älskvärda sommar




















Igår var jag och Madde ute och tog en båttur på Öjenässjön som sagt och det var så EXTREMT fint. Vi åkte över grônna, hittade den inte först och åkte runt och hade oss, sen vips dyker den upp under oss. Nästan så grunt att propellen tar i. Herre jösses va äckligt det är. Jag vågar knappt luta mig över kanten på båten, tror att nånting ska komma upp ifrån vattnet och dra ner mig. Nån fix-idé jag har fått för mig, sen vet man ju aldrig om propellen tar i nåt när det är så farligt grunt! Sen stack det ju upp en stör mitt ur ingenstans i vattnet som propellen hade tagit i om vi hade svängt på den, men vi upptäckte den innan. Öjenässjön är farlig den ju! :O Men den är cool. Och det är super duper fint! Vi åkte som sagt över sjön till klipporna och vindskyddet. Hade med oss smörgåsar och en radio som Madde kopplade sin mp3 till. Vilken smart idé, för där satt vi och solade oss på klipporna och lyssnade på Gyllene Tider. Hallå, då brast det för mig! Det kunde inte bli bättre. Det fattades bara lite folk, en grill och några öl/cider så hade allt varit fulländat! Jag fick världens västkust-känsla och skrek rätt ut för att jag kände mig så glad. Vi spelade När vi två blir en bl.a. och då insåg jag ännu mer hur mycket sommaren betyder för mig och hur otroligt bra den kan vara! Jag verkligen älskar den! Badvädret, mina underbara vänner, svensk sommarmusik som Gyllene Tider, solnedgångar eller soluppgångar, nyklippta gröna gräsmattor, nyutslagna blommor, suset från vinden som blåser i trädkronorna, fåglarna, traktorljud, råmande kor, cyklar, lukten från grillen, ljudet från vågorna.. Jag klarar inte av att tänka på det utan att bli lyrisk! Jag lovar, det här är det bästa som finns. Och att få uppleva saker och ting med människor som verkligen betyder något i ens liv. Alla vänner, familjen, släkten, bekanta.. Alla dom som förgyller ens dag. Jag vill ut och åka och jag vill uppleva massa galna saker. Jag är på humör för såna spontana saker nu :) Hon vill ha puls!

(v

lördag

Dåligt att göra. Står inomhus i det fina vädret. Det är en aning humörsänkande men det är dubbelt betalt nästan hela helgen så jag får tänka som så att jag drar in pengar! Speciellt nu när jag har bränt ungefär fem tusen, lite över faktiskt, på säng, körlektioner, riskettan och teorikurs med material. Det är svindyrt! Men mormor har bidragit med lite ekonomiskt stöd och det är ju skit bra. Hon är världens snällaste, hon och morfar stödjer en i allt viktigt.
Eftersom jag ändå inte har något speciellt för mig för tillfället så kan jag berätta vad jag ska göra till veckan. Imorn jobbar jag också, då gäller städning av akvarierna (jag har redan städat mitt, jag är så lycklig) och Madde ska vara med och hjälpa till :) Gött, då blir det lite rusch! På kvällen kommer Tobias och stannar hela veckan, ihii, kul för mig :D Ska till Arvika under veckan, bl.a. eftersom att det är Arvika festivalen, sen ska jag jobba med Madde på tisdag, besöka pappa och Ann Catherine eller farmor, Fritzén kanske, Tobias mormor, Madde och kanske ta det lugnt också. Lär vara ganska trött efter festivalen, dessutom ska jag jobba nästa söndag och även efterföljande måndag och tisdag! Sen torsdag, fredag och så är jag ledig helgen för då ska Madde ha kalas. Och veckan efter där jobbar jag varenda dag! Gaah, va trött jag kommer vara på jobb då. Men jag är ledig på kvällarna.. Och Madde kanske kan ta nån dag för mig när hon känner sig säkrare! :D Nej, bäst att återgå till arbetet! Ha det underbart i sommarvärmen idag så kommer snart en uppdatering med bilder från min och Maddes utflykt igår. Det var så himla mysigt och det kändes precis som vi befann oss på västkusten!
(v

