onsdag



Idag
, väckning beställd kl 05.15 av Gustav. Han ringde från Verken och så började min dag. Är grymt trött nu. Träffade Söffi på tåget imorse! Va roligt det var att prata med henne, känns som det var längesen :) Kul att höra om allt nytt i Stockholm! I eftermiddag har jag kört ved, varit ute med hundarna, badat Berry, dammsugit och bytt i sängen och suttit med nervsystemet. Punkt. Och skolan imorse då förstås. Vi hade konstigt nog en nervläkare som gick igenom nervsystemet och, låt oss säga att han drog hela grejen väldigt snabbt. Jag fick visserligen med mig allt i stora drag (tror jag) men tror också att jag har missat en del! Men han var duktig, det är intressant. Om man orkar hålla sig pigg. Har varit så trött den här veckan, kan vara av den anledningen att någon skulle vända på dygnet under helgen (!) eftersom denne någon började natt i söndags. Så därför ska jag lägga mig tidigt, läs tidigare, kväll :) Med nervsystemanteckningarna i mina armar. Löööv it.

(v


lätt att vara negativ


Titta
vilken underbar bild jag hittade! Det strålar sommar om den :)
Då har veckan börjat om på nytt med fantastiskt väder. Man blir på helt annat humör. Det är konstigt vilken inverkan vädret har på en. Man blir mycket tröttare på hösten, åtmistone blir jag det och jag har då lätt för att hamna i små dippar. Kommer på mig själv ibland med att tänka riktigt jävla negativt och nedlåtande om saker och ting, bl.a. mig själv. Hallå? Är det vädret som spelar in eller vad är det frågan om? Varför känns det helt plötsligt som att allt går emot en. Det går i princip så långt att jag ändrar min livssyn. Varför går man runt och mår kasst för att det regnar och slaskar? Världens sämsta idé, seriöst. Vem kom på den? Men jag älskar vår och sommar. Kan inte sticka under stolen med det och jag tror (inbillar mig?) att jag blir en gladare människa och jag brukar alltid skylla på att det har med ljuset att göra. Så. Nån som har en bra idé om hur man gaskar upp sig och behåller den positiva inställningen under vinterhalvåret?
Idag har vi haft en diskussion inom medicinsk etik med en allmänläkare. Ganska intressant! Vi tog upp frågor som rörde Downs Syndrom, dödshjälp, Placebo-läkemedel och hantering av patienter som inte önskar berätta om sin sjukdom för anhöriga. Det är svåra etiska frågor att ställa sig inför och ta ställning till. Men kul att diskutera! Och man kommer säkert ställas inför någon av dem i jobbet.


(v


lördag

Sitter i soffan och latar mig. Anatomiboken och anteckningsblocket ligger framför mig, inte velat röra boken sen efter seminariet men nu krävs det att gå igenom lite gammalt material och nytt inför nästa vecka.
Städade akvariet i förrgår. Mitt akvarie har drabbats av nån sjukdom som hela tiden återkommer, tror faktiskt att det är flera stycken. Det yttrar sig som vita prickar ibland (troligen vita prick), fjällförändringar eller något som liknar fenröta. Det pendlar, men för några dagar sen upptäckte jag att en av mina sjuka fiskar hade fått ett stort köttsår på ena sidan så då orkade jag inte hålla mig utan fick be mamma ta bort den. Jag hade inte hjärta att göra det! Dom är som små barn för mig. Hade redan frågat Gustav men eftersom han har ganska mycket att stå i så fick mamma rycka in istället. Ja, jag vet att jag är lite drölig men nu är det städat!
Vilket tråkigt väder det är ute då! Va ute hos hundarna förut och det är riktigt surt. Det blåste göör kallt! Jag skulle egentligen ha jobbat idag men Madde tog den istället. Behöver lite andrum. Sitter och glor på tv nu, har i princip inte gjort något vettigt idag. Tänk hur det blir, men det är väl en del av andrummet jag efterfrågat ;) Myst lite med Gustav som vid halv 2 åkte iväg till Backsjöbotten för att titta på nån dikning han så småningom skulle göra. Han är helt fantastisk. Jag är så glad att han finns för mig :) Så. Nu ska jag läsa lite på mina gamla anteckningar och kolla in kurstorget. LAATMASKVARNING!

