balklänning

Hej vänner! Här är min balklänning! Madde fick agera modell idag :)







(v


alexandras studentkonsert





























Ikväll var jag, Madde och mamma iväg på Alexandras studentkonsert. Vi träffade självfallet resten av klassen där och konserten var jätte bra! Alexandra är så showig och har världens ljuvaste stämma :) Dessutom hade hon grymma musiker med också. Vidar på gitarrsolo, suverän! Hannes på trummor, han imponerar som vanligt. Lallen på piano, Martin på bas och Adin på gitarr, alla hur duktiga som helst. Riktigt bra! Det spelades massa Queen-låtar, Def Leppard, Norah Jones, Sofia Karlsson - jag spelar för livet osv. Det är så roligt att se! :)
Att tillägga är också att jag tyvärr inte hade kameran med mig på Stinas studentkonsert förra veckan men jag ska försöka ta lite bilder från varje som kommer hädanefter.


(v


the easy blues

Datorn fungerar igen! Det måste vara jag, mitt stora geni, som fixade den. När jag loggade in förut för att se om jag kanske kunde komma åt lite bilder och liknande dyrbart material så fick datorn stå på lite. Ett, två, tre så dök det upp ett virusprogram som frågade om jag ville rensa viruset. Jag tryckte ja och så var jag tvungen att starta om datorn och vips var det borta! :O Bäst att inte ta ut lyckan i förskott, det var ju inget som stoppade viruset att komma tillbaka en andra gång varför skulle det inte kunna komma tillbaka en tredje!
Hur som helst, jag är lite bloggsugen nu som ni kanske märker. Jag har laddat upp typ tre, fyra inlägg med bilder och lite text. Jag har massa, massa bilder som jag skulle vilja lägga upp och bevara åt eftervärlden. De flesta av mina vänner tycker att jag skriver väldigt mycket, oftast brukar de bara läsa inledningen och slutraden. Sofia brukar göra så ;) Och Jossan brukar skumma igenom det mesta har jag förstått, hon har sagt att hon inte kan fatta hur jag orkar skriva så långa inlägg. MEN, hör och häpna så fick jag reda på att de hade suttit och skrattat åt gamla händelser och inlägg på min blogg, för jag bevarar faktiskt ganska mycket detaljer och händelser i min blogg! Och då log jag brett för mig själv och tänkte vilken tur att jag skriver så långa inlägg! Haha, fy så roligt! Jag kommer troligtvis inte ge mig med det heller kan jag upplysa er om :)

Här kommer lite bilder från veckan. Eftersom det är sånt snökaos och tågtrafiken är väldigt försenad så har jag bara åkt bil och buss den här veckan. Jag har haft kameran liggandes i väskan av någon okänd anledning så jag har tagit fram och knäppt lite bilder då och då. Igår var det hur fint väder som helst, då passde jag på i bussen påväg till skolan. På kvällen var jag och Madde kvar i stan, liksom i förrgår, och jobbade med hennes projektarbete i studion. Jag köpte världens största äpple, jag har aldrig i hela mitt liv sett ett så stort förut och eftersom ingen skulle tro mig fixade jag bildbevis. Bilderna längst ner är från vårt kära hem pentryt på musikskolan idag! Nu ärre hälj för mig och snart är det dags att åka på Alexandras studentkonsert! :)






















Jag borde verkligen se till att ha kameran i väskan oftare! :)


(v


sweets






(v


bilder på soundchecket inför studentkonserten
















(v


studentkonsertbilder från bosse II














(v


torsdag

Just nu sitter jag hos mormor och morfar. Dom har skaffat en laptop och internet men hur ofta använder dom det då? Jag kom hit igår, skulle lyssna på lite visor som vi hade i läxa på ensemblen. Mormor slänger upp datorn på bordet, hämtar världens längsta sladd, eftersom deras trådlösa internet är en gåta, det funkar inte med andra ord. Jag lyssnar på läxan och hon och morfar ser ut som två frågetecken. "Hur kunde du få den att låta?" Morfar bad mig gå in på blocket precis innan jag skulle sticka.. Jag knappade in blocket.se i adressfältet och sprang till skorna. Han tittade stort på mig ungefär som att "va håller du på med då, du skulle ju gå in på blocket!" och blev helt ställd när blocket-sidan redan var uppe då han slängde ett öga på datorn. Dom är roliga, dom skulle säkert tycka att internet va skit kul om dom kunde med det :)
Idag har vi fyllt i en enkät på svenskan (som vi egentligen inte längre har). Den tog slut förra veckan! :) Vi hade syon instället, hmm. Det var drygt. Det är jobbigt att tänka på att man ska göra ett viktigt och kanske avgörande val för sin framtid om en, två månader. Jag vet inte vad jag vill bli! Jag vet inte om jag vill söka sjuksköterska i första hand. Lägger jag det först och kommer in på det faller alla undre alternativ bort sa syon idag. Hjälp, tänkte jag då. Jag skulle på ett vis vilja läsa vidare direkt, på ett vis inte. Jag vet inte vilken av dom som väger tyngst! Just nu vill jag nog läsa vidare.. Men jag vill inte läsa nåt för att bara göra det. Nu måste jag pysa! Ska hem och äta. Har ingen dator hemma, den är full i virus igen!


