skrivbomb

Gaah! Två dagar på sjuksköterskeprogrammet vid Karlstads universitet och jag är sliten. Dock inte så sliten att jag är totalt slutkörd men nog för att jag ska känna mig stressad och uppjagad och tycka att det är jobbigt. Stundtals under dessa dagar har jag tänkt tanken på att jobba ett år. Kan däremot inte säga om dessa tankar är "värdiga" än, det har jag själv inte listat ut än nämligen (det har ju bara gått två dagar!).
Första dagen var bara ett enda stort virrevarr. Vi gick omkring och tittade oss omkring, jag var inte ett dugg orienterad. Vid stora entrén kände jag igen mig och vid Gläntan, för där stannade vi och fikade när vi var på besök på universitet i vår (?). Annars är det väldigt stort, nytt och fräscht. Det är ett trevligt ställe, bortsett från en del korridorer, troligen de korridorer sjuksköterskorna kommer hålla till i när vi börjar med mer "vård" (om man nu börjar.) Okej, nu var jag rolig men jag tycker inte om att ta ut saker och ting i förskott. Dessa två dagarna har varit ganska intensiva för min del.
Igår kväll var jag hemma vid 22-tiden! Vi var ju kvar på nollningen på kvällen, dock satt jag och Madde och diskuterade och utbytte tankar om en massa roliga saker, så när Sofia och Tina kände sig klara begav vi oss hemåt. Åh, jag älskar västra Värmland. Det blev en sen kväll igår. Somnade vid 12 och gick upp vid 5 imorse! På allvar, det funkar inte för mig. Det funkade nu, i och med att jag har varit så utvilad innan, men flera dagar i sträck. Nä nä.. Därför känner jag att det inte går att stanna kvar på kvällstid i Karlstad. Pluggandet inte får bli mitt liv. Jag orkar inte det! Jag kommer gå i väggen, få nervösa sammanbrott (händer titt som tätt när jag får mycket press på mig och förresten så är det egentligen ingen som pressar mig, det är bara jag som får för mig det!) och bli urless på det. Liksom känna att det är pest och tycka att det är tvång, hur kul är det? Jag behöver få åka till universitetet, känna att jag är fullt koncentrerad, så gott det går åminstone för alla dagar är man bara inte på topp, plugga på tåget och bolla tankar med tjejerna, och sen komma hem till något helt annat. Verkligen släppa det när jag kommer hem!
Jag är ingen superplanerare. Jag gör övergripande planeringar i mitt huvud och lite snabbt i min almenacka, men jag har svårt för att helt strukturera upp min vardag. Vissa människor har t.ex. ett tidschema dom följer till punkt och pricka. Det här gör jag innan skolan, detta gör jag i skolan, på den håltimmen läser jag detta, på den rasten går jag dit, på den tiden ringer jag dit, efter skolan gör jag detta i 45 minuter, sen tar jag en timmes lunch och läser samtidigt tidningen, sen sätter jag mig med läxorna i en timme, tar en tjugo minuters paus, sitter en timme till, går ut och går i tjugo minuter, återvänder, går på toa och lägger mig. Struktuerat. Får panik. Förstår inte hur man kan lyckas! Eller framförallt, hur man kan följa det. Dock är det typiskt mig, att sätta upp en slags mall men att ändå inte lyckas följa den. Se här t.ex.. Skulle ha suttit och läst en massa på kurstorget (det nya coola stället att hänga på internet). Nej allvarligt, där har alla program på Karlstads universitet en "info-sida" där de lägger ut material inför föreläsningar, grupparbeten, tentor etc. Hade första riktiga lektionen idag. Introduktion till kapitel 1, Anatomi och fysiologi. Förresten. Jag har haft världens skitdag idag. Jag har;
•  Tappat bort Anatomi och fysiologi-boken som inte ens var min, någonstans på universitetet! Den kostar 1700kr ny. Dock runt 250kr begagnad, tack gode Gud. Har varit vansinnig hela dagen.
•  Trott att jag tappat bort mina bilnycklar. Kom nämligen hem till Madde, letade igenom mina jackfickor för där ligger den nästan alltid och där är den inte! Inte i någon ficka heller. Märker då att jag har låst in nycklarna i bilen. Flyt. Bra Emmelie. Mamma var halvvägs ut till stora vägen, hon var påväg att gå ut för att jag skulle hämta upp henne. Skulle till Charlottenberg och tanka eftersom bensinlampan plötsligt lyste imorse! Då fick hon gå tillbaka och komma med reservnyckeln.
•  SEN, får jag bensinstopp utanför Thonandersgårn. JA! MITT I KURVAN. Dryga kilometern från Charlottenberg. Arne Janson räddade mig, vi fick åka och tanka fem liter och hälla i.
Det är inte min dag idag. Jag är så glömsk, det är hemskt. Jag är slarvig också. Jag skulle behöva köpa mig ett arkiv, hänglås på väskan, stöldsäkert. Jag är så arg på mig själv. Jag slarvar faktiskt med nycklarna, jag vet inte hur många kvällar på djuraffären som jag haft andan i halsen och en maxpuls för att jag inte har hittat mina bilnycklar. Jag är så sorglig, ärligt talat. Jag blir rädd för mig själv ibland, förstår inte hur jag kan vara så glömsk! Ringde Gustav förut mitt i allt elände. Då hade inte bensinstoppet hänt än. Han skrattade och jag klagade men jag skrattade lika mycket själv och tog inte så hårt på allt. Sen precis när vi hade lagt på, då la bilen av. Då fick jag bensinstopp! Mamma var vansinnig (hon tycker att den här typen av incidenter är väldigt typiskt mig) och hon gick in till Kjell och Kerstin för att ragga hjälp. Jag ringde i gapskratt upp Gustav som blev helt tyst i telefonen. Sen nu ikväll blev jag bara allmänt bitter. Över allt. Över tiderna, att jag är hemma så sent. Över att folk ska vara så ambitiösa, över att jag inte orkar vara speciellt ambitiös, över att jag faktiskt vill ha ett liv och vill hinna träffa Gustav, vill hinna röra på mig, vill hinna se min familj och vänner och inte bara leva för studierna och över att det inte verkar gå att ha "både och". Men nu ska jag kika lite mer på kurstorget, borsta tänderna och krypa i säng. Ska upp vid 5 imorn, kanske lite senare eftersom att vi som bor längst bort har kommit underfund med att vi kan ta ett senare tåg och ändå vara inne i tid! 06.50-tåget istället för 06.20 :) Och sen kommer Gustav! :)

