tisdag

jobbat påå som vanligt. sköjsigt att jobba m elin x) och christian och emma!
haha fyfaasen elin du är tamejfan min idol! tappa bullar och korvar och djungelvrål. ah det är så bra gjort :D en riktigt skööning du ^^, haha!

och ikväll ska jag dra t stuugan och få lite sällskap av ngr ongeeer x) ta m gitarren :)
pusshej leverpastej ^^.

(v

måndag

gjorde mitt första E-pass idag :) GÖTT ^^; de e inte fel och ha möra pass. mkt bättre de! så får man kvällen ledigt. och förmiddan gick oförståeligt fort. när d va lunch kändes de som jag hade gjort 2 timmar av ett G-pass. jävla gött! men dagen går väldigt slow när man inte mår bra.. i nerverna xP haha!
ångeest yeah, i get it. jag har ramlat tillbaka till gammalt vanligt beteende. skäms lite över det faktumet :$ i got to make this life make sense. now i find myself so far down, away from the sun again. det kanske är dags att prata med ngn om det. som kan hjälpa. jag vet att ni lyssnar vänner men de blir lite för mkt för er tror jag :P kan jag tycka och känna.
hur kan man först va helt förtrollad i en person, nerkärad totalt och sen på en blixtvändning tappar man allt och blir helt fylld med nån jävla slags ångestkänsla?! stre me emelie igår om sånt också ^^, och det kändes väldigt gött då. för hon hade lite samma känsla :D och det är så gött att kunna prata om det. e nog litt föör fölkglaa jag xD

till torsdan åker jag till göteborg! faan de ska bli lite roligt [: lite gött att kma härifrån me. men ändå. sakna folk <3
where am i gonna go?   ;D vad tkr ni?

vet ni? huvudsaken är att ni finner den inre lyckan. i själen. materiella saker är bra, visst. pengar gör allt mycket lättare. men att ni mår bra inombords, med er själva, med omgivningen. asså när ni hittar jämt denna känslan, då lär ni er att uppskatta allt som finns runtomkring. i know ;)
nu vill jag att det ska bära av..
don't try to stop me, för jag är en vild själ som inte kan tämjas. vildsläppt freak ^^,


do you wanna join?
(v

söndag - hembygdsgården

playat litt music där. finnemang. musiiiik <3 och denna frihetskänslan. helt oslagbart!

well, det kom ju som en väldig chock att jag har fallit tillbaka i gamla vanor även denna gång. fan jag blir så trött på det så jag tror jag spyr. nästan ingen idé att jag ens försöker ngt mer. detta blir bara så meningslöst. och om det inte går, för det kanske det inte gör bara för det dära. och för dessa känseldilemmat som jag så hopplöst verkar få precis hela tiden. vad ska till för att det ska vara annorlunda? jävla skit. jag blir så förbannad! kan nån ge mig svar på frågan varför det blir såhär hela tiden? det är ju inte nåt tillfälligt verkar det som? varför fungerar jag mkt bättre som kompis? fäwgis. fäägriis.
nu ska jag till göteborg om tre-fyra dagar. ska bli gött på ett vis, på ett annat  vis så grinar jag inombords. ^o) ?
my gooood vad ger jag mig in på hela tiden? vrfr lär jag mig aldrig? vrfr blir det aldrig annorlunda? ska jag alltså forsätta förneka, fortsätta dra mig ur, fortsätta m detta dilemmat resten av mitt liv?
min kissemiss gustav . åhw, vad ska jag göra   ?
i wanna äg tsm m you this summer. och jag vill få detta ur världen. jag vill inte känna så.. :'(
påminn mig att jag aldrig mer ska bli det. aldrig mer.
gött att jag är bra på att styra av iaf. take it easy. inga hopp givna.

så jävla onödigt. vi kör m one night stand ist lr? ^^, va säger du sofia?
- okää de där m one night stand e inte så himla bra ändå xD
get drunk and be somebody. HAHA.

prata m mig för jag behöver nån att prata m.
(v

my life with you.

my life.

lördag

;   exakt en vecka sen dan och jessika. så roligt :)

hej hopp i galopp. idag har jag jobbat ;   såklart! haha xD nej men första "passet" gjorde jag med anna och anton. hur härliga som helst    <3. sen gjorde jag andra "passet" med läijf "leffe" coolingen och martin de roliga barnet xD haha. faan idag vare fan litt små komiskt. leif med "nästa kassa" skylten HAHA ÅH GUD :) jag diggar dessa ja. stort. de e inte fel att jobba där iaf.
där vid 7-tiden lr nåt så kom lillis och fredrik. haha ingen bulle och kaffe idag meen! vare på fryksdal och va så sväära så. så jag tror martin hade en hel del som han inte säger ett pip om till nån när man frågar. EHM .
och gissa om.. madde glömde mig xP hon dumpade mig. vi som skulle samåka hem efter jobbet. hahahaha!

