high on life

Har knappt hämtat mig från i lördags. Jag hade så himla roligt! Och att mina underbara vänner gjorde så mycket för mig och att de hade planerat att vi skulle gå ut tillsammans efteråt. Jag är så glad :) Oj oj, vad jag värdesätter den kvällen! Är det så här kul vill jag snarast på krogen med dem igen!
Idag har jag varit i stan och haft min sista körlektion. I övermorgon ska jag skriva körteorin. Just nu känns det lugnt men jag kommer bli as nervös. Jag vill verkligen ha körkort nu så att jag kan ta mig dit jag vill, förutsett att jag har bensinpengar då! Och köra på folk ska jag glatt göra :) Vill ha det där kortet nuuuu! Köpte ett par skor idag, 895:-, brunt läder, fodrade, på Euro sko. Det är nu man förväntar sig att de ska hålla. Nu ska jag gå ner och käka naturgodis :) Tack mina älsklingar!



(v


18 års kalas

Igår va en av de bästa kvällarna jag har haft på länge! Hela dagen var sjukt intensiv, vi gjorde högskoleprov i 5 omgångar och när det äntligen va slut gick vi lite deppiga ut ur matsalen. Jag ringde mamma för att höra hur det blev med skjuts hem för det var ju tänkt att jag skulle ha tårtkalas hemma hos mig för tjejerna. Madde sa att Gunn-Britt jobbade så vi skulle vänta och åka med henne hem när hon slutade. Karin ringde och frågade vart jag var, hon hade väl slutat högskoleprovet tidigare och stod nånstans med sin bil, och jag sa att jag, Madde och Louise nog skulle gå ner till musikskolan och sätta oss - det var iskallt! Hon frågade om vi inte kunde komma bort till henne så jag tänkte väl inte mer på det utan tog med de andra dit. Mamma ringde så jag snackade i telefonen med henne och sneddade under tiden jag pratade med henne, över trappan vid sporthallen för att ta mig bort till Karin som sa att hon stod vid Solberga. Och helt plötsligt springer två människor på mig bakifrån och drar en halsduk över ögonen på mig samtidigt som de skrattar och knuffar in mig i en bil! Jag fick en chock och skrattade som fan! Det var det sjukaste jag har varit med om, jag varken hörde eller såg vart människorna kom ifrån. Upptäckte ganska tidigt att den ena var Anki, sen avslöjade skrattet Walle! Bilen jag åkte i var fortfarande okänd för mig men efter en något hackig körning tippade jag på att det var Jossan eftersom jag tidigare på dagen hade fått höra att hon kör lite hackigt. Sen kände jag plastgrejerna till extraljusen som låg på golvet i baksätet och de hade jag sett tidigare på dagen i Karins bil så då förstod jag vem det var som körde ;)
Vi åkte till godishuset och jag skulle med ögonbindeln på lämna tillbaka en film. Jag fick den i handen och skulle skrika "vad ska jag göra med den här?" när jag kom in. Jag kände ju att jag var på en offentlig plats men såg knappt något alls. Jag var säker på att vi var på nöjesbutiken och att jag skulle lämna tillbaka en porrfilm. Men det gick smärtfritt och vi satte oss i bilen igen. Vi åkte runt runt och kom till OK, som jag föreställde mig vara typ busstationen, där jag skulle tigga till mig en banan som födelsedagspresent. Beakta att jag hade ögonbindeln på mig hela tiden! Sen skulle jag klättra upp på en maskin, som jag inte hade en aning om vad var. Jag kände mig helt blåst. Kände ju att det var en ratt och att jag satte mig på ett blött säte men mer visste jag inte förrän senare på kvällen när jag fick se det på film. Vi åkte vidare till nöjesbutiken - med ögonbindeln på - och där skulle jag tigga till mig mandariner. Det gick också vägen och tillslut fraktade de mig uppför världens längsta trapp. Jag såg en vit volvo genom halsduken och var nästan helt säker på att vi var hos Karin i Edane. När vi kom in i trapphuset kände jag på mig att det var till Saras lägenhet vi var påväg. Jag klättrade uppför, och trappen svänger ju så jag hamnade med ansiktet i väggen i varje sväng. När jag kom in höll jag för det första på att riva ner lampan hon har innanför dörren, sen fick jag ta av mig jackan och med ögonbindeln fortfarande för ögonen klädde de på mig tajta byxor och nånting som liknade ett väldigt stort lucialinne. När jag slutligen fick se hade jag orange-rosa byxor på mig, en gul stor särk som gjorde att jag såg ut som en påskkyckling, glitter på huvudet och en krona. Jag var så himla ful! Men jag satte mig, chockad och alldeles rödrosig av allt skratt. Det var så fruktansvärt roligt, det var längesen jag hade en så spontan kväll. Jag fick jätte fina presenter, jag känner mig så tacksam! :)
Efter en stund fick jag reda på att vi skulle ner på stan och äta på Charlies. Vi delade på två familjepizzor och jag charmade till mig gratis dricka och sallad av pizza-gubbarna med min otroligt snygga påsk-outfit! När vi hade ätit färdigt fick jag några uppgifter. Jag skulle låtsas att jag var en känd modebloggare som skulle spela in en videoblogg och i den skulle beställa mat på Timmys ingå. Fast det fanns ju lite riktlinjer att rätta sig efter, jag skulle t.ex. bete mig på ett väldigt blont sätt, ändra mig hela tiden och i slutet skulle jag bli arg på mig själv över min förmåga att inte kunna bestämma mig. Det var så kul, vilka idéer! När jag var färdig med det skulle jag illustrera ett frieri, ett bröllop och bröllopsnatten på Elis, en av statyerna i Arvika. Haha, det finns på film.
Slutligen skulle jag låtsas att jag kom från blindas riksförbund och skulle sälja använda strumpor till Lars, Karins pojkväns, faster som jag inte hade en aning om var Lars faster! HAHA. Herre jösses, det var så sjukt alltihopa!
När vi äntligen kom tillbaka till lägenheten skulle vi göra oss i ordning inför Tiki. Jag hade ju inga kläder med mig så mina underbara vänner var generösa med smink och kläder! Sara, som är på Gran Canaria, hade lånat ut sin lägenhet, så himla snällt! :D Åh, jag är så glad för allt arbete de har lagt ner och för att så många ville vara med.
Joanna skjutsade mig och Karin i första omgången till Rajjens där vi träffade några killar från Stockholm som vi gick tillsammans med på Tiki. Jag träffades massa roligt folk! Blev bjuden på drinkar och dansade tills fötterna var slut.  Tack så hemskt mycket för allt. Jag var helt inställd på tårtkalas, hade inte den blekaste om alla planer. Vilken underbar kväll!

