THE END OF '07

Förord: Min längsta blogg ever och min sista år 2007!

Det var bara så att jag var tvungen att göra en grundlig utvärdering av det här året, från topp till tå. Jag ska ge mig på ett försök i alla fall.

Att ta sig i kragen och kolla tillbaka i tiden är svårt för det finns så mycket att komma ihåg. Det finns också saker man kanske har lagt på hyllan och grejer man helst inte vill minnas. Redan innan 2007 trädde i kraft hade jag en crush på en kille sen 06. Jag gjorde allt för att va på samma ställe som han. Jag var verkligen paralyserad, men hela den kärleks-grejen löste sig i början av detta år. Det var ett ganska roligt minne.
Det här året började på riktigt för mig med Yngves disco, 9 februari. Han hade varit på Gunnarsbyskolan en vecka under vintern och vi hade fått tagit danslektioner på gympan. Alla 'hårdingar' kom med undanflykter som man skrattade åt. Alla dansade och var för det mesta glada. Jag kommer ihåg salsan ( tror det var salsa ) med Martin Skoog :P Gud, det var roligt.
Vi gick i alla fall på discot och det var rätt ok, vilket är ett ganska lamt uttryck för den kvällen förändrade mitt liv på 2 sätt. Det var början på en vänskap med Anki. Jag hade aldrig pratat med henne innan det, tror jag? Och vad var bland det första vi sa till varann då? Jo det kommer jag nog aldrig glömma, YMCA. Ni vet den där låten :) Vi satt längs väggen och gjorde gester till den. Jag antar att såhär efteråt måste vi ha sett hel sjuka ut. Men det var roligt i alla fall. Alla var där och dansade. Vad var nästa sak som förändrade mitt liv då? Det var Elviers.
Det var Marlene och Anna som skulle ner till grillen för de hade gömt något censurerat nere vid 93:an och då skulle Sofia följa med. Hmm, undra vad avsikten var med att följa med dit ner ^^, hursomhelst så blev jag också med! Jag kunde ju inte lämna mig själv åt ödet heller. Ångrar jag det? Inte en chans! Det var då det stöp som vi brukar säga.
Nere vid Elviers befann sig halva 9:3 och mer därtill och damn va kul jag hade. Det finns ett kort därifrån som jag känner skitstarkt för och jag ska lägga in det och några andra i slutet av denna blogg. Sofia använde sin hand och gav ett par av killarna vad de förtjänade, en örfil var. Det enda hon tjatade om var: ni får inte komma ihåg detta till måndan! Då skulle givetvis alla komma ihåg det också. En kväll jag aldrig kommer glömma, för det var då det stöp och vi blev glada i alkoholhaltiga drycker. Minnen <3
Den 5 april ägde rene rama natta rum och det var i alla fall en förbannat tjatig kväll. Då var jag spiknykter och kände mig förbannad på allt och alla fyllo som höll på och skrek och fjantade runt. Hihi, man ska helt enkelt inte vara med fulla folk om man är nykter själv :) Men det var kul ändå. Det var första gången jag såg Patrik dricka!
Den 9 april enligt Ankis beräkningar så var vi hos Amandas mormor och där va det också mycket kul! Amanda fyllde år 31 mars.
Sen har vi då Valborg och då är frågan hur man uttrycker sig om en sån helgalen spontan grej? Vi hade varit vid dagiset och kollat på majbrasan, sen bestämde vi oss för att gå till Jossan. Hur spontant som helst, och vad hade Emmelie med sig ^^ om inte en liten smygare, koskenkorva. Och hos Jossan hittade vi lite mysiga grejer också :) Jag hade helt enkelt skitkul, spillde kanske lite för mycket men roligt var det. Försvann gjorde jag också och hamnade under en tall. Det var meningen att jag skulle springa några varv runt huset för att nyktra till men jag tog mig bara ett halvt sen ramlade jag på baksidan av Jossans hus. Alla utrymde huset för att leta efter mig och som resultat av letandet så hittade Madde mig på baksidan då jag låg och pratade i telefonen. Anki och jag klampade rätt igenom Jossans rabatt, jag ber om ursäkta å mina och Ankis vägnar. Hehe :) Mathias och Sondre kom och vi gick den långa vägen till Charlottagrillen. Åtminstone tror jag Sofia tyckte den va lång, hon mådde inte så bra. Ungefär så slutade Valborg ( jag vill inte ta upp vad som hände när jag kom hem ).
12 maj, det var Charlotta det och innan vi gick upp till samhället höll vi till hos Amanda. Den kvällen blev ganska lugn för min del efter den utskällningen några dagar tidigare.
23 maj fyllde Sofia år och 3 dagar senare firade vi det hemma hos henne med maskerad. Den maskeraden blev så mycket mer än så, för vi tände på en sak och satte i trädet och sprutade med hårspray för att få fart på det. LIVSFARLIGT! Till Sofia kom bl.a Hager, David, Skoog, Jocke, Sondre, Cirre och Marlene och jag kommer aldrig glömma vad Marlene sa i dörren när hon kom in. 'Med mig kommer de snygga killarna'. Så fick den maskeraden en helt ny mening :)
Om jag inte har helt fel hade vi avslutningsmiddag med alla 9:orna 30 maj, dagen innan Maddes födelsedag. Där hade jag mycket roligt också! Den var helt super :D Satt och skratta åt David och Anton som hade hur mycket ra'lt som helst för sig. Vilka minnen.
Viksholmsfestivalen, 1 och 2 juni. Finns inte ord för vad jag upplevde då. Rolig musik och alla problem i världen. Eller för att inte tala om klipporna som vätte mot hamnen i Arvika och ljudet av Gavin DeGraws "I don't wanna be". Det är vad jag kallar frihet. Förs och Jocke kom dit också! Musik, klippor och vatten, Sofia och massa folk. Finns inte ord.
8 juni. Examen och en kväll som verkligen aldrig kommer glömmas. Avslutningsfest i Häljeboda, damn :D Det var nästan kriminellt kul! Så roligt med alla folk och sammanhållningen. Förfestandet i båten ute på sjön! Hurfan kunde vi komma på nåt sånt? Och sen de hysteriska skriken när Martin Skoog slänger sig i vattnet och simmar som en galning efter båten, förstås med avsikten att vilja välta båten. Madde är med i bakgrunden på i stort sett alla kort och ligger sen dyngrak på Sofias tramp, utomhus, invirad i täcke och filtar!? Och ehm ja, mår inte så bra. Ganska så komiskt. Sen dess får hon tydligen kväljningar efter hon druckit eller ens luktat på nån blandning. Och alla kort jag har därifrån. Damn va kul jag hade :D
