torsdag

BLÄÄ! Jag hade skrivit ett inlägg och så blev det borta när jag tryckte på förhandsgranska. Usch, vad jag hatar blogg! Att dom aldrig kan fixa nåt, det brukar bli så för andra också så det är inte bara jag som är knäpp. Och detta med att man inte hittar sina kontakter, det är ju himla surt.

Shit, vad sent klockan är :P Inte för att jag brukar somna så tidigt, jag ligger alltid vaken en stund och kollar mig omkring och låter tankarna flyga iväg på annat håll. Men det är sent ändå.

Imorn ska vi "mentorsbarn" som jag så fint kallar oss, det vill säga jag, Amanda, Sofia, Jossan och Madde åka med morfar till Bengt och Kristina och hälsa på! :) Lille Bengt, han är så himla söt! Kramgoare gubbe får man leta länge och noga efter! Det ska bli riktigt kul faktiskt :) Jag har varit där en gång förut och det luktar så.. Speciellt där :P Hahah. Det lär dom andra få uppleva imorn åxå.

Jag har precis duschat. Ska nog gå ner och kolla de sista tjugo minuterna på House of Wax. Har aldrig sett den förut, sett reklam och så, och första tanken som slog mig när jag såg tablån var att det var ännu en värdelös serie men ack så fel man kan ha! Det märkte jag när jag såg att den var typ 2 timmar lång. Och för er som undrar varför jag inte sitter framför tvn så är det för att jag behöver lite avbrott. Aldrig att jag skulle gå och sätta mig där och stanna på samma plats under 2 timmar, det är en skräckfilm vi pratar om. Sitter jag och blir inne i filmen får jag mardrömmar sen, tråkigt nog. Därför undviker jag helst det när jag inte har någon stor och stark person bredvid :D Hmm.. ;)

Peace!
(v

tisdag

Inledning.. Inledning. ? Inledninnnggg, Inleeedning,. I n l e d n i n g .
Demokratin · Ideologierna · Partierna · Lagarna · Riksdagen · Regeringen · Statschefen · Regionerna · Kommunerna
Inledning · Företal till Konkordieboken · De tre huvudsymbola · Augsburgska bekännelsen · Augsburgska bekännelsens apologi · Schmalkaldiska artiklarna · Om påvens makt och överhöghet · Luthers katekeser · Konkordieformeln · Uppsala mötes beslut.
Hur långt räcker bioenergin i framtidens energisystem?


·   Att börja med en inledning är bra, för då vet folk i alla fall att man har börjat.


oh! gravity

Ja, emmelie larsson lever!
För er som undrar varför jag inte bloggar oftare så är det för att mitt liv är litee för ointressant för tillfället för att läggas upp på en internet sida. Iofs så är det aldrig speciellt intressant men jag har inget behov av att sitta här just nu. Åtminstone inte när det är sånt pangväder som det är ute nu! Men nu satte jag mig i alla fall. Stupid kanske xD Trött på blogglayouten också, varför går det inte att göra en blogg snygg nån gång! Det finns roligare saker att sysselsätta sig med just nu kanske ;)
Slåttdana är igång till exempel! Asså det känns lika bra varje år när alla är sysselsatta med nåt. Och nu har vi strålande väder ovanpå det! Strängläggningen brukar vara min uppgift och än så länge är det helt okej, det brukar vara riktigt roligt till och med. Sen kan det ju vara så att jag varje år brukar köra med Bon Jovi i headsetet också. Låtar som The Distance, Everyday och You had me from hello. Det höjer ju stämningen en aning kannnnnnskeee ;)

Cyklade nästan på en huggorm förut. Den var ju död då men jag skrek ändå, fast var ju tvungen att kolla lite närmare och peta med en pinne. Dom är så fruktansvärt otroligt söta, INTE men kan ändå inte hålla mig ifrån att kolla. Nyfiken kallas det.

Här har ni en liten konversation ur Sagan om Ringen triologin som är en av dom bästa filmerna jag har sett :)
Är dom inte charmiga Aragorn, Legolas och Gimli ja säg då! För att inte tala om Merry och Pippin. Haha! Tänk om man levde lika spännande som dom. Äventyr efter äventyr. :D

Hur tar man upp trådarna från ett gammalt liv?
Hur fortsätter man när man i sitt hjärta börjar förstå att det inte finns någon återvändo?
Det finns vissa saker som tiden inte kan läka... Vissa skador som går alltför djupt, som blivit bestående.
"Dit & tillbaks igen. En hobs berättelse av Bilbo Bagger"
- Herr Frodo? Vad är det?
- Det är 4 år på dagen sen Väderklint. Det har aldrig riktigt läkt.
- "Dit & tillbaks igen. En hobs berättelse av Bilbo Bagger. Jämte Härskarringen av Frodo Bagger." Ni skrev klart den.
- Inte riktigt. Det finns plats för lite till..

