måndag

I torsdags hade Maja sin stipendie- och studentkonsert. Det gick jätte bra för henne. Jag och Johanna sjöng Bright eyes och Johanna, Anna och Mathea spelade folkmusik mellan varven. Maja lägger ner sig och är väldigt duktig på klassiskt så stipendiet från konsertföreningen var hon väl värd. Inga bilder härifrån heller, jag satt ju på "scenen" hela tiden.
I lördags var det konsert ute på Ingesund. Rotary hade anordnat en konsert med syfte att få in pengar till "End Polio"-projektet. Pengarna kommer gå till att massvaccinera barn i de fyra länder där polion fortfarande är aktiv. Vi var fyra körer som medverkade samt några solister, dirigenter och kompmusiker. En bra konsert tror jag! Det kändes så, speciellt när vi drog i med två satser ur Carmina Burana  på slutet. Det var grejer det! :) Efter detta stod utgång på schemat. Vi kom hem, gjorde oss i ordning och åkte ner till kvart i elva. Det var med knapp marginal vi fick inträdet för halva priset och det var med ännu mindre marginal, faktiskt ingen marginal alls, som vi fick en drink för halva priset! Men jag grejade det trots att klockan var en minut över elva :) Kvällen var riktigt rolig. Pratade med massa känt folk och dansade! Hittade Gustav utanför Lekhörnan några minuter över två :) Vi väntade in Anton och Peter och gick sen bort mot Timmys. Där hittade vi nårra till som skulle med hem men först skulle det köpas mat. Det tog en bra stund innan vi kom ifrån Arvika. Stackars Gustav som inte ville att det skulle bli för sent, jag var hemma kl 5 :) Vid det laget hade jag skrattat mig fördärv åt de två torktumlarna i baksätet. Det gick inte att få en syl i vädret! En toppenkväll helt enkelt med ett lovande slut.
 

Tiki för nårra gånger sen :)

(v


tisdag

Usch och fy, nuför tiden är jag en trött människa och jag giller't inte. Ändå lägger jag mig ganska tidigt på kvällen, väldigt tidigt ibland och vaknar av mig själv lite sådär halvoroligt vid 7, 8. Jag har tappat humöret igen. Jag mår lite halvtaskigt, känner mig orolig och trött. Gör som de flesta andra och skyller på vädret, men det är delvis sant. Det är ju ljust ute då men det är grått och slaskigt. Ibland snöar det, ibland är det uppehåll. Man vill liksom bara slita sig i håret när det börjar snöa igen. Man trodde att det skulle bli vår där ett slag. Efter påsk, då brukar den komma så vi får väl tro på det och längta lite.

Jag önskar så innerligt att vi kunde vara närmre varann. Jag längtar så mycket. Varje dag. Och jag tänker jämt. Hur skulle det vara att vara med dig vardagligt, att berätta och faktiskt dela saker med dig. Det händer bara inte nu. Vi hörs i genomsnitt några sms om dagen, ibland inte ens det. Ibland är det som om smsen är tidsinställda mallar mellan 8 och 11 på kvällen. Det är inte så att jag brukar bli hysteriskt galen, men ibland bara rinner det över. Det är som att det inte är någon skillnad på två eller fem veckor ifrån varandra. Ibland kan jag bara glömma det där men det går inte länge förrän det kommer tillbaka som knivhugg. Jag önskar att du förstod hur jobbigt jag tycker att det är och att vi kunde göra någonting konkret åt det. Att vi båda ville ge 100% för att få det att fungera. Men hur jag än vänder och vrider på det så förstår du inte och vill inte ta mer allvarligt på det än såhär. Det blir inte mer annorlunda än såhär? :/

För övrigt så är Walking in Memphis med Calle Kristiansson är enormt bra. Grymt svängig.