9 juni, dagen efter avslutningfesten åkte jag och Jocke till Göteborg. Vi såg på monster jam och åkte höjdskräcken :D Det var grejer det!
16 juni fyllde Jossan år, och hade aldrig någon fest, så det blir väl att ta igen nästa år med en skitstor en kanske ^^
23 juni va det midsommar och ett förfärligt väder, men vi höll i alla fall hus hos Amanda. Denna gång utan nån dricka, förutom typ cider om jag inte minns fel.
27/28 juni. Denna händelse går ju absolut inte att beskriva med ord. Den 27 juni är känd som onsdan som gick till historien, åtminstone för mig. Då var jag med Anki och Sofia och vi höll till hemma hos Sofia, tillsammans med våra 3 sneakers: brännvin special 1, brännvin special 2 och halva Malibuflaskan som Sofia själv hade kvar sen avslutningsfesten ( den hon fått av mig i födelsedagspresent ). Hmm, en lite mer detaljerad form av denna dag/kväll/natt/morgon finns i denna blogg i månaden juni. Det hände så mycket kul :D Sista groggen gjorde vi vid 4-tiden på morgonen. Jiisus vad svårt det är att beskriva den känslan som jag hade den dagen. Det var frihet och om så mörkret la sig runt omkring oss, d.v.s att solen gick ner, så kände jag bara glädje, värme och ett starkt skinande ljus över oss. Och för att nämna de lite dåligare sidorna av detta dygn så mådde jag verkligen urk vid 7-tiden på morgonen. Medan Anki låg och sov satt jag och Sofia och prata då, och jag mådde så illa att jag hade svårt att sitta still. Men man återhämtar sig fan :D Man lever bara en gång.
12, 13, 14 juli ägde Arvikafestivalen rum. Vädret va skitkasst men tro det eller ej så vände det och de blev svinbra. Och på kvällen där, träffade jag en jag inte hade sett på år.. Den festivalen gjorde så att jag fick en ny crush. Kärleken har aldrig fått mig att må så bra som då :) My ordinary world.
2, 3 och 4 augusti åkte jag till Göteborg och såg på Rolling stones på Ullevi :D Mäktigt som fan och då kändes det verkligen som jag var i högupplösningstillstånd! Sen åkte vi ut på kusten, shiiiiit.
10 augusti hade vi hamnfesten. Shit, där hände en del! Innan hamnfesten va vi hos mig och förfestade lite och åkte sen in till stan med moder och Laila. Vi gick upp till kyrkan ( skräll ) och satte oss där, sen gick vi tillbaka ner. Jag kommer inte riktigt ihåg händelseförloppet men vi tog oss ner till hamnen. När vi hade blivit lite lagom sura på vädret, eftersom det hade börjat mulna på och vi kände att de började bli tråkigt tog jag fram min dry gin :D Vi gick och satte oss på parkeringen vid mixmix, mot väggen där för det blåste varmt och söp upp den! Eller vi kanske ska säga att Anki söp upp den ^^, hon kanske vill ta åt sig den äran. Efter lite dumheter med den flaskan, som var av plast, tillsammans med redbull reste vi oss och gick, tills vi ramlade. Vi reste oss och gick, tills nån stöp igen och efter vistelsen på den parkeringen är jag inte riktigt medveten om vad som hände. Jag kommer ihåg hur Anki kryper över mina ben som ett ånglok och skrattar fram hur underbart roligt allt är. Jag har några sköna bilder från denna fest också :P
Den sena delen av 17 augusti och den tidiga delen av den 18 var också ett minne som ligger mig varmt om hjärtat. Hade jag tagit chansen då och gett dig en bit av mitt hjärta hade du kanske stått med mig här idag. Jag åkte bil någonstans och hade en obeskrivlig natt/morgon. Det skulle precis börja ljusna när vi stannade för att kolla på stjärnorna. Hade jag bara sträckt ut handen så.. Tro det eller ej så betyder du. Och om nu nånsin kommer läsa detta så, älskar jag dig.
Den 18 och 19 augusti befann jag mig i Köla med smurfarna Amanda, Sofia, Louise, Jossan och Anki. Det var också hyperhärligt! Att köra omkring på mopederna ( tills min fick punktering av för tung belastning ). Kommer ni ihåg när vi satt ute på klipporna när vi skulle borsta tänderna, och kollade på stjärnorna och började diskutera miljön? Eller för att inte tala om när Anki och Jossan fick världens hysteriska utbrott och bokstavligen flög ut på klipporna, där jag, Sofia och Louise höll till? Haha, det var så himla komiskt. Eller.. Even if you make it to the top of Valfjället you're still retarded!? Jag har aldrig varit så nära döden pg.a ett skrattanfall. Jag skratta så jag grina när Anki drog sig i backen med mopeden. Shit, wow, det har verkligen varit ett toppenår med massa galenskaper!
22 augusti började jag musik/estet på Solberga och det var många om och men där, tack alla som lyssnade!
22 september och fest hos Sofia. Till en början menat som tequilarace men istället blev det romrace och jag förstår att Jossan har härliga minnen härifrån. Det var roligt det också, och när Amanda försvann i en bil höll jag på att gå upp i atomer för jag visste inte vart hon var! Dessutom borde hon få pris för årets mest lättpåverkade. Som tur va kom hon tillbaka och när jag tittar upp nästa gång står Franzen och hans kompis i köket och lilla Tobias sitter i Sofias rum? Har jag minnesluckor eller ^, Jag minns att jag fick väldigt ont i huvudet och ryggen efter att ha slagit runt ifrån Sofias balkong. Sofias ställe är ett riktigt partyplace det!
7 oktober ägde 100-års jubileumet Arvikamârten rum och det firade jag och Anki med att sitta inne på biografen och kolla på en film. Haha, det tar väl ändå priset! Sen gick vi ut och umgicks med de andra, vilket blev ganska dramatiskt för en del, så det slutade med att vi fick skjutsa hem massa folk till Charlottenberg :P
Senast hade vi lite förfest hemma hos mig på annandagen, den 26 december, innan vi skulle till Ritz på annandagsrocken. Alla utom Amanda och Jossan var med :/ Amanda är i Spanien och Jossan hade spysjukan. Tråkigt, men så är det. Vi hade kul :)