igår höll jag på att gå upp i atomer, de fick bl.a. anki och sofia erfara som råkade skriva med mig på sms då. klockan var 01.00 ;   är det dumt att gå upp och gå ut?
ut gick jag. det blåste. ja det blåste så man lixom kände riktigt hur luften fylldes under vingarna och bar en upp. frihetskänslan. och en bar himmel med nån enstaka stjärna på och sol i kanten. lr inte sol direkt, men ni fattar. de syntes ljus! SYNTES. men det blåste också så man höll på att ramla omkull. lille kattepuusen gustav följde med också. det är knäppt, han har alltid en tendens till att möta mig på halva vägen när det gäller sånt.. punkt.

waaow. d va en chock. till det bättre kanske :)

(v

friday night

uhm.. va är de för depp grej? så förbaskat onödigt. åååh..
jaag saknar dig.           /v.


idag gick jobbandet väldaans fort för jag jobbade med sofia och anton på första passet (Y) sen jojo och pär. fyfaan så vi strir. haha! baka bullar, om fryksdal, guys xD a de gååår! haha och bäst på att stå i kassan och veta hur mkt typ pizzor och ost kostar?! för dom går inte in i maskin va jag tänkt att säga. dom går inte in i kassan menar ja. lr iaf inte vissa saker. men har lärt mig att mini meal snacksen kostar 19.90   x)
så bröstade vi upp oss för en slags vakt som kom, rak i ryggen och ordentliga. så han bara; aah jag har bensin.. på.. jojo: (rak i ryggen, märkbart ordentlig och kvick som få) 7:an! sen bara gapskratta jag :D kuligt! ååhw jag vill åå på fryksdal (A) hahaha!

every little dream i dream about you,
every little song i sing about you [which is quite many]. you drive me crazy xD

something worth leaving behind.
och bon jovi på detta också < 3
you´ve got the look, but you´re still with the wrong girl ;)
(v

friiday morning

fri är den inte. för jag ska snart iväg och jobba men det kändes som jag var tvungen in och skriva en blogg. för det är så mkt som snurrar i mitt huvud just nu och har gjort hela kvällen igår och i natt. en del av er vet vad det är, men ni vet inte allt. äh, jag kanske bara får för mig saker, det var väl inget nytt direkt. men det är ngt med denna känslan [v så jävla svårt att beskriva hur den känns, jag har försökt ett par ggr och dom ggr har jag kmit på ngt så långsökt som t.ex; sväva ut över ett solbelagt och öppet landskap på ett par fågelvingar. fyfaan. den känslan asså! [v försök att motstå den om den ngnsin kmr till er!
herreguud, vad är det för fel? att inget veta och att inte ha ngn koll det är hemskt. att inte kunna bestämma över ngt. vafaasen va de för lögn nudå? bestämma kan jag ju. men det är inte bara upp till mig. det är mkt mer upp till dig! d är d fan de. så menar du/ni/vi ngt så pleeeaase.. för denna skiten kan bli hur fel som helst.

om man nu vrider och vänder på allt och försöker få
ner alla känslor i en bild, då skulle det nog isf få bli denna.
då e frågan kmr det spricka upp?



ÖHJ ^,

screw the heart --> (v

torsdag - speed cross

fääääen.. ok vad gör jag nu? dum fråga. dumt svar. inget.
de kan ju inte bli mer förbannat än vad det redan är. atleast i´ve got a sight.
herreguuuud va hlr jag på med..? :/ ta tillbaka, glöm allt. jag har aldrig sett dig förut, kmr aldrig se dig igen, ooooomm. det inte är så att de faktiskt är meningen. för i helvete, kan ni inte bara se till att de blir så dåå?! ist för att ett stort vulkanutbrott ska orsakas. sååå onödigt att bara slösa tid.

imorn ska jag jobba.
i can´t let go, you see, wherever i go, it will come back to me. LIKE THIS. i guess i´ll se the sight everytime someone opens the door. fääääen säger jag igen!

nu har jag ändrat denna bloggen ett X antal gånger, inte värt att jag säger ngt antal. åååååh.
grattis johan iaf :D väldaans bra kört, du kör galant typ hela tiden såå! - fuck denna göteborgarn ^^,

hare gött! thanks for thiiiis shit.
kanske bra. kanske inte.
if it's good, let me know. damn it!










atleast you´re blushing :)