(v


onsdag

Nu är det nästan höstlov. Och det är stress så det SKRIKER om det. Det har varit prov och läxor de senaste veckorna, ja jag vet inte vad. Jämt fullt upp, känns som jag har kommit hem sent varje kväll sen.. Så långt jag kan minnas! Hade rep förut inför Amelies studentkonsert. Gick väl bra, kändes inte som vi fick så jätte mycket gjort idag. Dessutom är i stort sett alla på dåligt humör, då menar jag majoriteten av klassen och det kan väl bara bottna i en sak och det måste va att alla är utslitna. Hade körlektion förut med Tom, det gick väl okej. Jag är fortfarande dryg på vänstersvängarna, får aldrig göra någon för det är så många bilar bakom men det löser sig väl. Ska ha en med Wille imorn, då kommer jag tycka att det gick crap, känner det på mig. Ska spela lite sax med Krigström imorn när jag anländer till Ch-berg vid fyra. Det ska däremot bli spännande! Jag kan ju ingenting och ska spela på Think, på vår estetshow. Det är ju vansinne egentligen, ibland tar jag på mig grejer utan att tänka. Hur bra kan det gå egentligen, jag spelade sist i 4:an eller 5:an. Om inte mitt saxofonsolo på Mustang Sally gills, då jag bara blåste i den och knappt det - det lät skräp, så dåligt att folk satt och skrattade som idioter inne i studion. Det var kul.
Imorn har vi Scemu och ensemble, sen åker jag och Bettan med syon till Grums för att prata för musikestet i Arvika. Halv tre måste jag vara tillbaka i stan för då har jag körlektionen. Blir nog bra. Gött att slippa lite lektioner, fast jag kommer säkert få jobba ikapp religionen på nåt vis. Det blir nog bra, jag tänker positivt. Till veckan ska jag skriva teorin! Det ska jag också försöka ta det lugnt för och läsa på i helgen. På fredag fyller jag år vilket vill säga MYNDIG. Nej nu är det natta!