Nu har jag dragit i stort sett hela året. Det har varit fyllt med spännande överraskningar och alldeles underbara minnen med massa nya bekantskaper. Jag har jobbat på Statoil, haft superroligt och sammanfattningsvis har detta året varit oslagbart. Kommit närmare andra folk. Sommarvädret har varit ganska taskigt dock, men jag hoppas på en ny, finare sommar i år :) Förlåt alla som jag har varit svartsjuk och avundsjuk på, man blir sån ibland. Och det finns en del saker man har gjort som man ångrar bittert, man har kommit ifrån några lite och det gör faktiskt ont i hjärtat när jag tänker på det. Det är väl aldrig bara en persons fel. Vissa relationer har påverkats av dumma saker, men när jag läser igenom allt jag har skrivit och sammanfattat nu kan jag bara känna obeskrivlig lycka. En sån lycka som man inte får någon annanstan än när man är rent glad. Växt har man gjort också, som person.
Och nu kan jag inte låta bli att undra.. Hur kommer 2008 att bli? Jag hoppas på det bästa, ska inte ha för höga förväntingar. Jag vill ha så mycket spontant som helst, jag känner inte för att vara nedstämd, tråkig och färglös. Damn, det är ju nyår och idag fyller mamma år. Imorn är det ett nytt år! Det är så overkligt att tänka på egentligen. Har man några nyårslöften? Vi får se ikväll, hur det ser ut när man har fått lite innanför skjortan, man kanske lovar för mycket då istället.
Jag kommer aldrig glömma 91:orna, Gunnarsbyskolan och alla minnen därifrån, det är en sak som är säker. De ligger mig mycket varmt om hjärtat.
2 saker som jag vet kommer inträffa nästa år är en resa till Danmark, för biljetten är bokad och jag har den i handen, och Bruce Springsteen i Göteborg, möjligtvis kusten. Annars ligger det nya fräscha året framför mina fötter.
Kommentera gärna hur ditt år 2007 har varit, eller om något väcker känslor hos dig i denna blogg. Man kan aldrig skriva för mycket.
Duran duran - Ordinary world. Nu ska jag ge mig på en bekännelse..
Jag älskar dig, P.
Jag önskar dig ett gott nytt år 2008! Vi ses broofs.

