första advent

Jag sitter och eldar på rökelser så det luktar jul i hela rummet. Så himla mysigt :) Har snöat i natt så det ligger nån slags blötsnö utanför fönstret. Den kommer nog inte stanna så länge men det är mysigt ändå. Jag har varit ute med Berry och plockat mossa och satt i krukor, på fat och i skålar. Lagt fram juldukar och fått upp stjärnor och ljusstakar i fönstren. Det är mindre än en månad till julafton. Kan inte fatta att det är nästan ett år sen det var jul, det är mycket jag inte fattar ska jag säga. Jösses vad sugen jag blev på pepparkakor och julmust just nu. Lussebullar, glögg.. Glögg är inte så gött, det luktar godare än vad det smakar. Fast det är inte jul utan glögg, haha. Ska koka på fredag tänkte jag!
Var på julbord på Tvällen igår ju. Det var mycket trevligt! Åt 4 tallrikar, egentligen ska man ju äta 7 men jag tog rätt mycket på varje.
Idag är det första advent, galet nog, och skyltsöndag så jag ska åka ner till samhället en sväng. Ska gå en tur på centret och sen tvångsräkna matte, öva lite på nu tändas stämman för ska med Karin hem till Gunnarskog imorn och lära ut stämman till kören. Kördag på torsdag! För övrigt så blir det adventsmys :)


(v

torsdag

Äntligen är det muntliga historia provet över. Jag är glad! Gjorde det förut, vill helst inte kommentera hur det gick. Svarade inte på så mycket, är inte så nöjd, men nu är det gjort i alla fall. Tony har räknat ut att vi bara har tre historiatillfällen kvar. Gött på ett vis men det kommer bli tomt när lektionerna för Tony försvinner. Faktiskt :( Bara massa oseriösa med Kristina. Fast sen har vi ju musiklektionerna då och musiklärarna känns nästan som mentorer. Vi har börjat spela på "Panta mera"-låten på ensemblen nu. Haha!
Imorn är det fredag vilket ska bli så himlans göttit :D Jag ska inte göra nåt speciellt i helgen förutom att följa med pappa, Ann-Cathrine och farmor på julbord på Tvällen. Va så längesen jag gjorde nåt själv med dom så det ska bli kul! Imorgon ska Camilla och Mariette sjunga tillsammans med kören i missionshuset, så jag följer nog med mormor och morfar dit. Sen måste jag göra recensionen av Tartuffe och läsa i engelskboken, har knappt börjat på den och den ska vara färdig om en och en halv vecka. Det finns att göra. Till veckan har vi matteprov också och det måste jag verkligen öva på för jag fattar inte mycket av det vi håller på med nu. Bara 3 veckor till jullovet imorgon! Tiden springer iväg :)
(v

ritzveckan, lördag

Kulturchocken är över. Va fort det har gått.
Sjöng lite kör imorse, satt vid monitorn ett slag, tror inte ens jag har nuddat mixerbordet idag. Hur som helst, har spelat ensemblelåtarna och solat. Solot igår gick mycket bättre än det idag, men men, jag är rätt nöjd ändå. För övrigt så har det gått bra. Chocken är "invigd" och genomförd, det har varit kul! Nästa år är det våran tur att showa. Men innan dess, efter sportlovet, så drar vi på turné :) Det ska bli spännande att se vart det bär av. Då måste jag höja svårighetsgraden lite. Shit vad inspirerad och peppad jag blev till att bli bättre på musik nu då. Jag har fått så många intryck av dom här dagarna, sett så många duktiga folk. Blir så avundsjuk! Men "övning ger färdighet"! Tänk om jag kunde ta mig i kragen och lägga ner mig. Jag är verkligen sugen på det nu.. Så fort historian och matteprovet är över. Imorgon ska jag upp och jobba hela dagen. Det blir en fin helg det här.. Hmm, varför känns det som även nästa vecka kommer bli påtaglig och en aning jobbig.

Estet som vid såna här tillfällen känns som en enda stor familj :)
       
(v

ritzveckan, fredag

Utvärdering av dagen:
Allt är bra förutom att jag är en aning trött, har lite sådär halv si värk i ben och mage och är på mindre bra humör. Men dagen och alla händelser har flätats ihop och avlöst varandra. Jag har glömt noterna till kören och Bob Marley medleyt igen men Virre hade med dom som tur var. Sprungit fram och tillbaka, upp och ner mellan logen och stora salen. Bytt om, suttit vid monitorn och vid mixerbordet, varit på Charlies och ätit en halv pizza, gjort ensembleuppträdandet vilket faktiskt var roligt. Efter alla dom gånger vi har tragglat dom där låtarna.. Martin kom fram till att vi hade haft 19 rep här om dagen. Nu har vi haft 24, om inte 25 med uppträdandet idag. Så nu kan vi dom! Nästan.
Vi har imorgon kvar, sen är kulturchocken över. Fort har det gått! Och sorgligt är det att det är över, även om det har varit smockfulla dagar. Det är sånt här som är så kul.. Alla i klassen blir ett liksom. Det kommer bli roligt nästa år när vi ska göra "show" :) Estet är inte alls så bad om man tänker efter.