(v


fredag



Borlänge i somras :)

(v


torsdag

Skickade precis iväg hemprovet i islam till Karin. Deadline är imorgon kl 24. Himla gött och ha det gjort, då kan man koncentrera sig på andra saker istället. T.ex. dom 249 andra läxor jag har.
Förra helgen var jag i Sunnasjö. Jag och Tobias hade inte setts på två veckor, det var drygt. Faktiskt. Men det var nog bra med. Vi myste i alla fall under helgen och åkte på musikal i Borlänge som hans naturkunskapslärare hade producerat. Vi kom lite sent så vi smet in efter att det hade börjat. Skitbra, verkligen! Massa 50-, 60-tals musik och det var bl.a. elever från musikalprogrammet som var med. Hög standard på sångarna. Inte alls sådär B som det skulle kunna ha varit. Det var enkel rekvisita, inte speciellt påkostat alls men händelseförloppet och musiken var riktigt snyggt inrepat. Jag var mer än nöjd!
Madde har hittat en himla bra låt med Patty Griffin också. Tony heter den. Handlar om en mobbad kille som tar självmord, vilket man inte helt fattar först för låten är så glad. Men den är svin bra. Det är en sån låt som i alla fall jag skulle lyssna på i perioder när jag har något på gång. Och när jag tittar tillbaka och lyssnar på en sån låt kommer jag ihåg vad som skedde under just den perioden jag lyssnade på den, och då känner jag även av dom känslor jag hade då. En riktigt bra låt är så pass viktig för mig att den kan placeras in under en eller flera perioder i mitt liv. T.ex. sweet home alabama, all summer long, high and dry, best of you, life is a highway. Artister som Bon Jovi, Tommy Emmanuel, The Rocket Summer, ACDC, LeAnn Rimes, Andy McKee, Dave Matthews Band, Avantasia, Rod Stweart, Serena Ryder, Tomas Ledin, Whitney Houston, In Flames, Guns n' Roses.. Det är bara några. Jag har andra artister och låtar som är viktiga nu och det är alltid lika fascinerande och roligt att titta tillbaka på dom. Jag älskar det. Det är min verklighetsflykt.

(v


keep on walking



My my my It's a beautiful world
I like swimming in the sea
I like to go out beyond the white breakers
Where a man can still be free (or a woman if you are one)
I like swimming in the sea

My my my It's a beautiful world
I like drinking Irish tea
Oh with a little bit of lapsang souchong
I like making my own tea

My my my It's a beautiful world
I like driving in my car
Roll the top down, sometimes I travel quite far
Drive to the ocean and stare up at the stars
I like driving in my car

All around is anger, automatic guns
It's death in large numbers no respect for women or our little ones
I tried talking to Jesus, but he just put me on hold
Said he'd been swamped by calls this week and he
could not shake his cold

And still this emptiness persists
Perhaps this is as good as it gets
When you've given up the drink and those nasty cigarettes
Now I leave the party early at least with no regrets
I watch the sun as it comes up, I watch it as it sets
This is as good as it gets


(v


allt det där du sa

Allt det där, tiotusen gånger om. Är lycklig då. Mår bra av alla bilder i huvudet, all musik och alla känslor och framförallt då inget behöver överbevisas utan det räcker med att bara finnas där. Ingen oro över att inte räcka till. När allt bara är bra. Säger man ifrån är man en sur och irriterande person. Hur tusan ska det vara. Vad blir det då! Ingen vill känna så, det är fel. Varför gör du det på det viset. Varför känns det så. Varför måste det finnas tvivel. Förstår inte. Förstår inte varför det ska vara så. Blir orolig, fast det egentligen inte behövs. Eller hur var det med egentligen? Fattar inte om det är allvar eller ej efter allt.

Jag satt här om dagen och läste min tidning, en dag som så många förut. Och jag tänkte på alla dom drömmar man haft, som en efter en tagit slut. Då såg jag en bild av en flicka med en skadskjuten kråka i famn. Hon springer iväg genom skogen så fort som hon någonsin kan. Hon springer fladdrande lockar. Hon springer på taniga ben, och hon hoppas och tror och hon bönar och ber att det inte ska vara för sent.
Och flickan är liten och hennes hår är så ljust och hennes kind är så flämtande röd. Och kråkan är klumpig och kraxande svart och om en stund är den alldeles död. Men flickan hon springer för livet med en skadskjuten fågel i famn. Hon springer mot trygghet och värme, för det som är riktigt och sant. Hon springer med tindrande ögon. Hon springer på taniga ben. För hon vet det är sant, det som pappa har sagt - finns det liv är det aldrig för sent.
Och jag började darra i vånda och nöd. Jag skaka av rädsla och skräck, för jag visste ju alldeles tydligt och klart att det var bilden av mig som jag sett. För mitt hopp är en skadskjuten kråka och jag är ett springande barn, som tror det finns nån som kan hjälpa mig, som tror det finns nån som har svar. Och jag springer med bultande hjärta. Jag springer på taniga ben. Och jag bönar och ber fast jag egentligen vet att det redan är alldeles för sent.
Min sångläxa. Lyssnade på den först nu. Det är helt sanslöst. Vilken text, vilken melodi. Den är som pricken över i:et.

