spenderat kvällen i arvika

Idag är det torsdag och den dagen har helt plötsligt förvandlats till den jobbigaste dagen på hela veckan har jag märkt. En ganska nervpåfrestande dag med idrott direkt på morgonen vilket gör att man dör av hunger innan den sena lunchen. Inte för att jag har nåt emot gympa, men jag dör av svält :D Det har jag faktiskt nånting emot, och sen 4 lektioner på raken då man använder sångrösten, kanske lite mycket sång men jag går väl inte musik/estet va? Uff, vill inte göra läxor.. Får göra det bästa av det och göra dom med en gång!
Idag tog jag ut min övertrötthet på Virre och jag kan säga att det var ganska kul. Hon är så rå! Bara massa gapflabbs-lektioner med henne och Sanna, som hade med sig en stressboll till skolan idag. Snacka om mas!
Nåväl, idag stannade jag kvar igen på Solif och kom faktiskt i tid (skräll). Inga estetvänner där idag inte, förutom Bettan och Magda som jag såg komma över planen, i slutet av turneringen. Eller snarare tiden som återstod av dagens turnering. Idag spelade bl.a. Spice Girls och senaste nytt är att Anki blev typ överkörd av nån i språk 3:an och att Jossan missade straffen. Uff :/ Men nästa gång tar ni dom.
Efter Solif gick jag och Amanda på Charlies och käkade kebabtallrik och kycklingrulle. Mums! Sen satt vi och pratade om allt till klockan blev halv 7. Det var härligt :D Va verkligen en evighet sen vi satt och pratade så! Det blir alltför sällan. Märkte att fönstret höll på att blåsa in också, för det bokstavligen skakade! :S Utanför Charlies möttes vi av ett riktigt snö-regn-slask-oväder. Det var inte speciellt kul att gå ner till tåget, men ner kom vi i alla fall och då visade det sig att tåget var försenat med 20 minuter. Surt att stå och vänta, men som tur var så fanns det faktiskt ett varmt ställe att stå och vänta på. På stationen mötte vi Nina efter typ 10 minuters väntan så vi snackade lite med henne! Hon skulle nämligen också vänta på tåget :)

Efter en mjuk början av våren som har pågått i ett par veckor nu blev det plötsligt vinter i förrgår. Det är faktiskt Januari, snacka om tidig start! Det är typ 1 decimeter snö nu och blåser som bara den.
På tv har de varnat för storm i västsverige så vi får väl se hur hårt drabbade vi blir. Det har redan varit strömlöst en gång och det skulle inte förvåna mig om strömmen går inom några sekunder eller så bara för att jag sitter och skriver blogg :)
Snart är det helg. Vi behöver det! Sova på morgonen, någorlunda länge! Inte för att helgen kommer vara så länge men, man kan ju hoppas att SJ hamnar i en akut ekonomisk kris eller att tågförbindelsen på nåt mirakulöst sätt stängs av mellan Charlottenberg och Arvika.
I want a good change.
(v

lördag - dyrego

HELG

Halva helgen gjord trots att det inte var förrän igår eftermiddag vi fick den. Det känns en aning tungt för denna veckan har varit trälig. Vi fick det nya schemat i måndags och jag kan nog säga att ingen av esteterna blev speciellt glada för det. Vi börjar kl 8.00 varje dag och går till 15.20. Ganska tungt bearbetat vill jag lova. Men stark som människan är tar man sig igenom det också, även om gårdagen va en förbannat idiotisk dag då jag fick spunk på svenska-engelska lektionen. Då blev jag sur och besviken. Det känns som jag blir lurad.
Kvällen var desto bättre. När mamma hämtade oss i Charlottenberg åkte vi direkt ner till centret, även om jag inte var på det bästa humöret. Vi gick på Panduro för de hade extrapris på book-scrapping papper så vi köpte 2 såna och lite dekorations saker, jag ska nämligen scrappa ihop en varsin tavla till farmor och pappa.
Påtal om farmor så ligger hon på sjukhus nu. Det var i början av veckan som hon hade känt sig dålig och mamma fick reda på det samma dag så hon ringde henne, men stönig som farmor är så ville hon inte åka in till akuten då. Men på morgonen vid kvart över 6 så ringde våran telefon och det var hon som sa att hon knappt kunde sitta still i soffan. Nånting hade alltså lagt sig på balansnerven. Mamma ringde till mormor och dom åkte till Gunnarskog och Bengt skjutsade som vanligt mig och Madde. Vet inte riktigt vart Martin tog vägen nu när jag tänker efter. Vi åkte i alla fall till skolan och när jag kom hem igen på eftermiddagen fick jag reda på att hon blivit inlagd. Hon hade till och med fått åka ner till stan med bårbil, vilket låter ganska skrämmande. När hon kom in hade hon 40,3 i feber och enligt läkaren lunginflammation. Nu har hon legat inne i en vecka med dropp och hon har fått starkare pencillin tills idag då vi fick reda på att hon får syrgas :S De tror att det är nåt annat som ligger på lungorna. Med andra ord så kommer hon inte hem denna helg, som vi först trodde, utan det blir längre sjukhusvistelse för hennes del. Så imorn ska jag åka till Arvika igen. Känns som jag försöker åka till Arvika så fort jag har tid, till och med på helger. Inte värst kul.
Farfar är på Gunnebo nu, så den frågan är löst eftersom att han inte kan vara ensam hemma själv. Känns gött att farmor är inlagd faktiskt, för på sjukhuset har dom i alla fall koll på läget. Men jag hoppas innerligt att hon blir bra och blir det rivjärnet igen som hon alltid brukar vara! Även om hon måste ta det lugnt framöver.
Idag har jag jobbat på Dyrego några timmar. Jessica ringde igår och behövde förstärkning för hon var ensam på eftermiddagen, men jag kunde bara jobba till 15.00 eftersom jag trodde att farmor skulle komma hem och hon lär behöva en del hjälp sen när hon blir utskriven. Nu är ju fallet så att hon inte kmr hem så jag fick nårra timmar över till datorsittande, vad nu det skulle vara bra för. Lite socialt skrivande, nej skulle inte tro det. Finns inte en själ inne på msn. Det fick bli en blogg istället och då måste påpeka att Bon Jovi är det bästa som finns. Det rockbandet kan man knarka hur mycket som helst! De kommer till Danmark precis en vecka innan vi åker dit :/ Jag skulle så gärna vilja se dom! Tack så mycket för att du lät mig upptäcka hjältarna, Laila :D Bounce. I've waited all my life to cross this line to the only thing that's true. So I will not hide, it's time to try anything to be with you. All my life I've waited, this is true.
Borde nog inte skriva nåt men dialogen känns så mycket lättare nu. Så jag tror om du tror.
I believe something bigger will show me how to move.
(v

