söndag

vare söndag igen då, eller snart måndag vid det här laget. Bara drygt en timme kvar. Vad har helgen bjudit på? Jojomän, en hel del faktiskt. I fredags var det dags för säsongspremiären på Brygga, Daniel Adams-Ray uppträdde och jag kan väl säga som såhär, att nån direkt uppfattning har jag inte om vad han egentligen spelade eftersom jag tillbringade större delen av tiden inne på bryggan hängandes över kajräcket och lite senare inlåst på en toalett i närmare 1,5 timme. Ganska kul som ni hör! Men innan dess var det på riktigt roligt! Jag hade en något hektisk dag.
På fredag morgon åkte jag och min kära mamma in till Karlstad. Vi drog Elgiganten, IKEA och Bergvik innan vi begav oss in till Karlstads mitt för att hämta .. KISSEKATT nr. 3! Lägenhetskisse sen drygt ett år tillbaka, innan dess kvarglömd/kvarlämnad (eller på rövarstrået?) på en garageuppfart för att sedan bli omhändertagen av ett katthem. Nu bodde han i alla fall mitt på drottninggatan. Så han är ganska chockad just nu, även lite reserverad och har för tillfället begett sig ut i friska luften så nu spörs det om han kommer tillbaka ikväll/natt :O Förstår hans frihetsbehov om jag säger så! Efter detta så åkte vi till Kil där vi fick kaffe av Maggan, som vi för övrigt hade umgåtts med tidigare under dagen, samt Malin och Mikael. Gött mä kaffe och kaffebrö! Malin liftade med oss till Prästängen och sedan for vi hem. Det var då det blev bråttom, för då va klockan halv 7 och någorlunda i tid till förfesten är bra att vara. Så vid 8-halv 9 (?) for vi till Ottebol och Amanda, Louise och Spänki där ljudteknik-hjärnan sattes på prov, vilket inte gick fullt så bra. Lite tidigare än beräknat intog vi bilen och åkte bort till Malin och André på Prästängen i Spänkis utomordentligt festbara Saab. Heeelt okej om ni frågar mig!
Stan och bryggan intogs vid halv 11-kvart i 11 och så va den fartiga, mest trivsamma biten av kvällen avklarad. Check! Jag menar, det är ju ganska trivsamt att sitta inne på en toalett också och kika på folks rumpor när de sätter sig på toaletten bredvid. Ja, seriöst, man ser folks rumpor genom de väggarna som finns där. Ganska ointressant, vilket man kanske inte kan tro, dock ingen sevärdhet enligt mig. Så ja. Igår fyllde Eskil, Gustavs bror, 18 bast. Då var det smörgåstårta och tårta i Börtan med släktskapet, trevligt förstås :) Gjorde en sväng in till Jourcentralen också med Gustav.
Nu my friends, efter att ha läst lite Omvårdnadsforskningens teori och metod-arbete inför opponering/respondentskap nästa vecka ska jag kasta ut mina små vildbasar (kattungarna) och krypa till kojs!

(v

torsdag

En liten ros med ett hål i sin själ
Som gjorde rätt men av dåliga skäl
Hon hade drömmar om status och flärd
Men hon blev slav för sitt eget begär
Hon vet inte vad hon känner för
Lågan slocknar utan tändstickor
Du är bäst nu men du var bättre förr
Våra brister gör oss till människor

Bäst jag också börjar ladda lite inför Daniel Adams-Ray imorn på bryggan! Är det inte säsongspremiär?
Ganska sleten just nu faktiskt. Var på VC förut idag och tog några prover pg.a mina hets-hunger-känslor och trötthet, glukosen visade inget så det var ju bra, ämnesomsättningsproverna kommer till veckan. Visar nog inget det heller, jag brukar vara frisk som en nötkärna!
Har varit hos mormor och morfar och klippt lite gräs, lagat mat samt promenerat lite med hundar och försett dem med mat. Är riktigt jobbigt trött, har varit det en längre tid men kan inte fatta vart det kommer ifrån. Får ta det lite lagomt rushigt imorgon. Vi ska till Lojsan i Ottebol innan och förfesta och sen bryggan, hoppas det blir sköjjigt! Jag och mamma ska iväg till Karlstad och hämta Miguel (den 4-åriga kissekatten) imorgon också, vi ska handla lite på Ikea och Bergvik och jag ska försöka ta mig in på Elgiganten och fixa en USB-sladd till min mp3, som är putsväck borta! Kan det möjligen vara så att jag har förlagt den än en gång? Det är i så fall inte första gången!
Det har hänt en väldigt ledsam sak också, under förra veckan. Nära bekanta till familjen har förlorat sin 22-åriga son i en olycka. Riktigt hemskt och kan bara föreställa mig hur fruktansvärt det måste vara för familjen.
För övrigt så börjar jag fan i mig bli nervös för respondent/opponentskapet på Omvårdandens teori och f*cking metod som ska redovisas under ett seminarie nästnästa vecka, ååh, kan knappt sitta still när jag tänker på det! Hur ska jag kunna respondera tillräckligt bra och kunna svara på alla frågor, jag som är ofattbart ointresserad av forskningsprocessen. Jag är säker på att jag inte ens kommer kunna förstå frågorna! Men, bara två schemlagda skoldagar kvar + lite tid till att granska andras arbete inför opponerandet. Gött ska det bli när det är över, kan inte beskriva min trötthet.



