fredag

Idag är en väldigt välbehövlig fredag. Den här veckan har varit stressig på något vis fast ändå inte. I måndags introducerades vi för etikseminariet som vi skulle examineras för idag och det har gått bra, vi fick alla godkänt och nej, det har inte varit någon värst betungande uppgift att arbeta med men ändå är jag helt slut? Vi har haft HLR denna vecka (hjärt- och lungräddning) med det var ju inte heller jobbigt eller krävande på nått vis? Vad mer har jag gjort denna vecka.. Fixat lite saker inför helgen och nästa helg, pysslat med de vanliga vardagliga sakerna här hemma, varit ute och gått, varit hos mormor och morfar en sväng och rest..? Tidiga mornar har det varit hela veckan, det är möjligtvis det då, och de sena dagarna kanske. Resandet tar ju en del på krafterna, men det känns som om jag har gått omkring och varit nervös i flera dagar? Jag förstår inte.
Idag slutade vi i alla fall runt 11.15, då hade vår seminariegrupp inget mer att säga och därmed var etikseminariet avslutat xD Jag och Sofia ilade runt på stan och slösade pengar, jag tröstar mig med att studiebidraget kommer idag :$ Nu i eftermiddag har jag, mamma och Martin ätit mat på centret, Martin har klippt sig och vi har varit ute och gått. Det blev en kortis för det blåser riktigt surt. Jag är väldigt trött nu, det har gått så långt att jag nästan är i gråtfasen. Hmm.. Nu ska jag gå ner och fixa med lite småsaker inför imorn, för då är det Karins kväll och mycket trevligt folk är i stan :')

(v


onsdag

Äntligen lite varmgrader, därför ger jag er en bil på Karin och Sara på en grillfest från första året på gymnasiet. En bild jag måste ha snott från Karins telefon för den här festen var jag inte med på :P
Idag har jag gjort tenta i läkemedelsräkning och det krävs 100% för att klara denna, så liiite pressad kände jag mig nog imorse. Det känns helt okej nu efter att jag, Madde, Sofia och Stina har jämfört och fått samma svar, men man ska inte ta ut segern i förskott, hon kanske kan sätta dit en om man inte har ett tillräckligt tydligt resonemang i uträkningen? Nog för att jag själv tyckte att jag var tydlig med enheterna men man vet aldrig.
Åkte inom centret när jag landade i Charlottenberg, bytte några ord med Karin och Virre som var där för att shoppa lite godsaker inför utgången på lördag då vi ska fira Karin och även Rasmus. Tror att det blir en kul kväll! :) Handlade lite käk av Söffipröpp också innan jag styrde saaben mot Fjäll. Alltså, ärligt talat. Vad är det för fel på saaben! Den hackar och ter sig på ett sånt sätt att man närsomhelst tror att man ska få bensinstopp. Det är något ennerverande. Gustav har bytt tändstift flera gånger och i helgen var han iväg till någon som skulle vara haj på bilar i Åmot men han fattade inte heller vad det var för fel. Som Gustav uttrycker sig; "jag fattar inte vad det är, jag har ju bytt allt."
Nu i eftermiddag har jag varit ute med vovvarna på en prommis, skottat ett par hundra skyfflar med hundskit (det är sånt jag brukar underhålla mig med ganska ofta) och fixat lite mat åt dom. Det tar sin tid. Jag skulle behöva fler timmar på dygnet, antar att det finns fler som känner likadant. Fixat lite småsaker också inför helgen och kommande helger :)
Ååh, igår när jag kom hem vid halv 7, hade HLR (hjärt- och lungräddning) till kl 16 och åkte med 17-tåget hem, så hade min kära mamma vårstädat heeela mitt rum, bytt i sängen, sytt nya gardiner som hon satt upp, plockat undan och ordnat jättefint. Det är verkligen himmelskt fint, jag somnade fort igår med ett leende på läpparna må ni tro! Nu är jag i ärlighetens namn väldigt trött och irriterad i ögonen (!?), antagligen pg.a. blåsvädret ute så nu ska jag ta en snabbdusch och däcka i nått hörn i väntan på piggare tider!