(v


"vi får ta det för vad det är"

Mitt första seminarium avklarat! Det gick finfint, vi hade det igår. Jag kunde svaret på i princip alla frågor och jag svarade på de frågor som ställdes till mig. Vi har en lärare som heter Dick, han är verkligen grym och perfekt som föreläsare. Han bor och verkar för det mesta i Göteborg så han pendlar till Karlstad. Då snackar vi 2 timmar och 40 minuter enkel väg. Pust! Han är i alla fall cancerforskare, hur coolt är inte det, och har pluggat halva vägen till kirurg för det var hans plan från början men han stannade på cancerplanet. Otroligt kunnig och hans föreläsningar är lärorika! Sen har vi som bekant en föreläsare i denna kurs som är något sämre, men tillsammans funkade de ganska bra. Vi hade båda på seminariet. Så skönt att ha det gjort!
Åkte med mormor och morfar till och från Karlstad igår. De skulle på sjukhuset och träffa teamet. Fy. Det gör så ont i mig. Vi pratade lite igår. Domningar under fotsulan, slem, ännu mer salivproduktion än vad hon redan har, trötthet, sjukkänsla i kroppen, olustighet i psyket och senast idag; stickningar i händerna. Alltså, det här händer verkligen på riktigt! Nedbrytningen har startat. Och personlighetsförändringar, hon är inte längre densamma. Det skrämmer mig nåt så otroligt. Det är rena mardrömmen, hur kan det ha hänt och vem har bestämt att det va såhär det skulle bli? Ibland blir jag helt förstörd av att vara där och inte höra riktigt vad hon säger, se henne dra papperstuss efter papperstuss och torka sig runt munnen med för att salivproduktionen är så stor. Hon har svårt att svälja. För att inte tala om hennes jämmer, det är någonting som hon inte kan kontrollera, och som bara kommer ut även fast hon inte vill. Kan inte föreställa mig hur det skulle kännas att ha det problemet. Jag saknar henne ibland så jag håller på att gå åt, för det går inte längre att prata och diskutera med henne, det är inte alls på samma sätt. Dels så orkar hon inte svara mer än ja eller nej och dels så finns det inget riktigt engagemang i henne, alltså det är fruktansvärt jobbigt att se. Hon har ju varit precis raka motsatsen innan, då ville hon veta allt och hon pushade mig verkligen i skolan. Det finns liksom inget engagemang kvar. Det finns inte längre någon gnista, det syns i ögonen. På största allvar.. Hon har accepterat att det inte finns någon utväg. Igår satt hon helt oberörd i baksätet på Lantmännens parkering och tittade stundtals ut genom fönstret, stundtals på mig i backspegeln och gav mig svar på mina frågor. "Vi får ta det för vad det är", sa hon.

(v


tisdag

Sverigedemokraterna? What!? Detta lär bli intressant.
Man kan ju undra vad jag gör inne såhär tidigt på morgonen  men sanningen är den att Bengts laptop helt passande stod och väntade på mig på köksbordet. Så nu äter jag frukost och kikar runt på nätet. Gick upp för ungefär en timme sen. Rätt hårt det, men idag slutar jag kl 15, då är jag åtminstone hemma vid 17. Igår gick jag upp 04.45 och var hemma 19.30. Det kallar jag hårt. Tur att inte det sker alltför ofta. Jag och Madde åkte in tidigt till unviersitetet och var duktiga. Vi gick igenom seminariefrågorna. Bör nog titta igenom dom lite mer noga ikväll, vi (jag och Tina) har nämligen seminarium imorn eftermiddag. Varit rätt nervös för det där, tills läraren sa att man fick ha med sig papprena och att det inte direkt var något förhör, fast ska man svara på i princip två frågor var känns det ju som ett förhör? Men hallå, dom kan inte förvänta sig för mycket av oss, det är första gången för väldigt många! Men man vet aldrig, allt annat är så jävla noga (ursäkta). Nej nu ska jag kila till toan och borsta tänderna och vid halv bege mig mot Charlottenberg för vidare färd mot Karlstad.

