nyårsafton

Inte lika långt inlägg som förra året vid den här tidpunkten men ni nöjer er nog med detta också!
Första jag gjorde imorse var att få syn på en av årets snyggaste vinter-soluppgångar. Och nu när jag sitter och tittar ut är allt täckt av frost, det är typ 15 minus ute och jag höll på att frysa ansiktet av mig när jag var ute och sprang med hundarna förut. Iskallt, men så himla fint :) Vilket bra väderslut på 2008 om man tänker efter. Snart är det nytt år! Är inte det vansinnigt eggande! :) Vad det nu är med det som gör mig så flamsig. Vi blir myndiga, jag blir det väldigt sent tyvärr, men jag har ju massa kompisar som får körkort och som jag ska åka snålskjuts på, om dom vill ha med mig. Fast okej, jag ska betala bensinpengar annars kan jag se mig själv som dissad alla utekvällar. Men det ska bli vansinnigt roligt och vi ska vara galna och lyssna på massa musik, typ ACDC, Guns n' roses, Gyllene Tider osv :) 2009 borde bli året. Inte värt att önska för mycket men det vore jävligt kul :) Nu ska jag springa och duscha och börja göra i ordning lite smått för ikväll. Ska äta hemma eftersom mamma fyller och sen ska vi partaja i Charlottenberg. Ska bli mkt kul! :) Tänkte jag skulle skriva ett nyårstal, det vore väl ändå lite festligt men det har inte blivit nåt för mig än för ovanlighetens skull. Ja tror jag fixar att göra ett när jag väl står där nere, det gick ju alldeles utmärkt förra året!

Gott nytt 2009! :) LIFE IS A HIGHWAY.

(v


juldagen

Jag har absolut glömt bort mitt lösenord här på bloggen. Det är tur att det ligger sparat på den här datorn så att jag tar mig in på den varje gång jag trycker in e-postadressen.
Julafton har varit bra. Årets tomte blev en flopp, morfar trodde att han hade fixat med allt och så visade sig att det inte är någon som känner igen tomten. Så folket på Nyhem fick sig nog ett gott skratt igår och kommer antagligen aldrig att avslöja vem denne mystiska kvinnotomte var. Skratt skratt skratt.
Åkte till Madde och öppnade julklappar där vid 9-tiden. Hon fick en döskalle av mig att ha i sitt nya akvarium och tofflor, två öl som kan vara bra att ha på nyår och en valfri vattenväxt från djuraffären, som ja ska betala. Och jag fick smink av henne och en jättefin tavla!
I natt har jag sovit väldigt lite, jag säger då bara det; råttor kan jag kanske leva ihop med på dagen, men inte på natten! Jag låg och räknade upp alla nackdelar med råttor och jag kom på en hel del faktiskt. Ett; det luktar av buren, d.v.s. sågspån, mat, avföring, urin etc även om de två sistnämnda inte har varit speciellt framstående än. Två; de skräpar ner. Det är sågspån över hela mitt rum, och hur mycket jag än dammsuger så finns det fortfarande kvar. Tre; de är nattaktiva om de inte får riktigt med motion på dagen. Just nu ligger dom och sover, antagligen helt utmattade sen i natt :P Fyra; jag hinner inte rasta dom. Hur ska jag hinna det när jag går i skolan om dagarna? Och sen när jag kommer hem och måste göra läxor och så. Dessutom så har jag redan en/två hundar som måste motioneras, plus sju till som jag brukar få mata. Väldigt ofta nu på sista tiden! Jag har ett akvarium också som måste städas, en gång i veckan, lite mer sällan om jag har tur ibland, och jag funderar på att utöka och köpa ett 240 eller 260 liters. Fem; jag måste hålla dörren stängd på natten, eller så fort jag inte är på rummet vilket bidrar till ett kvavt, sågspånigt, råttluktande (i värsta fall) rum. Allt detta för att katterna och hundarna inte ska käka upp dom. Dom är söta, helt underbara och jag tycker jätte bra om dom men jag har fem väldigt bra anledningar till att jag inte ska ha råttor, inte just nu i alla fall. Så det blir att köra tillbaka dom till Therése lägenhet ikväll och lära sig av det senaste dygnet. Helt vansinne att ha nattaktiva djur på rummet när man försöker sova! Man lär sig då något nytt varje dag.
Ikväll ska jag lata och se på Pirates Of The Caribbean :)