(v


tisdag

först vakna, sen upp och iväg till torsby för dit skulle resten av familjen. bada. men jag kan inte säga att det var direkt kul. de va sådär halvt trök så jag satt kvar en stund men gick ut före dom andra iaf. bråttom ut till bilen för jag var trött som bara den. martin hade också brått, så vi stack före dom andra. sen drog vi och åt på toria och de va lite roligare :P om man nu räknar äta mat för att vara kul, vilket det nog är om du frågar mig ja.. sen blev det hemåt :) åkte in till pappsen en sväng men han var inte hemma. men då var ann-katrin (?) där ist. hm.. ?
jag stal iaf nyckeln och skrev ner ett par rader på en papperslapp, sen rullade vi vidare till farmor och farfar.
farfar låg på sängen, me filt över sig och frös  :/  inte bra. men han va pigg ändå! för då satte jag mig där och stre me han. och jag tror inte han hörde hälften av vad jag sa men nicka och babbla gjorde han. och jäävlar vilka familjehemligheter som kommer fram om man sätter sig ner och pratar med en sån gammal själ. ni vet nog inte en fjärdedel av vad era mor och farföräldrar har varit med om :P
annars va läget rätt lugnt med dom. har upptäckt en sak på honom. att han har ögon som gör reflexer. såna ögon som man kan spegla sig i. haha det var väl kanske därför farmor föll för honom ^^, klyschigt sagt. 
btw så kollade jag in bröllopskorten och då höll jag också på att få en chock för dessa två individerna såg hur smarriga ut som helst :O haha vilket jag aldrig kunnat trott om jag ska vara riktigt uppriktig   [ ;
så letar ni lite i själarna på folk ni har omkring er, och bara tar er tid att lyssna så finns det en hel oändlighet där inne. och det är synd att inte få ta del av sånt. så se till att vara med dom, innan det är för sent.

(v


söndag

igår va vi på kalajs. rebecka va däär å. svärt x) jessika blev så i taga sö. och sen när kl va 1 och vi inte hade sett henne på ett tag då jävlar tog hon sig nästan inte uppför trappan <3 haha kul kul :D och vi stre med malin som hängde på oss mest hela tiden. de va skööjsigt!

sen imorse när jag skulle upp då jävlar vare svårt. inte förrän halv 1 började jag skruva på mig i sängen och först då märkte jag att jag faktiskt låg med huvudet i fotändan. så kan de va! varmt som fan. nästan värre än när man e det dära som inte får nämnas (A) :S men fixade det gjorde jag. upp och iväg och spela. dä gäck. sen fick vi höra på gunn-britts föredrag som va så intressant så. men ärligt det var faktiskt det, det handlade om ungar ifrån barnhem i ukraina som fick kma till sverige för att va på läger i 3 veckor. usch så hemskt att dom sen blev tillbaka skickade :/ täänk er lixom! :( dom hade tydligen grinat hur mkt som helst..
sen jävlar skulle jag resa mig ifrån bänken där vi alla satt. vi satt 6 pers där och när jag reste mig höll hela bänken på att välta så gustav och gunn-britt blev stora som fotbollar i ögonen, och han göbben som satt längst ut höll på att ramla av! gapskratt ;D

sen ceeeentret.
sen hem. sen ut med berry [v
sen såg vi på beck! och nu sitter jag här :P haha..
funderade på om jag skulle dra till madde och låna sagan om ringen triologin imorn. så att jag har ngt att göra :D för det ska ju ändå bara regna. hm.. kanske lika bra att jag sitter här vid datorn och super mig full. jag menar, så har jag anledning till att ligga inne framför tvn imorn. fast okej, de skulle nog inte mamma godta. att jag söp mig full nu alltså. får bli en annan time! sagan om ringen e braa iaf! (Y)

(v

lördag & spelning

jajjemän, ikväll ska jag och madde lira på grannarnas 50-års kalas. egentligen så fyller dan 30 och jessica 20 så det blir 50-års kalas på så vis! ser fram emot det. var och riggade grejer förut. panikljus och stuff. jävla coolt! gunnel lite feg som inte vågade trycka på den men ok, strömmen kanske hade gått då :P
lajnuuus e så go och sprang runt me en godisklubba. sööto, (v. "kolla jag får inte in hela i munnen". hahaha :D

göttit vääder! soleen forever!

(v

det här stället kmr aldrig mer att bli sig likt igen /v.

det här stället kmr aldrig mer att bli sig likt igen /v.

det här stället kmr aldrig mer att bli sig likt igen. ni kmr alltid finnas här <3.
ditt barndomshem [v

fredag

raa'l det är ordet för mig det. haha. jag har så himla mkt jag vill göra. det finns verkligen massor! och jag skrev fullt med saker på msn förut till sofia som var hur knäppa och kanske långsökta som helst. men jag känner så och känslan är jätte härlig, när man känner att man verkligen brinner för ngt.

t.ex. musik nudå. alla frågar; vrfr är inte du med i idol? vrfr söker du inte dit?
nej asså, för det första så är det inte ens kul. visst, det är kul att kolla på alla folk som gör bort sig. och okej, man kanske får möjligheten till skivkontrakt och blablabla. men det är verkligen för jävla kul att bara vara en förmåga som har jobbat sig upp själv. och som inte försöker vara ngt annat än bara en person, med ett stort hjärta lixom. sen för det andra så försvinner dom som har varit med i idol tkr jag. men det är ju min åsikt och om jag nu ens skulle gå vidare eller nåt sånt, vilket jag inte tror, så skulle jag isf bli stämplad som "hon som var med i idol". nej tack jag klarar mig nog ändå :)

idag var jag på begravningen. det var hur fint som helst. trefaldighetskyrkan i arvika är väldaans pampig och vacker. och jag kan bara säga att det var fruktansvärt jobbigt att stå där bredvid kistan, med han och hon framför sig som verkligen satt som tända ljus och blickade just på mig. men det kändes ändå som solen lyste in rakt på mig. och som ett sista farväl till dig kajsa vill jag bara säga; tack. du vet inte vad det betydde att ha er här.