fredag

Ljuvliga sommarvärme! Jag har varit i stan och gjort riskettan, ätit middag med mormor, övningskört, legat ute i solen och slumrat, varit i Charlottenberg och handlat mat och ska snart åka till Madde. Vi ska ut på Öjenässjön och åka båt :) Mysigt, älskar sjön men jag har fan respekt för vattnet. Det är så skrämmande när man är ute på djupa vatten och det enda man ser är svart. Man har ju ingen aning om vad som finns där nere. Tänk om man skulle ramla i, ja jag skulle i alla fall på panik. Kanske inte om jag ramlade i och hade en båt bredvid mig men om jag blev ensam i vattnet, mitt ute på sjön. Herregud, jag skulle ju dränka mig själv. Och vad som är extra skrämmande med Öjenässjön är att den är typ bottenlös. Hur djup som helst! Vem vet vad som finns där nere!? :S Sen finns det en grônn mitt i allt. Det uppenbarar sig alltså en sjöbotten, mitt i sjön! Hur skrämmande är inte det då! Jag får rysningar bara jag tänker på det. Äcklig sjöbotten, mitt i sjön, bara sådär. Man kan ju för tusan gå på grund där om man inte passar sig. Eller ja, det var inte heller riktigt sant eftersom jag och Madde har åkt över den typ två gånger. Nu ska vi säkert göra det ikväll också. Haha, spännande :P Vi kanske går på grund och blir uppkäkade av sjömonstret. Det tror jag bestämt.
Jobbar hela helgen nu. Tjatigt. Speciellt tjatigt i det fina vädret.. Men pengar, pengar, pengar! Och på söndag kommer Tobias :D Och till veckan jobbar jag bara två dagar och sen är det Arvika festivalen! Hoppas vädret och värmen håller i sig. I love it!

(v


anki 18 år











Mega stort grattis till dig Spänki som nu är 18 år och gammôl! :)
Tänk att vi är där nu, vid myndighetsåldern. Galet!
Väntar på ett gyllene tillfälle att få fira denna dam riktigt ordentligt.. HA-HA-HA! (djävulsskratt)
Grattis bruden!

Och det roligaste av allt är att hon just nu erkänner trippen upp till Valfjället på msn:

ankinilsson säger:

nej du vet pärlan gick ju så fort att ni inte HANN med ;D


HAHA! JAG SKRATTAR IHJÄL MIG.


(v

onsdag

Första doppet för i år avklarat! Jag och Martin cyklade till Djuptjärnet efter att jag slutat jobba. Det var varmt, det har varit helt kvavt hela eftermiddagen. Och jag kan väl säga att det var sådär varmt i vattnet, till en början höll jag på att frysa ihjäl. Men så är det ju alltid i början. Sen blev det varmt! :)








(v

morning elegance





Se vilka mystiska bilder jag tog i natt nån gång mellan 2 och 4.
Det är baksidan av vårat hus. Fick med hästarna också.
Jag älskar verkligen sommaren. Det är obeskrivligt gött med sommarlov.
(v

måndag

Nu är det dags för ett inlägg, ja det är det banne mig! Här händer det grejer..
Vi har fått världens finaste väder. Det är helt fantastiskt, strålande sol, bara lätta moln på himlen, runt 25 grader och allt grönskar och luktar gott! Vad mer kan man begära? Jag är ledig idag, det känns underbart bara det. Imorse var jag iväg till Arvika för körlektion. Det gick helt okej, jag anmälde mig på riskettan som är till fredagen. Lika bra när det finns plats att göra den nu när man ändå måste göra den. Fick en lapp med alla priser för körkortet. Det är dyrt asså. Jag har hittills tagit fem körlektioner om jag inte minns fel och tänker köpa teorikursen med material och allt nästa gång jag kommer till körskolan. Köper den nu och går kursen i september, då har jag ju böckerna hemma så jag kan läsa under sommaren. Jag vill så gärna ha körkort!

Igår var jag, Martin och Berry ute och cyklade innan jag skulle jobba. Varmt och soligt och underbara utsikter överallt. Jag hade träningsvärk när jag kom hem och ont i svanskotan. Skräll för det! Vi cyklade förbi Djuptorpet, Värmlands utan tvekan, finaste ställe. Jag älskar det, det är det absolut finaste stället jag vet på sommaren och det ligger bara nån kilometer ifrån mig! Se bara på bilderna. Martin stod också för årets första dopp i familjen :) Berry är som vanligt alldeles för feg för att bada och jag hade ingen lust att bada näck. Haha! Men jag ska inte vara sen, snart är det min tur om det så bara är ett dopp. Madde gjorde för övrigt sin första dag på Dyrego igår. Hon ska börja jobba extra! Imorn är nästa pass!
