(v


studentkonsertbilder från bosse






(v


vår studentkonsert

Vilken fantastisk kväll det var i torsdags! Hela dagen var underbar.
Alla förberedelser, allt kånkande på scenen och på instrument.. Eftergiften blev så mycket större!
Att se alla folks miner efter konserten, höra vad de hade att säga, se alla leenden. Allt som man tyckte var jobbigt i vinter fick plötsligt en mening. Och jag kan inte beskriva hur glad jag är över att haft med just de människor jag hade med, på min studentkonsert. Bandet som bestod av instrumentalisterna Hannes, Adam, Joel, Madde, Anders och Amelie och sen körarna Karin, My och Eva. Alla har varit så lätta att jobba med, inga sura miner, allt har gått så smärtfritt. Jag tror sammanlagt att jag har känt oro över två genomförda, ineffektiva rep, resten har varit effektiva och riktigt roliga. Jag har lärt känna nya folk. Jag hade t.ex. inte sett Adam förut innan vi började repa inför studentkonserten. Asså han är världens gulligaste kille. Han ser inte ett dugg bonnig ut men efter alla rep tillsammans med honom så har jag insett att han är en riktig liten bonde! Han är så rolig, berättar om sina traktorer och lastbilar och har tillfört så mycket glädje under våra rep och fikapauser! Hannes har fungerat som våran bas. Han har delat med sig av sin fasta reprutin och dragit igång oss när vi tappat koncentrationen, samtidigt som han har tillfört så mycket positiv energi med nya idéer och roliga samtalsämnen! Joel har framförallt varit en person som varit öppen för förslag och då syftar jag på andra musikstilar än vad han pysslar med nu. Jag är riktigt imponerad över att han gav sig med ett helt främmande gäng och att han kommit med bra förslag till våra låtar! Madde är som vanligt världens största idéspruta. Hon har varit vår lilla kreativitetsbok att slå upp och titta i när vi behövt förslag och idéer. Anders tillåter sig ju aldrig att göra något dåligt, han har trots ett himla tajt schema, jag har sett det, hoppat in med kort varsel och lärt sig låtarna. Jag beundrar honom så mycket! Han kommer gå långt. Amelie fick sina grejer en vecka innan vilket inte var några problem för hon satte dom samma vecka! Körarna också har varit lätta att jobba med, de har också tagit stämmorna med en gång utan större problem. Jag och Johanna har haft ett så lätt och effektivt gäng att jobba med! Med ord jag kan inte beskriva hur roligt det har varit! Framförallt att få se slutprodukten.. Och det blev så bra. Jag kommer titta tillbaka på det här med tindrande ögon. Så viktig var torsdagskvällen 18/2 2010 för mig. Tack.