(v


söndag

Hej hopp! Ikväll har jag varit i Järnskog kyrka och framfört några låtar på konfirmandinskrivningen. Lite av en tradition att medverka på den såhär i samband med skolstarten. Vaknade vid halv nio imorse, Gustav sov hör och häpna! Jag blundade i ögonen och halvsov vidare med ena ögat öppet för att kika på mitt lilla sovande hjärta. Det är inte ofta jag medvetet får se honom i sömnen, han brukar alltid vakna innan mig. Han går upp väldigt tidigt när han jobbar förmiddagen. Och vad som är lite lustigt är att jag också ska få börja vänja mig vid att gå upp vid den tiden - kl 05.00. Känns mycket bra. Jag kan få lite ångest över det, faktiskt. Imorn börjar jag universitetet. Jag ska läsa sjuksköterska vid Karlstad universitet. Det är helt sjukt. Jag vet inte om jag har tillräckligt med motivation. Det är något som kommer ge sig under de kommande månaderna tror jag. Imorgon ska jag i alla fall starta, 13.15 är det upprop och vi slutar 17.00. Jag, Madde Danielsson, Sofia Robertsson och Tina Källman ska samåka från stan imorn. Ska hämta Madde vid halv 11. Samtidigt som det är lite jobbigt att börja igen så ska det bli kul att se vad det här är. Vi hörs snart! Nu kom Gustav :)

(v


hoppsan

var det läkarmottagningen igen då, tredje gången gillt denna sommar. Nu är det halsont igen, och den där lilla snipen som hänger i mitten bak i halsen, nu har jag helt plötsligt tre såna. En varsin på varje sida om den stora. Ha, det ni! Det känns som jag har en matbit sittandes kvar i halsen, sväljer och sväljer men det går inte bort. Kände det igår igen, för första gången på en månad. Har tid om drygt en timme i Åmot, hoppas fan att dom hittar nåt. Har fått en dödande andedräkt också (!) och under någon månads tid har det kommit upp yttepytte matbitar från ingenstans i halsen. Mycket trevligt måste jag säga.
Shit, fick ett sms från Karlstad (?) förut om skolstart på måndag och nollning. Det sistnämnda ryser mig nästan, haha! Har hört tusen historier om den skiten, men, man får trösta sig med att det gäller ganska många studenter. Det blir spännande! :P

