tisdag

Hej bloggen! Sitter och glor på Dansbanan i Täfteå på ettan ihop med mor och Bengan. Tisdagsmyyyys eller ja, vad det nu är :P Väntar egentligen på att Karin, Virre och Madde ska logga in på msn, vi ska ha lite ressnack. Vi sågs igår i Virres lägenhet i stan och brainstormade. Trevligt tyckte jag, glömde min plånbok så har varit i lite halvt upplösningstillstånd idag (ifall jag inte skulle få den innan imorn, måste ju ha busskortet för att ta mig till universitetet) men jag och mor gjorde en tur in till Arvika förut och hämtade upp nyckeln på City (där Virre och Anders befann sig). Annars rullar det. Varit på prommis med hundarna, kört lite ved, dammsugit. Oh naaaj, nu kom dom!

(v


onsdag

Letat fram gamla anteckningarna sen mikrobiologin om olika antibiotika. Madde hade fått doxyferm så var tvungen att se vad det bestod av, resultat: tetracykliner, för er som vill veta. Kan tänka mig att det är många :)

Idag har jag varit på universitetet en sväng och haft sista föreläsningen på hälsopsykologikursen. Göttans. Hemtenta nu då, ska inlämnas till veckan, gäller att ta tag i det här nu då. Läste färdigt Cullberg-boken igår faktiskt. Va tvungen att ta mig i kragen! Idag ska jag läsa lite i Rydéns hälsopsykologi och kanske skriva ut uppgiften. Haha! Jag menar, det kan ju vara bra att sätta sig in i tentan lite innan man ska lämna in den. Ironi* Ska nog åka in till stan också. Sanna Henriksson har studentkonsert. Kanske kan försöka att komma ihåg att ta med kameran i så fall? Det är inte alltid det är ihågkommet.
Pratade med Gustav en sväng förut också. En volvo och en lastbil hade frontalkrockat mellan Charlottenberg och Aschtan, närmare bestämt i svängen neranför Nyhem! Vilket är en livsfarlig sväng förövrigt. Lastbilen hade tydligen "halkat över" på fel sida, efter vad jag förstod. Pratade med Gunnel också och hon bekräftade. Hoppas det inte blev alltför illa. Hörs inom kort.

(v


alla ♥-dag

"Jamen javisst, jag ska läsa!" - Lovar mig själv alldeles för mycket. Har knappt läst nånting i Cullberg-boken. Det kommer helt enkelt inte för mig. Det är tråkigt, ingen motivation.. Jag hittar massa annat att göra istället. Hundarna, hästarna, tända i pannan, dammsuga, städa undan på rummet, spela piano, läsa bloggar.. INTE BRA. Jag skiter i mina planer. Hur fasen gör man för att upprätthålla självdisciplinen!? Blir galen på mig själv. "Knuffade" Gustav ur sängen imorse vid 4, eller jag gjorde ett litet, inte alltför tappert försök ;) Han flög däremot upp när han såg att klockan var 04.05 - GAAH! Jag skulle ju hämta Mathias (som förövrigt bor inne i stan) innan jobbet! JAG ÄR FÖRSENAAAAAAD! - Gustav börjar jobba 06.00 men åker minst en och en halv timme innan, d.v.s. 04.30. Det tar max 30 minuter till Arvika, han jobbar på Verken. Han är tidspessimist och en liten motsats till mig som är tidsoptimist. Alltid lika komiskt :)
Igår var det alla ♥-dag. Väl hemma från universitetet, satte jag mig med Gustavs alla-hjärtans-dags-present, var egentligen meningen att jag skulle ha gjort den i söndags men hann inte eftersom Gustav var här. Hade köpt en kruka, en bunt med röda rosor och lite gröna kvistar som jag satte ihop till en liten "grupp". Kommer bild på den lite längre ner! Gjorde en till mamma av det som blev över och en till mormor och morfar, fast av tulpaner och björkris. Fick 10 fina rosor från Gustav och Maj-Britt bjöd på kaffe och semlor. Mysig kväll :)

