walles party

Asså, HERREJISTANES - BLOGGEN LEVER IGEN!!!
Anki och Josefine uppdaterar som aldrig förr. Josefine för att hon står ensam på jobbet i Töcksfors och Anki för att Josefine ska ha något att läsa, HAHAH. Gött säger jag bara, jag giller rörelsen!
Nej nu är det såhär att jag är ganska nyligen hemkommen ifrån Walles 21-års party som inte visade sig bli vilket party som helst.. Utan ett SEXPARTY, MOHAHAHA. Okej, sluta upp med överdramatiseringen nu. Det var riktigt roligt i alla fall och otroligt mycket saker att se! Jag är nästan lite chockad, men alla uppskattade det tror jag. Och några hundra fattigare måste jag erkänna att jag blev MEEEEN! Jag säger inte hur många hundra eller på vad jag blev fattigare, MOHAHAHA. Okej, jag skulle ju lägga av med det där. (Antagligen övertrött på nått vis -.-) Men det var grymt. Jag var tvungen att avlägsna mig lite tidigare (dock ganska mycket senare än planerat) eftersom att jag ska iväg till Torsby imornbitti och spela på Helmia. Grattis Walle 21 år! :D Imorn är det Saras tur ;D




Walle öppnar paket!

Sen springer hon ut i hallen, kommer tillbaka och säger "jo, det är såhär att jag har bjudit hit en tjej som har med sig en väska som vi ska gå igenom.."

Vi börjar ana..



Och här får födelsedagsbarnet själv pröva en av alla artiklar som fanns i väskan, haha!

Galet!

(v

onsdag


Sådär, sista dagen på fältstudierna avklarad och därmed är praktiken för denna termin slut. Lite fattigt med tre dagar kan man tycka men det kommer bli mycket praktik framöver! Sjuksköterskeprogrammet är programmet med mest praktik på universitetet, bra :) Jag har hängt med himla trevliga sköterskor och blivit vänligt bemött från all personal, dessa tre dagar har varit fina. Intressant att träffa och hjälpa till med vårdtagare, få vara med vid hembesök, följa dokumentation, se boendena etc. Det finns mycket att se! :)
Idag har jag efter praktiken varit ner till Söffipröpp där några av dessa galningar på bilden här ovan befann sig. Vi har fixat och dolat med lite trevliga saker inför en så småningom kommande helg. Imöra är det baggetorsdan som Helene (sköterskan) så fint uttryckte sig förut! Haha :)

"I SKILLINGMAAAAARK, I SKILLINGMAAAAAAARK!!!"

(v


tina 20 år, praktik och 1-års dag

Oj oj, här skulle det ha varit uppdaterat för längesen eftersom att det händer mycket!
I lördags var det party - Tina fyllde sina 20 år för exakt en vecka sen och det skulle firas! Jag, Josefine, Sofia och Sandra blev vid 18-tiden på lördagen bjudna på trerätters hemma hos Tina i Arvika, mums säger jag bara, och vi förtärde även lite starkare drycker till detta. Kvällen bestod av mycket skratt och prat och komiska samtalsämnen samt demonstrationer - givetvis glömde jag kameran! Får se om jag kanske kan få tag på kort från annat håll. Jag maskade förstås mina nylonstrumpbyxor i samband med ett toalettbesök så mitt uppe i allt fick vi leta upp tights som jag trängde på mig och som vi även sydde ihop. Det var bara att hiva upp ena benet på diskbänken och för Tina att sy ihop mig ;) Vid 22 kom även Madde och efter 23 drog vi oss mot Tiki. Tikibesöket slutade för min del som planerat vid 01.15, dock fortskred kvällen en bit in på sena timmarna då jag helt plötsligt började må väldigt dåligt. Bra där. Men det var fram tills dess en trevlig kväll och jag kom välbehållen hem tack vare min skatt. (Gustav)
Igår gick vi T2:or (termintvåor) på praktik eller fältstudier som det egentligen heter. Vi ska gå med på ett boende eller sjukhus beroende på vart vi har blivit utplacerade för att iaktta och observera främst vårdpersonalens syn på människa, hälsa, omvårdnad och vårdmiljö, men även patientens syn. Efter dessa tre dagar ska vi skriva färdigt vår hemtenta som handlar om just dessa fyra konsensusbegrepp som vi så fint har lärt oss att det heter. PERRY, haha. Har gått med på boendena i Charlottenberg samt litegrann ute i hemmen. Det har sammanfattningsvis varit mycket intressant och jag har fått följa väldigt trevliga sköterskor! En sista dag återstår imorgon innan fältstudierna är över. Men, jag har även gjort annat idag. Eftersom att det i fredags (!?) var sista dagen med vinterdäck (gött att en får reda på ändringar!) åkte jag idag upp till Börtan och bytte till sommardäck, vilket förstås var mycket välkommet :D Hade även med mig Berryfisen som fick hälsa på Maj-Britt under tiden. Gjorde en svängom inom Madde i Aschtan innan jag for hem. Nu är jag lite lagomt dåsig så nu blir det sängdags.


