fredag

Bra Karin, gött att du äntligen har uppdaterat din blogg .. OM POLEN SOM DU VAR I I SLUTET AV APRIL och som dina senaste fem inlägg har handlat om. Ge mig nutid nu! :D
Sitter och väntar på att klockan ska dra sig mot tolv, ska åka ner och öva med Gustav Kaspersen. Tror även att mamma, Martin och Erik skulle med ner. Japp, det är dagens planer. Har ätit fil, hasselnötsmüsli och vinbär, hur gött som helst! Va till mormor igen igårkväll och plockade svarta och röda vinbär. MUMMA. Vi har oljat verandan också, blev skitbra, mörkt. Intressant vetande! Imorgon är det först jobb, sen räkbåten med jobbet :)


(v


torsdag

Snacka om att kunna driva sig själv till vansinne! Jag står och försöker sjunga (skrika) mig upp till inte ens höga toner, halloooo, where is my singingvocie? Kan inte ens engelska längre, måste slå upp på tyda.se. Härom veckan skulle jag säga till en utländsk kund att jag bara skulle gå och hämta måttbandet och jaa .. Va fan heter måttband? Jag fick lämna honom bland hyllorna med min vanliga fras: just a minute, wait here! Pahah! What do you call this, frågade jag honom när jag kom tillbaka med måttbandet. Oh, maybe meter or something? Höhö, det heter det väl ändå inte..? Men man kan säkert säga det, close enough för att man ska fatta.
Jo, jag står och sjunger/skriker som en galning för det är Edaträffen nästa lördag. Just nu känns det inte jämt superbra med låten och min röst, nej, skulle helst vilja slippa :D Men det blir nog bra.
Har varit hos mormor och morfar och klippt gräs idag, har även tagit ett ryck här hemma med trimmern och gräsklipparn. Nu ska jag sjunga igenom låten en sista gång för idag och sen ta en dusch!
 

(v


onsdag

Lämnade djuraffären ikväll med en omsättning på 46 tusen, inte illa för att vara en onsdag och då var det ändå två timmar kvar till stängning. Gött! Igår stängde jag med 53 och ett halvt i kassan. Slog förra årets 19/7 med drygt tio tusen, inte illaaaa!
Trött, sleten, ont i ben och fötter. Är inte van att springa i plastfoppas på det hårda golvet. Borde göras ännu oftare. Egentligen inte, inte speciellt bra för kroppen men pengar. Har varit ute på en promenad med halva hundstyrkan. Asså, det är så otroligt vackert ute och det luktar så gott. Himlen är ljusblå med tunna slöjmoln och det är pyttelite kallare än ljummet ute, perfekt för promenader. Synd att det har varit så dåligt med soldagar, typiskt svenskt med regn hela somrarna igenom. Det gäller att ta vara på de fina dagarna, hoppas att det blir lite tork snart också så vi kan slå och få in höet!
I måndags, då jag hade ledig dag tog jag och Karin en tur till Karlstad där vi hämtade en bokhylla som hon och Lars tittat på. Sen besökte vi Bergvik, Biltema, Travshoppen och slutligen IKEA. En dag med lite regnigt stundom halvgrått varmt väder, en ganska passande dag att ränna runt i affärer och åka bil :) Vi kom också fram till att jag har varit inne på toaletten i båda Lars föräldrars hus, BAHA, onödigt vetande :P
Vad har jag annars gjort? Jag har jobbat :P Och just, i lördags var jag, Gustav, Martin, Madde och Rasmus iväg på Harry Potter, den sista då förstås, och givetvis känns det trist. Tror att jag har läst det i typ varenda blogg jag har varit in på, vem tycker inte att det är tråkigt att vi nu har nått slutet! Och slutet på filmen, jaa, det var väl godkänt. Svårt att sluta en sån här följetång på ett bra sätt, man förväntar sig alltid att det ska komma fler filmer, man vill ju bara ha mer, mer, mer! Men sammanfattningsvis så var den här sista filmen allt de två/tre senaste filmerna inte har varit - möjlig att förstå! Inte fattat ett skvatt av de två, tre sista filmerna. Den här sa mig allt. Till saken hör nu då också att jag inte har läst några böcker, bara sett filmerna. Och på bion träffade vi Bella och Isac som vi inte har sett på 1 år, vart tar tiden vägen undrar jag!? Det känns som det bara var några få månader sen! Har även träffat underbara Johanna som jag heller inte har träffat sen studenten då hon har varit au-pair i Paris fram tills för någon månad sen :)