(v


söndag

I fredags efter en timmes sånglektion och tjugo minuters jury-sittande på antagningsproven till musikestet åkte jag till hem till Caroline. Hon bor i ett gult, jätte mysigt hus i By. Caroline mötte mig och mamma på trappan och när hon öppnade dörren rusade två små yrväder ut, Milo och Teddy. Milo är Carolines chihuahua och första hund, hennes stora ögonsten. Han är verkligen pytteliten men det finns ingen mer genomglad hund! Det syns på honom att han har ett stort hjärta. Han är så underbar! Teddy är en tibetansk spaniel och alldeles nyinförskaffad. En riktig skitunge enligt Caroline, han tuggar på allt. Ganska komiskt eftersom att Caroline är så ordningsam och ordentlig :)
Huset var jätte fint. Väldigt speciella tapeter men ändå snygga tycker jag. Köket var verkligen hur fint som helst. Alldeles nyrenoverat, det föll man för direkt! Vi satt och pratade en stund innan vi åkte och hämtade Johanna, sen bar det av till Älgestad och Sarah :) Jag hade sett Sarahs hus på bild förut. Det var precis så mysigt. Hon har hästhagar runt huset och ett garage som de har gjort om till stall. Inomhus var det också precis lika fint och framför tvn hittade vi Sarah och Magnus ögonsten Oscar. Ibland när man satt och studerade hans minspel visste man inte om han skulle gråta eller skratta. Men åh, vilken snäll liten kille! Han gav knappt något ljud alls ifrån sig. Sarah bjöd på tacos och försåg oss sen med kaffe och bullar. Vi fyra satt och pratade länge om allt mellan jobb, förlossning och livssituationer. Riktigt mysigt! :) Magnus kom hem och lite senare kom även Carolines Mathias. Vid halv åtta, åtta var det dags att dra sig hemåt. Vi skjutsade hem Johanna och följde med in för att titta på hennes lilla tillskott, mopsen Albin. Vilken liten tjockis. Haha, jag älskar dom.
Igår ägnade jag dagen åt att tjäna pengar, såg på Millenium (fy vilken film) och somnade tidigt. Idag har jag hunnit med att städa akvariet och mitt rum. Nu ska jag nog ta med mig mor för en promenad i snöovädret. Ja, det är inte sant. Det snöar som aldrig förr.


(v

studentkonserter

Jag har kommit på en sak. Jag skrev efter Alexandras studentkonsert att jag skulle försöka ta bilder på allas konserter men, mina vänner, dagen efter hade Virre och Victor studentkonsert på Ritz och jag glömde kameran! Jag har dessutom totalt glömt bort att skriva om den! Därför tänkte jag att jag skulle göra det nu och lägga upp bilder från Linneas studentkonsert igår.
Virre och Victors öppning var riktigt rolig. De hade draperierna fördragna så man såg inte scenen men när vi mötte vår gamla sånglärare Lotta började vi ana att det var något stort på gång uppe på scenen. Vi möttes av Virre på en bildskärm i lokalen. När klockan slutligen blev sju trycktes videon igång. Bara den gjorde halva konserten. Verkligen så himla typiskt Virre och Victor att ha en sån film. Den var så rolig, man vek sig av skratt. De hade bara ordbajsat massa crap och filmat riktigt törra men störtsköna situationer! Skrattade så jag grät. Fy va bra. Efter filmen drogs ridåerna upp och på scenen uppenbarar sig två ljuslyktor och ett motorljud. MÄNNISKORNA HAR TAGIT UPP TVÅ SKOTRAR PÅ SCENEN. Två stora snöskotrar som tillsammans med typ 30 förstärkare pryder scenen. Inte nog med det, över scenen hänger fyra gitarrer som gungar i takt och i taktrossen hänger ytterligare ett trettiotal elgitarrer! Gaah, säger jag bara. Vilket arbete! Konserten var väldigt bra, den bestod nästan enbart av Extreme-låtar.
Linneas konsert igår genomfördes på Svea. Mycket rock n' roll som blandades med en japansk ballad. Riktigt fränt :) Hon hade även med sina farbröder på en låt vilket var mycket uppskattat. Tyckte det var kul! Det var riktigt bra :) Hinner inte skriva så mycket. Måste kila. Ska till Caroline och sen ska hon, jag och Johanna vidare till Sarah :D