(v

josefine 18 år
























Josefine har fyllt 18! Det firades med en överraskningsfest för henne i Morast och hon blev jätte glad. Hon vände till och med i dörren! (Detta hade planerats i någon månad.) Vi började med att hon fick gå runt huset och shotta i varje husknut. Hon tog shottarna med ett sjungande tempo (inte) haha, men sen när vi kom in fick hon öppna paket :) Alkoholen korkades upp och kvällen drog igång! Vi käkade korv, tårta och godis och gjorde lite aktiviteter med henne :) På sista bilden gör hon norsk karaoke, Sofias idé ;) Stort grattis!!
(v

avslutningskväll

Det första jag gör på lördag morron, direkt efter skolavslutningskvällen igår som slutade i Gunnels bil påväg till Häljeboda, är att blogga. Gött och känna att man inte har någonting annat att göra. Nej men allvarligt, det händer så himla mycket just nu och det är så kul att ha grejerna nerskrivna. Väntar jag med att skriva dom kommer jag aldrig ihåg dom så det är lika bra. Tjaa, det finns väl inte så många detaljer att ta med ifrån gårdagens utekväll. Det var regnigt, blött och jäkligt! Men jag var så himla nöjd ändå, stod där vid scenen på torget och diggade till Hannes trumsolo och Queenteen (kvinten), några av mina klasskamrater som framförde covers av bl.a. Queen, ACDC och Alice Cooper. Svinbra var dom! Läckert med alla stämmor och gitarrsolon! Dom har en skitbra attityd på scenen! :) Det var himla roligt att se. Innan vi kom till stan var vi ute i Dottevik en sväng på ett ställe, typ kvartsgården eller så tror jag det hette men vi åkte in till stan ganska snabbt igen. Jag och Madde tänkte ta oss ner till själva Dottevik men vi gick fel, vi gick runt den där himla gårn hela tiden i regnvädret och var lagomt sura om fötterna när vi slutligen hittade änglarna Karin och Lars som skulle köra oss in till stan. Vilket påhitt att gå in till stan ifrån Dottevik, det var ju en bit! Madde tyckte vi gjorde ett tappert försök att festa men det kändes bättre att vara nykter, så vi förblev det resten av kvällen. Och ju nyktare vi blev, ju blötare kände vi oss.. Tacka vet jag paraply! Vilket smarto kom på den idén! Tur i alla fall. Vi pratade med folk, såg på studenterna, åkte studentbil med Remy och sen kom Gunnel och hämtade oss vid 1. Tack för det!! Det var jämt underbart att komma in i en varm bil och få av sig de blöta strumporna och skorna och få på sig nya torra. Det är också en sån grej som man uppskattar efter några timmar i blöta skor! Vi åkte direkt från stan till Häljeboda för där va Rasmus på avslutningfest för 9:orna. Han va rätt full och ville hem. Det var två pers kvar på badplatsen i Häljeboda. Rasmus och en till som väntade med honom. Haha, det var mycket till fest, men sen så var det ju verkligen asdåligt väder och kyligt så jag förstår dem som hade åkt. Nåja, vi hade ganska roligt i bilen hem i alla fall :D Rasmus stre som han bara hade vett till och kom med olika erbjudanden. Det var nästan roligast på hela kvällen. Var hemma lite över två, somnade vid halv tre.
Ikväll ska jag iväg till Säffle och spela på ett sommarhem vid 19.30. Då kommer Bengt självklart upp i morse och berättar att Tommy Emmanuel är på tvn kl 21.00! Jag lär ju aldrig hinna hem till det. Han är svinbra så har ni möjlighet att se honom så GÅ!
Idag ska Tobias komma också :)