(v


kil

Malin, malin, malin :)

Fick verkligen hyperlust att skriva blogg.
Har varit i Kil idag. Det var helt underbart avslappnat och kul, efter allt de förbnnat som varit. Damn, de känns som det var ett tag vi sågs nu. Eller det var väl i början av vintern nån gång, typ November eller så, så det är ju inte jämt dyyynglängesen. Vi hade ju bestämt att vi skulle ses där vid 1:a advent men då orka inte mamma :P
Vi åkte till Lisa och där va de lika hemtrevligt och matigt som vanligt :) Såg massa bilder på bäbisen också. Va söt :)
Vi va på Obs och fixade plattång till Malin och rusa genom ikea för att komma till restaurangen där vi skulle äta med Maggan och moder. Allt för en billig bearnesås som inte va så himla tastig :s Dit kom vi i alla fall och därifrån med och eftersom att inte varken ja eller Malin va speciellt sugna på att shoppa så satte vi oss vid en sidoutgång. Gissa vem som kommer där, jo Bengts syster. 
Ja fick reda på världens hemlighet när vi satt där också ^^ Det tyckte jag va kul.
+ att ja fick ett fint drinktips, som måste prövas :D



*Damn you ditt jävla körkhövve.
(v

förtryck

Jag har aldrig riktigt förstått mig på västvärlden. Det är ständigt massa konflikter där och dom bråkar som bara fan. Pakistan och Afganistan och Iran och Irak osv, det är hela tiden någonting där. Visst, dessa land har verkligen inga rättigheter och det verkar inte som dom har några lagar, åtminstone inte som de följer. Vilket förtryck de lever under egentligen.
Tänk att leva med den rädslan dag ut och dag in, att man när som helst kan bli ihjäl-bombad av nån självmordsbenägen gubbe som tror att han dör för sitt land. Vad är en självmordsbombare då? Det är personer som virar in sig i sprängämnen, täcker hela rasket med kläder och sedan går och spränger sig i t.ex. en folksamling eller på en militär strategisk plats. Då är frågan, dör man för sitt land om man sprängs i bitar? Är det normalt? Jag ser ingen mening i det. Finns det folk som vill vira in sig i sprängämne och ställa sig mitt på gatan och trycka på en knapp och döda fullt med andra människor? Vilken mening man måste se med livet. Det är terrorism och vad är då terrorism.. Det är våldshandlingar som inte tar hänsyn till om oskyldiga drabbas. Brott mot de mänskliga rättigheterna, ja, det är inte ens nåt att diskutera.
Vad driver en människa till nåt sånt? Är det verkligen tanken att få dö för sitt land? Är det ett tvång kanske? Eller är det så att om man råkar födas i den kulturen, måste man nu s.k. dö för sitt land?
Är Al-Qaida lagligt?