(v


tisdag

Just nu sitter jag och övar på NuKo. Det är fantastiskt roligt, skämt och sido.
Dagen har bestått av bl.a. kördag, försov mig imorse, missade frukosten och där kändes det liksom kört för mig. Det är det viktigaste målet på hela dagen och jag var och är verkligen i behov av det. Jag kan dock meddela att jag köpte frukost på City och överlevde! Jag, Madde och Stina sprang ifrån kl 2 och åkte hem. Kom hem, kände mig så fruktansvärt.. Ofräsch och illamående, psykiskt på nåt vis så jag slängde mig i duschen och drog sen igång med en storstädning av mitt rum. Det var dammigt, det låg fullt av strumpbyxor på golvet sen i helgen, jag hade ett berg med kläder på soffbordet, massa böcker överallt, soffan var täckt av hundhår, mitt golv hade hår överallt.. Mitt nattduksbord var täckt av halstabletter, papper och småsaker. Jag höll på att bli galen, rummet var som mig! Det såg och luktade lika vidrigt som jag kände mig. Jag slängde upp fönstret, rev ur sängen, dammsög i varenda vrå, dammtorkade, plockade kläder, sorterade böcker och papper, ställde undan universitetböckerna.. Orkar bara inte tänka på det.
Martin skulle till Valfjället. Jag erbjöd mig att skjutsa honom och hans kompis dit. Bjöd honom på kvällens liftkort och stoppade till honom lite fikapengar. Vi hämtade skidorna hos grannen och åkte iväg. Det kändes skönt att göra något som man vet att nån uppskattar. Kom hem och satte mig här vid skrivbordet för att läsa på NuKo. Har läst i ungefär en och en halv timme nu. Lyssnat på jazzmusiker på spotify, hur jag ska kunna känna igen skillnaden på King Oliver, Duke Ellington, Charlie Parker och Dizzy Gillespie är en gåta. Har läst på konstdelen också, kan det på ett ungefär. Bara för att jag säger det nu kommer jag inte kunna något alls imorgon.
Åhh, ibland mår man bara inte bra inombords. Jag kände mig inte så bra igår heller men dock är det skönt att vakna på mornarna och veta att man slipper tänka på det jobbiga som brukar komma på kvällarna. Bara fokusera på dagen. Fast så småningom så kommer kvällen. Det är inte alltid det är jobbigt. Sysselsätter man sig med massa saker så går det ganska bra. Bara det att jag tycker inte jag borde behöva göra det! Är det bra ska man inte behöva tvinga sig själv att göra massa saker för att hålla undan tankarna. Jag kan inte förstå varför det bara är jag som tycker att det är jobbigt! Hur kan man inte tycka att det är jobbigt om man verkligen känner något? Hur kan man nästan aldrig påpeka det? Varför är det så jäkla lätt för vissa att bara stänga av och "hitta på annat" och inte bry sig om hur länge man ska vara borta från varann. Då kan man inte vara så viktig. En sak jag heller inte kan förstå är varför man undanhåller små saker som gör mer skada än nytta att ljuga om. Frågade, fick en lögn till svars och avslöjade sen personen.. Att man ljuger om en liten onödig sak gör att man nånstans inom sig börjar tappa förtroendet för den här personen och undrar om det kanske finns något annat, större, viktigare, som personen ljuger om. När den sen säger att det inte finns något annat den ljuger om, då undrar man ju om den talar sanning eller om den ljuger den här gången också? Hur är det egentligen med uppriktigheten, samvetet, tilliten?

(v


happy faces













(v


karlstad universitet

Man kan få svår ångest av att gå runt på universitetet en dag. Alla treor åkte till Karlstad universitet idag. Vi kom dit vid 10.15 ungefär, hann inte med Stefan Holms välkomst- och inspirationstal, SYND säger jag bara men som jag och Bettan har fått erfara så är inte vår studievägledare så värst snabb av sig. Vi skulle till Grums en gång och prata för Solberga gymnasiet och dess program, jag och Bettan var med från musikestet och tjaa, vi fick hoppa över lunchen eftersom vi var försenade! Vi fick ju äta den sen efteråt, jag åt halva i bilen från matstället till skolan. Taserud tittade snett på oss när vi kom in för sent. Fantastiskt.
Dagen har varit snurrig. Jag vet absolut inte vad jag ska göra till hösten, absolut inte. Och mer och mer förvirrad blir jag bara! Karlstad? Göteborg? Stockholm? Jobba? Ingen aning. Program då? Sjuksköterska? Jag säger bara en sak, jag är tappad.

(v


tisdag

Är det inte världens underbaraste väder så säg. Jag och Madde stod på perrongen i solen förut i bara tröja, skratta och stre om spontanitet. Göttans! Man blir på så bra humör.
Igår, efter skolan var jag med Amanda på centret en sväng. Vi kollade runt i affärer och tog en fika. Sen åkte vi upp till Jossan där Sofia och Marika var och färgade håret på henne. Vi kollade på Eurotrip och satt bara och stre på övervåningen. Hur spontant och gött som helst :) Det var riktigt längesen. Gör gärna om snart igen!
Idag blir det lugnt. Ska gå ut en sväng, tänkte ta vårens första springtur! Fick lite panik förut, kollade mig i spegeln och inser att, ja jag vet, man ska inte banta, men mina lovehandels är stora. Tänkte att jag skulle gå på simhallen och gymmet nån dag. Karin kanske är på, det brukar vara roligt! :) Men det får bli en liten springtur idag bara för att och så kanske man ska börja tänka lite på vad man äter. Alla små onyttigheter som faktiskt är rätt onödiga, ibland. However, jag måste nämna att Tobias rakade av sig håret igår. Satt hos Jossan och sa att han är jättefin i snaggat och att jag gärna skulle vilja raka av honom. Då kommer det ett sms lite senare med beskedet att han har gjort det själv. Uhh. Sen fick jag även ett mms med bildbevis och då blev jag lite gladare :) Fick även andra mms utpå kvällen av annan avsändare.. :P