(v


pocket of memories




























(v


lördag

Tänk om man kunde ha sånt här flyt i allt man gör! Har precis suttit med en psalm "Gud, i dina händer" och övat lite. Kom hem för, säg en 40 minuter sen. Har på den tiden hunnit med att ta en snabbdusch och lyssna igenom psalmen en gång och istället för att behöva planka den som jag var beredd att göra så hittade jag den i psalmboken, helt komplett. Har spelat igenom den 3-4 ggr och tja, kort sagt, färdig nu. Har bara lyssnat på den typ tre gånger i förrgår. Ska spela den imorn i Arvika missionskyrka vid 11. Sen direkt från stan till jobbet och städa aquariums. Lagomt pepp måste jag erkänna. Men ikväll, då gick det förvånansvärt bra med kassasytemet! Helt okej. Caroline stannade till stängningen och vi gjorde den tillsammans. Hon är så kul att jobba med! Imorn ska jag pröva själv. Efter stängningen ikväll skulle jag upp till Jossan på kvällsmys. Påväg ut bytte jag några ord med Sofia som satt i kassan på Maxi och hörde sen på utvägen ett välkänt "Emmelie!" från förbutiken och där stod Jossan och Anki och tjötade med Sara! Så då knallade jag dit och vi begav oss sedan upp till Parkgatan med GODIS, CHIPS och FLÄSKSVÅL. Haha, det sista låter verkligen inte gott. Det luktar inget vidare, men! Gott är vad det är! I lagom mängd förstås :) Joanna kom också och lite senare kom även Söffi och Sara. Vi såg på Cry Baby, åkte hem efter 10 så missade slutet. Vilken jävla film. Allvarligt, skämdes så jag trodde att jag skulle dö. Men kul! Nu ska jag hoppa i säng, shut my eyes och försöka bli lite pepp inför morgondagen. Ställer klockan på 7 - som idag. Det har varit en betydligt bättre dag idag. Känns lite lättare! Förresten, Lost med Anouk är riktigt bra! Spänki är duktig på att hitta musik. God natt!