(v

hemma igen efter göteborg

Idag spelar Bon Jovi på Madison Square Garden i New York.   ♥

Det var skitbra i Göteborg och på kusten. Jämt göör bra! Så himla gött att vara hemifrån, jag förstår inte riktigt. Har liksom växt under både Köpenhamn och Göteborgsturen men jag måste också medge att det är skönt att vara hemma igen. Man uppskattar allt på ett annat sätt när man har varit borta en stund. Jag har inte tänkt alls mkt och när jag har gjort det har jag sett det ifrån en annan synvinkel, på nåt konstigt vis? Vädret var omväxlande men till större delen bra måste jag säga. Jag har massa kort med sol på :) Var i Göteborg och bara shoppade en dag, var i Varberg en sväng, varit på stranden i Frillesås där vi hade stuga. Den var jättefin faktiskt. Varit på Liseberg och sen självklart The Boss! :) Bruce Springsteen. Han hade fått underbara recensioner i tidningen på fredagen och jag kände att jag kunde vara riktigt lugn inför lördagskonserten. Självklart så blev den inte lika bra som fredagen, antar jag. Bruce spelade inte Born In The Usa och inte heller hans nya dunderhit Radio Nowhere och då undrade jag vad han tänkte med egentligen. Det är ju inte precis samma folk som går på hans båda konserter, fredag & lördag, på Ullevi. Varför spelade han dom inte?! Dom två låtarna jag hade sett mest fram emot att få höra. Jag satt till och med beredd under sista halvan av föreställningen med telefonen för att ringa till Madde och skryta om att jag hade sett Bruce och hört honom live med Radio Nowhere och så kom den aldrig! :O Kunde knappt röra mig ifrån sittplats nr 4206 när folket på innerplan började vända sig om och gå, och när min rad började trycka på bakifrån. Jag var så jävla paff! Haha. Det här kan man tka tog ner stämningen och kanske framförallt kvalitén ganska rejält och visst, det var ett jobbigt störningsmoment men ändå.. Jag kan inte låta bli att tka att han är fantastisk! Jag försökte hitta den där underbara känslan när jag satt där och efter typ halva föreställningen så hade jag faktiskt hittat den. Har nog inte haft framme den på ett år.. Men den kommer på Ullevi. Det är ett enda stort jävla festställe! :) Jag blir glad. Men jag vill tro att jag hade trivts bättre på innerplan. Framme i folksamlingen nånstans, kanske allra längst fram.
När man sitter/står där i stadion kan man inte föreställa sig att man om 2 månader kmr sitta i klassrum 14 igen. Den tanken existerar inte! Eller tanken att man ska gå upp och ner mellan musikskolan och Solberga igen, drygt. Skitsamma för nu är det sommarlov! :) Men jag tänkte på det. När jag satt där hade jag svårt att föreställa mig läxböcker och jobbiga dagar, Storgatan i Charlottenberg eller Christinas livs. Till och med den bilen, vad det nu är för märke, hade jag svårt att föreställa mig. Va konstigt allt kan bli :P Under 2 eller 3 tillfällen satt/stod jag och rös, kände nästan tårarna. Herregud tänkte jag, vad är det som händer och blev ordentligt förvånad över mig själv. Bruce tog sats från ena sidan av scenen, sprang mot den andra och gled ner på knä. Minns inte vad det heter när man gör så men det var fränt ;) Jag blev så himla inspirerad :)
Tack och hej!

(v


ullevi all over again

Arvika festivalen till sin ända imorn. Jag var där igår, betala 500kr för en en-dagars biljett utan camping. Tog mig in iaf :)
Nu åker jag på The Boss på Ullevi :D