(v


söndag

Det är fan helt otroligt. Jag, Tobias, Madde, Rebecca och Markus var på Tiki igår, jag lämnade in jackan och väskan och fick en lapp som jag stoppade tillsammans med betalkortet i bhn. Otroligt oklyftigt egentligen, man ska inte ha lappar och betalkort i bhn, dom kan ramla ur, men vart annars ska man ha dom om man har strumpbyxor? Nu var fallet så att jag varken hade strumpbyxor eller tappade något som låg i bhn.. Jag tappade bort det som hängdes in i garderoben! Eller vänta här nu, tappade JAG bort det!? Asså, min röda jacka för 1000:-, med nycklar till skåpet och till AKM, är borta. Min svarta HM-väska, billig men som innehöll busskort OCH värdebehandlingar till busskortet för resten av året låg där i tillsammans med plånboken och körkortstillståndet! Gaah. Det är helt otroligt, dom fanns inte på Sunday idag. Över 3000:- har någon fiskat upp genom att ta mina grejer. Det är så fruktansvärt frustrerande. Jag fick åka hem utan jacka och väska i natt. Jag blir totalt galen för dom påstår sig ha gett mig två lappar, en för väskan och en för jackan. Jag har bara en lapp, d.v.s. dom kommer troligen inte ersätta den saken jag inte har lapp för! Jag kommer få betala 350:- varje månad fram t.o.m. juni för busskortet och jag kommer få betala för de stulna nycklarna. Jag är riktigt förbannad och ledsen över att det är borta. Och jag frågar ju mig själv varför i hela världen jag hade nycklar och busskort med mig, varför jag inte tog ur dom. Jag hinner faktiskt inte oroa mig för det här nu, för jag måste fokusera på studentkonserten som äger rum till torsdagen och alla förberedelser som ska göras innan dess. Måste vara klar i huvudet och utsövd! Har absolut ingen plats i huvudet för att göra GeMu eller öva på matteprovet som vi egentligen ska ha till veckan heller. Jag blir så trött! :/

Till något annat. Tobias har ju varit här den här helgen. Han kom inte förrän efter 12 i fredags för han hade haft spelning så helgen blev något kort. Igår hade vi rep i 4 timmar inför studentkonserten, som han deltog i, och det gick väldigt bra :) Det känns som om låtarna sitter bra. Det är klart, det kan ju alltid bli bättre. Vi ska ha genrep på torsdag nästa gång. Konsertdagen! Vi åkte ju ut igår. Tobias fick köra. Vi hade väl tänkt oss åka runt 1, halv 2 men så blev inte fallet eftersom att Tiki inte hittade min jacka. Vi var kvar tills de stängde och var hemma kvart över 3. Vaknade vid halv 11 idag, duschade och åkte bort till Madde med passaten. Vi var kvar och stre med Gunnel och Anders i några timmar, sen åkte vi hem och åkte lite skoter :) Nu har han alldeles nyss åkt. Ingen person jag har träffat än kan göra mig fortare irriterad än han. Men samtidigt har jag inte träffat någon som jag tycker det är så jobbigt att säga hejdå till som till honom.


(v


akm

Nu sitter jag på AKM och lyssnar på Mustasch. Det är nåt snille som har fixat en bra spellista, det är ju fantastiskt. Ögonen svider och jag mår lite illa. Har repat sen 15.30 och nyss klämt i mig en enorm nötbulle som Madde har bjudit på eftersom vi är kvar och jobbar med hennes projektarbete. Jag gör inte så mycket just nu, men hon och Johanna producerar fiolsolo så det står härliga till i studion. Jag lyssnar på musik, bloggar och läser skit på internet. Min balklänning kom idag förresten! Mörkblå. Den passar rätt bra faktiskt :) Jag måste fixa en axelbandlös bh bara. Jag har dålig erfarenhet av såna, dom brukar bara ramla ner och skulle dom mot förmodan sitta kvar ger dom en en riktigt ful klyfta istället! Men jag har ju några månader på mig att hitta den rätte. Haha.
Det känns så himla bra när vi har gjort våra rep. Nu för tiden är vi jätte effektiva, vi hinner med många låtar, det är ju för att vi kan dom. Det är riktigt kul och alla blir jättesletna. Gillar vårt gäng, alla är så roliga! :D
Imorn är jag som bekant ledig men jag ska åka in till stan och planera inför studentkonserten med Johanna. Vi ska sätta låtordning och göra färdigt allt. Skiss på scenen, kolla det där med vilka förstärkare, vad vi ska göra på Ritz när vi kommer dit, kolla bildskärm ifall vi ska ha en sådan, kolla mellansnack också. Vi får se vad vi kommer fram till på ett par timmar! Vi kanske får komma in på Ritz redan på tisdag men då är det Ungdomens Jazzkväll och Hannes och Adam kan inte frakta dit några trum- eller basgrejer. Efter Stinas studentkonsert på onsdag ska vi däremot rigga Hannes trumset och soundchecka. På torsdag är det genrep! Wiiho, snart är det dags! Snart har vi genomfört studentkonserten. Det är sjukt. Det är KUL :D Vi har så himla bra musiker och körare!