(v


måndag

Sitter och lyssnar på Hinder. Madde skryter om deras nya album så jag måste kolla om det är sant. Suttit och skrivit ner de händelser jag vill på i sommar. Arvika festivalen såklart, 15-17 juli. Det är i princip redan bestämt och camping är i så fall självskrivet även om jag troligen inte ska sova där, 1035:-. Peace & love hade varit himla kul, det kostar 1495-1645:- beroende på om man ska ha camping eller inte och är mellan 28 juni-4 juli. Hamnfesten är 6-7 augusti. Fryksdal är 28-31 juli, men det är dyrt med boende och det är dyrt att pendla till Sunne! Det är om man skulle åka en dag. Fast det kan man ju planera lite senare. Är det något mer kul som händer? Nu ska jag pysa till stan, ha min enda lektion för idag och åka hem igen :)

(v


festivalbilder från i somras

















Jag blir så enormt lycklig när jag tittar på dom här bilderna från Arvika festivalen 2009!
Det här är livet. Det var min bästa festival någonsin!

(v


lördag

Vilket väder! Jag älskar det och jag hoppas att det stannar.
Idag vaknade jag 10 över 8, gick upp, åt frukost och satte mig med GeMun direkt. Asså, tro det eller ej men jag vaknade vid 3 i natt och hyperventilerade för att jag, i all hast, kom på att jag hade massa GeMu att göra. Jag hade lovat mig själv att vara färdig med den till efter sportlovet! Är jag det slutar nämligen mina GeMu-lektioner - JAG ÄR LYCKLIG. Jag satte igång imorse och nu har jag bara basstämman på sista låten att skriva ut. Och vet ni hur bra det känns? Det känns SÅHÄR HIMLA BRA! :)
Imorgon ska jag jobba. Ska öppna, städa burar och 25 akvarium. Måste peppa mig själv, känner att jag har dålig motivation till att jobba nu när det är så fint väder. Den är riktig dålig. Det blir nog kul, jag får ju umgås med Caroline :) Och tiotusen norskar. Ha en fin dag!

(v


torsdag

Jag måste bara lätta mitt hjärta. Varenda gång jag kommer hem får jag världens skit rätt i ansiktet. Antingen så är det mig det är fel på och då är det oftast mitt beteende som är åt helvete. Att jag har blivit otrevlig och snäsig t.ex. Eller att jag är trött. Jag får inte vara trött när jag kommer hem och jag får inte klaga över det. Speciellt inte när jag har varit i dalarna. Då är det strängeligen förbjudet och det blir krig direkt. Jag kan inte minnas senaste gången jag och mamma inte rök ihop efter att jag varit i dalarna. Jag har alltid en ordentlig diskussion att vänta mig vid hemkomst, det kan rentutav börja direkt jag har klivit av tåget och satt mig i bilen.
Jag vet inte vad som händer med mig riktigt. Jag upplever inte mig själv så, så jag har svårt att bedöma om jag faktiskt blir på ett annat sätt när jag har varit ute och rest? Jag vet att jag blir väldigt trött, vilket oftast leder till att jag har kort stubin och vänder mig emot det mesta - det brukar ta på mig att vara bortrest och då klagas det naturligtvis på mig varenda gång. "Det här fixar du inte. Speciellt inte till sommaren när du ska jobba och till hösten när du eventuellt ska läsa vidare. Du kommer inte orka och det kommer inte finnas tid." Åhå, jag vet innerst inne att så mycket av det är sant. Jag blir ju trött efter resan. Jag blir sliten efter våra tjafs, en del minimala saker som blossar upp och blir onödigt stora men också en del som faktiskt är relevanta.. För mig. Jag blir galen i huvudet av att bli hackad på varenda gång jag kommer hem. "Ser du inte att du håller på att gå in i väggen?" Ibland känner jag det så, ibland känns det som om det kommer ur tomma luften bara för att dom ska ha något att klaga på. Ibland ställer man sig frågan om man verkligen ska berätta för sina föräldrar, även om det är viktiga saker som har med känslor att göra. När det väl känns bättre och det går bra igen, ja då vet ju dom hur det var när det var som värst och dåliga saker väger tyngre. Åtminstone när det handlar om någon närståendes välmående.
Jag kom hem idag från dalarna. Det började när vi klev innanför dörren hemma. Ifrågasättande, sarkasm. Sånt man dör av när man tillslut har fått för mycket. Jag dör lite inombords varenda gång. Bara av att höra på dom här sakerna gör mig illa till mods. Jag vet att dom vill mig väl, och jag är tacksam för att dom bryr sig men det här funkar inte i längden.

(v


sportlov



























Min sportlovsvistelse i dalarna.
Bröderna Ohlsson, Sunnansjö, Borlänge, Dökött och Rävsax.

(v


RSS 2.0