM.
Faan va härligt det är då :D Det är det bäästa på hela veckan!
Sen åkte jag med Madde och Gunnel hemåt i lilla röda bilen och mamma kom och hämtade mig i Öjenäs. Då åkte vi till mormor och morfar för att käka och få lite massage (a). Jag åt mig proppmätt och sen åkte vi raka spåret hem. Då satte jag mig här, vilket är ganska vanligt, och efter att ha stritt med Sofia, Anki och Lina om lite av vartannat så kom jag vid 7-tiden på att det kanske var dags att läsa lite historia, eftersom jag ska lämna in ett arbete imorn. Som UGGE ska ha xD Haha. Ulf med andra ord. Så vi får la se..
Marten under helgen, punkt, punkt, punkt.. Ska läsa läxor bl.a. (n) och bestämma mig.. :(
OCH SOVA!! <3
(v

aooouch

Inbillar mig att jag kollar varenda blogg ganska mkt förgäves för ingen skriver någonsin i sin blogg. Är det sant eller har Emmelie rätt? Jag har varit duktig och gjort läxor, men dom började jag inte med förrän kl halv 8 eller nåt. Va ner till Ch-berg först, eller till församlingshemmet för att öva på min låt inför gospelen. Men sen raka vägen hem tyvärr för jag hade som bekant, läxor. Hate it! Men så äääre och imorn ska jag ha anförandet. Måste gå ifrån SP1C, cp-klassen xD Haha det kom vi på innan vi började skolan, att SP va CP, eller vad säger ni samhällare? ;P
Take care, cause I won't,

(v


onsdag

Hemma efter en jävligt hård dag på skolan. Naee, inte allt för hård, jag lever ju fortfarande. Har inte varit så hård dag. Inte emot igår som däremot hade en del jobbigt att bjuda på.. Ett plus var att jag inte hade en smula ont i huvudet när jag kom hem idag, och jag undrade vad det var för fel på mig, för det brukar jag alltid ha. Men nix pix, inte idag och det var lite gött.
Har gospel sen men har också så otroligt mycket att göra så jag ska nog inte på den :/ Fan, jag blir jämt deprimerad, det som är så roligt. Det är lixom värsta seriösa samtalet med Laila påväg dit och hem. Mest på vägen dit eftersom att på hemvägen är vi lite mera trötta. Nog för att man är det när man åker dit men som bekant så blir man nästan alltid sleten efter att man har legat i och sjungit. Det är ju gött att veta att man jobbar hårt någon gång i alla fall! Fuuck, imorn har jag svenska anförandet och det ska bli så otroligt roligt. Inte kanske direkt men vafan, det om 9:ans show kan jag. Blir förhoppningsvis bra. Ska berätta om det för Kristina, Adin, Sanna, Maja och Isac. Om Sanna är i skolan då vlsg för enligt Madde har hon varit på ukm turné. Wiihooo, hoppas det har gått bra (y) Blir grejer det. Men ska bli gött att få det gjort också. Phhuuu.
Skrev så fina bloggar när jag stod i biblioteket förut, på Solberga. Inte ett dugg vettigt tror jag ^^, Iofs så har jag inte läst igenom vad jag har skrivit men det kan inte bli värre än dom bloggarna jag skrev hos Sofia förra helgen (a) Fint i ordning va man då xD
Jag ska göra läxoor :( Vill inte, kan inte, vill inte ännu mer.. Jag hatar läxor. Återkommer väl :)

18.02 - Inte för att jag har gjort några läxor än men! XD och det kommer inte bli förrän efter kl 20.00 heller. Inte så värst länge heller xD Jävla laaaatis (a)

(v


sooooolberga / öhm? regnberga

RUMPNISSAR ÄR VI ALLIHOPA, ALLIHOPA, ALLIHOPA. RUMPNISSAR ÄR VI ALLIHOPA, ALLIHOPA - JA ME! DU ME, OCH JAG ME :D d.v.s anki ;)
(v