Nu vill vi snart ha vackert väder igen!
(v

examen på gunnarsby
























Gunnarsby! Våran kära grundskola där vi har upplevt alltför många tokigheter. Nej, det var en av de bästa tiderna i livet. Man vet inte hur bra man hade det förrän efteråt. Idag hade vi först våran egen skolavslutning i missionskyrkan i Arvika för Trefaldighetskyrkan är under reparation eller renovering eller vad den nu är. Fasaden renoveras åtminstone men vi fick inte vara där inne, det gick tydligen bra igår när vi var där och sjöng för våra studenter men idag fick vi nöja oss med missionskyrkan istället. Det gick bra, Louise fick stipendium av fonden Fredrika Bremer. Grattis! :) Pengarna skulle gå till slutprojektet nästa läsår, ni får säkert reda på mer om det på hennes blogg louiselouise.devote.se.
Nu ska jag lägga mig lite. Ikväll ska vi in till stan och parta lite. Om det nu blir så mycket party med tanke på vädret utanför. Det är grått och kallt och regnigt. Jag ska ha långkalsonger och täckjacka. Inte riktigt men.
Nu är det sommarlov!!!
(v

malin student 09
























Grattis Malin till studenten!
Hon var skitsnygg! Det är hon ju jämt i och för sig :)
Som ni ser är det lite bilder sen studentmottagningen hemma i Kil.
La bara upp de traditionella där man käkar, tar kort, öppnar presenter och posar för släkten.
På slutet försvann vi upp på övervåningen.
Tommy kom och jag blev bjuden på vin. 
Malin och Petra korkade upp nya flaskor och började göra sig i ordning inför ikväll :)

(v

onsdag

Äntligen är det sista provet över! Äntligen säger jag bara. Sista lektionen är gjord också. Betygsprat i naturkunskapen, kunde lika gärna ha skippat det. Fick inte ut nåt av det i alla fall förutom det faktum att jag fick reda på provresultatet från förra veckan. MVG. Jag är glad för alla MVG jag lyckas skrapa ihop, det är inte många nu alltså. Jag har sänkt mig rätt rejält. Matteprovet idag det gick verkligen inte bra. Madde kom hit igår men när vi skulle räkna var vi så okoncentrerade att det bara blev några få tal och sen gjorde vi annat. Det gick inte att fokusera helt enkelt, det är för nära skolavslutningen och vi fattade ändå ingenting av Y=yo x 2 upphöjt till -t/T. Det där är formeln för halveringstid t.ex. Asså, vem bryr sig? G-gränsen låg på 8 sa Ingegerd. Jag överslagsräknade på nån sekund innan jag lämnade in provet förut, jag vet ärligt talat inte om det ens räcker till ett G. Så dålig var jag, men jag hoppas för allt i världen att jag fick godkänt så jag slipper ett omprov direkt till hösten när vi kommer tillbaka!
Nu är det äntligen slut på skiten och imorn är det 90:ornas tur att ta studenten. Tänk att det var ett år sen vi stod i kyrkan och sjöng våra sommarpsalmer. Det är så mysigt! :) Jag blir så obeskrivligt glad varje gång. Ska bli spännande att se om någon är lika sentimental som förra året då det satt en kille på första raden och grät till musiktreornas solonummer. Alla i kostym och slips och vita klänningar, det var så fint att se förra året. Vi ska till kyrkan och sjunga upp kl 9, sen bär det av till Kil för min del. Malin tar också studenten :) Det är utsläpp kl 14 på Älvkullegymnasiets innergård, trodde det skulle vara på Sundsta. De kanske hänger ihop på nåt sätt. Vi ska på hennes mottagning vid 16 nån gång och "mingla i trädgården" som det så fint stod på kortet. Lägger nog upp några bilder. Jag och mamma ska strax åka ner till Charlottenberg och se om vi hittar någon tänkbar studentpresent. Jag fick en för tidig examenspresent också. Det är mormor som har varit i farten och köpt en turkos och vit pjyamas till mig med snobben på. Haha, gud va söt hon är! :)
Uppdatering imorn igen om det blir mycket tid till övers. Hjälp vad flitig jag har varit med bloggskrivandet på sista tiden!

(v

tisdag

Nu gäller det att hårdträna matte. Haft sista mattelektionen innan provet nu. Har det imorn. Shit, det finns inget annat att göra än att ta det som det kommer. Imorn är det över, då är skolan över på riktigt för det här läsåret. Vi gör vårt sista sommarlov, nästa sommar heter det att vi är arbetslösa. Tjaa, det där kan väl diskuteras. Jag funderar på att söka vidare med en gång efter studenten. Nåt inom vården. Eller Anders, vår samhällslärare, berättade om ett rätt intressant yrke som han haft.. Det hade nånting att med assistent att göra. Han hade i sitt tidigare jobb hand om flera ungdomar med missbruk och som trampat snett. Man får ju se så otroligt mycket! Jag vill ha massa erfarenheter och känner att jag skulle vilja göra något betydelsefullt. Tror inte butiksjobbet på Dyrego är min framtidsgrej. Det är ett bra sätt att tjäna pengar just nu men jag skulle aldrig stå ut i längden.