(v


torsdag

I princip heeela denna soliga, fina dag har ägnats åt hemtentan "kunskap och lärande". INOMHUS, GRRR! Kom hem vid halv 10 imorse, jag sov hos Gustav, och nej jag gick faktiskt upp tidigt så jag har inte legat och såsat hela morgonen! Jag gick upp vid 7 och käkade frukost och uppdaterade mig med de senaste Japan-nyheterna. Det är så hemskt tycker jag! Jordbävning, tsunami, kärnkraftsolycka och ett eventuellt utsläpp ovanpå det.. Det är helt fruktansvärt. Ja, åter till det intressanta ämnet "hemtenta". Den var inte speciellt omfattande, ca 300 ord, och jag kan ju då säga att mina 300 ord ganska snabbt blev 400-450 ord. Har mailat handledaren så får svar nog svar imorn om det är okej eller om jag måste korta ner det.
Ikväll blir det studentkonsert! Hannes står på tur och jag som ska sitta i publiken och bara slappna av, är sååå taggad! Känner jag honom rätt så kommer det bli sjukt bra. Jag, mor och Gustav åker om en timma, det lär bli riktigt mycket folk. Inga förväntningar här väl! :D
Nu ska jag slänga igen datorn, inta lite nutrition och göra mig iordning!


 

(v


efter martins studentkonsert

Fredagen var förresten jättetrevlig! Jag, Karin och My följdes till Martins studentkonsert, de två sista låtarna var förövrigt de bästa på konserten enligt mig (Iron Maiden och en till som jag inte minns namnet på). Efteråt pös jag och Karin till Rajjens, beställde ett varsitt glas vitt och lite käk. Karin fick världens minsta toast, ungefär 3x3cm stor, dränkt i någon dressing. Vi visste båda att det var en förätt men nog hade vi förväntat oss en liiiite större smörgås - som dessutom hade mage att kosta 69kr! Jag beställde en nachotallrik för 99kr och den var rejäl! Alexandra och Johannes anslöt sig ganska snabbt och de beställde också, efter en lång stunds övervägande, in mat. Det blev verkligen en härlig kväll. Klockan blev 21 vilket betydde HAPPY HOUR, så vi passade på att beställa in en ordentlig ranson med vin, typ 7 glas sammanlagt? 24kr styck, hallåååå! Jag pös återigen iväg till baren och beställde in tre tequilashottar, varav två bestod av 3cl och en av 4cl. Spillde ut en när jag upptäckte Johan, vilket egentligen var ganska bra med tanke på mitt skick. Lite senare anslöt sig även Marcus, Hannes, Tomas och My. Det var riktigt trevligt! Några drog sedan vidare och jag själv lämnade Rajjens vid 23.30 för snyggingen i caddyn.
 










(v


tisdag

Började min lediga tisdagmorgon kl 9, käkade lite frukost och tog en promenad med mamma. Det är ju riktigt varmt ute. Vi gick ut till fjällskorset och där var det så gott som torrt på vägen. Herrejösses, jag blir helt lycklig! Längtar tills det blir vårskor-och-vårjacks-väder :) Har grejat lite med voffsingarna och hästarna under förmiddagen och druckit kaffe i solen, snart blir det en kopp till. Och läkemedelsräkning. Jag undviker helst den men eftersom att vi har tenta nästa vecka är det bra att ta tag i det hela. Introduktion till hemtenta i kunskapssyn och lärande imorgon också, så måste. Hej prestationsångest! Jag kommer faktiskt kugga på den här tentan, tyvärr är det så. Man måste ha alla rätt och jag slarvar hela tiden, jag kan inte ens göra enhetsbytena rätt. Men men, vad att göra! Jag är hopplös. Jag grejade däremot hemtentan i hälsopsykologin :) Det är jag mycket glad för.
Igår, efter universitetet, kom farmor och hämtade mig och vi åkte ner till Cbg för att gå på storseans med Terry Evans. Han var på Folkets Hus mellan 19.00-21.45. Madde kom in hon också :) Det var helt sjukt. Det känns som om gårkvällen var en dröm.