hemma igen efter danmark

Sitter och lyssnar på en skiva som jag och Sara köpte. Acoustic Garden med Yul Anderson. Vilken fantastisk musik. Det står på internet att han började spela när han var 8 år gammal. Anledningen till att jag sitter och lyssnar på hans skiva nu är att vi gick förbi honom i Köpenhamn. Han satt ute på gatan med ett piano och spelade. Jag blev väldigt imponerad, så vi köpte den tillsammans så jag ska bränna av den och ge den till Sara sen.
Vi åkte till Köpenhamn i torsdags och kom hem igår, trötta men det har varit helt obeskrivligt roligt. Jag minns hur mycket jag och Sara har suttit på City och pratat om det, och alla dom gånger vi har gått upp och ner ifrån musikskolan och gottat oss åt tanken att till sommaren väntar Danmarksresan. Nu när det är gjort känns det lite tomt men fy fan så bra! Bussresorna från och till flyget i Köpenhamn har varit jobbiga, för att inte tala om de 75 trappstegen som vi fick bära våra 20 kilos resväskor uppför, och som vi även fick springa i varje dag xD Det var komiskt och jobbigt.
I torsdags anlände vi och vi packade upp och gick ut och åt på Den Röde Hund där vi märkte att servitrisen och DJ:n va skitsnygga! :) Åtminstone DJ:n ;) Gick hem och la oss efter en tallrik nachos, men var uppe dagen med tuppen och begav oss ut på Ströget. Shoppade och på kvällen söp vi till litegrann och träffade folk ute på stan :) Somnade efter 2 nån gång. Vaknade halv 9 på lördagen, något trött och risig men tog två resorb, duschade och gjorde mig i ordning för Ströget rätt snabbt. Vi gick på Museum Erotica, vilket är precis vad det låter som, ett sexmuséum. Haha! Vi åt på Kina restaurang på kvällen och då ringde mamma och stre om att hon, Gunnel, Gittan och min faster var på Tvällen! Höll på att svimma jag xD Min faster bor i Jämtland och ringer och är helt plötsligt på Tvällen. Det var kul i alla fall, för några av dom var lite drögna :P Anki spräckte en stolsits vilket också var ganska kul, och de spetsade cocan med lite starka saker. Efter det gick vi till Den Röde Hund och beställde drinkar :) Det var kul! Sofia bjöd på 4st för sammanlagt 270kr! Herregud säger jag bara. Men det var kul :D Drack Mojito, Cosmopolitan, en Sex and the city drik och en lite smoothie liknande sak. Sofia tror att den heter Rashberry Daiqeri eller nåt sånt. Goda allihopa tkt jag :) Gick sen tillbaka med Madde och Amanda till lägenheten där Joanna redan var. Då sprang de andra omkring på stan och träffade folk! Somnade rätt sent och vaknade sent på söndagen också. Alla sov som stockar till halv 11 då vi gick upp och gjorde oss i ordning för att gå till Nyhamn och träffa Saras farbror. Åkte runt i en turistbåt och kackade med guiden xD Såg Christiania, coolt ställe! Och sjöng i guidens mikrofon. Träffade på en halvt medvetslös alkolistgubbe inne på en handikapp toalett också. Haha! Köpte med oss frukt och godis hem till lägenheten, kollade på Heartbreak Hotel och lite fotboll. Sara var rolig :D Hon slängde sig på sängen och frågade: - Vem vann fotbollen? Louise svarade: - Spanien. Sara bara: - Ååh, va bra! Jag gillade ändå inte Ryssland. Louise: Fast det var ju Tyskland dom spelade mot.. Helt ägd :D Både hon och Louise säger alltid så roliga saker ;) Skrev lite på bilddagboken sen och somnade aldrig xD Haha. Sofia och Jossan kom hem vid 3, för de hade varit ute och träffat nårra och man var ju tvungen att höra vad som hade hänt. Sen vaknade Amanda och då somnade Sofia som låg bredvid och de blev tyst. Fast vid kvart i 4 sprang Amanda upp på toan, hon mådde inte så bra.. Så jag hjälpte till lite och efter att jag gått och lagt mig igen var jag klarvaken och solen hade börjat gå upp så det var ljust som fan och fåglarna och bilarna hördes väldigt tydligt. Kollade på klockan sista gången när den var 5 och sen minns jag inget mer. Vaknade av att Madde väckte mig kl 8 så keka frukost och gjorde mig i ordning inför sista shoppingturen innan hemresan. Åkte ifrån lägenheten vid 2-tiden och krånglade som fan på bussen :P Haha! Kom till flyget i alla fall. Det är riktigt coolt att flyga :D Och det var riktigt gött att få komma hem igen även om jag har haft otroligt kul under dessa dagar. Jag försökte sova lite i bilen, det blev en timme ungefär och sen när jag kom hem kände jag mig som en levande död typ. Inte riktigt så illa men :P Somnade fort!
Idag har jag varit nere på centret och köpt kläder. Dyrt dyrt dyrt! Fick en klänning tills på fredag då jag ska sjunga på brygga. Dyr men fin :) Det är Arvika festivalen på torsdag och Maggan ville att vi skulle kma till Kil då men jag måste till Arvika och stå utanför. Mina kära vänner ska ha roligt och jag vill såklart vara med :) De kanske kunde komma hit istället, så kan jag ta med mig Malin. Vi får se!
Sitter här nu med biljetterna i alla fall. Till lördagen åker jag till Göteborg på Bruce :D Och sen blir det kusten. Gissa om jag ska vara trött när jag kommer hem. Men kul kul! Just nu känns det bara bra :)
Tack för Köpenhamns resan. Den har varit minnesvärd! :)

RSS 2.0