Idag har vi haft en lektion och det var just matte. Jag och Madde åkte hem med Gittan kvart över tio Trevliga samtal i bilen om inneboende, studenter, fester och intressanta folk. Haha :)
Wow, det är så otroligt att vi är där igen.. Vid skolavslutningen! Under året är man hur less som helst på skolan, på allt väder och regn och rusk som piskar emot en när man ska gå upp från tåget till Solberga. Det är såå tjötigt! Sen vips är man där vid sommarlovets början och då har man knappt hunnit reflektera över våren. Massa skolarbete, aktiviteter på fritiden, födelsedagar - hjärnan är så uppe i varv att man inte hinner fatta att det bara är några veckor kvar som sedan slutligen bara blir några få dagar! Jag blir lika förvånad varje gång över att det går så snabbt! Speciellt på slutet när man väntar på nåt, som skolavslutningen. Jag myser varje gång vi står där i kyrkan och sjunger sommarsångerna. Speciellt när vi sjunger sommarpsalm och killarnas stämma brummar i början av varje vers. Åh, det är så stämningsfullt!
Jag ser fram emot sommaren. Den kommer bli bra! :)
















(v

hemma

Har precis kommit hem från Madde. Vi skulle läsa på inför  matteprovet på onsdag men det gick ju som det gick. Jag hjälpte Madde med de fyra tal jag har gjort och sen blev det inget mer. Då blev det seriöst och oseriöst prat om pojk och flickvänner eftersom Rasmus var med också. Och så spelade Rasmus och vi tjatade med Gunnel och skrattade. Så så blev det med den övningen. Provet kommer gå käpprätt. Jag har inte övat nåt, kan ingenting. Då menar jag ingenting. Jag tror inte räcker till G den här gången. Jag måste läsa imorn. Herregud, jag behöver verkligen det. En lektion imorn. Det känns så kul :P Men men, snart är det lov. Jag längtar!

Madde och jag i Falun på Seaside-festivalen :)
(v

måndag

Svanskotan gör fortfarande jätte ont även om det var en vecka och två dagar sen smärtan uppkom. Förstår inte vad jag har gjort, det gör bara fruktansvärt ont och det irriterar mig för jag kan inte sitta eller resa mig upp normalt.
Jag träffade X i fredags. Valde hamnen, det är bästa stället att avslöja sina hemligheter på, kändes det som just då i alla fall. Det blåste och hade sig och kallt var det men var tvungen att få det sagt på ett eller annat vis. Allt jag visste var att det inte var bra att sitta kvar i bilen. Det löste sig ändå till det bästa. Asså, hur bär man sig åt för att göra slut med nån på ett snällt sätt? Det bästa är att säga det rakt ut, med så få ord som möjligt.. Jag försökte med nåt liknande i alla fall.

Countdown 09 har jag totalt glömt bort. Nu är det inte länge kvar tills vi går ut!  4 dagar kvar sen är vi 3:or och inne på vårt sista år som Solberga-elever! Jag vet vad jag måste förbättra.. Läxläsningen. Börja träna på prov tidigare. Göra arbetena i tid. Ta tag i koncentrations-biten, den har helt fallit bort det här året. Hoppas tanken på oss som studenter kommer få mig motiverad nog att göra bra ifrån mig nästa läsår! I år har det bara gått utför, speciellt på sista tiden när så mycket annat har tagit upp min tid.. Våren har varit hektisk. Jag vill tro att det blir mycket bättre nu :) Det känns så.

Nåja, du fick inte den styckeindelningen du ville ha Anki men det känns som att detta inlägg är lättare att läsa än Borlänge-inlägget. Haha! Du kanske till och med fixar att läsa detta utan att tappa bort dig :) Peace out! Förresten.. Jag vill på Peace&Love. Töligt att det är så dyrt. Har inte kollat om jag jobbar än. 27 vet jag i alla fall. Får ta en kik!