(v


ritzveckan, torsdag

Sent hemma idag igen. Oväntat :P
Idag har vi röjt lite grann och kört grejer från musikskolan och riggat i caféet på Ritz. Sen har vi hunnit repa ensemble låtarna tre gånger så nu kan vi dom ganska bra. Det känns förvånansvärt lugnt inför chocken faktiskt. Imorgon är det konsert/redovisning/hela köret och då kommer det nior från Gunnarsby, Koppom och Arvika. Sen kommer det lite mer folk också, förhoppningsvis. Jag har ingen aning om hur allt kommer hända så just den biten känns ganska rörig. Vi har repat discolåtarna på stora scenen typ tre gånger idag och det låter riktigt bra :) Och vad roligt det är när folk säger det, då blir man mer peppad. Och Alexandra är duktig på att uppmuntra alla som är med på hennes låt :) Hoppas det låter lika bra imorgon och på lördag bara. Sen är jag inne i ett tröttsamt stadium just nu då vad jag än sätter på mig känns obekvämt. Antar att jag börjar bli sleten. Alla timmar efter skoltid börjar göra sig påminda.. Mindre kul.
Förresten, idag var jag hos Therese en sväng och kollade på råttorna. Pyttesmå i jämförelse med seniorerna, men söta. Och ännu sötare blir dom när dom blir handtama. Nästa helg ska jag passa dom. Roligt för mig! :)
Imorgon ska vi ha konsert :) Bara att ladda och peppa sig själv! Bäst ja tar kvällen nu. Godnatt.








(v

ritzveckan, onsdag

Nu finns det att göra, tro mig! Det repas inför kulturchocken. Vi i tvåan började igår eftermiddag med ett line-check som David kallade det. Gick igenom mixerbordet och monitorbordet, kopplade ihop sladdar och fick grejer att låta. Så mycket mer än så blev det inte. Imorse däremot hade de som inte redovisat kulturhistorian redovisning och sen gick vi ner till Ritz. Där hade David redan soundcheckat åt oss, så vi sprang bara runt och rattade med monitorerna och mixerbordet vilket är rätt mycket jobb i sig. Jag förstår minimalt av hur man ställer in kompressorer och gate men jag tror inte jag behöver fatta det heller. Repade discolåtarna i anlägget innan treorna drog igång med sitt showrep. Det gick hyfsat :P
Om 2 dagar är det föreställning, på fredag med andra ord. Det känns stressigt och vi har inte ens börjat rigga upp i ensemblegrejerna ute i caféet, ändå har inte vi speciellt mycket press på oss. Värre med treorna som känner kaos för bl.a. projektorerna som inte kommit till Ritz än. Jaja, detta blir att bra det! På nåt vis. Vi skulle ha möte imorgon igen.
Insåg idag hur roligt det är med ljudteknik. I synnerhet när allt klaffar! Och hur irriterande det är med för mycket diskant, det skär så fär't i öronen. Ååh, kan inte låta bli att längta tills när dessa två veckor är över! D.v.s denna vecka och nästa. Varför? För att denna vecka är helt ihopflätad med nästa vecka. Jag är upptagen hela helgen, från morgon till kväll både lördag och söndag. Lite jobbigt med tanke på att jag har varit kvar i stan flera kvällar den här veckan. Ikväll var jag hemma halv åtta t.ex. Hinner ingenting annat än skolan just nu, hinner inte ens öva på musikläxorna. Galet. Men imorgon kanske jag ska till Therese och kolla på nykomlingarna. Nu har hon fem råttor!
Imorgon ska Jonas ha en crashcourse för oss på Ritz om ljusteknik :) Vi får se om det ger någonting!
(v