(v


fredag

Kan verkligen inte bli bittrare än såhär på mitt jobb just nu. Kassasystemet krånglar - nähä, oj! Är jag det minsta förvånad? Hallå.. Vi har hundmatsäckar som det är 100kr rabatt på. På förra systemet kunde man enkelt knappa in rabattbeloppet, på det här måste man räkna ut vad 100kr rabatt blir i procent på hundmatsäckens ordinarie pris och skriva in procenten. Gaah, tack för att ni gör det lättvindigt. Kassaavstämningen kommer ta en halvtimme efter stängning, och det ska vi inte ens få betalt för. Gissa om jag kommer skriva upp den halvtimmen ändå! Och tack för en reducerad personalrabatt, seriöst, man minskar inte på sånt! Noll motivation just nu. På tal om det.. Idag har varit en sån dag man helst skippar. Den började fint i Börtan och stannade ganska länge, för när jag hade tänkt pysa kom Johan på besök i sitt nya kap, en gammal Mercedes, skattad och besiktad till 2012. Kan inte missa ett tillfälle att prata! Var inte hemma förrän 12. Ringde Telias kundtjänst, deras fantastiska "filmuthyrning" har sammanlagt lurat mig på tre filmer, varav två kostade 49kr att hyra. Fick dock några nya gratisfilmer och killen lovade att videosystemfelet skulle vara åtgärdat inom tre arbetsdagar. Får hoppas på det eller ringa och kräva fler gratisfilmer - som jag ändå inte kan se på så länge det krånglar! Tog en promenix med Berry och valpen (Baus - våran två år gammal gråhund), plockade en kantarell och följde med mamma ner till centret. Åt mat och tittade om det fanns några snygga saker på H&M men hittade inget bra. Köpte ögonbryn- och fransfärg på Rusta och tog en sväng till Sportshopen. Träffade David som jobbade och stod en lång stund och pratade, det var längesen. Väldigt trevligt! Lånade mormors laptop, kom hem och började klyva och lö upp ved. Åkte sen ner till djuraffären för att försöka få nån rätsida på nya kassaavstämningen vilket visade sig vara omöjligt, och nu har jag duschat. Vilken värdelös dag. Ursäkta. Imorn ska jag försöka vända på mitt bedrövliga humör och min usla attityd. Jag känner mig upprörd och orolig inombords, nästan ångestladdad. Jag känner mig stressad och uppjagad men samtidigt helt förslappad? Har inte varit ute och rört på mig nästan nånting, kan och orkar faktiskt inte för min puls går upp i 200 så fort jag börjar jogga och jag får världens hjärtklappning. Jag får som myror i benen och dom viker sig nästan. Och samtidigt som jag har mitt huvud proppfyllt av diskussioner och försök till beslut så har jag alldeles för mycket tid över till att tänka. Jag tänker så jag blir galen! Jag förstår inte vad det är med mig. Förut när jag stod i vedhögen satte jag mig ner på en stubbe och grät. Jag vet inte vad det är, någonting känns väldigt jobbigt. Jag ska jobba hela helgen nu. Det kanske är bra. Det kanske blir bra för mig att få bråka med kassasystemet. Ska ta en sväng inom Josefine imorn efter jobbet, en del av flickorna ska vara där. Blev medbjuden på kräftskiva hos Daniel senare på kvällen också. Låter trevligt, ska dock upp och iväg till Arvika missionskyrka för spelning på söndagmorgon så vi får se hur det blir med det. Jag får lyssna till vad kroppen säger, kan visserligen alltid gå hem till Maj-Britt och lägga mig, så får Gustav komma när han vill :P
Slog en pling till honom förut. Han, Eskil och Johan var i stan hos Peter och firade Johan som blir 21 på måndag. Hörrni, när man blir kär, då sover man gärna hos den personen. Jag ser Gustav var och varannan dag och vi sover hos varann väldigt ofta. Det känns bra och helt naturligt. När Gustav jobbar förmiddagen tassar jag ner till Maj-Britt vid 8, 9-snåret, hon sitter vid kaminen eller ränner omkring nere i köket, brygger kaffe, rotar med mattor, ja.. Det är en positiv känsla. En trygg sådan! Åker hemåt när klockan börjar dra sig mot 10, 11, 12. Det värsta med det här är att man väldigt gärna vänjer sig. Som t.ex. nu :P Det är inte kul att lägga sig i sängen nu asså. Det känns tomt. Det är nästan jobbigt och ovant att sova själv. Man blir nästan onödigt drölig! Gustav behöver inte göra mycket, han kan bara ligga där bredvid så blir jag genast mycket tryggare. Det är sjukt vad man vänjer sig vid saker och ting. Nu är jag lite sån, smådrölig. Men det bästa är att natten går så fort när man väl har somnat! :) Jag har ställt alarmet på 7 imorgon så då ska jag försöka vakna på rätt sida och göra dagen till något bra! Ska göra upp ett schema för mig själv, ska t.ex. vara i Börtan vid halv 10 och gå igenom pappas container, och göra det som jag precis kom på att jag glömde göra ikväll.. Typiskt! Ska bli skönt när spelningen är gjord på söndag. Nu ska jag gå och ta in hundarna och krypa ner i sängen. Ha en fin lördag!

