50 års kalas








Var
på 50-års kalas i helgen. Ann Catherine fyllde här om dagen och då firades hon i bystugan. Det bjöds på världens buffé med vin, ost, kex  efter maten och tårta och kaffe till efterrätt. Föråt mig på maten, det var verkligen jätte gott. Och hon fick en del mat över så både hon och pappa har nog käkat sig mätta på italiensk buffé vid det här laget.
Snart, snart är det valborg. Vi har rusat igenom april, ingen förstår vart tiden har tagit vägen. Idag är det 20 grader varmt ute, det är ljummet. I Arvika har träden blivit gröna och gräset ska klippas när som helst. Shit. Kolla bara på dagens datum. 27 april. Jag har inte reflekterat över varken datumet eller temperaturerna utomhus förrän nu. Det övergår mitt förstånd på nåt vis, ändå känner jag mig väldigt lycklig. Tänk om jag bara kunde lugna ner mig lite, trappa ner lite på farten. Det går så helsikes fort just nu!

I'm gonna buy a one way ticket on a west bound train
See how far I can go, because I can
I'm gonna go out dancing in the pouring rain
And talk to someone I don't know
I'm gonna buy a one way ticket on a west bound train
Gonna have my breakfast with pink champagne
I'm gonna sail the ocean, I'm gonna spread my wings
I'm gonna climb that mountain, gonna do everything :)

Håll i er.. Countdown 2009: 30 skoldagar kvar!
(v

söndag

Såg nyss en bild på Sofias blogg där hon, Anki och Jossan åker på Ankis MT5a.. SOMMAR! KÖLA! GALENSKAPER! Hallå, jag blir helt till mig. Och satt samtidigt och lyssnade på världens draglåt, inte ra'lt man blir knäpp i huvudet här. Jag är så sugen på att bjuda hit alla och grilla eller nåt, det är så sjukt fint väder. Solen skiner och det är jätte varmt. Allvarligt, det känns som vi har klivit på tåget nu, mot sommaren.. Det är 31 skoldagar kvar enligt matsedeln. Började inte jag min countdown vid 30-strecket förra året? Kanske dags nu då!
Under veckan har jag och Madde varit hos Staffan och övat inför galan som skulle äga rum nästa helg, nu har den blivit flyttad så vi har i princip gjort allt förgäves. Nej då, det är inte riktigt sant för den blev bara framflyttad. Jag och Madde har haft våran idrottslektion, fruktansvärt gött att ha den avklarad! På tisdagskvällen var jag i studion i Åmot till halv elva-snåret. Spelade in sången på Nice Try, snart är den färdig :) Hade kulturhistoriaprov i onsdags och strax efter att jag var färdig med det åkte jag till Hagfors på begravning. Mammas morbror har gått bort i cancer så fick samtidigt träffa släkten från Hagfors och det var hur kul som helst, om man får säga så om en begravning. Jag tycker om min släkt. Upptäckte hur otroligt påläst, snälla och trevliga dom är. Sen träffade jag fyra nya 3-männingar som jag aldrig har sett förut. Mycket charmiga barn :D Får dåligt samvete när jag tänker på hur sällan vi träffas. Har glömt bort vad jag gjorde i torsdags, i fredags var jag med Björn och igår var jag på 50-års kalas. Ann Catherine hade kalas för släkten och jag spelade nårra sånger, agerade personlig fotograf och hjälpreda. Va liten världen är ibland, man känner folk som känner folk som känner släktingar. Var där vid ett, åkte vid sex, skjutsade hem farmor.. Hon har flyttat förresten, till en lägenhet i Stommen. När jag kom hem sen så slängde jag på mig träningskläder och åkte med Rasmus och Martin och fiskade. Fick inget napp, men det var kul ändå. Körde fyrhjuling och tog kort på den galna tjädertuppen som springer omkring här. Det är livsfarligt. Hormonerna spelar över så han är helt galen. Martin är livrädd. Fast en annan som inte råkar ut för honom tycker bara det är kul :) Just det, nu är Rasmus skyldig mig en tur till Köla. Nästa helg kanske, eftersom jag är ledig då för en gångs skull! Till veckan är det valborg också :) Kul kul kul säger jag bara. I fem helger framöver finns det festtillfälle har vi kommit på. Massa födelsedagar vilket innebär massa jävelskap. Ååh vad roligt, det spritter i ben och fingrar! Känner att jag är på vilket sjuk idé som helst just nu.
Nu ska jag jobba! Ha en fin dag :D
(v