nu giiirls får ni hjälpa mig att göra slutet av denna sommarn minnesvärd         :)

(v


torsdag

heejsan [:   läget?
här är det väl hyfsat. fortfarande sten i bröstet och en klump i magen. det kmr aldrig att gå ur tror jag, den kmr väl kanske att lätta, men minnena sitter där för alltid. imorn ska jag spela i alla fall och jag ser fram emot det. ett ljust tillfälle i livet. det finns såna speciella ljusglimtar som man aldrig glömmer. men sen så finns det mkt annat som är ljust också. och som är mörkt. det finns lite av varje ^^,
idag har jag jobbat. först på morgon och till 4 var jag med elin och maria :) en tog anton och anna över! härligt gäng. det finns mkt att skratta åt. och en härlig värme. det är en ljusglimt i livet det också, bara att få träffa dessa människor.
påtal om ljusglimtar så har solen verkligen skinit heeela dagen idag. emmelie är så glad för det! tyvärr stod hon ju inne på statoil, med en glasruta som gränsade av till atmosfären där ute, men ok, ett måste är ett måste! det finns så många måsten här i livet. ett ex. -->        fest :D nuu måste det bli av!! jaag längtar <3 lilla gulliga fnask (A)

hoppas ni har haft en fin dag i det fina vädret!

(v

tisdag - you mean (v

tystnad. sometimes är en tystnad det man behöver mest. man trånar och tjatar efter den. man har alldeles för mkt att göra. för fullt upp. för många saker som folk vill ha gjorda. man stressar igenom tillvaron och man glömmer varandra. efteråt glömmer man att man överhuvudtaget har glömt bort det man har glömt. men livet rullar på. och stunderna kmr och går som om de vore nåt man ska ta för givet. som om själva livet vore en låga som aldrig kmr att slockna. det är inte sant, det vet vi alla. för en dag kommer den att slockna, vare sig man vill det eller inte, för alla. och är det för sent att ångra och göra om. tyvärr.
men tystnad kan också vara bedövande. det kan vara svar på en lång tids smärta. något som aldrig har gått ur den och när man väl får denna minut, denna stund, ja detta ögonblick, då blir man lugn och avslappnad. och då är tystnaden en positiv sak. men det kan ha sina baksidor. och det såg jag idag. jag såg den på 2 olika sätt.