(v


studentkonsertaffish



Titta vilken otroligt snygg studentkonsert-affish Johanna har fixat oss!
Det ni ser högst upp är den helt svart-vita versionen som vi har tryckt upp på A4, våra "flygblad".
Vi har gjort stora affisher på A3 med lite färgstänk, det är den undre bilden, och de är så jäkla snygga.
Johanna har målat våra porträtt och det är helt och hållet hon som har fixat layouten!
Dom är helt suveräna.
Jag är mycket nöjd.


(v


tisdag

Gissa om jag är lycklig! Det dök upp 36 varningar om virus på datorskärmen igår vilket resulterade i att datorn blev helt knäpp och jag trodde att jag hade förlorat all musik och alla bilder. Med andra ord PANIK. Jesper kom hit och fixade det idag och nu är den som vanligt, alla bilder och all musik är kvar. Vilken ängel! Det är galet vad illa man mår när datorn krånglar. Jag var säker på att alla mina bilder skulle försvinna. Jag borde verkligen göra något åt det, spara dom på skivor eller USB och ta hand om musiken. Det skulle ju vara förödande om det försvann!
Annars är allt bra. Det börjar dra ihop sig till studentkonsert. Det är en vecka och två dagar kvar vilket känns vansinnigt och långt ifrån verkligt, men. Vi tar allt med ro och det är så himla..? Konstigt. För varken jag eller Johanna känner oss speciellt stressade. Och det är ju bara normalt om det kommer nästa vecka! Det ska bli så roligt! :) Ni är alla hjärtligt välkomna! Jag har varit in till stan ikväll och repat med Johanna och Madde, kom hem alldeles nyss. Till en fungerande dator, snacka om att jag är lycklig. Jag kan lyssna på musik och göra GeMu-läxan! Inte för att det sista är speciellt roligt men det är välbehövligt eftersom uppgiften ska inlämnas innan sportlovet, sen är det slut på kursen! Jag är SÅ glad. Det kommer bli så jäkla mystiskt efter sportlovet. Ingen GeMu, ingen Matte C, inga studentkonsert-rep. Det är 3 veckor dit! Jag måste skärpa till mig nu och njuta av allt som är kvar :)
Igår va jag och mamma iväg till Karlstad. Mamma skulle på mammografi och jag hängde med på stan. Jag köpte kläder och fick dåligt samvete när jag, efter att ha lovat mig själv att försöka spara pengar och leva på studiebidraget, insåg att jag handlat för 879kr. Man ska aldrig lova nånting, man ska inte säga att man ska saker, man ska bara göra det! Att jag aldrig lär mig. Vi gick på stan en stund och åkte sedan ut till Bergvik där vi fikade och väntade på att Maggan skulle sluta jobba. Då bar det av till Kil :) Där blev det också middag och fika med Ola, Malin, Maggan och Mikael, sen följde Malin med till Arvika och André och vi åkte hem.
Imorn ska vi trycka upp våran studentkonsert-affish! :D



(v


onsdag

Jag har nog slitit ut mig efter helgen. Upplever yrsel och svarta prickar i ögonvrån lite då och då, värmesvallningar och huvudvärk. Lagomt bra om man svimmar inne hos patienterna. Det vore något komiskt.
Under praktiken flyttar jag runt på avdelningarna. I måndags och igår höll jag till på kirurgavdelningen. Idag var jag på kirurgmottagningen. Där var det löpande fram och tillbaka mellan undersökningsrummen vilket passade mig fint. Nya ansikten och nya fall hela tiden. Det var otroligt trevlig personal, några tog hand om mig jätte väl så jag trivdes jätte bra. Det var mycket rörelse omkring en och jag fick hänga med sjuksköterskorna och läkarna in på mini-operationssalen där de utförde, vad ska man säga, inte så djupgående kirurgiska ingrepp. Riktigt intressant. Jag ställde frågor stup i kvarten, måste försäkra mig om en massa saker. Det är ju en helt ny miljö. En ganska desinfekterad miljö om jag får säga det själv. Har använt mer handsprit under dessa tre dagar än jag någonsin har använt i hela mitt liv.
Förresten, herre jösses vilket snöoväder det är.