(v

julafton

Julafton! Liksom alla andra har jag också ganska svårt att förstå att det är just idag. Men vi har ju en gran i vardagsrummet och jag öppnade paket imorse och åt julskinka och kollade på datumet som visar att det är 24 december så allt tyder på att det är just julafton idag. Över mina axlar, ner på armarna och ner på skrivbordet springer Fräs. Det är en råtta :) Och nu sprang hon över tangentbordet så jag får radera en massa :P Hon är helt underbar! Ni skulle se henne. Jag är nämligen råttvakt åt Therése som är i Dalarna på julfirande. Har 4 stycken hemma nu, så nu är det upp till bevis om dom skräpar ner en massa och luktar.
Snart ska vi åka till mormor och käka och så kommer väl tomten så småning om. God Jul allihopa! :)


julavslutning

Helt galet! Det är slut på höstterminen 08 nu, det är snart slut på hela 2008! Kan knappt förstå det.
Var i kyrkan kl 8 imorse, repeterade. Första föreställningen för solberga och taseruds ettor gick jämt crap. Förutom Tomas, Petter, Pettson, Anders och Fredriks minst sagt galna solonummer. Haha, jag skratta så jävla mycket! Hade inte en aning om att dom skulle uppträda, men vad hade jag förväntat mig egentligen. Dom brukar alltid överraska med något! Just det att Tomas ställde sig upp direkt efter rektorns tal, precis i applåden och började. Alla vände sig om och kollade vad det var för oväsen, det var helt otippat för min del. Det var grymt kul att se på :D Såna grejer gillar vi!
Nåja, på nästa föreställning gick det bättre. Deras solonummer var inte lika roligt men inget brukar ju slå den första gången. Sen pallade vi oss ner till musikskolan där vi åt pizza! :D Och lyssnade på musiklärarnas julhälsningar. Det kändes på nåt vis som om vi skulle resa ifrån våra nära och kära, som om vi inte skulle ses på jätte länge. Sen hade Pettson och Hannes tal och det blev så sorgligt och vemodigt på slutet. Är nämligen en i musikettan som ska sluta och flytta och Elisabeth hade skrivit på en julkonsert-affish "tack för att vi fick lära känna dig" och gav honom den tillsammans med en kazoo, som alla får när de går ur musikestet. D.v.s. vid studenten. Fatta vad vemodigt det kändes! Och sen när Hannes drog igång och höll ett tal om hur bra han var och att hela klassen kommer sakna honom så börjades det grina. Tror inte ett enda öga var torrt, var till och med jobbigt för mig som knappt pratat med han. Det är det som är grejen med estet. Tro det eller ej men det blir en sån obeskrivlig sammanhållning. Det är som alla som har gått där tidigare säger, vi är ju som en sorts familj. Det går helt enkelt inte att sätta ord på känslorna. Det kommer bli jobbigt att ta studenten när det är dags, jag bara vet det!

JULLOV!
(v

onsdag

Gissa vad, jag har slarvat bort Saras usb. Grattis till mig, och mitt förbannat rotiga jag som inte gör någonting annat än slarvar just nu! Gaah, dessutom har jag vänt på dygnet så jag är  äckligt trött på morgonen. Sådär hemskt komatrött, då man knappt kan få upp ögonlocken. Därför är jag väldigt trött på mig själv och obekväm känner jag mig och dåligt humör blir jag på. Julklappar har jag bara fixat till två personer än så länge och det är snö och is ute så jag kan inte gå ut och springa nånting så det irriterar mig också! Berry har jag inte varit ute och gått med på år känns det som och har jag verkligen lust att lägga ut 5300 på ett akvarium? Nu när det är julklappsshopping och mellandagsrea snart.. Tror jag går åt alltså, det känns som allting går mig på nerverna. Men det kommer gå över, bara jag får vända tillbaka dygnet, vara ute i friska luften och ta några djupa andetag. För snart är det lov! Nya tag igen efter lovet. Då blir det ljusare också. Tror det är den här årstiden som gör att man blir så trött och sleten. Sleten på sig själv, ååh, irritersamt!
Julkonsert imorgon. Julavslutning i övermorgon. Sovmorgon på lördag :) Spelning på söndag.
(v