torsdag

· You and me an ocean between ·

Imorse när jag vaknade och kollade ut genom fönstret var det månljust och klart väder och jag blev genast på ett mycket bättre humör. Dessutom hade jag gett mig tusan på att lägga mig kl 8 igår, så jag somnade väl runt halv 10-10 någon gång vilket gjorde att jag inte alls var nämnvärt trött imorse. Gött att för en gångs skull känna sig någolunda utvilad på morgonen, för de senaste dagarna har jag somnat om igen och igår gick jag upp så jag hade 20 minuter på mig innan vi skulle åka. Irriterande, för man hinner ingenting, får bara massa panik!
Nu äntligen är idrottsuppsatsen och redovisningen på den över. Renässansprojektet i kulturhistorian är över och snart är även kulturchocken 08 över. Det betyder inga fler rep på måndageftermiddagar efter skolan, inga fler Cantaloupe Island solo, Bags groove, Reds good grove, Thrill is gone och Boom Boom. GÖTT! Dom börjar bli en aning tjatiga nu, men det är samtidigt kul att vi kan så många låtar ihop och fler lär det ju bli vare sig vi vill det eller ej. Men det ska bli gött att vi slipper stanna kvar till kl 6 på måndagar och komma hem när det är becksvart ute. Fast mörkt blir det ju redan vid 3. Det är nackdelen med den här tiden på året.. Kan ju vara mysigt också :)
Vad händer framöver då.. Till veckan är det kulturchock, sen är jag inte helt säker på hur det var med körsång på skolan på kvällen? Veckan därpå är det definitivt körsång på skolan på tisdagkvällen och sen har vi ett muntligt prov i historia, herregud. Sen är de lite julbord, jobbande, födelsedagsfirande, lucia (alltid lika roligt när Madde gör bort sig eller vi börjar gapflabba i luciatågen) och sen VIPS är vi vid julavslutningen. Här går det snabbt! Och ett långt jullov på 3 veckor säger vi verkligen inte nej till :) Då ska jag spela och jobba lite och äta ihjäl mig på julmat, sen fyller mamma på nyår och det måste firas både med och utan henne. Mest utan. Sen fyller ju Lollan 20 :) Stor händelse! Funderade på om jag ska åka iväg eller få besök också. Det spörs. Man kan ju hoppas! :)
(v

tommy emmanuel

JÄÄÄÄVLAR VA BRA HAN VAR! :D
Titeln C.G.P (Certified Guitarr Player) förtjänar han verkligen, jag fattar vinken. Vilken gôbbe!
Jag tycker synd om alla som inte köpte biljett och åkte dit, eller alla som köpte biljett men inte åkte. 250kr var det lätt värt, det hade varit värt det dubbla faktiskt. Han var ensam på scen men fyllde den helt. Så äckligt bra gitarrist! Fy tusan, herregud, det var sjukt! Som Virre sa, jag tror aldrig man kommer få uppleva någonting sånt här igen. Det var lite lustigt, precis innan konserten när vi väntade på Linnea så kom han och smög förbi oss. Virre bara "var det han?" Jag och hennes syrra titta oss omkring "vaddå?". "VAR DET HAN!? Han gick precis bakom ryggen på dig!" Blev helt i extas. Coolt! :) Superbra konsert, nöjd som fan! Fast det saknades ju en grej.















(v

parkhallen

Snart snart snart ska jag åka till Aschtan. Ska åka med Virre in till stan och så ska vi gå på Tommy Emmanuel i parkhallen! :) Damn, jag är nöjd. Hoppas konserten blir bra, jag har mina förväntningar på honom. "The best guitarist I ever heard" sa Eric Clapton, jag måste tro honom.. Enligt Tobias skulle han vara rätt så grym. Och det är tack vare han och hans version av walls, som jag kom på att jag skulle skaffa biljett. Han gjorde en rätt ok version av den låten förra helgen nämligen :) HELT ASBRA VAR DET FAKTISKT! Herregud.
Jobbade igår efter spelningen på gunnarsby. Var lite smått oseriös, sprang runt med en råtta på axeln. Dom är så söta! Sugen på att skaffa mig två!
Imorse gick jag ut och jogga med hundarna innan frukost, sen åkte jag till mormor och åt middag och sen satte jag igång att städa akvariumet. Nu går det i två veckor till, alltid lika nöjd när jag har gjort det. Imorn kväll ska jag spela med Camilla och Mariette i missionshuset. Sen äre ny vecka igen, jävlar va fort tiden går! :O Vart tar den vägen!? Det är ju snart kulturchock, lucia och jul. Och jullov :D
en vecka
(v

söndag

November och frost.. Det hör ihop. Och det är precis vad det är varje morgon jag vaknar. Är det något träd som har kvar sina löv så är det efterblivet.
Höstlovet är till sin ända och jag har varit dålig på att skriva. Månadsuppehåll, har nog aldrig hänt förut på bloggen.
Och nu har jag suttit framför datorn i två timmar utan att ha hunnit mer än några rader. Om jag säger såhär:
Andy Mckee
Erik Mongrain
Tommy Emmanuel & Lizzie Watkins - walls
Då har jag åtminstone sammanfattat slutet av höstlovet! Det har varit väldigt bra :D
Och sistnämnda artist kommer till Arvika till veckan och det finns fortfarande biljetter! Jag tänker nog gå :) Han såg ut som en gammal tråkig gubbe på planschen men någonting i helgen fick mig att ändra mig och jag tror inte ja kommer ångra mig. Men nu måste jag gå och keka om ja ska orka spela med Camilla och Mariette!

If there is any hope for love at all,
some walls must fall
(v

RSS 2.0