Småttingarna på stolen bredvid mig!

(v

måndag

 

Jag väntar bara på att få släppa all skola under sommaren. Det ska bli så himmelskt gött när första året är över, DÄ SÄGER JAG BARA! Och så måste jag säga att Total Blackout är så JÄVLA BRA! :D

(v


tonight, yeah baby

Lyssnar på The edge of glory med Lady Gaga, riktigt bra, inte speciellt förvånad!
Nej fy vilket pissväder det är. Det var jättefint imorse, lite kallt dock men solen sken och himlen var delvis blå. Det såg ut att bli en riktigt fin dag. Men sen på eftermiddagen drog regnvädret in och nu är det surt och blött, men jag kan tycka att det inte gör något för jag har haft så fullt upp de senaste dagarna och även idag. Vi håller på med ett arbete som ska vara inne på måndag om omvårdnadsforskningens teori och metod. Det är sjukt tråkigt måste jag säga, men imorgon blir vi färdiga och det ska bli gött vill jag lova! Jag, Madde och Marcus har jobbat tillsammans och vi har jobbat effektivt och målmedvetet. Hoppas det blir bra! Sista veckan ska det redovisas i ett seminarium uppbyggt på opponent-, respondentskap. Uhh, det har varit fullspäckade dagar matade med information, siffror och meningsformuleringar som inneburit att tänka dyyyyngmycket, orkar inte mer nu! Jag har blivit helt trög i huvudet och tappat större delen av mina hjärnceller tror jag. Ärligt, det kan inte vara många kvar för jag känner mig helt blåst och IQ-fri när vi sitter med uppgiften. Himla skit, nej nu orkar jag inte prata på det mer.
I eftermiddag/kväll har jag och Karin varit i församlingshemmet och övat med kantorn inför fredag då vi ska sjunga på hennes farfar Stigs begravning. Pie Jesu, Laschia ch'io pianga och Koppången, men jag sjunger bara stämma på en och spelar på en. Inte så bara bara med den stämman, men kul och jag hoppas att det också går bra! Efter övandet tog vi oss en sväng till centret där lite godis och käk inhandlades. Är verkligen aptrött just nu, så funderar på att gå i säng jämt när som helst men en halvtimme till ska nog gå bra att slå ihjäl.



I'm on the edge of glory, and I'm hanging on a moment with you!


(v


fredag

Fredag, tentan gjord (som jag troligen kuggade på?) och snart dags för jobbjobb på Dyrego eftersom att det är nattöppet ikväll. Det är jag och Madde som jobbar ihop mellan 20.00-00.00. Mormor och morfar har precis varit här, vilket var jättekul :) Hoppas verkligen att hon snart kommer tillbaka. Hon är världens underbaraste människa och jag älskar henne så mycket. Morfar också för den delen men jaa, ni som läser vet hur det ligger till och fattar vinken.

(v


tillökning

Torsdagen är finally till sin ända! Idag har jag varit i stan och gjort grupparbete "omvårdnadsforskningens teori och metod" med Madde och Marcus. Gött att ha börjat säger jag bara, när vi fick uppgiften igår kändes det nästan oöverkomligt. Hallå, jag har redan tagit sommarlov och börjat förbereda mig och mina tankar på en massa kommande jobb, inte kan de lägga ett stort arbete i slutet av terminen!? Jojomän, det är klart att de gör det!