(v


liseberg




Gårdagen
tillbringades i Göteborg. Glömde självklart kameran. Gustav, Madde, Rasmus, Martin, mamma och jag åkte ifrån Fjäll halv 8 och nådde Göteborg, efter någon kisspaus och bensträckare, vid 12. Det gick finfint att köra där, inga problem det inte. Väntade en timme på att Liseberg skulle öppna, betalade oss in och invigde Liseberg med Lisebergsbanan. Efter det följde bl.a. Kanonen, Uppskjutet, Uppsvinget, Hanghai, Balder, Kållerado, Spinrock, Spökhuset, Sagoslottet etc. Det var fint väder i princip hela dagen, bara någon skur men den kom så lägligt när vi skulle åka Kållerado så det gjorde oss inget. Riktigt mys var det! Uppsvinget var den bästa åkturen, sen älskar jag spökhuset. På hemvägen körde vi in i Uddevalla och käkade på McDonalds och istället för att följa väg 172 tog vi E6:an mot Oslo (dumt gjort!) och körde "fel". Lyckades efter några samtal till Bengt och några små sammanbrott på den otroligt kurviga vägen, ta oss ut på 172:an igen. Då fick Gustav köra, och drygt 3 timmar senare var vi hemma. Kl 2 i natt. Då var vi lagomt roliga att ha och göra med, somnade bums. Sov länge imorse, inte ens Gustav vaknade när klockan ringde vid 9.
Idag har jag och Madde varit ner till Dyrego. Cheferna är där och, märk mina ord, kopplar in nya datasystemet. Norskt, lite krångligt att förstå sig på. Det hade många finesser som jag är lite skeptisk till, dessutom är det touchscreem. Hur nu det ska gå med våra konstant blöta fingrar, det spörs att se. På lördag kommer jag få jobba med det - och göra en kassaavstämning. Redan nervös! PA visade oss på det nya systemet och ikväll gör dom första avstämningen. Dessutom; reducerad personalrabatt? Kan det va sant?
Ska försöka städa Pontiacen i eftermiddag. Ska ner till Charlottenberg igen, Martins fotbollsträning börjar om en timme. Ska ta en sväng på H&M, fick nån rabatt idag. Inte för att jag behöver handla kläder, har massvis! Kanske skulle se om jag hittar nåt annat kul.. Nej, jag borde lägga av! Man blir ändå bara ytligt och tillfälligt glad av materiella saker. Ska i alla fall gå ner och käka nu.

(v


tisdag

Imorgonbitti, vid 7-tiden, avgår Pontiacen mot Göteborg. Det blir Liseberg för hela slanten är det tänkt. Det skulle bli någorlunda fint väder imorn, hoppas det nu då, och inte så långa köer till karusellerna. Jag eller Gustav ska köra. Puh, börjar bli nervös, men det ska nog gå bra. Vad har hänt hittills då?
Jobbat arslet av mig. Gött med pengar, får lön om tre dagar. Varit på begravningsbyrån och diktat ihop en tackannons för alla kondoleanser, blommor etc. till pappas minne. Kommer i Arvika Nyheter imorn. Besiktat Pontiacen - den här gången gick den igenom till allas lättnad! Varit i Börtan hos Maj-Britt med vorsteh-hundvalpen (Knuts) som käkade flugsvamp härom dagen och nästan dog (!). Monterat Eukanuba-hyllor på jobbet efter stängningsdags. Roligt att umgås med kollegorna. Jobbade 18-23.30 (fin OB!) Varit på spontanbesök till Amanda. Vi tjötade lite, gjorde fruktsallad med glass och såg på One Tree Hill :) Har även varit uppe i oändligheten (Lersjön) och åkt skotare med Gustav. Får för mig det ibland - gillar spontanbesök och så gillar jag Gustav. Dock gillar jag inte att det är så dumma körvägar. Antingen så är det världens sidlut så man tror att man ska välta eller så är det så brant att hytten står rätt upp och ner så att man på uppvägen tror att man när som helst ska glida bakåt, eller som på nervägen; få antingen en stock rätt i bakhuvudet eller hela lasset över sig. Hehe, jätte skoj. Sån spänning förgyller min vardag! Jag sitter förresten och väntar på honom nu.. Och se där, när man pratar om trollen står dom i farstun! :)


(v


torsdag

Idag är det jobbjobb som gäller. Gick upp strax före 7, käkade lite frukost och läste gårdagens tidning och tyckte synd om folk som råkat ut för fuskbyggare. Måste vara bra drygt att hitta så många defekter på sitt nybyggda hus och behöva riva det! Har dammsugit och bytt sängkläder, ska snart hoppa i duschen och slänga ihop lite mat till mig och Martin. Igår var jag och Madde på tur till Töcksfors köpcenter. Körde bara 3 mil för långt, snackade bort vägen, men annars gick det bra. Vi var tvugna att inspektera Dyrego och deras omtalade affärsyta. Okej, det var stor skillnad på Töcksfors och Charlottenberg - betydligt bättre plats i Töcksfors, men i princip samma utbud, förstås. Dock väldigt begränsade ytor i djurrummen. Gillar Charlottenberg trots sina extremtrånga gångar mellan hyllorna, som bäddat för norskarna att fastna i med kundvagnarna och tro mig, det gör dom. Dom älskar att baxna sig in med kundvagnarna på ställen som det bara inte går att ta sig genom, ställen där det helt uppenbart inte går. Träffade Magda igår! :) Och Markus, men det var väl de enda kända. Var hemma vid 8-tiden, såg på film. Morgan Pålsson Världsreporter (haha, ful) och Ensam hemma 2.