(v

nobody likes me






















Nobody likes me och Eat the rich under vårat turnéavslut.
Det är så underbart att se deras minspel!
Just nu sitter jag, Anders och Victor nere i pentryt på musikskolan och kör lite rytmer tillsammans med Anders pappa. Och Victor och Anders gör för mycket kaffe och bjuder på. Såna är vi musikesteter, storkonsumenter av kaffe. Anders funderar för övrigt på att starta en modeblogg och blogga om dagens modemiss. Det tycker jag låter som en brilliant affärsidé. Han skulle få höga läsarsiffror, jag skulle lätt följa den.

forts borlänge

Skum dag. Jag är inte helt med i verkligheten idag. Vi började 12.15 med ensemble. Hade en snabb utvärdering av ScMu:n och gick upp och fick reda på mitt idrottsbetyg. Hade samhäll i två timmar, sen åkte jag och Madde med mamma tillbaka hem. Det har regnat och varit grått hela dagen och det känns som hela mitt huvud varit stoppat med vadd. Jag och mamma åkte ganska snart ner till Arvika igen, Johan ligger nämligen på sjukhus. Stackarn :( Besökte honom på IVA förut, jag har nästan nyss kommit hem. Han är så snäll och det är så orättvist att han får ha det så jobbigt medan en annan klagar över alla andra småsaker. Man vet inte hur bra man har det, fast sån är människan.
Fruktansvärt ont har jag i svanskotan också. Fortfarande. Märkte det i lördags när vi var påväg upp till Borlänge. Just det, jag skulle ju berätta om händelserna där.
På uppvägen var vi ganska pigga. Jag gick upp vid 7 och åkte ner till Charlottenberg vid 8, för vi skulle tanka. Väntade på Madde och Gunnel i Fjällskorset. Där klev dom på efter ett tag och vi var iväg vid 9-tiden. Första stoppet gjorde vi bortanför Sunne då vi skulle kissa. Tro inte att vi hamnade i en liten lövskog där det var myror och då menar jag att det kryllade! Vart man än gick så var det miljontals av dem. Jag till och med sprang och de tog sig ändå upp på benen och när jag äntligen trodde att jag hade blivit av med dem och satt mig ner så såg jag att det kryllade i gräset. Jag kunde inte kissa och inte Madde heller. Jag sprang ut därifrån, skrikandes med mamma och Gunnel skrattades åt mig. När jag kom upp på asfalten igen så upptäckte vi att det var en barrskog på andra sidan där det inte fanns en enda myra. Gissa om jag var bitter. Vi fortsatte vår tripp och gjorde nästa stopp på OK i eller utanför Grangärde. Jag skickade till Tobias och frågade lite frågor av grundläggande art och fick fram att TNG, hans band, skulle spela på en festival i Falun och att han skulle vidare ut ikväll. Vi satt på helspänn alla i bilen och diktade ihop normala sms som inte skulle röja att vi var påväg till spelningen. Räkna också in att mamma och Gunnel satt och skrattade och drog törra skämt hela vägen upp. Dom var nog inte tysta en sekund, det var knappt jag och Madde heller på ditvägen men efter stoppet på OK och lite galet filmande kom vi till hotellet. Att tillägga är att jag läste kartan och sa vart vi skulle svänga i rondellerna. Tänk, vi hittade hotellet på första försöket. Skicklighet! Vi var ett tag rädda att vi skulle träffa på Tobias eftersom han var i Borlänge innan han och bandet drog till Falun men vi träffade honom inte utan checkade lugnt in och åkte till köpcentret Kupolen. Hittade två klänningar på Indiska den dagen! Det var jätte varmt ute och solen gassade verkligen, hur bra festivalväder som helst! Efter att jag och Madde rännt runt lite gick vi och mötte upp de äldre. De hade träffat på Karin, Tobias mamma och väntade på att vi skulle dra oss upp mot Falun. Vi skulle åka efter henne och Torbjörn, hade vi inte gjort det hade vi aldrig hittat dit. Det var pötthett i bilen förresten.. Kom in i Falun, mysig liten stad, och parkerade vid nån park. Kålgårn hette det, det gick en älv mellan gräsplättarna och folk satt på bryggan och badade. Folk låg på filtar i shorts och bikini och drack öl, en lös hund traskade i vattenbrynet och folk vandrade ut och in på området. Det blåste ljumma fläktar, solen stekte och musiken hördes från området. Det kändes riktigt somrigt och jag kände att jag var helnöjd med resan dit. Dessutom var jag jätte glad över att fått träffa Karin och Torbjörn, väntade bara på Martin och Lennart och såklart den vi åkt dit för att överraska. Jag var på helspänn. Vi alla smög bakom buskarna och kikade på dem när de gick upp på scenen. Lennart och Martin dök upp och