(v


onsdags flumm

Bahaha, påbackning av Karin Jessica Angleborg igen! Det går bra det här :D
Jo, den 26:e så ska vi faktiskt fira henne på Rajjens - alla är hjärtligt välkomna! Ursäkta att jag bjuder alla som läser min blogg Karin, men det ska nog gå bra eftersom att Rajjens är ganska stort :) Då vet ni alla att ni ska infinna er där kl 22.00 på lördagen den 26. Saaaawh! Har fått massa facebookmail om det, jag som inte ens har facebook men det är kul ändå ;D I'll be there, that's for sure!
Färdig med grupparbetet inför seminariet på fredag. Jag är SÅ trött på omvårdnadsvetenskapens historia nationellt och internationellt - det finns inget roligt med det hela överhuvudtaget! (Karin, hur stavas överhuvudtaget, sitter det ihop?)
Okej, nu måste jag sluta. HAHAHA.

(v


torsdag

Idag har det varit ledig dag. Min basgrupp gjorde undan grupparbetet igår så att vi kunde vara hemma idag, inga fel med det. For till Börtan på kvällen igår och stre lite med Mathias, Rasmus, Eskil och Maj-Britt och gapade över Fuskbyggarna innan jag kröp upp i sängen vid 22. LJUVLIGT säger jag bara! Gustav kom nån gång efter 23 och vi har nog båda sovit som stockar i natt. Inte varit så trött på länge. Varför säger man att man sovit som en stock egentligen, vad har det för nått med bra sömn att göra?
Så idag har dagen delvis tillbringats i Börtan (förmiddagen), sen har jag och mamma tagit en promenad i det fina vädret och varit hos mormor. Räknat lite läkemedelsräkning också och lagat käk till mig och mor och morgondagens matlåda. Uhh asså, va tjötigt det är med matlåda. Det är inte alltid vi har mat så det räcker till efterföljande dag så det blir lite av "en börda" att komma hem och ställa sig och laga mat varje dag efter fem. Hallå hallå Emmelie, vaknaaa, du lär ju inte klara av att bli vuxen och skaffa eget - det innebär ju bara självhushåll!? Om man inte gör storkok på söndagar och fryser ner så man har hela veckan, ahh smart där du! ;) Eller ja, både och. Kul att äta samma mat i en hel vecka. Hahaha, kan ju inte bo med någon. Nääe, såhär får det bli. Gustav får stå för den s.k. variations-maten under en vecka, jag kommer göra storkoket!

(v


I beg your pardon ..

.. för USEL BLOGGNING. Det har varit riktigt dåligt med aktivitet här.
Jo, som en misstänkt Angleborg kommenterade i förra inlägget så har jag, Karin, Virre och Madde beställt en resa till Mallorca i mitten av augusti. Det ska bli härligt! Det är dock inte mer än fyra dagar, 16-20, men det kanske är tillräckligt också ;) Tunisien förra året var en riktig pärs - det var 7 dagar! Men då får man också ha i bakhuvudet att vi befann oss i ett muslimskt land - inte att rekommendera för 3 blekfisar, varav två var iväg på sitt första riktiga semesterresmål. Men det överlevdes och utan att ta i värst mycket så var det jävligt roligt. Åhh, alla extremkomiska saker som yppades.. Det var kul, milt sagt. Spanien blir säkert också något värt att minnas :)
På skolfronten så har vi börjat på två nya kurser; läkemedelsräkning och omvårdnad. Jag har en känsla av att jag kommer glömma bort att jag har läkemedelsräkning att göra eftersom att det inte är några lektioner i skolan utan helt bygger på självstudier. Därför bör jag kanske skriva upp det i min almenacka, så att jag ser det lite då och då och kan få lite prestationsångest. Sista tentan, i patofysiologi gick förresten bra så 30hp är nu avklarade! Förra veckan avverkades en hemtenta i hälsopsykologi så nu spörs det att se hur det går på den, resultatet kommer om 3 veckor. Tiden går fort.
Vad har annars hänt? Förra veckan var jag i Börtan en hel del. Jag och mor va in till stan där vi handlade, gick på bokrea, fikade och provade ut bågar till mor. Träffade på Gunn-Britt också och lite senare samma dag besökte vi svärmor :) Umgåtts lite med Madde, varit i stan med tjejerna i Virres lägenhet och bokat resan. Jag har varit på studentkonsert också men lik förbannat så glömde jag kameran (vad var det jag sa!?), men den var i alla fall jättebra.
Men nu mina vänner får det nog bli något lite mer cirkulationsstimulerande!

Förresten, saaben gick igenom med blankt papper på besiktningen idag :D

(v


RSS 2.0