(v


onsdag

Kul och inte ha speciellt mycket att göra. Har haft naturkunskapsprov, trodde jag skulle kolavippa imorse, men när vi väl fick provet kändes det ganska okej. Men bara för att jag säger det nu har jag säkert en massa fel.
Gjorde provet på en timme ungefär och eftersom vi i vanliga fall har dubbeltimme så får jag sysselsätta mig med något annat fram till Gemun. Inga större problem egentligen, gick ner på Coop. Gemun börjar för övrigt kvart över, så nu sitter jag här. Ljudet funkar inte på datorn, alla volymkontroller är på, men jag orkar inte fördjupa mig i problemet, annars hade jag tänkt lyssna på stämmorna vi ska repa ikväll inför Amelies studentkonsert. Jag kanske borde börja med min egen studentkonsert snart. Ironin flödar. Jag har inte börjat planka några låtar än! Jag känner mig som en väldigt dålig människa. När ska jag få fingrarna ur att göra det då?
Eftersom att Madde är sjuk idag och jag har tre timmar ledigt efter det att jag har slutat skolan så borde jag ha tid till att börja där, men nu va det ju så att jag tog med mig badkläder och tänker gå och simma sen. Om jag orkar, för jag borde göra matte också. Asså, det är tiotusen saker jag borde göra, liksom alla andra människor i världen som också har prestationsångest. Wow, nu känner jag att jag snackar alldeles för mycket.
Igår åkte jag och mamma ut till Prästängen för att hälsa på Malin och André som har flyttat dit! Världens lägenheter, det är typ en trädgård inne i lägenhetshuset. Hur mysigt som helst, med en jätte stor balkong! Avundsjuk, lite bara. Dom är så söta!
(v

autumn













Morgonen efter Halloween förra året. Var ute och sprang tidigt.
Och anledningen till att jag sprang så långt var att jag ville komma så nära
en person som möjligt. Minns det så tydligt :) Happy feelings!

Eyes of music - Yul Anderson

(v


söndag

Arvika Mârten är över. I fredags var vi hos Madde på förfest-kalas eftersom vi inte har firat hennes 18-års dag än. Hon fick massa grejer, en blomma av mig, ett godisträd, en ram, en tårta, en spargris till Tradera, pengar.. Nöjd verkade hon i alla fall :) Vid halv 10 åkte vi in till Arvika. Jag, Jossan, Sofia och Marika i en bil. Åkte till Tina och lämnade av deras grejer, sen till tivoliområdet. Minns inte helt vilken ordning allt hände i men vi gick på stan, åkte karusell med Rasmus, Johan och Peter, gick till Saras lägenhet, genomfart förbi Timmys (baha), stre med folk helt enkelt. Åkte lite bil med Anki som körde på Hampus och Elsa också.
Igår däremot mådde jag inte så bra på morgonen, vaknade vid 11. Madde ringde vid 2 och undrade om jag skulle med in till stan för att kolla på grejer, och tur var väl det, att jag följde med. Hittade ett par mörkbruna skinnstövlar för 1 och 2, ett stadigt blått paraply med en papegoja som handtag, 1/2 kg mârtensgodis som ingen ville ha sen när jag kom hem och en present till Tobias. Skitsnygg. Sen när jag kom hem var jag jätte sleten. Satt och halvsov framför tvn och filmen "Rocksystrar" när Amanda hör av sig och ska köra Daniel in till stan. Så då följde jag med in igen, vi var hemma vid halv 1, 1 igen. Träffade roligt folk, åkte karusell med Alexandra, Eddie och Fredrika :) Träffade Lollan som va riktigt pigg och glad! Men jäklar va gött det va å va nykter! :)
Ringde Tobias när jag kom hem, pratade typ i en kvart för efter det höll jag på att somna.
Idag ska jag läsa på lite naturkunskap, göra piano- kör- och sångläxan, och ta en tur med Borka Kungen. Gaah, imorn ska jag göra halkbanan! Jag är nervös.. Herregud, jag kommer va ett nervvrak imorn.

(v


RSS 2.0