lördag

Känns som det kvittar.

Litt illamående me .


julafton 2007

Jäpp jäpp, idag är det julafton och det är egentligen hur festligt som helst! Jag har inte gjort speciellt mycket, bara latat och knappt varit ute alls. Det är inte bra, måste verkligen försöka vara ute nu. Viktigt för att kropp och själ ska må bra.
Hur som helst så var det inte längesen mormor och morfar åkte hem och det har varit jätte mysigt. Mormor är så himla go och jag ångrar att jag inte gav henne mer i julklapp än jag gjorde. Hon är verkligen värd mer, så mycket som hon har ställt upp för mig. Alltid lika snäll och förstående, det är tur att jag har de två filurerna! Så jag tog lite kort tillsammans med dem för jag fick ett sorts block där jag ska klistra in massa kort och göra lite book scrapping :D Jajjemän, alla underbara minnen under år 2007 och förstås alla tidigare år ska in där! Det ska blir riktigt kul, älskar att pyssla ihop minnen. Jag ska skriva ut lite bilder på fotopapper och klistra in och skriva under. Det är så grymt kul att sitta och kolla i såna album!
Som sagt, alla verkade nöjda med presenterna, men jag hade velat gett mormor mera. Kändes som hon blev besviken och jag hatar verkligen sånt. Det är så hjärtskärande att se, men jag kom på en sak som jag tänker ge henne. Nu i mellandagarna, om det är öppet, så tänkte jag ringa och höra vad en massagebehandling i Arvika kostar. Tänkte först på Selma Lagerlöfs spa men jag vet inte. Någon måste ju följa med henne i så fall. Dessutom så gick julklappsutdelningen väldigt fort över i år. Hmm, vad berodde det på egentligen?
Jag fick i alla fall en gitarr :D Yes, en losig Ibanez men vaddå, den va snygg tkt jag och det låt bra, fast jag måste koppla in den för att höra riktigt då. Det orkar jag inte göra idag, men jag stämde den åtminstone.
Nu går det en jättebra film på 4:an, Splash heter den. Det är min och Maddes film, den har vi stritt om sen vi gick i mellanstadiet. Båda hade sett den och fatta vad den andre menade men vi visste varken vad den hette eller vad det var för skådespelare som ingick. Nu vet jag att Tom Hanks är med i den i alla fall!
So this i Christmas..
GOD JUL :D
Man ska verkligen ta vara på släkten.
Älskar er.
(v

dan före doppardan

Tyckte det var dags för en blogg nu, såhär dagen före den stora dagen. Det är allt mysigt med jul, även om julen i år inte har varit densamma som alla andra jular. Förr om åren brukade jag alltid få en jätte pirrande känsla och fått världens kick att: nu måste jag fram med julsakerna och pynta hela huset från topp till tå! Då hakade alla andra också på, det var som att man satte igång alla! Bakade pepparkakor och mamma fick alltid stå med halva degen i slutet och göra resten själv. Men det hörde till och visst, det var lite charmen med det även om man kanske borde ha hjälpt till. Värst jobbigt var det egentligen inte, bara att man inte hade nerver att stå still och pilla med figurer och deg. Den åt jag helst upp själv :) Men pepparkaksbakandet fick vara för i år här hemma, även förra året blev det inget. I år gjorde jag det istället tillsammans med flickorna, då vi även bakade lussekatter. Gemenskap betyder väldigt mycket.

Idag har jag varit på centret med mamma. Gunnel och Madde kom ner för hon hade inte handlat sin julklapp till mig än, men det gjorde hon idag så nu ligger den under granen nere i vardagsrummet. Jag träffade Louise och hon var lika glad som vanligt :D Vi var in på djuraffären och sen hämtade vi helor och la en betalning i en mikro. Ganska fyndigt tycker jag! Just nu lyssnar jag på Shine On med James Blunt och den är himla fin. Den borde ni lyssna på!