(v


onsdag



Vet ni va! Jag har suttit nästan hela dagen hemma med uppgifter inför seminariet som vi ska ha till veckan. Gustavs klocka ringde 05.45 imorse, min ringde kl 6 så då gick vi upp och åt frukost, att tillägga är att jag faktiskt inte hade några lektioner idag. Han åkte till Verken kvart i 7 och jag gick upp och satte mig med frågorna inför seminariet som kommer handla om skelett, muskler och leder. Här har jag suttit i princip sen kl 7 imorse. Egentligen är det bara korkat. Jag har varit nere på toa, käkat, varit ute på en hyperventilationspromenad (fick ett litet panikutbrott på ryggradens 20 muskler på latin, fäste och bidragande rörelser sådär), varit med fyrhjulingen till Björnsätra (mormor och morfar) för mamma har varit där och fixat eftersom de åkt till Uppsala och så har jag snackat i telefon med Mariann, Bengts syster som är sjukgymnast. Jag körde efter närmare 8 timmar totalt fast på ryggradens alla muskler. Jag höll på att avlida, på flera sätt. Jag ville bara spy på anatomin och fysiologin, för att inte tala om läraren vi har i ämnet! Vederbörande informerar inte.. Ville spy på programmet! Jag är ett sånt pucko! Varför pluggar jag så länge? Jag vill så gärna bli färdig men det är så otroligt mycket att läsa in, en hel jäkla vetenskap! Igår va första gången tanken att hoppa av dök upp i huvudet. Jag var så övermatad med information så jag kände att jag knappt kunde prata med folk för då skulle "min bägare" rinna över. Ööh?
Har precis snackat med Gustav. Nu har han lunch :P Han började på Verken i måndags och har haft nån slags introduktion de senaste dagarna, så idag skulle han börja på monteringen och gå två-skift - men efter sista delen av introduktionen idag fick han börja på svetsen istället och gå tre-skift! Det är ju väldigt bra eftersom han egentligen ville vara på svetsen! Men tre-skift? Okej, jag får väl stå ut med att vi kommer gå om varann en del. Men han får i alla fall vara där han vill :)
Jo, mormor och morfar har åkt till Uppsala. Idag skrevs hon in vid 12 och imorn ska hon på neurofys, vet knappt själv vad det innebär, det är någon neurologisk undersökning i alla fall. Hoppas Uppsala är bra. Eller nått. Hoppas att de kan hjälpa till med något.
Imorn ska jag upp 04.45 - mitt tåg går 6.20. Bäst att vara i tid, vi ska ha våran första labb på morgonen. Just nu, inte kul.
(v

måndag

Men gött att läraren ger oss information nån gång om seminariet som vi ska ha till veckan! Han har inte ens nämnt det så vitt jag vet. Idag var det nårra tjejer i klassen som hade dragit ut seminariepapper från kurstorget. Jag har inte ens haft några inloggningsuppgifter för att jag var för sen att registrera mig på universitetets hemsida, men idag fick jag finally fingrarna ur röven och gick och fixade dom. Jahapp, där ser man. Där ligger det mesta av informationen eller kanske den lilla informationen som finns (!). Gött att inte läraren säger ett knyst om det. Han har alltså tänkt att vi ska "hitta" det där. Helt annat studiesätt jämfört med gymnasiet. Där delar dom ut papper, här måste man gå in och söka upp och skriva ut själv. Haha, så går det när man är van den lyxen som bjuds på gymnasiet! Labkompendiet var t.ex. på 24 sidor. 24 SIDOR. Jag tyckte att det var mycket? Dock sa Madde att det var alla labbarna för hela kursen - puuh! Det var ju tur. Så långt läser aldrig jag (!). Blindstyre. Som sagt, van grundskole/gymnasielyxen.
Det har varit en sån där lagomt kul dag idag. Det blir så mycket information på föreläsningarna, man måste verkligen hänga med i svängarna och vara superkoncentrerad. Det är bra, man är oftast väldigt koncentrerad. Dessutom föreläser dom oftast om intressanta saker. Är inte så förtjust i kemi; vätebindningar, opolärara- och polära kovalenta bindningar, joner eller alla transporter, Na-K-pumpen.. Uff, nä. Men det har varit intressant ändå! Och tentan gick troligtvis bra, kändes så, dumt att ta ut nått i förskott men. Nä, idag har varit sådär.
Lagade mat  när jag kom hem och gick sen ut och gick. Skönt att rensa huvudet, om man klarar det. Det är så mycket som snurrar där. Hoppas morgondagen blir till det bättre! Ska läsa lite sammanfattningar nu innan jag går och lägger mig.