Det har varit lite dålig uppdatering för min del, det har varit mycket att stå i! MEN, vi har fått lite tillökning i familjen ;) Två småttingar, det är dem ni ser bilder på här nedan. Maja och Morris. Detta pg.a. att Polly, vår siamesblandade katt bara försvann i mitten av mars, ca två veckor innan vår andra katt Gustav (den rödfärgade) dog. Idag har småttingarna varit hos oss i exakt en vecka, det är syster och bror och de är göörgoa, trots sina sylvassa klor och outtröttliga små kroppar. Det är ju så görandes roligt att skjuta på ens fötterna när man ska sova (!) Förstår inte :D Det verkar dessutom vara så att det är ännu en katt påväg, en fyraåring som behöver ett nytt hem. Mamma som har hittat på blocket och blev stormförtjust.
Imorn har jag läkemedelsräkning II, en tenta som varar mellan 14.00-17.00. En riktig pisstid, MEN vi har gjort tentor på lördagar förut och det om nått är väl ändå sjukt!? Hoppas att det går bra och att den går förhållandevis snabbt att göra så jag hinner med bussen till Välsviken som går 15.28. Vore gött att inte komma hem alltför sent, det är ju fredag! Och jag ska jobba kväll/natt eftersom det är nattöppet på centret, puuh säger jag bara. Är så sleten, men dumt att klaga, det blir ju lite klirr i kassan och man kan ju hoppas att det inte är allt för mycket folk, antagligen mest bara swedes :) Men nu ska jag krypa i säng, är jättetrött.

 



Så kan det gå när man sitter och räknar läkemedelsräkning..


.. Och så kan det gå när man under tiden låter mamma och Santa vara kvar uppe på rummet!
Om mamma och Santa själv får bestämma. SANTA NERBÄDDAD, I MIN SÄNG! 

(v


we go out, me and all my friends

Här kommer lite goa hamnfesten 2009-bilder. Älskar verkligen mina hamnfesten-förfester, har i och för sig bara haft två men det har varit så jäkla roligt båda gångerna! Ifjol sommar hände ganska mycket jobbigt så det passade sig inte att ha nån fest, men i år tänkte jag att det nog skulle bli av! :)
Jag tänkte på allt otroligt roligt jag har haft tillsammans med dessa tjejerna. Några av oss har följts åt sen förskolan. Det allra bästa är att vi alla har någon sorts kontakt med varann, inte alltid regelbundet men nån gång inemellan, det är så grymt! Och vi har så förbannat kul när vi ses också, det är som förr. Och nu är jag lite extra sentimental för att Sara åker till USA om fem dagar och blir borta i ett år, haha ;) OCH, hon kommer inte kunna delta på årets hamnfest-förfest.



Lugnet före stormen. Ingen har anlänt än.
Ser ni brickan där borta på det vita blomsterbordet?
Den legendariska 80% rommen, flickor! :D Måste få tag i en ny.






Och så var vi igång!





Underbara sommartider!

(v


sara 20år och avskedsfest

Till måndagen, 9 maj, kommer vår kära Sara Hopstadius fara ifrån oss. Jag tror inte riktigt att vi har förstått det men det börjar uppdaga sig nu. Gissa om vi kommer sakna henne! Tanken på att inte se henne på ett helt år känns..? Helt konstig, skrämmande. Jag menar, USA är ganska långt bort. MEN, Louise har ju varit i Australien och det är ju äääännu längre bort.. Väl? Men det här är ett helt freakin' år :O



Såhär såg Madde och jag ut i helgen på Saras födelsedags- och avskedsfest då temat var "maskerad" :) Mitt disträa jag glömde förstås kameran. Sjukskötersketjejerna har konstaterat att jag är ganska tankspridd, kan det ligga någon sanning i det? Sara fick många fina presenter, däribland en från oss 10, håll i er.. En egengjord KAMASUTRABOK!
Kvällen var trevlig! Alla förutom My och Alex var utklädda, men Alex fixade ihop en ganska klockren dräkt senare under kvällen, haha! Bilder finns att tillgå på de andra tjejernas bloggar som nu finns länkade lite längre ner till vänster, här på min sida. Fixar'n Emmelie har varit igång.

Som sagt, till måndagen beger sig Sara till New York. Asså, hur galet är inte det!? Vi kommer inte få se henne på ett helt år, jag blir känslosam. Haha. Tankspridda Sara! Jag hoppas på att hon också skaffar en blogg (har tjatat på henne) så att man kan följa hennes aupair-år! Och så kan man hoppas på att man kanske har råd att åka och hälsa på?! :D Det vore tufft.
Magda och Bettan har sen några veckor tillbaka också förflyttat sig till USA och deras bloggar finns länkade lite längre ner här på sidan. Ta en kik hos tjejerna!

(v


RSS 2.0