Under veckan har jag då slutat skolan och fått jullov, vilket är extremt glädjande och höjer humöret 200 snäpp! Kan inte förklara hur mycket jag har längtat efter ledigt. Sen när vi kommer tillbaka om 2 och en halv vecka är det ny termin! Då har vi bara halva tiden av 1:an kvar. Det är inte att glömma! Sen har vi en ny fräsch sommar framför oss, det går ju bara uppför. Vad glad jag blir när jag tänker på det. Men nu är det jul i alla fall och det är också mysigt.
Det är ganska vitt ute, men imorse visade termometern plusgrader så snön har blivit sådär kramig och lite slaskig. Det är inte kul, men det verkar som julafton blir vit åtminstone :) Julen 2007. Undra vad jag kommer säga om den till sommaren. Undra hur jag kommer utvärdera mitt första år på gymnasiet. Det är fan lustigt att tänka den tanken, att snart vänder det och det går mot ljusare tider. Till veckan eller nåt så börjar det bli ljusare. Det är tufft!
Under veckan har jag också jobbat på Dyrego vilket var evigheter sen! I maj sist jobbade jag där och det är förfan mer än ett halvår sen. Det var rent ut sagt skitgött att komma tillbaka på djuraffären igen :D De är så snälla där och så roliga. Tänk att jag har fått tag i så bra arbetsplatser! Skönt. Plus lite extra klirr i kassan då jag faktiskt har köpt upp mycket på julklappar och på ( hmm ) dricka. Typ 600 kr dricka.
Jag gjorde i alla fall färdigt alla julklappar idag! Sista minuten handel går bra ändå och idag blev det några ishockey-handskar till Martin, även massa grejer till mamma. Måste bara packa de sista klapparna till mamma. Hoppas alla blir nöjda och glada! Jag ska försöka med en blogg imorgon också :)
Glöm inte att lyssna på Shine on.
(v

onsdag

Typ en och en halv timme sen jag kom hem ifrån Sofia. Där var vi alla idag, förutom Madde :p Lite trist att hon inte var med men så är det! Jag skämdes för att jag inte hade några julklappar till någon av dem, men nu var det ju faktiskt så att vi bestämde att vi inte skulle byta, så ja.. Det var egentligen ok. Presenter fick jag i alla fall. Dom roligaste av Sofia och Anki :p "Ölspelet" och en sån, va heter det, som man har sprit i. Sån plåtsak :p Mamma sa vad det hette förut men jag har glömt det nu. Det var fan roligt som as! Av Loiis fick jag bl.a looser-boken, "konsten att misslyckas med allt". Den kan vara rätt fyndig att ha faktiskt :) Av Jossan fick jag en gammal present som jag skulle ha fått för 3 år sen, det var ett svettband ( varför det i hela världen heter så, det kan ja inte förstå men ) och några gummiarmband typ. Sen en drinkmix-sak :D Jag fattar inte varför jag får så mkt supargrejer. Men det är kul såklart! Det spelet ska iaf lätt med till Danmark. Och gissa om det ska köras på nyår =D Så sammanfattningsvis har vi haft lilla mini-julafton idag, utan Madde dock. Det var trevligt. Jag stannade inte så länge för mamma kunde inte hämta senare.
Idag fixade jag majoriteten av alla julklappar och det är jag ganska nöjd över. På fredag eller något får jag försöka fixa de återstående. Sen är också den striden över. Jul är verkligen en stressig tid, fast den är klart den mysigaste.
Jag har en tendens att alltid starta sent med julklappshandlingen, därför blir det massa onödig stress i slutet. Antar att det är något som ligger i släkten, för sån är mamma också. Det kanske är övergående..
Just nu sitter jag i alla fall och ignorerar mamma :p Jag blev så förbaskad på att de hela tiden ska ha nåt i "utbyte" emot att de gör mig en tjänst. Typ köper ngr cider eller så, då vill dom att jag ska följa med till Sysslebäck på juldagen. Det är så drygt där och jag har verkligen noll dit att göra. I slutändan blir det väl säkert att jag följer med ändå. Nu ska vi inte bli såna då, det är ju faktiskt jullov nu :) Men jag kan inte låta bli ändå. Ignorera.
(v