(v


tip of my tongue

Just det, höll på att glömma. Jag har ju varit i Sunnansjö under helgen. Kallt som ett as, nånstans runt -25°c på natten, varför ska det vara så extremt kallt för! Det är väl inte bättre i värmland direkt men det känns som om det är kallare i dalarna, kanske för att det ligger norrut. I fredags tog jag tåg och buss till Forshaga, tänkte jag skulle vara söt och gå till Emmys lägenhet så Tobias skulle slippa köra men där var det ingen bil inte. Jag visste ju att Tobias var i Forshaga men nejdå, dom hade åkt iväg till Shell för Tobias skulle tvätta framrutan! Ingen spolarvätska. Just det, kanske värt att nämna att Tobias har fått körkort! Han fick det för exakt en vecka sen idag. Stor puss på han för det. Hur som helst, då tyckte han att jag var jobbig eftersom jag hade gått till lägenheten (jag vet att han tyckte det), han stånkade lite. Han och Emmy kom tillbaka och sen åkte vi upp till Sunnansjö. Anlände strax innan 19, kl 19 hade Rävsax soundcheck i Nyhammar inför en spelning. Tobias undrade på om jag ville stanna hemma istället.. Höh, som om! Klart jag skulle med dit! Spelningen började först vid 22-snåret - tur att jag följde med väl! Det var Rävsax och ett till band från Rättvik som spelade. Efteråt skjutsade vi Krisse (pojkvän) och Simon (lillebror) hem till Lina (flickvän och syster) och Hanna (syster). Det var kul, dom hade ett coolt hus. Det hade varit en gammal skola faktiskt, med 3 meter i tak.
Vi va hemma vid halv 1. Åt mat, det va gött! Så himla mysig kväll faktiskt. Kändes så vardagligt på nåt vis. Somnade rätt fort, vaknade vid halv 10 på lördagen. Tobias höll fast mig i sängen tills klockan blev 11, då gick han motvilligt med på att gå upp. Tog en sväng in till Borlänge med Emmy och Nilsson, Emmys pojkvän. Säger bara en sak.. Rejäl baslåda. Tobias skulle ha byxor, JA-A HAN SKULLE SHOPPA! Själva provandet av dom där byxorna och övervägandet om han skulle ha dom eller ej gick på typ 5 minuter. Vi va nog inte längre än tio minuter i den affären. Ja, vi gick faktiskt in på två affärer, Jack&Jones och Dressmann :) Dock köpte han byxorna direkt i första affären sen ville han ha fika.
På kvällen kom Martin, vi stre om fruntimmer, åt mat, tog en sväng till Konsum och sladdade - återigen trodde Tobias att jag inte ville med. "Eftersom du tycker att jag är så jävla barnslig när jag sladdar" så undrade han på om jag inte skulle stanna hemma istället. Jag börjar tro att han ser på mig som en tråkig flickvän asså! xD
På söndag kom vi upp i bra tid! Åkte bil till Karlstad och väntade på ett tåg som var en timme försenat, men det var bara mysigt!


(v


praktik

Praktik på sjukhuset i Arvika. Idag var jag med på kirurgavdelningen, följde sjuksköterskorna och undersköterskorna där. Det var lite mer rusch på morgonen och fram till lunch eftersom det skulle gås ronder med läkare och sådär. Det var spännande! Intressant att följa sköterskornas dagliga rutiner, hur de medicinerar, hur de sätter kanyler, kollar till patienterna osv. Jag har lärt mig en del nya förkortningar och ord som t.ex. palliativ och dsk. Patienter som är palliativa är i livets slutskede och dsk står för distriktsköterska. Det sistnämnda ganska självklart ändå. Höll förresten på att avlida imorse när klockan ringde vid 6.. På fullaste allvar, jag var så fruktansvärt trött! Imorn börjar jag 06.45 och ska följa några undersköterskor därför bara måste jag ta tag i mig själv och lägga mig tidigt ikväll, vaknade imorse med rödsprängda och svullna ögon.
Imorn har vi studentkonsertrep. Johanna är bortrest på praktiken så jag får ha repen själv denna vecka :) Det är snart dags, två och en halv vecka. Galet, det är vad det är. Jag längtar otroligt mycket efter att få den gjord. Det ska faktiskt bli hur gött som helst, för projektarbetet hänger rätt tungt över mig. När vi väl är igång och repar känns det avslappnat och gött och hur bra som helst men annars oroar jag mig! Dumt gjort för det kommer lösa sig - som om jag aldrig har gjort konserter förut!
Första inbetalningen för resan ska in på fredag också. Vaccination för hepatit A & B kostar sammanlagt runt 1600:- och vaccination för nån vanlig tarminfektion kostar 300:-. Värt det?


(v


RSS 2.0