promised land

Känner att jag måste slänga in något inlägg innan det här året når sin ände. Wow, om några dagar är det nyår. Följde med mamma till Bergvik idag. Hittade en klänning, mörkgrön, ser nästan svart ut. Mm, alla kommer tro att jag har svart, jag lovar. Köpte en locktång och så blev det strumpbyxor, ett linne och en vit långärmad. Väldigt trött nu faktiskt.. Ska jobba imorn och på onsdag. Går nog bra. Sen kommer Tobias och sen är det ju nyår! Vi ska äta med tjejerna innan vi åker till Ritz. Hoppas kvällen blir kul :) Måste se om jag hittar några fina smycken! Det kliar i fingrarna. Sitter och kollar på balklänning också. Mörkblå.. Tycker det är fint. Helt fast i just mörkblått. Såg en bild på en tjej som gick längst bak i paraden för två år sen. Hennes klänning.. Fy tusan. Den var mörkblå. Jossan vet vilken jag menar. Men nu ska jag sova!



(v


ord

Äh. Det är fram och tillbaka hela tiden. Inget att oroa sig över.
Det är bara jobbigt. Tar väldigt ofta upp saker som jag anser är av stort värde. Här kommer lite ordspyor, inte speciellt allvarligt men - ofta nån bryr sig när jag tar upp det såpass mycket. Fast vad ska jag göra. Kan inte hålla käft, får prata med saker som inte har den förmånen att bli trött på mig, typ en sten. Vore det bästa, så slapp någon levande få bevittna mina åsikter (läs tjat). Snacka om att inte ha någon påverkan. Jag ska visst ha det, ska ha rätt stor vikt på just den fronten men jag och allmänheten har visst missat det. Va ska jag bygga framtiden på, fixar inte nån lat attityd när det gäller min framtid. Försöker få upp ett par ögon och plantera idéer. Hur är det med framtidsutsikterna, framförhållningen, planerna. Framtiden? Jag fixar inte att höra äh, det löser sig igen för det är min framtid det handlar om. Det är hjärnspöken jag kämpar med varje dag. Min största frustration i livet är just nu likgiltighet.


(v


merry xmas

Juldagen. Det är mysigt. För en gångs skull känner jag att jag är hyfsat lugn. Sover tills jag själv vaknar på morgonen, runt 10, går upp och äter frukost i lediga kläder, ingen stress, går ut mitt på dagen i ljuset och ger hundarna mat. Tog en sväng med Berry, hade mitt nya varma pannband och varma stövlar och blev alldeles rosig om kinderna för det blåste så friskt. Hur bra som helst. Ingen stress, inga ringande telefoner eller hysteriska sms om nästa veckas inlämningsuppgifter eller rep. Bara ljudet av lugn. Som jag har längtat efter det. Avslappnade kvällar i tv-soffan, spontana idéer.. Åkte till farmor förut. Drack saft och lämnade paket och pratade i 2 timmar. Det var det vettigaste jag har gjort på länge måste jag säga.


(v


julafton

Jullov, snö, julstjärnor och adventsljusstakar, fjärde advent, paket, tomten, julafton. Det har gått megafort. Man har haft fullt upp, varenda dag. Och vi har bara en termin kvar i skolan. Jag har inte fattat det. Jag kommer inte fatta det. Efter den här höstens jäktiga schema med läxor, prov och rep hela tiden.. Efter jul slutar flera kurser och vad jag har förstått så är vi lediga på fredagar framöver. Jag kommer knappt gå i skolan på måndagar? Ska inte yttra mig speciellt mycket om det än men. Jag vet att jag har en slutuppgift i GEMU framför mig, som vi ska sträva efter att bli färdiga med till sportlovet, är vi det slutar vår kurs där. Vi har bara några timmar kvar i svenska och då ska vi nog få tillbaka Kristina. Kan väl inte bli så mycket annat än lugnt..? Nutida konst är fortfarande kvar, jag skulle tippa på att det kommer vara ett av de jobbigaste ämnena i vår. I matten har vi ett prov kvar, vi gjorde ett precis innan jul och enligt Ingegerd så kommer vi vara färdiga med den i slutet av januari. Sen kommer vi såklart ha kör och ensemble tills det att vi slutar. Projektarbete. Det kommer jag och Johanna få jobba hårt med nu efter jul. Det är inte speciellt länge kvar tills vi ska ha vår konsert. 8 veckor, gaaah! Tagen på sängen. Vi har i alla fall haft vårat första rep, det hade vi precis innan vi slutade. Nåja, nu jagar jag upp mig lite.. Dum idé! Nu är det jullov.
Tobias åkte hem igår. Han kom i lördags och jag trodde att vi skulle få en del tid men jag har jobbat varenda dag sen dess. Han var hos Madde och Rasmus en dag och en annan dag var han med Thomas. Fast i tisdags fick han följa med och plocka upp varor på djuraffären. Det kom en riktigt stor Imazo på flera höga lastpallar, men han var till riktigt stor hjälp. Vi var många så det gick fort att få upp alla saker. Jag kommer att på mig själv ibland med att jag sysselsätter mig alldeles för mycket. Å ena sidan är det jobbigt, krävande, jag blir trött, jag blir utan att överdriva extra känslig när jag pushar mig sådär.. Sen å andra sidan fixar jag inte att inte göra någonting, då mår jag dåligt av det. En jobbig balansgång det där, men sån är jag och that's it!
Tobias kommer igen på nyår. Han ska med på nyårsfesten på Ritz :) Det är inte så länge kvar tills dess. En vecka exakt idag. Jag har klarat mig längre! :O D.v.s, om en vecka är det dags för min årliga utvärdering här i bloggen. Och hur ska jag egentligen göra med mitt nyårstal i år?! Gah. Big troubles.