(v


studentlycka

Asså, vad det har hänt grejer i år. Jag satte mig precis vid gamla datorn (har härjat runt på bärbara datorer senaste tiden) och slog på spotify, nån söt, kärleksfull sommarlåt som ger ett sånt där lyckorus. Kikade igenom bilder från studenten, studentbalen, studentkonserter, skolan innan studenten, Tunisien, vårbilder och några av de få sommarbilder jag har tagit. Har varit väldigt dålig med kameran i sommar, men nu uppstod det här härliga lyckoruset. Alla minnen från estet, från de gånger vi tjejer i "gänget" har träffats, de gånger vi varit utpå, små små stunder av bara snack, pirr i magen, sol och lycka över att ha slutat gymnasiet. Och så var vi fria, sommaren gick och nu är vi alla på olika håll. Är det inte konstigt, va fort det går och tänk att man aldrig riktigt ska vara förberedd? Typiskt! För även fast vi anser att den här förändringen är fullt acceptabel och alla vet att gymnasietiden är över så känns det lite tomt. Inte konstigt, att sluta 9:an var också en pers, åtminstone för mig. Varför skulle det vara annorlunda med gymnasiet, det handlar ändå om tre år då man lärt känna nya människor, en del riktigt väl. Jag älskar mina vänner och bekanta :) Jag älskar när de kommer fram, kanske stannar några minuter extra för att prata och berätta vad som händer och hur de mår. Jag blir så lycklig. Jag är så glad när jag tittar tillbaka på alla bilder. Det har varit så fantastiskt roligt, inte alla gånger, men för det mesta. Vet inte varför jag är så nojjig nu :)

Idag har jag haft min första tenta! Cellbiologin avklarad. Den gick snabbt, jag var klar efter ca 45 min och vi hade 5 timmar på oss. Då inväntade jag, Tina och Sara de andra tjejerna och åkte in till Karlstad för en fika innan tåget hem för mig och Madde skulle gå. Eftersom SJ-tåget var inställt så var det ersatt med buss (skräll). Jag, Madde och Markus, en kille i klassen, satt och pratade beteendevetenskap hela vägen till Arvika och efter att Markus lämnat oss fortsatte vi vår diskussion till Charlottenberg. När jag kom hem fick jag åka huvudstupa ner till Adolfsfors med Bengts nycklar och sen åkte jag och mor till Lantmännen för att införskaffa hösalt och saltsten. Gustav var här igår och hjälpte till att köra in hö, så nu är det äntligen inne. 4 ton tror jag bestämt att det blev? Brukar vanligtvis få in 6 så det är lite fattigt i år. Va överlycklig för jag fick köra morfars Valtra med hökärran :D


Nej, nu bjuds det på lite minnesfyllda situationer här nedanför.




















































(v


onsdag

Sluta greja med datorn, Emmelie! Förstår inte hur så mycket annat kan ta ens uppmärksamhet när man håller på och läser. Jag dras till allt annat, plus att jag har ont i röven, ryggen och benen. Orkar inte sitta ner. Jag sitter alldeles för mycket. På tåget till skolan 1,5h, hela tiden i skolan med en liten bensträckare då och då, 1,5h på tåget hem, sen när jag kommer hem läser jag läxor sittandes. Min kropp skriker efter behov av stimulans xD Kanske skulle ta och göra nånting åt det. Just nu känner jag mig lagomt pigg, tätt i näsan, ögon som svider, små ont i halsen. Vilket klag det är på mig va! Fy skäms. Har läst inför tentan typ hela dagen. Eller kanske inte hela, har varit hos mormor en sväng och dammsugit Pontiacen men hela tiden annars. Förutom nu. För nu drölar jag här :P Så blir det när man har koncentrationssvårigheter. Blääh. Hej!

(v


don't ever look back

Avstyrde pluggandet vid 19 och tog en promenad med mamma och busfröna. Galningar, dom vet inte hur man går i koppel så det måste tränas på! Sen dammsög jag rummet, bytte sängkläder och vädrade lite. Bytte nårra ord med Gustav och parkerade mig här i sängen med laptopen i knät. Lyssnar på Teenage dream och Just the way you are med Bruno Mars. Shit, kollade förresten ut för tjugo minuter, en halvtimme sen och då var det ta mig tusan solnedgång! Nu är det kolsvart ute! Fatta va fort det har går när det vänder och blir mörkare ute. Gött på ett vis, det blir friskare ute, man får klä sig i varmare kläder och man får mysa till det inne. Sen är faktiskt naturen helt underbar på hösten, den är riktigt ståtlig. Ah, nä men jag har inte så mycket att skriva faktiskt. Höhö, känns lite mystiskt, brukar alltid ha massa. Fast det är klart, ordbajsa är kul det också :) Men nä, ska försöka sova istället. God natt!