en gammal dam, som idag, eller rättare sagt igår, eftersom att klockan är över 00.00, fyllde 90 år. 90 år, pigg och kry. väldaans skrynklig men med ett sinne för humor och väldigt klar i skallen för sin ålder. en dam vars ben inte höll riktigt i början av sommarn, utan hon bröt dem. båda två, med ungefär en månads mellanrum. en dam vars hjärta slår väldigt friskt för att sitta i en 90 årings kropp. en dam som kmr ihåg saker som hände för 70 år sen. en dam vars sinne inte sviker. "nej", sa hon halvt vaken, när hon blev inkörd på akuten och trodde hon hade hamnat på ngt annat ställe än på sjukhuset. hon såg en man framför sig, en som var klädd i vanliga kläder och som sa åt henne att hon var tvungen att ta tabletterna för annars skulle hon få väldigt ont. "nej", sa hon bestämt. "jag ska inte ta ngr tabletter." han lät bestämd, uppmanade henne att ta tabletterna i alla fall. hon hade tidigare läst om hur folk tvingade i oskyldiga tabletter och hur dom sedan dog. "nej", sa hon. han uppmanade henne att ta dem igen. "nej, jag ska inte ha några tabletter! ta tabletterna själv om dom är i vägen för dig!" sa hon. denna ladyn har ett sinne för humor och jag skrattade åt henne när hon sa det. det lät så levande. senare fick hon se honom uppe på avdelningen och då bad hon så mycket om ursäkt för sitt beteende. han bara skrattade åt henne! denna damen sitter i sin stol, inne i vardagsrummet. hon har händerna i knät, och detta är ingen fjantig historia jag har hittat på för jag såg det själv idag. där satt hon, liten till växten som hon är och blinkade med sina blå ögon som för exakt 90 år fick se världens ljus för första gången. denna människan har varit med om mycket i sina dagar. och man kan se det på henne. för i varje skrynkla i ansiket gömmer sig något. vare sig det är av glädje eller sorg. det är något med henne i alla fall. och i hennes ögon lyser fortfarande barnsligheten.
men om man betraktar henne där i stolen så ser man, att det är något. nåt som inte stämmer helt. trots det lilla leendet på läpparna och den finklädda kroppen, som faktiskt är klädd med finkjolen och en fin mönstrad kofta över axlarna så finns det en tystnad. något som håller tillbaka och som skapar smärta. men hon är talför och talar gärna om det. ögonen är som kristaller. lika djupa, lika fulla med alla hemligheter en kvinna kan ha. "en kvinnas hjärta är som en djup ocean av hemligheter" säger dom i slutet av storsäljaren titanic. och nog är det sant..
denna kvinnan har nyss förlorat sin dotter. 61 år gammal i cancer, som upptäcktes för ungefär ett halvår sen, lite drygt. symptom, jaa det var så att hon hade ont i magen och inte klarade äta riktigt. vid första åtanken trodde man att det var magkatarr. men hon var pigg ändå, reste till stugan, plockade omkring på gården, fixade blommor, hjälpte sin mamma, jobbade, umgicks med sin särbo. aldrig en tanke på något annat. mitt i den vackra våren, som i år, faktiskt inte var så pjåkig! där gick hon omkring i godan ro. kände doften av nytt liv.
först hittade man väl inget. sedan tog man skiktröntgen. då kom budet; "du får vara glad om du överlever sommaren." och vad händer egentligen i ens liv? vad förändras? hur beter man sig? vad gör man? alla dessa frågor. och framförallt; kommer hon att bli bra?
läkaren gav inte mycket hopp, sedan träffade hon en ny och han sa att de skulle göra allt de kunde för att stoppa framfarten. de små orden gav hopp och hon var så glad över att dom faktiskt skulle göra något åt det och inte bara låta det gå! vilken lycko känsla   [: vad kan vara underbarare?
men sekunder tickar. och minuter går. och timmar bildas som slutligen gör dagar, veckor och månader oundvikliga.
"jag kan inte stå eller sitta upp längre", sa hon för några veckor sen. "så jag ligger helst och vilar."
trots strålning och cellgifter så övertogs organ av celler. de slogs ut. lungorna var tidigt drabbade. det hade spritt sig, det var långt gånget redan i början.
dom anhöriga? hela ens tillvaro rasar ihop. man faller. faller bort, bort från verkligheten, bort från livet. men man kommer sakta tillbaka. man reser sig. och på något sätt, fråga mig inte hur, för jag har inget svar! men på nåt vis så kommer man igen! man fortsätter leva.
och den 9 juli, kl 22.00 faller hon bort. bort från det jordiska. bort från soliga ängar. bort från sommarstugan. bort från sommaren. bort från gnistrande snö. bort från ett växande landskap. bort från allt materiellt. och man känner att allt rasar. ALLT dör ut. allt är tyst. en fullkomligt rivande, galen, hysterisk, skrikande tystnad som aldrig slutar! en tystnad där tårar bara kan döva en kort stund! en tystnad där skratt inte existerar! en tystnad som gör att du dör. och det föralltid. som gör att det känns som att nu är det slut, det är kört, det är hejdå, farväl, tack för allt med er!

"prat hjälper", säger den gamla damen. "det dövar min smärta en stund. att sitta ensam här i lägenheten gör att allt känns så mycket svårare. det är skönare med folk omkring sig. men det blir ju gärna att man gråter på natten."
den bortgångna kvinnans man sitter vid matsalsbordet. torkar tårarna ur ögonen med en servett, en näsduk kanske det är. och han mår inte bra. han ser sargad ut. hela hans själ är i uppror och han försöker skrika, försöker bryta sig ut, försöker leva upp till andras förväntningar men det går inte. ingen kan förvänta sig något nu.
och jag känner hur en stor klump växer till sig i halsen. hur en sten bildas i hjärtat. en sten som är så otroligt tung att bära på, känslan är obeskrivlig. att aldrig mer få se denna människa, röra vid henne, prata, dela tankar, glädje och sorg. det måste vara hemskt! han som inte har mycket kontakt med sin släkt, han som nästan inte har någon släkt över huvudtaget. han som hade allt tillsammans med henne. allt raserat. allt rämnat till marken. tillvaron i spillror. helt hjärtskärande. HELT OFATTBART.
"det är lättare att vara ensam", säger han som inte säger så mycket. "det är mycket värre tillsammans med folk."
det skäääär sig. som fingrar mot svarta tavlan. tänk er ett hjärta. som bara bryts i sönder. ett liv som rycks bort. som förlorar allt. som förlorar allt som någonsin betyder nåt. och sen folket som står bredvid, som måste fortsätta leva, trots omständigheter. som måste ta hand om kläder, om saker, om lägenheten. som måste känna lukten, komma på sig själv med olika saker. inse att det aldrig någonsin kmr bli som förut.. hur gärna man än vill. aldrig någonsin.  punkt.