Å just! Igår hade jag och Gustav 1 år :)


Tänk va fort tiden går när man har roligt!

(v


helgen

Klockan ringde första gången vid 04.20 nån gång.. Jag klarade inte ens öppna ögonen och ofta är det så att det är jag som vaknar "snabbast" av alarmet. Gustav spratt upp ur sängen. 04.35 hörde jag caddyn starta och så var han iväg. Seriöst, en kvart från det att Gustav vaknar sitter han i bilen? Jag förstår inte hur det är möjligt. Jag behöver helst vara uppe en timme och tjugo minuter innan jag ska iväg, okej, en timme innan går bra. Det finns inte planer på att jag ska hinna äta min frukost på 5-10 minuter. Jag måste tugga maten lååångsamt, men han har kapacitet han, mitt lilla hjärta. Och tidspessimist är han då han börjar 06.00 och åker 04.35, vilket kanske har framgått nu.
Nu sitter jag i köket och tittar på Ester, vår ena setter (mammas ögonsten). Hon löper och har krupit upp på kökstolen bredvid mig och ligger med huvudet på bordet och stirrar på mig. Det är nästan så jag funderar på att gå och hämta kameran så ni får se, det är faktiskt lite charmigt, hon är väldigt sällskapssjuk, SPECIELLT då hon löper.
 


weheartit.com


Vad har hänt sedan sist? I fredags var jag och Madde till Sälboda och tittade på lokal inför den 7 maj - Charlotta. Vi ska spela på Fridhem då det är "bygdefest" i Sälboda. Det ska bli skoj :) Vi fick kaffe, te, smörgås och tonfiskröra hos Fredrik och Annika efter att vi varit borta och kollat på lokalen. Sen fick de gå igenom vår repertoar och de verkade nöjda, de hade något låtönskemål som vi får försöka uppfylla!
I lördagskväll ringde Daniel mig och undrade på om jag inte ville vara chaufför, så jag reste ner till Lina där Daniel, Lisa och Markus befann sig och hämtade upp dom för att sedan fortsätta till Börtan och hämta upp Gustav. Det var meningen att vi skulle ta en liten bygdetur, men bygdeturen förvandlades snabbt till en tur till stan eftersom att förfesten där Anton och gänget befunnit sig hade flyttat sig från bygden till stan. I stan blev det en tur till Oskar, Martin och Elin innan det blev vidarefärd in till centrum. Där var Snakebites och Tove Styrke, så vi gjorde ett försök att ta oss in på Rajjens men där var det pröppat och man släppte inte in några fler. Jag gick och köpte mig mat medan de andra drog vidare till Mulan, Tiki, The Roof. Min kväll tillbringades i Daniels Toyota tills de andra vid 01.30 var färdigfestade och sökte sig tillbaka till bilen. Hemma vid 03.30, då kan vi konstatera att min grad av trötthet var ganska hög, men en helt okej kväll!
I söndags tog jag och Gustav en promenad till Anton och Linda. Pöjkera fick för sig att dom skulle köra ut Antons volvo och busköra lite, jag och Linda satt i baksätet, och det slutade med att vi fick ut och putta för vi fastnade på sned i ett s.k. dike. Haha! xD När vi kom tillbaka hem ringde Dyrego och jag for ner och jobbade de två sista timmarna för Linda. 400kr plus i kassan, haha :) Stora pengar!