Martin har jag inte sett sen barnsben så det var också nåt jag hade sett fram emot! Lennart är alltid lika go :) Sen gjorde vi upp så att Gunnel skulle gå först med filmkameran och sen skulle vi andra rulla på en efter en. Jag och Madde var undantag, vi gick tillsammans. Tobias ögon blev ganska stora när vi dök upp framför scenen men han höll verkligen god min. Det var kul att se dom live! :) Sen blev vi båda lite snopna när vi träffade på Tobias efter att han kom ner bakom scenen, han hade en rätt konstig hälsningsfras. Nog om det, jag och Madde gick själva ett varv och när vi sen fick med resten av gänget på nästa varv kom Tobias efter och han verkade lite gladare. Och nu såhär i slutet har jag fått reda på att överraskningen fungerade så därför är jag nöjd! Han följde med till Borlänge och vi fick se Martins lägenhet. Vi skulle få en privat guidening i Borlänge så under tiden Tobias förfräschade sig åkte vi till Statoil och köpte glass. Sen skulle vi försöka ta oss därifrån till hotellet.. Det gick ju mindre bra! Då började skrattanfallen igen. Mamma körde runt i rondellerna, runt runt runt. Ut på stora vägen mot Ica Maxi, tillbaka i en ny rondell. Mot Kupolen, vi träffade på OK, Gunnel bröt ihop för att vi åkte förbi matställen hela tiden. Vi åkte in i samma rondell, gjorde nårra varv, åkte ut på nån ny fil som mamma trodde va rätt. Gunnel ropade "håll väg 50!", mamma körde efter väg 50, vi hamnade på samma väg utanför Ica Maxi. Snurrade nårra varv till, åkte och vände, hamnade i en ny rondell, följde väg 50, kom tillbaka till samma rondell och åker förbi Statoil igen. Då bryter dom ihop igen. Ja det var så komsikt så det fanns inte. Tobias ringde en halvtimme senare och sa att han stod och väntade utanför hotellet. Jag skrattade fram att vi fortfarande var kvar på Statoil. Det slutade med att han fick komma dit och guida oss tillbaka till hotellet. Faktum var att det inte alls var svårt att veta var man skulle svänga ut. Det var bara mamma och Gunnel som hade flamsat och skrattat bort koncentrationen, annars hade vi lätt hittat. Ujj, ibland märks det att man är bonnfölk. Eller helt oorienterad och inte kan köra efter skyltar, skamligt. När vi kom tillbaka till hotellet visade vi våran turné för Tobias och efter det drog vi tre ut på stan. Gick till Hagagymnasiet, vadade i fontänen vid Kupolen, mötte upp mamma och Gunnel igen lite senare och gick och åt. Just det, råkade springa på en lös vägarbetesskylt också. Inga mer detaljer om den av säkerhetsskäl i denna blogg! Käkade hamburgare på Max och gick tillbaka sen. Somnade runt halv 3, jag och Madde kollade på film i fotändan till halv 2 ungefär sen somnade hon som en stock. Pratade en sväng i sömnen och snarkade litegrann. Sov till 9 då mamma ringde och väckte mig.
Gick upp, åt frukost och checkade ut för att sedan åka till Kupolen där jag köpte bikini och strumpbyxor bl.a. och sen kom Tobias och det säger sig ju självt att när man har en kille hängande bakom sig så blir det inte lika mycket seriös shopping. Lyckades lämna honom åt ödet med mamma och Gunnel och då passade jag och Madde på att springa i fler affärer. Åt en glass innan vi lämnade Kupolen för att inta Sunnansjö, några mil längre ner i landet. Åh, det var så himla fint! Jag blev helt förvånad. Det låg mycket finare än vad jag hade tänkt mig. Dessutom gassade solen på de gröna träden och vattnet nedanför antog blå färg eftersom himlen var klarblå. Det var så fint. Vi hälsade på Emmy och Nilsson, hennes pojkvän och Martins flickvän Angelica. Sen visade Tobias oss runt lite och tog oss med mellan husen ner till sjön där det också var lika fint. Efter vistelsen där nere gick vi tillbaka upp till kaffet. Lennart berättade roliga händelser och jag lovar, dom var riktigt roliga! Hans fantastiska matlagning handlade det om, skadeglädje, det kan vara roligt! Trivdes så bra :) Efter kaffet satte vi oss ute och fortsatte pratstuden tills klockan blev halv 6 och vi utrymde. Hela vägen ner från Sunnansjö satt mamma och Gunnel och gapflabbade. Åh nej, SKRÄLL! De var övertrötta båda två och de trodde att de hade åkt fel, filmade hela cirkusen så den finns dokumenterad. Det var ganska roligt vill jag lova ;) Nej nu måste jag knyta ihop säcken tror jag. Det var en otroligt händelserik och kul resa! Jag har fått skrivkramp i handen nu så orkar inte skriva mer, dessutom är det läggdags.