lucia noll 8

Då var den också gjord för min del. Har gått luciatåg gånger tre idag. Det är kul! Jag gillar luciatåg. Men i år gick det inte så bra, insatsen var bara sådär halvt okej. Vi sparar det bästa tills nästa år, tror vi, då vi är treor ;) Förra året var roligt också. Hoppas att nästa blir vårat bästa luciatåg och att nån gör bort sig fast på ett sätt som inte förstör luciatåget helt. Haha, älskar det. Hoppas på nåt skrattanfall snart också. Vore underhållande!
Vänta är värdelöst, det gör bara att tiden går långsammare men visst har jag skärpt mig lite med bloggandet? Lagom är bäst.
Julkonsert till veckan, det ser jag fram emot för det är verkligen mys! Hoppas på ett bra jullov, en bra jul och en bra nyårsafton. Sen hoppas jag självklart och önskar jag mig att nästa år blir bra. Nej, grymt bra faktiskt. Och kul och minnesvärt. Varför inte! Det ser jag fram emot.

(v

onsdag

Precis gjort färdigt engelskrecensionen. Den blev lång, det känns drygt att läsa den och inte bra att jag inte fattar slutet på min bok. Imorn ska jag ha bokprat så jag bör fatta slutet även om man inte ska avslöja det. Nåja, det är den sista inlämningsuppgiften jag ska göra innan jul i alla fall. Nu är det verkligen snart slut! Det är bara till veckan kvar, sen har vi jullov. Jag är lycklig! Men inte julklappsfärdig.. På den fronten måste jag lägga på ett kål. Jag har fixat en julklapp än så länge och det är till pappa för 400kr. Shit! Dyrt! Och till helgen kommer jag inte hinna köpa några julklappar för jag jobbar, båda dagarna. Jag får köra hårt till veckan istället.
Idag har min dag bestått av inställd kulturhistoria, tränat i simhallsgymmet, tränat i atletgymmet och dubbeltimme ljudteknik. Jag hade jätte roligt dom timmar jag inte varit aktiv - gjorde inte ett piss. Köpte tv-spel till Martin eftersom han fyllde år igår. Men jag är nöjd över att jag har fått röra lite på mig i alla fall. Dåså.. What to do now. Nu ska jag skriva ner nårra stödord till bokpratet imorn tror jag, sen ska jag kila ner och färga i utväxten och duscha och resterande tid typ jamma lite musik, se på tv, kanske(?) städa akvariumet. Har en pianoläxa som ligger orörd också.. Hemskt ovanligt.
I övermorn är det lucia på skolan och nattöppet på centret med luciatåg från kandidaterna i Eda. Carin, Sara, Sabine, Madde och Sofia. Jag får göra det jag är bäst på, få folk att skratta under mycket allvarliga situationer. Jag klarar i alla fall få igång Madde, det är vetenskapligt bevisat.


(v

måndag

Missade tåget imorse tack vare att Bengt är så seg på morgonen, och missade därmed sånglektionen fast imorse var det dyng-glint så han hade en anledning till att köra sakta. Det gick i 50 ungefär hela vägen ner, det var ungefär vad det kändes som när vi i vanliga fall brukar hålla 90-100 ner till tåget. Fick sitta och vänta på stationen i 45 minuter, pratade med Marco och sen efter 20 minuter kom Sara så då fick jag sällskap. Kom in till stan och hade pianolektion, ljudteknik efter det och sedan lunch. Sen hade vi GEMU och engelska/svenska. Jag och Madde tog bussen hem 5 över 2 och åkte ner på centret med Gunnel. Träffade på Gittan. Var in på djuraffären och skrev upp mina timmar, samtidigt som jag kollade på akvariepriser. Mycket sugen på ett 240 eller 300 liter! Det får bli när jag anser att jag har pengar för jag har nämligen shoppat 4 skor idag. Ett par för 800, d.v.s. riktiga joggingskor som ska vara bra för ryggen (dom ska jag få av Bengt) och sen 3 par stövlar så nu behöver jag inte längre beklaga mig över min stövellöshet om man nu kan uttrycka det så. Nu har jag tre! Fast jag ska få dom av mormor i julklapp så snart tillkommer 700 kr på mitt lönekonto! :) Då har jag pengar igen och kanske blir mer stöllig på akvariumet och vilken storlek som skulle vara bäst..
Nu sitter jag och lyssnar på Rent. Så bra :) Övar på Glory, som är en låt därifrån - svinbra. För att inte tala om Seasons of love. Börjar bli avundsjuk på Malin som har sett den musikalen. Den är jag också sugen på att se!

(v

RSS 2.0