torsdag - lucia 07 slår mkt fast ändå inte lucia 06

Hela musik/estet var i kyrkan tidigt idag. Jag och madde var där redan halv 7 och då var förstås inget öppet så vi gick till badhuset och klädde på oss glitter där istället. Vi var i kyrkan vid 7 och körde igenom ett par låtar, hur mysigt som helst. När det var 7 minuter kvar innan kl 8 släppte vi in folk och började sen ganska raskt med lucia firandet. Det var jätte roligt att göra det, första och sista gången med 89:orna. Det ska bli tråkigt att de slutar för de är väldigt roliga :/
Versen som jag skulle läsa gick som smort, men det som kom efter gick inte lika lätt. Madelene Skog Sloberg vetni, hon mörka långhåriga västvärmlänningen som ibland är skrattretande klantig. Förstås klantade hon sig och hela kyrkan brast ut i skratt. Nu mera om ni hör någon immitera 'åh shit så är det pg.a madde :) Från början va det absolut så att hon inte ville läsa någon vers men jag skvallrade lite snällt på henne och hon fick en ändå. Hon går fram och börjar stamma fram orden, först börjar hon med 'jag tänder ett ljus.. (tvekande) 'jag tänder vårat ljus! (tvekande) 'jag tänder vårat 3:e ljus! (hon inser att hon har drabbats av en total blackout) 'åh SHIT! säger hon sen i kyrkan och dess mikrofon, och alla börjar fnissa och brister sedan ut i skratt. Jag svor förra året på att jag aldrig mer skulle stå bredvid madde i ett luciatåg efter incidenten på Petersborg men icke sa nicke, där stod jag i år igen, fast denna gång, ganska allvarlig. Tur var väl det ändå :P Nu har jag dock skrattat så jag är hes i halsen. Man kan i alla fall med ett gott samvete veta att man gjorde sitt bästa och det blev så bra att årets luciafirande gick till historien!
Vi var på taserud också och publiken där är som vanligt väldigt engagerad och bra :) Jag skratta åt Jonas, Jonathan, Martin och Marcus som gjorde en egen låt med massa gester i. Den var så otroligt bra. Dessutom så gillar jag verkligen staffanvisan ira-ira-ira-ira. Den är riktigt grym! Elisabeth är verkligen fantastisk i sitt dirigerande. Gillar verkligen sammanhållningen och det egagemanget.
Jag såg dig och varje gång så väcks en oros känsla. Eller nån slags saknad. Fast idag va den ganska samlad ändå, emot vad den har varit. Det var som att jag hade packat ihop den och skruvat in den i en lampa och bara lyste ut den mot en punkt. Du kunde lätt ha gått någon annanstans men du valde att kma åt vårat håll och stå där i dörren och prata med folk.

(v


fredag

Som vanligt älskar jag fredagar. Med det menas att skolan är slut för veckan, trots alla mycket bättre lektioner med musikgänget. Vi slipper dryga svensk och engelsklektioner ( skräll ) och tråkiga måsten. Ändå är det mycket bättre i skolan :) Vi har skitskoj på alla mas-lektioner, för att inte tala om extra körövningen igår. Jag och Sanna tölade hur mkt som helst och låg raklånga på golvet och sjöng i-ra, i-ra, i-rallalerara så snyggt vi kunde. Excellent.
Dagens tokighet idag var när jag och Madde & Louise och Sandra från bildestet klädde ut oss till talibaner med stora lakan och gardiner runt oss, och hade turbaner på huvudet. Sen gick vi ner på stan och där ni :D
Det kom först en engelsk kvinna och frågade om hon fick ta en picutre of oss och vi bara, JA KLART! Madde hade filmkameran och filmade. Sen gick vi ner mot fågelmannen och tro fan inte att det står en hel klass med mellanstadie elever där och läraren pekar mot Solberga och de blir informerade om Trefaldighetskyrkan där uppe. Och där kommer vi. 4 talibaner med stora skynken runt sig och går mitt i vägen. Gissa vad som fick mest uppmärksamhet, Trefaldighetskyrkan eller vi? ;)
Vi sprang ett varv runt julgranen men jag tappade skägget hela tiden så det var ingen idé. Sen gick vi i alla fall bort till telefonkiosken och ställde oss och skrek i telefonen. Då går jag ut därifrån och vi ställer oss på sidan vägen. Där kommer en gammal röd Volvo med en tant i och kör upp på farthindret, vid Dressman. Hon kör sakta och kollar på oss och gissa vad hon gör.. Hon kör på övergångsskylten som lyfter ifrån marken och blir helt sned. Vi höll på att dö och vi hör liksom smällen på bandet! Fyfan vad jag skrattade. Det var kul :D Dagens tabbe!
Sen gick vi upp tillbaka till skolan och kollade på Sannas snygga outfit som Bill Kaulitz eller hur han nu stavas, i Tokio Hotel. Sanna, Adin, Marcus, Virre och Viktor gör parodi på musikvideon Monsun :P Det lär bli en kul video i alla fall. Såg lite av deras filmning sista timmen då de kom upp och visade mig. Det såg skitbra ut, men det var inte direkt parodi. De tyckte själva att den kanske var lite för seriös men vi får väl se. Sanna rörde sig otroligt bra i alla fall!
Snart ska jag iväg och spela på centret tillsammans med Madde. Hoppas det kmr gå bra. Det är nattöppet så det blir ifrån kl 21.00-00.00 ungefär, med en paus emellan.
Dessutom så har vi beställt och fått biljetterna tur och retur till Danmark den 26-30 juni. Wow, det är på riktigt. Jag ser verkligen fram emot den resan!