(v

borlänge

Ja  har man varit i Borlänge, Falun och Sunnansjö också det här året. Jag har fan snart varit runt i hela Sverige ja. Stockholm, Ludvika, genomfartat Arboga, Grängesberg, sett Spendrups och Kopparberg. Haha, eller ja. Det är ju alltid en början till hela Sverige! Och Göteborg kanske det blir i sommar också, i alla fall om Madde, Gunnel och mamma får bestämma efter den här lilla trippen. Jag har ganska mycket att berätta ifrån den här resan faktiskt. Det har varit helt galet komiskt, alla törra skämt som har dragits, allt skrattande, mamma har skrattat för oss alla fyra, hon har rentutav skrattat så mycket att det gick helt överstyr. Det  var på hemvägen det då, när vi stannade i Sunne och alla var övertrötta. Vi skulle först stanna och äta i Hagfors för vi var vrålhungriga, eller i alla fall jag som aldrig gör nånting annat än och äter, men där hittade vi inget matställe förutom en hamburgerbar. Så vi åkte vidare mot Sunne för där sa Madde att det fanns McDonalds. Vi åkte ut mot Selma Lagerlöfs spa för Madde hade sett det där, men vi såg varken nån skylt eller reklam för mat. Mamma svänge in bredvid en golfbana och tänkte att vi skulle få en redig middag för där fanns det både restaurang och pub (stod med stor skylt). Som ni ser på de två sista bilderna så letade vi upp plånböckerna och gick mot entrén. Tro fan inte att det var stängt. Det hade stängt för en och en halv timme sen. Då tittade Gunnel sig omkring och de äldre tänkte att de skulle vara smarta och fråga en golfare efter McDonalds, för mat var vi tvugna att ha. Gunnel och mamma gick dit medan jag och Madde gick till bilen. De gick fram till den värsta stekaren på hela golfbanan. Han hade en vit tajt t-shirt som avslöjade hans muskulösa överkropp, shorts, gelédränkt blont hår, solglasögon och handskar. En riktig golfare alltså. Han hade säkert Lacoste och glasögonen var säkert av nåt dyrt fint märke och mot honom kom Gunnel med sin stänkarkrage och mamma med sina rejäla skogshuggar steg och sin Björn Borg väska köpt för 50 spänn i nån fyndlåda, en sån som typ alla på hemvården i Charlottenberg har införskaffat efter att de hört talas om fyndpriset. Tro mig, jag skämdes redan där. Men inte nog med det! De gjorde bort sig totalt, McDonalds fanns inte inom radien av 11 mil och det var då det absolut komiskaste hände. Mamma gjorde en piruett, landade med benen i kors och jaa.. Ni kan ju tänka er vad som hände sen. Jag låg på huvudet på golvet i baksätet och skrattade tills Gunnel och mamma, halvt avlidna pg.a. den pinsamma situationen som uppstått hoppade in i bilen och brast ut i skratt dom också. Oh herregud, det var det fulaste jag nånsin sett. Jag satt och skrattade åt mamma och Gunnel i alla fall halva vägen ner ifrån Sunnansjö, det var den mest "törrskrattiga" resan jag har gjort. Det finns så mycket att berätta! Jag tror jag får ta allt ifrån början. Korta ner bilderna litegrann kanske och ta det i flera inlägg. Eller äsch. Jag vet inte hur  jag ska göra. Vore kul att få det nerskrivet :) Men jag måste ta en tur till Charlottenberg och fixa lite grejer innan. Ska till Madde ikväll och ge present! :)








































(v

RSS 2.0