Ikväll kommer tomten.
GOD JUL!

(v


apologize

"När jag träffar honom vill ja ingenting hellre än att krama om honom. Helst hela tiden, helst vara så nära det bara går varenda sekund, för det är då det äntligen känns på riktigt! Det känns konkret och nära och man vet att man bara kan sträcka ut en arm, rycka tag i personen och ha honom där öga mot öga. Det går inte annars! Man behöver inte gå och låtsas att allt är okej som man försöker lura folk med när man är ensam. Men när vi inte är med varann, både måste, behöver och vill jag vara så långt bort som möjligt. Inte för att jag inte älskar honom, tvärtom, för att det gör alldeles för psykiskt ont i min hjärna att vara på en plats som både är åtkomlig och oåtkomlig. Ibland vill jag bara var oanträffbar för då går det inte att välja, man kan inte välja när och om man ska höra av sig då. Det är galet att leva som om man hade två liv. Det är påfrestande att inte få vara med den man vill vara med när man väl behöver det. Det skaver bara genom att gå runt och veta att man inte kan få kramen av honom när man behöver den. Det skälver inombords när man vet att han inte kan eller kommer kunna vara där när man bryter ihop eller behöver honom som mest. Det är töligt att man aldrig hinner rotfästa sig i varandra eller se varandras sidor. Man väljer inte sina känslor och jag kan inte fly från dem hur gärna jag än önskar att det vore möjligt ibland. Det går inte att fly från det faktum att det är långt emellan och att jag känner mig både tomhänt och hjälplös och aldrig vet vad jag ska ta mig till. Jag kan inte plocka upp telefonen för det slutar oftast med att jag ska sluta rota i det gamla och försöka sova istället. Ibland kan svaret liksom inte bli mer fel än så.
Jag saknar tvåsamhet, djupt snack och planer och speciellt just nu skulle det sitta fint med stora kramar och någon som verkligen tar tag i mina axlar, kollar mig i ögonen, skakar om mig och skriker att jag ska vakna upp från mitt transtillstånd! Någon som verkligen är här och närvarande. På samma sätt som jag också önskar att jag var närvarande och kunde fungera som ett bollplank. Delaktig, kanske framförallt delaktig.. Men det är svårt. Det är en enda stor prövning. Och för honom verkar det vara en baggis. Jag vill bara kasta grejer omkring mig."


2009-12-14
00:39:01

(v


weightless

She's trying to define her faith
like it's some role that she's playing
I tell her, "You remind me of someone else..."
But who it is I'm not saying "Hear me out," she says,
"I'm getting older, I don't need to justify
myself to you. Do you hear me?"

(v


lördag

Fy skäms på mig för dåligt bloggande!
Veckorna rullar på måste jag bara säga. Förra helgen var jag hos Tobias. Rävsax hade spelning på fredagkvällen uppe i Borlänge.. Misstar jag mig nu? Minns inte vart :S Arenan hette det i alla fall och jag är nästan helt säker på att det var Borlänge. Jo det var det, för jag, Emmy och Lennart åt på Max. Spelningen gick väldigt bra i alla fall, ingen pallplats men bra ändå tycker jag :)
Under veckan har vi haft religionsredovisning.. Öö.. Vi har haft kördag. Seriöst, nu minns jag knappt någonting. I fredags, igår med andra ord, hade vi lucia. Först i trefaldighetskyrkan som vanligt och det var såå pinsamt. Det var inget fint luciatåg direkt. För det första var det ljust när vi gick in i kyrkan och folk gick uppå varandra, utan något märkbart avstånd till den framförvarande. Stämmorna va lite svajiga men vi höll ställningarna ända till slutet då det skulle läsas verser. Nog för att det var ganska kul när Sandra inte klarade tända sitt ljus men sen barkade det lite för långt. Bella slätade dock över misstagen på slutet med sin seriösa attityd då hon läste fjärde och sista versen! Gött :) Sen åkte vi till Taserud och det är det faktiskt ganska kul att lussa för där gör alltid någon en kupp.
Imorse sov jag ända tills jag själv vaknade, tro det eller ej! Har läst på matteprovet vi ska ha till veckan och varit ute med hundarna, plockat hundskit, torkat spyor och skurat terassen till hundhuset med en diskborste. Vilken givande dag! För tillfället sitter jag och väntar på Madda, vi ska ut jätte snart tror jag?


(v


fredag

Igår hade Amelie sin studentkonsert och det gick jätte bra :) Gött för henne att hon har det gjort nu. Det har varit väldigt mycket både för henne och för oss andra. Men kul att det gick så bra!
Idag snöar det som bara den! Jag har varit ute med vovvarna och städat lite hos dom. Jag har inte varit utomhus på hur länge som helst, känns det som. Bara rep, rep, rep och läxor varenda kväll. Idag är vi lediga, religionsläraren hade glömt boka datasal så vi får jobba hemma. Jag är dock rädd för att det blir lite lite med just den saken :P Ska packa nu och sätta mig på ett tåg till Karlstad. Lennart ska hämta mig där, sen ska vi hämta Emmy och Sandra och åka upp till Sunnansjö, för att sedan åka ytterligare en timme upp till Falun. Låååångt, men det går, Tobias ska ha spelning och jag har inte sett honom på 5 veckor så nu är det dags :P Bäst jag sätter fart! Ha det bra! :)

(v


RSS 2.0