Det kallas tvivel, det där som stör

Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör

och jag ser hur du tänker på nåt

hur du längtar dig bort

som en fågel i bur

En obehaglig distans

en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?

på fredag ska jag spela. och jag ska spela med glädje, med sorg, med bedrövelse, med gråten i halsen. jag ska visa världen att det finns nåt som heter liv. att det finns glädje, att det finns människor som betyder! som sätter otroliga spår och som man minns för alltid. sorger som man tror att man aldrig ska klara att kma över, men som man tillslut ändå kommer över. jag ska spela med handen på hjärtat. ser ni ängarna? ser ni dom solbeströdda ängarna breda ut sig under en klarblå himmel? känner ni vinden leda er, lyfta vingarna och visa vägen? det är känslan när jag spelar på riktigt. ni kmr kanske aldrig förstå. men så är det! så tack för musiken! tack för att man får uppleva saker med människor, tack för att man får träffa så många olika för varenda en är speciell. tack för själva livet.

en välgångs önskan som en väldigt speciell vän skrev;

må din väg, gå dig till mötes. och må vinden vara din vän. och må solen värma din kind. och må regnet vattna själens flod. och tills vi möts igen. må han hålla, hålla dig, i sin hand.    


jag vet.
jag är helt ofattbar.
(v

måndag

jag och sofia hlr på med värsta grejen nuu xP fyfaaan! - jag vet vad du gör på skolans toaletter!
HAHA xD 
- mjoo tack, JAG såg :S [och jag har ingen lust att se igen] haha.

KÖTTKÖTTKÖTT ^^

åh guud så gött me sol! det ska väl bli fult väder i ett par dagar nu också :/ hmpfr.. tkr vi inte om :(
men seeen kmr solen :D jäjää (Y) i feel that för vi ska ju tälta, vi ska festa, vi ska på hamnfesten, vi ska till nån stuga, vi ska till nåån ;D joodääh, och parken. så nej nej nej, måååste vara sol! och varmt och gött, för då blire draag xD omöjligt att hla sig ifrån såna grejer! haha.. lr de fixade jag rätt bra på arvikafestivalen då jag jobbade :( men fredan va som märkbart allra roligast. definitivt där på slutet        (v. vi får väl se.

(v


plaaans

nu har jag fett mkt kul på gång! jag ska feeesta [:   heelt själv. nejråå, nu jävlar!
nu ligger ni risigt till folks. och girls. and boys            :D


(v

live earth

YES ! äntligen tar nån tag i det (: lr "tar tag i det", det var väl kanske lite till att överdriva men asså, dom ger oss i alla fall en tankeställare! hoppas alla inser nu vad det är som verkligen händer med världen. all denna globala uppvärmning :/ och i takt med det smälter polarisarna i nordpolen. det bidrar till att isbjörnarna inte kan leva längre, utan helt enkelt drunknar och därmed utrotas. det bidrar också till att det blir högre vattenstånd vilket fullständigt kommer sluka städer som ligger utefter kusten. så vill vi ju inte ha det? och forstätter isarna att smälta kommer det kanske tillslut att bli en ny istid i skandinavien. allt detta finns med i Al Gores film "An Inconvenient Truth" eller på svenska "En obekväm sanning". Vi såg den i slutet av terminen nu på skolan och den va för jävla bra och intressant. Så den tkr jag absolut att alla ska se, för att få en insikt i hur allvarligt det faktiskt är, men det är fortfarande inte för sent att göra något åt det. Live Earth galan som sänds nu och fram till kl 8.00 imorgon svensk tid, tror jag, eller hoppas jag kommer ses med framgång. För den är bra alltså. Ett plus med alla artister som är med och till och med har komponerat låtar just till detta syfte. "I need to wake up, I need to change".
tkr det är starkt av Al Gore i alla fall att så ihållande kämpa för denna aktuella fråga. fyfaaan alltså ! rock on ^^,

( och påtal om rock on så såg jag metallica för dryga halvtimmen sen och jag måste bara säga ; dom äger! nu börjar jag känna att jag va något dum som inte köpte biljetter till deras konsert i oslo. även om de kostade 1-2 tusen så; äh vafaan, det hade varit värt det! men men så är det när man är trögtänkt. dessutom hade jag väl inte haft möjligheten att åka heller för jag JOBBAR :/ bit i det sura äpplet, emmelie. dum som inte lyssnade på mamma :/ )