lördag

Bortsett ifrån att jag har; lyssna riktigt noga; varit ute och cyklat för första gången efter den cykelklassikern då jag fick så extremt ont i röven, så har det varit en riktig slappdag idag. Ett ganska tydligt bevis på det är att jag har haft på mig ett par sunkiga träningsbyxor och en ful t-shirt som jag ibland sover i. Usch, det är inget vidare, det är roligare att vara i farten :D Mwohaha, och vad säger vi nudå.. Nu ska vi börja bearbetningsfasen, eller inte XD Jag blev ganska förbannad förut men nu tar vi djupa andetag ist.. Nej nu ska jag försöka inte va alltför tillbakahållsam med allt vad jag känner, utan try to live my life. Även om det innebär att man skämmer ut sig, för hey! anki vad va det du skrev? Lev idag och vänta inte tills imorn och fyfan där fick du till det :D <3
Så VAFAN, NU LEVER VI LIVET IST! :D
btw) tack amanda :D

(v


iih


det snurrarsnurrarsnurrar. vill att det ska vara bra, bli bra. men man är alltid 2 om såna saker. egentligen är det ganska förnuftigt att skriva att 'sånt är livet' för det är ren, pure sanning. och att ens liv verkligen går vidare sen. för att inse det måste man testa sig fram, och det kan ju bli riktigt bra ibland. emmelie, leave tonight or live and die this way!
så man kanske skulle testa. ? om man inte vill leva ovetande resten av sitt liv och det vill nog inte jag.
(v

söndag

Har haft spelning kl 11 i missionshuset här i Fjäll med Madde och det gick bra förutom att jag babblade bort mig på i stort sett varenda vers på halleluja, så allt blev huller om buller. Om nu någon märkte det! Jag fick mitt 2:a stipendium ifrån fonderna i kyrkan också :) Ett på 3000:- så jag blev glad förstås :D Men i bilen hem välter såklart förstärkaren och hamnar rakt på stipendiet som är inramat och färdigt, så både ramen och glaset rök :/ Som tur var höll pappret! Camilla frågade också om jag ville vara med den 17 februari och spela åt henne och Mariette på musikmöte här i Fjäll. Det säger man inte nej till. Det är inte alltför pjåkigt väder idag heller. I natt va det stjärnklart och påminde lite om en sensommar himmel :)
Just nu går mina största funderingar till dig. Om det verkligen är så å om det går att göra nånting åt det. För..

jag saknar dig.