släkten





Lite av släkten :)
Först mina 3-männingar och mammas kusin Thomas och jag.
Sen två av tremänningarna, Evas son och mammas kusin Patrik.
Sista bilden är kusinerna Patrik, mamma och Thomas.
(v

måndag


Det
är bra. Det löste sig. Allt är finemang :) TACK.
Högtalaren på datorn har lagt av. Hoppas Bengt fixar snart, under tiden får jag spela på telefonen. Kan inte sitta vid datorn utan musik, det är otänkbart, så är det bara.
Tillbaka till skolan idag igen då. Det var hyfsat slappt, men jag börjar få ångest inför imorgon då jag och Madde ska ha vattengympa. Var i simhallen förut och försökte få bukt med vårat program. Det gick ju inte sådär jättebra men jag tror vi löser det. Behöver skriva en sån där, vad kallas det.. Ett papper man lämnar in innan lektionen. Ska till Staffan ikväll och öva så får se till att skriva den innan halv sju. Jag är så himla trög! Jag och läxor och inlämningarbeten.. Lägger dom åt sidan, gör massa andra saker istället. Och det finns verkligen mycket annat att göra också så jag dränker mig själv omedvetet, i princip. Det är så mycket jag vill göra, jag borde egentligen skriva upp allt och göra upp ett schema för mig själv. Då skulle jag hinna mycket mer och inte söla bort all tid, för det lyckas jag rätt bra med också. Ja, tror ta mig tusan att jag ska göra det. Om jag har såpass disciplin på mig själv.. Nej då var det ju det där med att ha självkontroll :)
(v

söndag

Just passerat 300 strecket för mina inlägg. Det är inte dåligt!
Vilket underbart väder. Var ute med hundarna vid nio imorse, duschade, åkte till Ch-berg för att köpa kaffebröd och sitter i princip och väntar in Johan, Victor och dom som ska komma och hälsa på. Spelat på läxorna faktiskt. Funderade på om jag skulle göra GEMU också. Inte så sugen.. Jag och Madde ska göra idrottslektionen sen. Ska ha den på tisdag, bleeh, det kommer nog gå bra..
Vet inte vad jag är på för sorts humör idag. Mycket konstigt, blir spänd hela jag. Kommer få spänningshuvudvärk ikväll.. Hoppas det löser sig. Jag vill inte göra om samma visa igen. Så himla irriterande, förstår inte hur, vart, varför det uppstår. Och jag har inget annat val än att ta tag i det igen om det fortsätter.
(v

onsdag

Nu står jag och jobbar egentligen, men det är så extremt lite folk så jag roar mig med datorn istället. Har gjort i ordning till djuren så dom är färdiga och listan är avprickad, behöver egentligen bara väga upp leversnittar och kex. Gjorde så mycket igår.. Och tänk, inte en enda otrevlig norsk. Det är ju fantastiskt vad bönhörd man kan bli ibland. Johan, Victor, Anders och Anneli kom in på besök igår också. Det är nog det bästa med att jobba i affär.. Man får prata med så mycket folk! Även om Statoil var lite roligare på den fronten så är det väldigt bra här. Hyfsat omväxlande arbete ändå och jätte bra kollegor. Fast som sagt, nackdelar finns det ju alltid. Hårt golv, tråkiga tider, man ser inte skymten av solen.. Det är ledsamt på sommaren.
Jo, det är ju påsklov nu och jag jobbar som en idiot. I lördags var det ju Lasse Stefanz i ishallen. Det är stort för lilla Ch-berg och alla dansbandsfan. Och fint väder var det också, men jag var inte ute. Jag var i Brunskog hos Björn och det var ju inte så illa det heller. Haha.. Åker dit ikväll igen, efter jobbet, för imorn.. Ja då bär det av till Ludvika! :) Karin ska hämta en kattunge och jag ska följa med som resesällskap. Gps hade hon inte så vi får väl se hur långt vi tar oss med karta och vägbeskrivning från hitta.se. Tror vi kör om Karlstad och upp. Björn tyckte det var konstigt, det var nån annan väg som var kortare enligt honom. Det kanske det är, det vore väl vår vanliga tur att åka extra långt utan att behöva. Haha! Känns så galet att man kan köra vart som helst. Snart är det sommar och jag är taggad! Och våren har ju inte varit alltför illa än så länge :) Hjälp, jag har redan fått ont i ryggen och då har jag ändå bara stått här framför datorn. Känns bra, känns som att jag inte har alltför länge kvar tills pensionsåldern. Jaja, bäst jag gör nånting annat..
(v