tillbaka till live earth-galan nu då. den är värd att titta på. jag tycker synd om alla som inte ser den, eller som inte har möjlighet. (inkluderade mig själv eftersom jag, nöt som jag faktiskt är, sitter här och strir ihjäl mig istället.) kul att nya artister kommer fram, nya ansikten, folk ifrån norge (!) haha :P maria mena var där och hon sjöng en låt - just hold me. av mig får den inte så bra kritik dock. hon har mkt bättre!
"it's difficult to get a man to understand something when his salary depends on his NOT UNDERSTANDING IT." och det är sant. när pengarna talar, när lönen talar.. åh, det gör en så förblindad, jag vet.
- gå och se live earth galan! kan ni inte, se filmen som Al Gore har mixtrat ihop, har ni redan sett den - take action !!
det är våran jord och vi som bestämmer om vi vill överleva eller inte. man kan göra såna enkla saker som, dumpa sköljmedlet, det funkar lika bra utan. tvätta i 40 grader, man blir lika ren ändå. använd vinden för att torka kläder, inte torktumlare om det inte är i nödfall eller så. har du colgate total som tandkräm? byt den! i den ingår ett ämne som heter Triclosan och som är miljöfarligt. spara på energin och elen. använd miljövänliga lampor.
¤                     besides, vill ni ha molnigt väder? vill ni ha extrema nederbörder? vill ni ha fullt med översvämningar, vill ni se algerna ta över haven och ta över stora barriärrevet? vill ni leva med vetskapen att nästa generation och nästa generation kommer få extrema väderförhållanden?
vårat klimat påverkar allt. ekonomin, politiken osv osv. om några år kanske vi har förbättrat allt, vi kanske tittar tillbaka och tänker; varför envisades vi med bensinbilar? då kanske vi kör runt i små töntiga elbilar, men det är fan mkt bättre än att vi och våra barn och barnbarn ska komma att drabbas av en dramatisk och förödande förändring i klimatet. i lång utsträckning kan det komma att slå ut allt levande.
fabriker måste sluta släppa ut så mycket gifter, sluta släppa ut så mycket koldioxid. sluta masskövla träd i regnskogarna, det är de som bidrar till vårat syre här på jorden! sluta skövla så fruktansvärt mycket skog över huvudtaget. meja var på tvn, förut ikväll och hennes glada pop-låt "it's all about the money" hade använts i samband med denna miljöförstöringen och kommande miljökatastrof som faktiskt väntar oss. hon beskrev videon där hennes låt hade brukats ; det var inzoomat på en liten apunge som satt och höll i någonting. sen zoomade dom ut och då såg man att den höll i mammans arm, och när de zoomade ut ännu mer såg man att det inte var någon större del av "mamman" kvar. och när dom tillslut zoomade ut helt såg man all skogsskövling, hur skogen hänsynslöst bara hade rivits ner av maskiner. tänk på djuren? tänk på alla arter? tänk på växtlivet? tänk på jorden för i helvete ! och hur ska vi kunna leva om vi bara masskövlar utan hänsyn?
kom igen ! förstår ni inte ?! detta är en mkt viktig fråga!

ni kan ju fråga er, varför jag sitter och strir om detta.. men jag vill förändra ! jag vill att vi ska förstå, att vi inte bara ska blunda. men varför skulle nåt hända? varför skulle en blogg betyda något..
men just du kanske kmr förbi och råkar läsa detta och faktiskt tänker till ; jag vill förändra ! och då har jag lyckats.

I NEED TO CHANGE. YOU NEED TO CHANGE, AND WE GOTTA MAKE A CHANGE, NOW.
så gåååå ut och hjälp till att förändra ! nu !

Melissa Etheridge - I need to change
"soundtrack från an inconvenient truth"
lyssna på den och tänk efter !

vi kan om vi inte blundar och bara stöter bort .
och gå nu och förändra ! för det är DU, du som läser som gör skillnad !
Jag tror                         -       tror du   ?

this moment (:
varsågod att kommentera,

.. om nu någon läser :P

(v

tjeeeenare !

I'm sry for laying so much trouble on you - you know. TFBT <3


¤     hey, how the hell does he know who I am         ?

nu har jag suttit och gnuggat på vad jag ska skriva i dagens blogg jätte länge. what's on my mind right now. jaa, kan ju försöka sammanfatta det, men med stor risk för att låta helt totalt bortkommen. jag känner mig ganska förvirrad men jag kan inte förklara för er varför jag gör det. wow, jag känner på mig att det kommer ta hela dagen för mig att få ur mig något vettigt.
vet ni va, det hjälper inte bara att stå vid sidan och titta på. antingen så vänder man det ryggen och går därifrån eller så tar man tag i det. man slänger sig in i det och brottas med odjuren. vad är det jag försöker säga kan man undra då. haha jag har lust att dra huvudet i bordet och bara dunka det flera gånger! hur faan ? - men wtf ^^. man ska ha utlopp för sina känslor här och jag känner mig så tjaaaaatig .

vrfr har jag problem me just detta? alltid samma kääänsla :S
så fanns den där känslan och jag mådde på det dära viset och den där "fågeln" lyfte x) och vrfr, vrfr känns det inte som jag ska släppa taget. uuundrar jaaaag ? men då får det fanmä visa sig vara på ett annat sätt sen. för är det precis likadant ja då. då blir ja lite smått gaaaaalen :/ daah!
why this confusion? SVAR: jo jag ska väl ha nåt att gräma mig över och bli galen på :P men ENOUGH

nu har louise, sofia och jossan varit borta i typ en vecka? jag har inte haft ngn riktig koll faktiskt. om det hade funnits en smiley som kliar sig i huvudet hade jag definitivt använt den mycket. jämt bara så du vet. dom har varit i polen, på "skolresa" och jag får hoppas att dom har haft roligt. jag är inte säker på när dom kommer hem heller :S är inte det rätt konstigt att jag inte har ngn koll? tssh ;       jag har blivit dryyyyg (ett lätt konstaterande)

jag vet att du vill - men vill vi ?

jag älskar er allihopa och jag är så glad att har er. det finns som vanligt inte ord att beskriva med. och jag vill så mkt och jag tänker sätta det i verket. och det viktigaste är väl att känna tro. och ha solen som ledstjärna och vinden i ryggen  (;   är ni förvånade över att det kom en väderprognos? this places and spaces are giving me hope. they're giving me life. this is a different kind of pain ;)

do you remember .. viksholmen ? [:


I'M GOING HOME, BELIEVE ME
 
btw.]
ingen låter
patetisk.
i'm glad.