(v


vackert









(v


måndag

Dynamite - Taio Cruz. Oh, gilla!
Idag har det hunnits med mycket. Vaknade vid sex-tiden av Gustavs alarm. Han gick upp, jag sov vidare till tio i sju och gick sen upp och käkade frukost. Han mötte mig i dörren. Då var han fortfarande kvar i Börtan, i väntan på att trailer-gubben skulle höra av sig för det var dags att flytta skördaren. Drog mig hemöver vid 8-tiden, hoppade i duschen, ringde vårdcentralen och pös till jobbet. Minns knappt att jag har varit på jobbet idag faktiskt. Gick vid 2, åkte till Åmot, åkte tillbaka till Charlottenberg och Dyrego och stre lite med Madde. Kanske blir Götet till veckan? Tog ett varv och investerade förnödenheter. Kvinnliga sådana. Köpte ansiktsmask (har kladdat på en som luktar jordgubb nu), lotion, hårinpackning, ÖB, apoteket och film. Flickan som lekte med elden, tv-versionen. Dom filmerna är bra. Ska köpa alla nån gång när jag får tummen ur. Hade med Gustav på centret igår, snabba ryck. Jag köpte stor godispåse till Maj-Britt och Eskil, och Gustav köpte film, Farsan. Fy tusan vilken skön film! Anton och Peter kom till Börtan igår så vi satt alla och såg den. Jag höll på att skratta ihjäl mig när pöjkera stånkade. Dom dog nästan framför tvn, filmen var något skämmig ;)

(v


små små ord









Tog en promenad förut. Innan kom Madde och drog med mig ner till centret, mjukisalliansen. Hon skulle ha cola och jag köpte en Ramlösa. Bytte några ord med Sara som jobbade i förbutiken och tog en sväng in på djuraffären. Hade visst beställt 8 lådor med hundkex, istället för 8 förpackningar. Shit, dom kommer aldrig mer sätta mig på en beställning igen. Jag vet inte om jag ska vara ledsen eller tacksam, haha. Linda sa att det stod en hel pall ute på lagret med enbart hundkex. Kan det vara sant? Kollade lite snabbt igår när jag hämtade in den ena pallen från Hills, då stod en kvar och jag kanske inbillar mig men jag registrerade mestadels hundmatsäckar. Har antagligen inbillat mig, kan gott vara så. Jag med min tur just nu. Lite skrattretande, om man är på det humöret. Mådde mindre bra förut, dock inte så skrattkittlande. Kände av ångest, panikångest. Blev ingen hamnfest för mig ikväll. Tog en promenad med vovvarna, försökte ventilera bort skiten men jag kände mig precis lika tung som luften var då. Det vällde över mig, panikartat på nåt vis, och jag visste och vet inte hur jag ska hantera det. Vad jag ska göra, vad som får det att kännas bättre där och då. Det gäller att ta det lugnt och låta det gå över. Försöka varva ner. Det är hemskt, kände av det mycket förr. Det är svårt, vet precis vad det är när det kommer.
Över till nåt annat. Läst runt på massa bloggar nu och blev plötsligt väldigt läs- och filmsugen. Blondinbellas Egoboost skulle vara kul att läsa och sen hittade jag flera bloggerskor som tipsade om bra böcker och filmer. Kanske är nåt för själen! Och så har jag Gustav, som är väldigt stark och stöttande. Som balsam för själen. 