(v


tisdag

Hi there fellows! Min tisdag har varit lugn och fin. Det har varit så tråkigt väder. Jag och mamma tog en prommis förut med hundarna, det blåste och ven regn och av det kan vi dra slutsatsen att jag inte har varit precis överlycklig. Gustav har legat här på soffan med feber och blivit serverad te med honung typ 4 gånger idag och några proviva-glas har han också druckit vid sidan (bäst att passa på medans det varar, så resonerar jag med honom också!) men gårdagen var desto bättre! Då var det strålande sol, sov dock till 10.30 eftersom att vi i måndags satt hos Lisa och Daniel tills sena timmen. Vi lagade middag och såg på Paranormal Activity, skräckiiiiiiis, både ettan och tvåan och det gick bra (tro det eller ej). Trevlig kväll :) Igår var vi fyra iväg till stan, de kom till Fjäll och hämtade upp oss i Daniels nya Toyota-pickup-av-nått-slag och sen drog vi vidare. Det blev mat på Kocki och det vi åkte dit för - Hur många lingon finns det i världen? Söt film. Inte det bästa jag sett, men fin.
I eftermiddag har jag suttit med nya hemtentan om Konsensusbegreppen (bäst jag skriver nya så ni inte tror att det är en och samma hemtenta jag sitter och skriver på hela tiden) som ska vara inne efter påsk, då vi har haft våra 3 dagar med fältstudier (praktik). Nu ska jag lägga ihop böckerna, tjacka en smörgås och krypa i säng. 04.45 imorgon, natti natt!


weheartit.com 

(v


söndag


" I've seen a palace in London, I've seen a castle in Wales
but I'd rather wake up beside you and breathe that ol' familiar smell
I never thought you could leave me, I figured I was the one
but I understand your sadness so I guess I should just hold my tongue

But I'm comin' home, I'm comin' home

I know that we're takin' chances, you told me life was a risk
but I just have one last question...
will it be my heart or will it be his?

I'm comin' home "

Asbra låt. Anki har hittat den såklart. Comin' home - City and Colour.

Annars mina vänner har det hänt lite diverse saker sen sist jag skrev. Förra lördagen (26:e), firade vi ju Karin med mat och dricka på Rajjens och det var verkligen hur trevligt som helst. Vi blev 17 personer vid middagen, varav fyra tjejer hade rest långt för att vara med; Töcksfors, Oslo och Piteå/Umeå (inte helt säker på Sofias bostad?). Det var grymt kul, vi sjöng körlåtar så det stod härliga till inne på Rajjens och sen dansade vi till vår önskelåt Vindarna viskar mitt namn! Åh, det var sjukt kul. Gustav, Rasmus och jag avlägsnade oss vid 00.30-00.45 eftersom att en av oss gick ut och inte fick komma in igen av den anledningen att denne var, tjaa, i ett lite för gott skick om jag säger så. Trots den något tidiga kvällen så var vi på topp!
Under veckan har jag varit på universitetet 3 dagar, resten har jag varit ledig och aktiv hemma, det hör liksom till. I fredags var vi på överraskningsmiddag för Amanda som i torsdags fyllde 20år - Thea bjöd på trerätters och jaa, behöver jag ens säga att jag åt som en häst? Det blev en gemytlig kväll, det är så härligt att träffa oldies'arna :)
Igår blev en lugn och tidig kväll. Idag har vi varit på centret en tur och även hämtat hem minstingarna Scar och Sasha (hundar) från herrgårn. Nu blir det troligen Lisa och Daniel, det lät så på Gustav när han ringde förut i alla fall :) Lisa skulle dock vara lite krasslig så det var inte helt hundra, men det är alltid lika trevligt när det blir av!

(v


RSS 2.0