(v


tisdag

Nej! Halsont och förkylning påväg? Hoppas inte, har nyss blivit bra sen nån vecka tillbaka.
Då var veckans alla lektioner klara. Höhö, det är faktiskt så att vi har vår första tenta på fredag och är fria från lektioner tills då! Igår gick vi igenom sista kapitlet inför tentan och idag hade vi frågestund en stund på morgonen. Sen hade några av oss en fikapaus på en halvtimme. Jag och Tina satt och snackade med bl.a. Sara och Marlene som är några tjejer i klassen. Vi väntade in nästa lektion; SI-grupperna! Det är som en studiecirkel. Vi sitter åtta, tio personer tillsammans med en äldre sjuksköterskeelev och diskuterar det aktuella, t.ex. svar på gamla tentor, ämnen, kapitel. Riktigt bra om jag får säga det! Frivilligt är det också. Det klarnade otroligt mycket, vi höll på i ca 2 timmar inför tentan. När jag kom till Charlottenberg skulle jag tanka på Statoil - och kunde inte starta bilen igen. Jaha, då var strömmen i batteriet slut, igen! Så då stod jag där och blockerade pumpen. Pär fick komma ut och starta bilen med startkablar. GÖTT. Nej, måste läsa vidare på cellbiologin nu. Håll ställningarna!

(v


söndag

Söndag igen då! Knappt brytt mig om söndagar i sommar, de har känts som vilken annan dag som helst. Men när jag kikar tillbaka på mitt föregående inlägg så har jag självfallet hyllat helgen. Inser bittert att den nu är över :P Måndagsångest. Fast det känns rätt lugnt den här gången, har varit med om värre :) Jag tror faktiskt inte att måndagsångesten kommer bli som förut. Det känns just nu som att studierna på universitetet är lite mer på mina villkor. Det är delvis sant, men sen finns det en plan att följa, ett visst tempo som man inte får sacka efter i för då ligger man risigt till. Men som sagt, tror att måndagsångesten kommer bli på ett annat vis nu - till det bättre.
Då ska det bli en liten resumé av helgen. I fredags tog jag det bara lugnt, verkligen hur lugnt som helst, slutade tidigt från universitetet och var hemma vid 2. Åt mat och satt vid tvn med laptopen i knät. Madde svängde in på gården helt otippat, sen kom även Rasmus och lite senare anlände även Gustav! Vi pratade och skrattade och såg på film. Pöjkera va även ute och skruvade på vår åkgräsklippare som inte ville sig riktigt. Somnade i armarna på mitt hjärta och vaknade vid 7 för då skulle han upp och gräva hos Peter. Sov vidare till halv 10 och började sen min dag med att köra in ved, gå ut och gå med våra tre "nya" busfrö (hundvalpar) och en tur till Charlottenberg. Fick tag i ett par jeans vilket egentligen inte var speciellt nödvändigt men dom var fina och förberedde mig för att åka bort till Börtan och visa upp busfröna. Ändrade planer, Gustav ringde och jag följde med honom och Peter upp till Tvällen på mat. Gustavs och Peters mat gick sammanlagt på drygt en tusenlapp och min på 250kr plus kaffe. Svindyrt men gott :) Kom till Maj-Britt, vi såg alla på film som slutade vid 12-slaget. Gustav åkte till Ch för att hämta hem folk, Peter åkte hem och jag och Eskil kikade på facebook tills klockan nästan blev 1! Då kände jag att det var mer än tillräckligt sent för mig.
Imorse vaknade vi vid halv 9. Mjölken hos Maj-Britt var slut så Gustav åt gröt med jordgubbsyoughurt och lingonsylt. Genomtänkt! :P Mamma kom vid 12 och vi åkte ner till Charlottenberg, fixade en rem till generatorn på Pontiacen, nya koppel till busfröna och jag köpte den efterlängtade blå adidaströjan som jag var avundsjuk på Martin för att han hade ;) Bytte några ord med Amanda och träffade på Rasmus och Gittan. Åkte sen hem, hämtade busfröna och åkte upp till Maj-Britt och Eskil. Det har varit världens underbaraste väder :)
Nu sitter jag ute på verandan i tofflor och min blå adidaströja och lyssnar på Katy Perrys Teenage dream. Giller't! Ska egentligen läsa cellbiologi - har inte rört boken på hela helgen! Så ambitös är jag, knappt tänkt på det. Känner mig inte så störd av det heller, det är det värsta, haha. Väntar på att Gustav ska komma istället.
Tittade i postlådan förut när jag och mamma kom tillbaka från promenaden med hundvalparna. Brukar för det mesta göra så, ifall det ligger nåt kvarglömt brev där eller så. Och ikväll gjorde det det.. Ett brev till mig, ett brunt, skrivet med fin handstil. Det var från Mona och Hebbe. En bild på mig och pappa, på min studentmottagning. Jag stod och hjälpte honom med hans telefon, brukade alltid få göra det, det var liksom standard. Va det något tekniskt problem med t.ex. telefoner och datorer så ringde han mig. Och där stod vi, utanför missionshuset. Jag med mitt plakat i ena handen, studentmössan på och försjunken i hans problem med hans mobil i andra handen. Han stod bredvid och tittade på när jag förklarade. Det var den 10 juni. Nästan en månad efter dog han. Det värsta är att jag inte har kunnat minnas att han var där, men nu kan jag faktiskt komma ihåg att jag hjälpte honom och få det svart på vitt - han var där. Det är det "senaste" minnet jag har av honom, det var sista gången jag såg honom i livet. Jag har nog aldrig varit med om en finare gest i hela mitt liv. Det rörde mig till tårar. Bara en enkel utskriven bild på fotopapper men texten Emmelie och pappa Stefan på studentfest i Fjäll juni 2010. Hälsningar Mona och Hebbe. Det har nog aldrig någonsin värmt så mycket. Vilka underbara människor det finns.