(v


fredag






Det
är lite taskigt väder ute idag. Imorse va det uppehåll men nu regnar det ganska bra. Är inte speciellt förtjust i regn, inte som mormor. Hon älskar att vara ute i det, fast nu går hon nog inte ut. Hon är ute ganska sällan nu efter vad jag har förstått. Igår kom hon hem ifrån Karlstad sjukhus, hon har varit inlagd i två nätter för ytterligare provtagning och utredning. Det har kommit ett beslut om remiss till Uppsala, så om någon vecka ska hon inläggas där hos nån ALS-specialist. Undrar hur länge hon blir där. Så länge som möjligt vore bra. Sjukhusen har platsbrist så nog bör det alltid hända grejer under tiden man är där. Jag tycker om henne så otroligt mycket, önskar att jag kunde hjälpa till mer. Det är inte så mycket mer att göra än att finnas till och försöka peppa och samtidigt försöka hitta lösningar och se möjligheter.
Igår morse, halv 4, vaknade jag av en duns. Min första tanke var "Oj, Gustav ramlade ur sängen!" så jag slog upp ögonen och lutade mig över sängkanten och sneglade på golvet. Det låg ingen på golvet, bara min stora IKEA-kudde och Gustavs täcke. "Har han gått upp?" Då kom jag på att Gustav sov i Börtan och att kudden och täcket hade ramlat ner från pianot, därav dunsen. Då log jag åt mig själv och somnade om. Drömde sen på morgonkvisten en luddig mardröm om Disney-Ariel. Imorse tror jag att Gustav försov sig. Tror hans alarm stod på halv 7 (!) och herrn var inte uppe förrän 7, i vanliga fall kl 5. När dom jobbar eftermiddagen en vecka är dom lediga på fredagar men eftersom det har varit lite sjukdomsfall och så denna vecka skulle han köra idag också, kanske till och med även under helgen. Jag själv är ledig, woho. Har jobbat intensivt nu. De två senaste dagarna har jag varit mycket lättretlig. Det är inte lätt att vara genomlycklig och tillmötesgående i ett oräkneligt antal dagar i rad när man befinner sig under tidspress för att hinna färdigt med beställningarna som är svåra att göra eftersom jag i princip aldrig behöver göra dom annars, och samtidigt väller folk in i affären, en kund vill ha just den hundmatsäcken som är slut i hyllan men som det finns en kvar av under 20 andra säckar inne i skrubben. Vid kassan mitt på dagen är det lång kö och kunderna längst fram ska till råga på allt handla fisk, inte bara en påse utan tre, fyra, fem, till och med sex ibland, någon ska in och titta på djur vilket gör att man automatiskt blir en man kort ute i affären. Inte en chans att hinna med att se om någon "missar" att betala för något. Madde ropar tvärs över affären och frågar om något, kunderna flockas på en ute i hyllorna - sitter man ner och försöker kolla i lådorna vad som finns kvar av tidigare beställning så ställer dom sig i vägen. När man väl kommer till koppelsektionen kan även den lugnaste och sävligaste människa få ett hysteriskt nervsammanbrott. Där drar folk ut kopplen, från sin ursprungliga plats bakom halsbanden, och lämnar dom hängandes över halsbandshängarna, ihoptrasslade. Dom drar ut ett halsband och vrider och vänder på det och hänger tillbaka det, på fel hängare. När man kommer dit och ska beställa får man först stå i tjugo minuter, eftersom det hela tiden kommer kunder och avbryter en, och sortera dom så att dom hänger på rätt plats så man ser hur många som fattas! Ni förstår, det räcker inte med bara en dag till en Imazo-beställning. Det är med nöd och näppe jag fixar det. När klockan var 18.30 igår och Madde hade jobbat över en halvtimme, då skulle jag börja faxa iväg beställningen. Då kom det ytterligare kunder. Gudskelov slog jag ut kassan två minuter i åtta och drog ner portarna till affären nån gång mellan 5 och 10 över. Kvällen innan hade jag fått jobba över 40 minuter efter stängning för att pengarna från gårdagens bankning hade glömts kvar i kassan. Då förstår ni om jag var lycklig över gårdagens stängning. Tack och lov för ledig helg! 

(v


pappa, du finns i mitt hjärta

Va otroligt fel det kändes att skapa en ny mapp i "Mina bilder" under 2010 med namnet Pappas begravning 30 Juli 2010. Det är så långt ifrån acceptabelt det bara kan bli. Liksom alla andra förväntar sig så hade jag också förväntat mig åtminstone 30, 40 år till med honom. Han kommer inte närvara vid min 20-års dag, han vet inte vad jag ska utbilda mig till (det är väl knappast så att jag själv vet det) och det där stundande 50-års kalaset som vi hade gjort upp att jag skulle sjunga på om 5 år.. Det är som bortblåst, finns inte längre. Men det finns en sak som gör mig speciellt ont när jag tänker på att han har gått ur tiden såhär tidigt. Barnbarn. Att få uppleva att bli kallad morfar. Det missar han.









Pappa, Du finns i mitt ♥

(v


RSS 2.0