påsklov

Jag behöver inte fundera en enda dag på vad jag ska göra ja. Har grejer upp över öronen. Jobbar i princip hela lovet, imorn ska jag till exempel göra en heldag på djuraffären från 9.30-20.00. Men det är bara en engångsföreteelse för att de fasta anställda åker på besök till vår leverantör, Imazo, som ligger nere i Sverige nånstans. Då ska jag klara mig helt själv för Töcksfors åker också. Gissa om det kommer bli en del samtal.. Men det löser sig! Hoppas alla korkade otrevliga norskar håller sig långt borta. Oops, inget illa menat mot Norges invånare men ibland undrar man vilken planet dom kommer från.. Som i fredags, då kom det in en norsk och frågade om vi sålde älgar. Sen frågade han om vi sålde älgmat. Samma dag kom det in ett par och frågade om vi sålde hundar och katter och när dom fick ett nej till svar undrade dom varför och om vi inte kunde köpa in och ha dom i akvarium. Ööh.. Vilken djursyn vissa människor har! I samma veva så kom det även in en berusad 25-åring som skulle köpa orm. Det enda jag uppfattade av hans slarviga norska var "slange" och eftersom jag fortfarande såg frågande ut efter två upprepningar så la sig en annan man, svensk faktiskt, i och upprepade på svenska "vad tar du för ormen", "hur mycket ska du ha för den", "vad kostar den", "vad säljer du den för" och totalt dumförklarade mig! Det hade varit en sak om han hade sagt så till 25-åringen som sluddrade och stank alkohol lång väg, men när dom står och dumförklarar en för att man inte hör vad dom säger.. Då brinner det. Idiot! Du är i Sverige! Sen ringde en norsk dam till Rebecka och påstod att vi hade lurat henne på pengar, för enligt henne hade det dragits 100kr från hennes konto och hon skulle betalat 60 när hon handlade på djuraffären. Betalade du med kort eller kontant? Kort, svarade hon då. Okej, då är det enkelt. Antingen så är det Bank Axepten och där kan det vara lätt att slå fel, men man dubbelkollar ju alltid.. Men hon hade betalat med VISA och då går det inte att göra fel, för man bara drar. Vad står det på ditt kvitto då? frågade Rebecka. 60kr. SKRATT! Okej, vad är det då för problem? Nej men det kom ut två kvitto och det man skrev under på stod det tydligen 100 på. Grejen är att om vi ens ville så skulle vi inte kunna manipulera dom båda kvittona så att det skiljer 40 kronor. Men Rebecka fick leta upp det andra kvittot och kolla. Där stod det ju också som väntat 60kr, men dama fra Norge krävde en kopia på kvittot så vi fick posta den, vi kunde inte faxa den utan hon krävde den via post. Åh herregud, man slutar aldrig förvånas. Allvarligt talat, det är skrämmande. Otrevliga kunder finns det gott om, och det är kanske en slump att det är främst norskar eftersom det är mest dom som handlar i Ch-berg. Ibland vill man bara vrida om nacken på dom. 6 drickflak, en kundvagn med godis, 5 systemkassar, 10 limpor prince.. Köp en hjärna?