skolbiblioteket på solberga

Fan va dumt det känns att stå här och skriva en blogg. Helt synligt för alla andra :P
Jaa, det var Anki som kom på det. "Så att hon hade ngt att läsa när hon kom hem". Om det nu över huvudtaget är något att läsa! MOHAHA.
Slutat nu och nu kom Sofia (y) ;D
Nu kom Anki med sin heta gubbe. Och Sofia påstår att det är hon, och Anki skryter om att det är hon som har gjort gubbarna? Jaa, det kom en helt salig blandning med ord xD Förresten, btw, så har Marlene kommit 2:a i skolskytte SM, kuligt! =) Grattis grattis, inte för att hon läser det här kanske meen iaf ;) Skadar aldrig att säga grattis en gång för mycket! Och Anki springer runt och nynnar på Quietdrive - Time after time och hon har den som ringsignal upplyser hon mig om nu. Fan, denna bloggen kan komma att bli ganska lång eftersom det kommer folk hela tiden och babblar med mig. Mohaha..
Va och hälsade på mina kära estetvänner förut :) Dom hade haft engelska och skulle ha svenska. Till skillnad ifrån mig så har dom inte slutat (y) Fast ok, vi på samhäll nu slutar sent varje dag förutom mångad och onsdag. Jäävel va bäst jag är på att stava: måndag menade jag :P
Har haft matteprov förresten och det lär ju ha gått helt käpprätt åt helvete kan jag säga :( IT FELT BAD. Menmen, det ORKAR JAG INTE GRÄMA MIG ÖVER :D Gött att för en gångs skull inte orka va sur över nått. Hihi.
Tåget går om typ 40 minuter eller så. Eller kanske mindre till och med. Hem, hem, hem (y) Till alla läxor.. BLÄÄÄH, jag blir tokig :(
Det är konstigt, jag och mina förbaskade tankar. Feels like shit :/ Åh, och värre blir det när jag kommer hem. Jag tycks inte klara bestämma mig. Fan då.

(v


tisdag

Känner mig inte bekväm i situationen för fem öre. Att ligga på Sofias stenhårda golv en hel natt är inga problem det. Det är rena vattensängen. Se, nu gör jag något oseriöst av det igen. Haha, fan man ska inte va så jävla allvarlig. Men vi ser ju hur bra för mig det har gått hittills när jag bara skämtar bort det. Bara att idag på lunchen så gick vi 3 klyfthuvuden ner på talibanland och åt lunch och det var tydligen årets goaste mat på skolan :P Vaddå, surt eller? Meen.. Mina vänner ;) Så var det enligt mig, bättre att få skratta så med er än att sitta och käka nån "go" skolmat. Det betyder <3
Fan, fan, fan. Stopp, stoppa tiden, vrid tillbaka klockan ett par varv och snälla bara.. Stanna :'(
Nu helt plötsligt har jag dragit på mig väldigt mycket att göra. D.v.s läxor och jag är kraftigt dum som inte gör något åt det. Har blivit alldeles för mkt. Denna helgen kommer bli den värsta någonsin. Jag känner redan att jag mår illa. Ja, på riktigt.. Jag mår illa.

(v

1 oktober

Jag hörde nyss på radion om att myndigheterna måste börja rusta om och kolla över vägar, järnvägar och kraftverk för det kommer bli mycket framtida översvämningar. Varje gång jag hör en sådan sak, skär det sig i hjärtat på mig. Det gör så himla ont, skulle vilja göra hur mycket som helst för världen och dessa klimatförändringarna. Live Earth 7.7.07 va en av de bästa galorna jag någonsin har sett på i alla fall, och det hade ett så starkt budskap. Fan, vad jag saknar dom tiderna då.
Jag är grymt oroad över klimatförändringarna. Inte för att låta skrockfull och skrämma upp någon nu men, är 2060 förutspådde vetenskaps mannen Isac Newton att jorden skulle gå under. Ja menar, han har haft rätt om tyngdkraften och allt möjligt. Man ska väl kanske inte låta sig luras av detta "beskedet" men det sägs att han har förutspått det i alla fall. Enligt andra beräkningar ska en meteorit träffa jorden runt år 2030 och enligt SSU ska vi vara tvugna att bära gasmask år 2087, alltså om 80 år. Då kanske inte vi lever, men tänk på våran generations barn och barnbarn. Det är ju hur förfärligt som helst.
Hela världen berörs av detta faktum. Den pågående uppvärmningen av jorden kan komma att ge hemska effekter. Norra Europa förutspås få ett kallare klimat, då havsströmmarnas riktning kommer att ändras. Lågt belägna områden vid kusten kommer att försvinna, det gäller även oss i Europa. Havstemperaturen kommer att stiga och många av havens korallrev kommer att dö ut. Såhär skrev SSU i en broschyr jag läste. Läs och begrunda!
Ett rop från 2087: Ni är vårt enda hopp!
För 80 år sedan - år 2007, såg många vad som höll på att hända med världen, men ytterst få gjorde något för att stoppa utvecklingen. Jorden blev varmare, oljan tog slut, dricksvattnet sinade och världen förändrades för all framtid. Detta är vad som kan hända.
Oljan tar slut. Många tror att oljan en dag bara tar slut - det kommer den inte att göra. Däremot kommer den att bli extremt dyr när fälten ger mindre och mindre i en värld som vill ha mer och mer. Det enda som krävs är politisk handling, men kommer politikerna handla?

Fiskbestånden. Redan idag, med sex miljarder människor att mätta, är uppemot 75% av alla fiskeområden hotade av utfiskning eller utnyttjade till max. Enligt beräkningar från FN kan vi snart vara tio miljarder människor på jorden och havens betydelse som källa för mat kommer troligen att öka.

Fiskbestånden i Östersjön är redan kraftigt överfiskade och går mot en total kollaps.