Jag älskar sommaren, för mig är det sommarlov även fast jag jobbar. Gött att få slippa stressen med studierna, härligt att bara få släppa på disciplinen och inte känna att något hänger över en. Dock gör det ju det, börjar må lite halvdåligt inför C-uppsatsen som är när då, jo inte FÖRRÄN NÄSTA HÖST EMMELIE, WTF!?!? Lägg av!! Ååh! Glöm det bara! Hoppas jag känner mig mer taggad och orkar ta nya tag om en månad :)
Till veckan är det Fryksdalsdansen och jag undrar om någon har tänkt sig dit? :) Jag är lite sugen, men jag jobbar i början av veckan och i slutet. Ska sjunga och spela på lördagen också, på Edaträffen så i så fall får det bli en spontantripp dit i mitten av veckan. På torsdagen spelar nämligen ROLANDZ! Wiiieeho! Men inträde för en dag ligger på 300kr, det kanske inte är så farligt, vad vet jag. Hamnfesten kostar 400kr för en dag, 500kr för två (om jag nu inte helt missminner mig). Det ska också bli kul, vet bara inte om jag ska gå en eller två dagar. Fredagen blir det definitivt för då har jag tänkt mig FÖRFEST. Yeapp!
Men men, återkommer om det. Måste ge mig med skrivandet nu, det blir för långt.

(v


fredag

Kolla in dessa snyggingar från Åhléns! Åååååhh, jag vill ha.


(v


måndag

Idag har varit en toppendag. Jag sov lagomt mycket i natt, det har varit fint väder och vi har haft mycket trevligt besök!
Imorse åkte jag och mor ner till Charlottenberg, inhandlade lite mat och satte sikte mot Adolfsfors där vi hämtade röjsåg och mattor. Väl hemma skulle det ordnas med mycket, mamma ville ha lite i ordning till besöket som skulle anlända vid fyra tiden. Jag målade ena grinden kriiiitviiit (vi har satt upp gamla grindar, mammas påfund), så vit att jag målade mig själv så jag fick i håret och for sen åter ner till Charlottenberg för att öva med Gustav Kaspersen. Det gick finfint idag, det satt som ett smäck och for hem igen till några minuter över fyra. Vi ska för övrigt spela tillsammans på Edaträffen. Besöket anlände vid halv fem i form av .. Maggan och Malin :) Alltid lika trevligt, alltid lika roligt tillsammans! Vi gjorde ett besök till mormor och morfar, jag for hem lite tidigare för att tända grillen och sen grillade vi kotletter och åt klyftpotatis. Lite senare kom även Gustav som också fick mat och kaffe med jordgubbar och grädde. Det måste vara något av det bästa med sommarhalvåret, jordgubbarna.. I love them.
VIPS så var klockan halv nio och alla gjorde sig redo för avfärd, Maggan och Malin mot Arvika och senare Kil och Gustav mot Verken och sitt nattskift. Puuh, tur att man slipper det, nattskift alltså. Inte för att jag någonsin har jobbat natt men av vad jag har hört/sett/erfarat på Gustavs och andras fronter så är det inte alltför roligt.

Jaa och så var vi där då, i början på en ny vecka. Som det ser ut nu så ska jag eventuellt jobba imorgon, det spörs att se till morgonen då jag får besked. Här går det fort i svängarna, men det är ju det jag tjänar pengar på xD Jobbar ytterligare tre dagar till under veckan, sen ska jag och Gustav öva igen, jag ska med mor till Arvika en tur och någon kväll träffa Marika för musikbakgrundsmojs.