(v

forever united here somehow

Han stack in handen, drog ut hjärtat, rev i sönder det, tejpade det och stoppade in det tillbaka. Kunde inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig att det var såhär det skulle bli. Trodde mitt innehåll skulle rinna ut där för ett tag. Det blev helt tomt på nåt vis. Det är fan 30 mil mellan men det känns som en nära del har, inte försvunnit, utan mer slitit sig loss. Han har suttit där sen förskolan, ganska omedvetet vill jag lova och med åren blivit mer och mer inbäddad. Vare sig jag vill det eller ej.. Det blev som ett tomrum. "Inte just nu.. Hemskt ledsen men inte just nu." Nej jag vet hur det är att inte känna just nu. Har känt precis likadant. Är ibland helt säker, andra stunden helt från vettet, knappt koll på mina känslor alls. "Jag klarar inte vara kär i två personer samtidigt." En sak vet jag - Det gjorde ont. Det var som att hjärtat tappade en pusselbit. Förlåt, förlåt, förlåt. Fortfarande svårt att definera känslan, bara vet att jag blir galen om det tar slut här. Raderade allt, allt sen i mars och innan. Finns ingen vits med att ha det kvar. Han har suttit där länge, alltid i bakhuvudet att ta fram när jag känner för det. Som en slags trygghet vilket får mig att känna mig så himla patetisk. Tror jag börjar inse saker, inser också att jag har växt en del som människa, för först nu ser jag ett sätt att förverkliga allt snack! Undrar massa massa saker, skulle kunna prata timvis om gamla minnen, tankar, framtiden. Men nu är det så för sent och om det här är rätt eller inte får vi se. Jag var en idiot i högstadiet, nu är vi kvitt i alla fall. Den här gången var det inte jag. Varför tar du upp plats i mitt hjärta för? Kan du inte bara, nästa gång vi ses, säga direkt ut till mig vad du känner så vi får prata med varandra riktigt allvarligt nån gång. Vare sig det är som kompisar eller inte. Kan inte gå och dra på massa känslor. Vi kommer båda bli galna förr eller senare.
You got a piece of me, and honestly.. My life would suck without you!
(v

söndag












(v

torsdag


Lycka!

Våren är äntligen här! På riktigt också! Imorn blir det fan skinnjacka, eller nåt lättare än min stora vinterjacka i alla fall. Snart solglasögon, jag hittade ju mina spegelpilotes. Det är ju fantastiskt :) Det är april, inse faktum, vi är inne i en vårmånad. Nu kan jag inte längta längre för då kommer den här våren vara över på ett ögonblick, det har gått så fort ända hit! Även om det har snöat som, ja gud jag vet inte vad.. Det snöade typ förra veckan senast. Men äntligen äntligen är det varmt ute! Känner att jag tar ut lite i förskott, men alla galna vårkänslor kommer på en och samma gång. Jag är nog bara glad över att det är sol ute :) Och snart sommar, röj, festival och sena ljumma kvällar. Och vad om inte jobb.. Jag ska jobba en del i sommar. Anne ringde och har satt upp mig på hela sommaren, men bättre det och att jag får ta bort de dagar jag inte vill och kan. Schemat finns att hämta idag om jag så vill, men det blir nog inte förrän på söndag. För idag ska jag öva på samhäll och sova. Duscha och lägga mig tidigt så jag är pigg och fräsch tills imorn. För då blir jag kvar i stan hos Björn :) Upp tidigt på lördag. Haha.. Uppdatering kommer! ;)
(v

this afternoon

Hörrni..
Better hang on if you're tagging along
Cause we'll be doing this til 6 in the morning
Nothing wrong with going all night long
Tough to put the brakes on doesn't matter when you'd rather
Get up, go out
Me and all my friends
Drink up, fall down
Then we'll do it all again
Just sitting around, hanging out this afternoon

Don't want a wristwatch, or an alarm clock to see what time it is
From the moment i wake up, i just love being with my friends
We barely get by, but have the best times and hope it never ends
Ta åt er! (Och det är inget första april-skämt bara för att jag råkade publicera det idag!)
I love you.
(v

RSS 2.0