(v


finally

Äntligen fredag, det var det första Madde sa när hon kom och satte sig vid mig på tåget imorse. Sofia kom på i Arvika och sa ungefär samma sak. Härligt med lite andningsrum, men till veckan på fredag har vi vår första tenta, i cellbiologi. Hade föreläsning idag i drygt fyra timmar om det sista om kemisk organisation och sen gick vi över till den grundläggande cellbiologin. Puuh, säger jag bara. Det var en pers, men en hel del kände jag igen från Naturkunskap B, gött. Gött för Tina som har gått natur och kan allt dom tar upp - aminosyrors uppbyggnad, DNA:t och RNA:ts uppbyggnad, kovalenta bindningar, vätebindningar, joner och jonbindningar, allt kemiskt man kan tänka sig! Nåja, det går hyfsat, jag förstår ändå en hel del. Slutade 12 idag, otroligt skönt. Har lite jag måste repetera under helgen och läsa in mig på tills på måndag men annars ska jag försöka att inte ta så mycket i anatomiboken och mina anteckningar. Lite lagomt, på kvällen innan jag lägger mig och en timme på dagen kanske.
I natt sov jag i Börtan :) Gustav jobbade till 10. Jag var hos Maj-Britt vid 9 och satt och snackade/skumläste i en timme tills Eskil och Mathias äntrade köket. Gick och la mig vid 10, läste i anatomi & fysiologiboken och mina anteckningar men blev trött väldigt snabbt. Somnade dock inte snabbt, var halvvaken när Gustav kom hem, men det kan ha berott på att han kröp ner bakom mig runt kvart i 11 - hade inte legat så länge, fast hade ändå ingen tidsuppfattning. Kändes trögt att somna bara. Gick upp kvart i 5, sminkade, käkade och läste. Drog vid 6-snåret och stack inom hemma för att ställa ner bilen och åka med mamma ner till tåget.
Nu i eftermiddag har jag bara lagat mat, druckit kaffe och suttit i soffan med datorn i knät och kollat runt på bloggar och skrivit med Madde. Kul att läsa vad som händer i folks liv :) Följer Anki, Sofia och Josefine men hon måste uppdatera oftare. Nåja, nu blir det att lata! (och läsa lite anatomi & fysiologi)

Första veckan på universitetet avklarad, check!

(v


RSS 2.0