Uppemot hälften av all jordens arter av växter och djur hotas av utrotning på grund av växthuseffekten.

I polarområdena har djur i miljoner år levt och utvecklats efter de väldigt speciella förhållandena. Nu kommer rapporter om isbjörnar som drunknar för första gången i världshistorien, pingviner som inte kan hitta mat och valrossar som saknar isflak att vila på.

Områdena kring jordens poler påverkas mest av alla på jorden av växthuseffekten. Det är här forskarna förväntar sig störst temperaturförändringar - till exempel är man överens om att Arktis kommer att vara helt isfritt på sommarhalvåret inom en ganska snar framtid. Det är ju helt ofattbart! Isbjörnar och valrossar kommer att dö eftersom att isen de lever på har smält undan.

Stiger havsytan med en meter, ungefär den nivå som forskarvärlden väntar sig fram till 2100, kommer upp till en tredjedel av Bangladeshs yta att läggas under vatten. Bangladesh är det åttonde mest tätbefolkade landet i världen med över 1000 personer/km2. (Som jämförelse bor det i snitt 22 svenskar per km2. I Danmark är siffran 128 personer/km2, för att babbla på med lite extra siffror.)

Med Bangladeshs snabba befolkningstillväxt innebär det att omkring 35 miljoner människor kommer att se sina hus stå under vatten inom trettio år. 35 miljoner människor är lika många som det bor i Sverige, Danmark och Norge tillsammans. Två gånger om.

De som bor i Bangladesh är dessutom helt oskyldiga till växthuseffekten: trots att landet är det sjunde folkrikaste i världen med sina 150 miljoner invånare står det för mindre än 0,1 % av koldioxidutsläppen på planeten. USA, med 300 miljoner medborgare, står i sin tur för ca 25 % av växthusgaserna.

Korallreven är i mångt och mycket för haven vad regnskogarna är för landmassorna och precis som regnskogarna är de hotade. Ett korallrev växer med något tiotal millimeter om året.

Människan hotar idag korallreven på flera sätt: dels genom fisket som rent fysiskt förstör dem med fångstredskap och dynamit (!), dels på ett mer långsiktigt, indirekt och mer skrämmande sätt. Våra miljögifter och klimatförändringar ändrar i grunden livsvillkoren för de djur som under 250 miljoner år utvecklats för att leva i en orörd miljö.

Det räcker med en temperaturförändring på endast en grad för att stressa polyperna att kasta ut algerna.
Det är så himla hemskt. År 2087 kanske de flesta av de barn som också föds, föds missbildade eller svårt sjuka.
Det är upp till oss, och vi måste inse allvaret! Först och främst behövs en politisk handling! USA med sina 25% växthusgaser.. Vart tar världen vägen?! Nu får ni fan i mig ta tag i er. Jobbar ni som politiker så gör ni väl ändå!

Det här brinner jag för! Jag och jag och jag och jag. Nu är jag så himla trött på mig själv och hur jag har betett mig sen efter jul. I ett år typ. Eller hur jag har betett mig den senaste månden, för det är då det har visat sig. Hela min förbaskade värld är upp och ner och jag står med fötterna upp och huvudet ner och vet inte vad fan jag håller på med och ursäkta svärandet, men jämt ta sig i rava kan det göra! Snart får jag ett nervsammanbrott igen, vilket inte alls är vanligt. Jag och mina jävla förbannade problem!


feels like goodbye

Damn piece of shit. Tappat lust och ork för allt ^^. Hm, det är inte ens roligt. Jag bara gör det oseriöst iaf. Typiskt mig. Och dom sa till mig, ta tag i problemet innan det blir för stort. NU JÄVLAR HADE DOM FEL! Mitt väger nämligen 9374962979 kg och är 2389750854000 meter i diameter. Jävligt lessen för allt dethära som blivit . :/

Och VART tog livslusten vägen nudå? Hallå?
Ett tomt eko.
Hallå?
(v

tryin´ to letting go´

Bellefire - Can't cry hard enough          <  3

I'm gonna live my life
Like every day's the last
Without a simple goodbye
It all goes by so fast

And now that you've gone
I can't cry hard enough
No, I can't cry hard enough
For you to hear me now

Gonna open my eyes
And see for the first time
I let go of you like
A child letting go of his kite

There it goes, up in the sky
There it goes, beyond the clouds
For no reason why
I can't cry hard enough
No, I can't cry hard enough
For you to hear me now

Gonna look back in vain
And see you standing there
When all that remains
Is an empty chair

And now that you've gone
I can't cry hard enough
No, I can't cry hard enough
For you to hear me now

There it goes, up in the sky
There it goes, beyond the clouds
For no reason why
I can't cry hard enough
No, I can't cry hard enough
For you to hear me now

And now that you've gone
I can't cry hard enough
No, I can't cry hard enough
For you to hear me now

RSS 2.0