(v

torsdag

orka med att skriva blogg idag   :/

bernt furuberg o co [v
härligt gooa låtar !
viksholmen     [v

driiives me insaneeeeeee

okej okej okej okej okej okej okej, pust.. OKEJ.

först och främst så fick jag just nu väldigt ont i min tand. AJAJ      :/
..                                    åh nu sitter jag här me tomt hjärta.
ehm ja, det var ju sant till viss del. faaaaan orka med ledsamheter. det e så drygt, nu syftar jag inte på en PERSON, nu syftar jag helt på mig själv och ledsamheter i all utsträckning. snälla kasta på mig alla ledsamheter som finns - jag finns här för er familj, vänner, människor. jag e stark som faan, det var väl ändå att ta i. men när just den dära känslan har försvunnit.. då är det tomt alltså. då är det tomt i kroppen. för alltså, i våras, då fanns den där. då fanns hela paketet - då fanns värmen, hoppet om att allt skulle ordna sig. känslan att man e en fågel som står på en klippavsats och som breder ut vingarna, tittar upp mot solen och slänger sig ut i luften. luften e så förbannat mkt mer. det är den som får dig att flyga, brisarna som får dig att hoppas, havet som får dig att gunga. ööhjj nu blev det tjatigt. och när nån kmr och slår på en?! ja vafaan, man kan ju undra om man har blivit ett nervvrak?! :/

SUUR E JA SOMFAAN FÖR JAG LYCKADES RADERA HELA JÄÄVLA BLOGGEN SOM JAG SKREV - ÄNDA HIIT.
SE PÅ VRAKET. JAG DRAAAR.


måndag

- och det är inte den bästa dagen i mitt liv direkt. för min mageeee e inte direkt i toppform :/ för vidare info, ring 118100.
jääjä jag har inte jobbat idag :) för en gång skull kanske. mkt mkt skönt iaf åh slippa det en dag som denna :S glöm vad jag skrivit.
jävla sväärt, jag har fått mig en ny polare på andra sidan jordgloben. lisa hette hon x) kuul :D snurra ett varv åh kolla på'na vetja!

älska solen < 33 finns typ inget som får mig att må bättre än en blå himmel åh solen. nee stopp. ska jag berätta vad som verkligen får mig att må bra? jaja ni orkar inte lyssna på det, lr ni och ni. jag vet 2 pers som läser min blogg, lr som jag hoppas läser min blogg. naee nu blev det lite konstigt. missuppfatta inte det dära nu höörni. jag vet iaf att en läser min blogg, det är isf anki för hon har kommenterat en del av mina bloggar. men sen e jag inte säker. men wtf ^, ni behöver inte läsa mina bloggar för det står ändå inget viktigt i dom. ööh, vad jag ältar. joo, det kanske kan va bra att läsa dom ibland ändå för åh fatta vad jag menar med allt! :P hm, med andra ord, ni kmr inte fatta ngt så skitsamma.
det som får mig att må bra iaf det är när alla mina folk runtomkring mig, lr ja, alla kan inte ha kul hela tiden, samtidigt, men när mina vänner mår bra [v när vi ääger tsm. den lyckokänslan :D finns inte mkt som går upp emot den. sen detta hära med vädret, ja vet, då tänker ni som känner mig - vrfr blir hon inte en meterolog ffs! då kan hon sitta där åh kolla på sitt jävla väder bäst hon vill. och - visst, det kan jag ju, och kanske blir jag det, det får vi väl se men gött e det iaf och humörshöjande när solen skiner och himmelen e blå (: great!
men the folks då? ^^, mjo ja e mkt beroende av dom också ;) lr beroende, det e jäävlans kul när dom e i farta och man känner sig delaktig och man bara kör sitt race lixom. men just nu, aah, det känns inte som alla e direkt delaktiga och e i farta :/ och det vet ni också. speciellt du vet det. o vrfr e det så då undrar jag? vrfr har du blivit sån? visst, nog att jag känner dig och knows men ööh, attityd? känner att det e ganska dålig stil :/ och man försöker och försöker och försöker. va får man tbaka? i feel repetitive.

fääen denna sommarn skulle ju bli b-ä-s-t !!!!!
don't leave all this? betydr det inget för dig?

suuuuger fan kuk att jag inte få festa på arvikafestivalen. lust att bara slänga biljetten och lägga mig hemma och gråta. dra ööt ..

snälla snälla rara what about you, and what about the weather? WHAT ABOUT THE SUMMER!? </3
och WHAT .. ABOUT .. the love ? fts !


baguetter <3
(v

RSS 2.0