through the monsun. haha.
(v

SUG PÅ DEN

Jag är en fråga utan svar
aldrig tydlig aldrig klar
ingen knähund att klappa ibland
Och jag tänker glömma allt ni sagt
Jag ska sluta gå i takt
Era drömmar dom har aldrig handlat om mig och mitt liv

Och vad är det som ni vill förstå
Ska ni resa er och gå om jag säger precis som det är
Och när ska ni fråga om jag vill
ha ett liv där allt står still
Era drömmar finns inte kvar

För jag vill att verkligheten bränns
Jag vill känna hur det känns
att stå stadigt när stormen tar fart
Och det som vill styra allt jag gör
det är just det som förstör mina drömmar
men jag finns kvar

Men du ser vad andra inte ser
Att det finns så mycket mer
under ytan som jag nästan glömt
Hjälp mig att visa att jag kan
gå från pojke upp till man
Att ta steget och ändå förbli den jag är

Andra drar mig längre ner
Jag är inte den ni ser
Jag försöker att glömma och fortsätta drömma ändå
Era ord, era lögner ska jag aldrig mer lita på


För jag vill att verkligheten bränns
Jag vill känna hur det känns
att stå stadigt när stormen tar fart
Och hur kan ni säga att jag ska
bli en sån som ni vill ha, utan drömmar
När jag finns kvar
Jag är här
För jag finns kvar
Jag finns kvar
(v

jag finns kvar

- Hjälp mig att ta steget, och ändå förbli den jag är :)

Vadfan är det egentligen? Jag känner att jag har noll koll på läget, på allt mellan oss. Visst, det är väl fan inte möjligt att jag ska kunna ha det heller när vi inte har pratat på ett par månader. Det är bara att glömma och gå vidare. Det är så jag vill se det. Har så mycket ilska som jag skulle vilja kasta på dig. Och då kan man fråga sig.. Varför ödsla sån tid egentligen. Den tanken har pumpat sig genom tankesystemet mååånga gånger. Det finns inget riktigt svar på den. Jag vill inte svara på den! Rakt på sak: FAN! Jag hatar att erkänna det men, jag tycker om dig. Sa jag nånsin nåt som fick dig att bli sån som du blev!? Och åter igen, varför sitter jag och ödslar tid på det här istället för att göra nåt åt det. Istället för att misslyckas antar jag att jag menar :p Det finns ju så många andra alternativ.
Och du är så förbannat ful och tråkig och vad i hela helvete ser XX hos dig? Om han ens har nåt vettigt svar på det. Jag vill såå gärna prata med han. Inte för att jag vet om det är värt det. Han är väl "gööööör" lyckig nu han :p Lr? Gissa vem jag hälsade på utanför biblioteket i stan för nån vecka sen då (A) undra om du nånsin tänker på det. Om du minns vem du såg ditt första stjärnfall med :p
Och undra om vi kommer nånvart i det här.
Vad tror ni?

(v


RSS 2.0