(v


lördagsbilder

Helgen har varit trevlig! I fredags var jag och mor i Arvika en tur, där träffade vi Amanda och Thea vilket resulterade i ett litet trevligt besök till Järnvägsgatan samma kväll :) Thea och Per-Åke hade gäster så när jag kom åkte jag och Amanda till Konsum och inhandlade grädde, vit choklad och gelatinblad som lite senare skulle bli kvällens efterrätt - pannacotta med vit choklad och jordgubbar och jag säger då bara det, HERREGUD VA GOTT. Vi kikade på film, Easy A och stre, som vanligt :) Mys!
I lördags jobbade jag en liten stund mitt på dagen, sen bar det åter igen av till Amanda där Fredrik och Oscar gjorde oss sällskap till maten som kvällen till ära bestod av räkor och vitt vin, gott! :D Vi började spela Upp till Bevis och sen kom även Louise och Sofia och gjorde oss sällskap. Spelet blev så småningom bortglömt och kvällen fortsatte i det goda skrattets anda :) Härlig kväll!
Idag har jag jobbat till stängningsdags, bäst att vara rädd om dagarna jag har. Har nu tagit en promenad med voffisarna, duschat och slängt ur sängkläderna som var täckta av katthår och nu blir det alldeles strax sängen. Här under kommer bilder från igår.







Bara tvungen att här under lägga in en bild på den himmelska pannacottan!

(v


that's just perfect





Vackra Börtan på sommaren :)

Och Fjällsjön :)

(v


ett år senare

Dopet i Lersjöns kapell i söndags var jättefint och gick snabbt. Jag sjöng mina två låtar, en strax innan själva dopakten och en i slutet, och Niklas (bebisen) höll sig lugn och fin :) Underbart fint väder var det också.
Igår var jag iväg till pappas grav, nu i dagarna var det ett år sen han dog. Ett helt år, ofattbart. Känns som det hände för några veckor/månader sen samtidigt känns det som om det var många, många år sen jag såg honom sist. Det är som att han är ett avlägset minne någonstans. Som att jag inte riktigt kan avgöra om han har funnits eller ej.. Laddad mening.
Gjorde ett besök till farmor, eller hon var faktiskt med mig till graven och sen åkte vi och hälsade på farfar. En förvånansvärt, i september, pigg och klar 89-åring! Vi satt där och pratade i drygt en timme, sedan begav vi oss tillbaka hem till farmor där även farmors syster Ingrid gjorde oss sällskap till kaffet.
När jag kom hem for vi ner till centret och handlade, och vips var klockan helt plötsligt halv 4 och vart tog min dag egentligen vägen? Vi handlade lite till, bl.a. en födelsedagspresent och sen var klockan halv 6 och Martin skulle hämtas hos Kasper. Hemskt nog kände jag då paniken stegra sig över att jag inte hade fått något gjort på hela dagen! Mådde hemskt dåligt över allt sittande och vistandes inomhus, allt som jag upplevt som inaktivitet. Men då fick jag boosta mig med att umgås med sina äldre faktiskt är av stor kvalitét och det kräver tid. Farmor och speciellt farfar ser jag inte så ofta så den här tiden var välbehövlig och den användes till något gott!

(v


fredag

Första juli, herregud, tiden går så fort! Kan inte fatta vart den tar vägen.
Annars flyter det mesta på. Har jobbat tre dagar denna vecka och en fjärde blir det imorgon. Dyrego blir lite som ens andra hem. Trivs ganska gott. Kan tycka om att bli själv på kvällarna och då få stänga i lugn och ro, inte för att det alltid (nästan aldrig nu under sommaren) är lugn och ro vid stängningsdags men det blir på ett annat vis, man har sig själv och är ensam om att ha ansvaret för att göra det sista, släcka och stänga. Men som sagt, att jobba öppning är ju inte fel det heller. Man kommer ju hem tidigare! :D
Idag har jag och Madde jobbat och vi har haft chefsbesök. Gick smärtfritt, har haft mycket folk också, sålde för drygt 40.000:-, inte illa. Det var så mycket folk på centret nu vid kl 20 så jag började nästan undra.
Jag och mor var i Karlstad igår och inhandlade lite saker. Shoppade för 1034:- på Ikea :O Det var väl det som tog pengar för så mycket kläder blev det inte. Anledningen till Karlstadresan var att jag har slarvat bort USB-sladden till min mp3-spelare, så det går varken att ladda den eller få in/ut någon musik. Nu är nya sladden beställd och påväg!
Nu ska jag ta ut lite låtar, ska spela på dop i Lersjöns kapell på söndag :)

Himlen måste sakna en ängel
Fem fingrar



(v


RSS 2.0