(v


fredag - första inlägget 2008

Ja ni mina damer och herrar! Nu är det 2008 och då kan man undra vad det är för skillnad på 07 och 08? Det är inte så stor skillnad såklart, förutom att jag har blivit lättare till sinnet. Det är lite av en revolution faktiskt. Känner mig allmänt gladare och lättare :)
Då ska vi se.. Vad har jag pysslat med eftersom att jag inte har skrivit blogg på typ 2 veckor, inte riktigt 2 veckor men. Till att börja med så firade vi ju nyår på parkgatan hos Joanna, det var visserligen ett tag sen nu men det är värt att ta en liten snabb resumé. Vi åkte dit vid 6-tiden, lagade tacos och jag höll ett tal om att jag skulle hålla ett tal efter 12. Något meningslöst kanske men nyår får man bara uppleva 1 gång om året så. Vi va 10 pers som spelade ölspelet och gud så patetiskt tkt jag för det gick verkligen hur sakta som helst. Sen blev det lite mera fart när vi började snapsa :D Och efter nåt som blev som ett maraton runt huset så va vi tillbaka inne, för en stund åtminstone. Vi va högt som lågt, i sovrummet, på övervåningen, vardagsrummet, minifest i köket, på gräsmattan, verandan, datorrummet, i grannens rabatt.. Vad mer finns det att säga :P plus att vid 1-snåret kom killarna vilket va skitkul också! Hager, David, Jocke och Marco. Wiie :) alla hade roligt, vi sjöng singstar och mådde allmänt bra :D en riktigt hemmastadd och go känsla! Vi har ju börjat ett helt nytt år och jag kunde rent ut sagt inte ha firat in det på ett bättre sätt! Mkt nöjd.
Under denna vecka har skolan startat, suck. Men nu går det mot ljusare tider och i tisdags satt jag och pratade med många över msn. Alla hade typ samma känsla och det var riktigt gött att höra att man inte var ensam :) Känns bra! Och gissa vad, idag har vi varit lediga. Eftersom att våra ESO-timmar är över nu och våra fredagar bara består av ESO så hade vi inga lektioner. Super gött :D
Imorn ska jag på centret en sväng och träffa Anki, typ ta en fika! Ska bli kul att prata lite oseriöst crap, eller om det blir seriöst. Det vet man aldrig! :) Sen på eftermiddan ska nog jag och Madde grab our guitars och repa litegrann i missionshuset inför söndag.
Igår satt jag här på msn och fjantade mig lite och så får jag höra det senaste. SHIT XD Vad får jag för känsla? Under veckan har jag funderat mer än nånsin på det. På mattelektionen i onsdags upptäckte jag och Madde att låten jag sa va så kass faktiskt innehöll en värdefull text. Jag fick spader när jag lyssnade på den. Va patetiskt väl. Det är exakt så. Det är du och jag verkligen och den där bilen :P Haha, va fult sagt. Men vad ska jag tro och vad ska jag göra egentligen. Lyssna bara på detta, den är så betydelsefull.
You got a fast car, is it fast enough so we can fly away?
We gotta make a decision, leave tonight or live and die this way
So remember when were driving driving in your car, the speed so fast I felt like I was drunk
City lights lay out before us, and your arm felt nice wrapped 'round my shoulder
And I had a feeling that I belonged, and I had feeling I could be someone, be someone, be someone
Det känns som jag fortfarande har tro på det. Nåt slags hopp, det är så typiskt att sånt ska nagla sig fast i en. Även om man inte vill, men jag vill. Och nu frågar jag mig, varför ödsla tid. Precis som jag skrev i en blogg i juli förra året. Det känns inte alls avlägset, men jag tror jag har lite samma känsla nu. En sån känsla av att man ingenting vet. Sen, lite senare när jag hade kommit dig närmare, kollade jag faktiskt den bloggen och tänkte; jag kommer ihåg den känslan, den var hopplös. Men nu har jag lite av panik och lite av beslutsångest, så vad ska jag bestämma mig för? Och nu idag, den 11 januari 2008 kl 23.55, känner jag lite av fjärilar, lite känslan av att ingenting veta och en liten känsla av att göra bort sig om man tar reda på nåt. Livet är verkligen ett enda stort spel, men det är roligt trots alla sorger och motgångar och tur är väl det. Att man kan resa sig igen. Usch, vad jag tycker om dig.
Per Gessle sjöng ikväll; Om du kommer ihåg, det var nästan igår. Du var oemotståndlig i ditt bruna hår. Om du kommer ihåg vad du kände just då. Du visste från början, det skulle bli vi två. Om du kommer ihåg, det var nästan igår .
Och jag kommer ihåg, hur mitt hjärta det slog, hur fingrarna sökte, hur läpparna log. Och jag kommer ihåg vad jag tänkte just då. Jag tror att du anade, det skulle bli vi två. Jag kan komma ihåg, det var nästan igår.
Vi var tillsammans hela natten du och jag. Jag minns du sa att du var ensam liksom jag och jag minns den första gången dina ögon svarade ja. Och jag kommer ihåg, nästan nu, nästan här. Det sägs att tiden står stilla när man blir kär. Och jag kommer ihåg vad jag önskade just då; att tiden stod stilla. I månader, år. Jag kan komma ihåg, det var nästan igår. Och vi dansade hela natten du och jag. Jag minns du sa du bodde ensam liksom jag och jag minns den första gången, dina ögon svarade ja.
Jag hörde den för första gången idag och den texten fick en riktig innebörd, den med. Förut kändes det som det var tecken överallt att det var lönlöst, att det bara var att vända huvudet och kolla på nåt annat för livet skulle fortsätta ändå. Klart det fortsätter men, poängen är att nu blev det så mycket annorlunda. Dumt av mig att sitta här och skriva ner detta men hur som helst. Jag vill inte att inget ska hända.. Jag vill ha ett sms, eller nåt. Your arm felt nice wrapped 'round my shoulder and I had a feeling that I belonged.

(v

RSS 2.0