 

Rosor från mitt ♥
 

Gustavs:


Mammas:

Mormor och morfars:

(v


karlstad

Igår var tjejgänget hemma hos Jossan i Karlstad på lite mys. Härligt, vi har inte setts på hur länge som helst! Första gången i hennes lägenhet för min del också. Louise hade tidigare under veckan delat ut lite uppgifter till oss alla som vi skulle bidra med. Min uppgift var då att fixa smör och bröd till kvällen. Vi käkade hemmagjord paj som Tina respektive Louise hade gjort, supergott och sen drack vi lite vin, åt snacks och slutligen det vi var där för - STRI! I bakgrunden gick melodifestivalen men den drunknade dock i vårat tjöt. Precis som förr! Härligt :) Här får ni lite bilder!



Påväg mot Karlstad efter den dramatiska tankningen då tanklocket på Saras bil hade frusit!


Sofia härmar sin kurskamrats sätt att hosta :)

Anki spänki lyser som vanligt med sin frånvaro på kort!

Här härmas det ..


.. vilket befogas med skratt! :)

Gänget :D

(v


i'm alive

Några vinterbilder från 2009!








(v


like light to the flies

(v


hos virre

Igår kväll gjorde jag och Karin ett besök till Virre i Börtan. Hon bjöd på egengjord gulaschsoppa, som Karin hade beställt, och lite senare avnjöt vi kaffe och citrontårta som Virre gjort tidigare på dagen. Hallå, hon jobbar ju som bagare på Källmans! Coolt väl, hon är inte bara ett musikgeni utan också ett underbarn i bakning :O Det var gott! Vi blev sen sittandes i soffan och diskuterade eventuella resmål och berättade med inlevelse för Virre om förra årets Tunisienresa. KUUL säger jag bara, skrattade så jag grinade. Virre gapskrattade och Karin höjde stämningen genom att vara sitt vanliga bittra jag - vilket alltid är lika roligt! HAHAH :)
Lite längre ner kommer lite bilder som visar gårkvällen men även dagens läge i Börtan och Fjäll, för er som inte har läst på facebook (Ankis skämt) eller tittat ut genom fönstret, så snöar det. Haha.



Här nedan ser ni "Ior-minen";





(v


tisdag






Oops, juuust! Idag fyller Bänckt 50 = partyyy!

(v


taket

Ännu en vecka har förflutit och det mesta är sig likt!
Förra veckan bestod av föreläsningar i fr.a. gruppdynamik; 2 intensiva dagar 8.30-16.30. Lite scary eftersom vår föreläsare som jobbar som konsult gjorde lite experiment med oss. Man inser verkligen hur många olika typer av personer man har i en grupp; ledare, uppgiftsspecialister, de som står för det sociala, de som stenhårt håller fast vid sin åsikt, etc. I våra basgrupper skulle vi sammanställa en lista över viktiga egenskaper som en fungerande grupp måste ha. Att sammanställa 5 ord var inte svårt men att sedan ranka dom.. Jaa, det gick ju inte i vår grupp. Bara det att vi tolkade orden/begreppen så olika liksom? Ra'lt! Efter veckans sista föreläsning kändes det däremot helt ok, nyttigt att få göra såna saker tillsammans, man får en annan typ av insikt efter en sån uppgift.
Nåväl, i onsdags kom Louise hem från Australien. I fredags kom Sara hem till mig och vi åkte tillsammans in till stan för att möta upp Louise för en afterwork på The Roof. Väldigt kul att ses och höra om allt som har skett under Australien/Nya Zeeland-resan :) Man blir själv sugen på att boka en resa! Om man bortser från vad det kostar och att jag har studier som i så fall kommer hamna på släp. Att drömma lite är inte heller så fel :) Madde kom i alla fall sista timmen och jag lämnade tjejerna som sedan satte fart mot Tiki. På lördag åkte jag och Gustav och hämtade hem tjejerna i stan och sen blev det slapp i Börtan. På söndag förmiddag ringde Camilla och undrade på om jag möjligen kunde hoppa in som stand-in på ett missionsmöte för Elin som fått influensa. Sagt och gjort, åkte hem och städade arslet av mig innan det var dags att öva ihop sig dryga timmen innan mötet. Men det gick bra! :)
Igår va jag iväg till universitetet en sväng, vi såg på nån stressfilm från National Geographic med askasst ljud! Fattade nog hälften av det som sas i filmen, jag har verkligen blivit dålig på engelska. Mormor kom hem igår också, har varit där idag och "passat" henne. Känns lite fel att uttrycka det så, men det var ju i princip vad jag gjorde. Satt i köket och läste under tiden hon låg och vilade, ifall hon skulle behöva nått under tiden som morfar va ute. Älskvärda människa. Nu har vi bytts av så mamma har rest dit. Ska försätta mig i lite arbete nu, "Kris och utveckling" av Johan Cullberg ska läsas. Här kommer lite bilder från The Roof:






(v


slutet av januari

Vilken vecka! I onsdags började vi en ny kurs - hälsopsykologi så nu läser vi om Freud, Eriksson, Bowlby etc, ganska flummigt, har tagit mig igenom halva första kapitlet i en av fyra böcker. I onsdags kom mormor hem ifrån sjukan och på torsdag morgon kl 05.00 ringer morfar och säger att hon har brutit lårbenet så då var det raka spåret till akuten, igen. Jösses. Har varit och hälsat på henne idag, då kom även mormors syster Lisa från Kil. Ögonen blev så stora på mormor, hon kom ju utan förvarning :)
I fredags gjorde jag mig en tur till Edane och Karin. Vi drack te och fikade, sen tog vi en promenix med Boss och en tur till stallet innan vi drog oss in till stan. Där gjorde jag ett besök till mormor på sjukhuset och sen möttes jag och Karin upp för mat på Sunday! En riktigt härlig dag! Gustav kom också, han gjorde oss sällskap den sista timmen-halvtimmen på Sunday innan jag och han åkte till Peter och Pernilla på kalas. Pernilla fyllde 39 år. Där fick vi också käk och kaffe och vid 21-snåret begav vi oss till Börtan.
Lördagen bestod av utgång. Japp, jag och Sara for till Madde där vi började förfesta medan hon gjorde sig i ordning efter att ha jobbat. Gunnel fixade lite Skåne Akvavit och vin bjöd Sara på, stre järnet med Anders (vi stre om trav), Gunnel och Rasmus. Gustav och Peter kom vid 21 och skjutsade oss till stan i SAABEN. Då flänger Sara upp en nötmix och en chokladkaka: NU SKA VI HA PICKNICK! Efter att ha tagit ut lite pengar, spillt ut nötmixen utanför banken och hämtat upp Karin och Virre intog vi Rajjens. (Efter att vi gömt undan boozen, givetvis.) Det blev en tequilashot med tjejerna och efter detta gick vi på Tiki. På vägen dit störtdök Sara på trottoaren, och jag gjorde reflexmässigt en ansats till att böja mig ner och hjälpa henne upp. Kruxet var att jag hade en öppnad ciderflaska i innerfickan, vilket jag förstås inte hade en tanke på, så jag duschade henne med cider xD Jag och Karin gjorde lite senare ett besök på en fest och sen när festen drog till Rajjens gick även vi tillbaka. Träffade Lill Mad där och vi köpte en hallon-och-lakritsshot. Gjorde inte av med mer än 100kr under kvällen, ganska nöjd, ganska rund under fötterna, ganska kul kväll, i stora drag åtminstone. Fick reda på lite konstiga saker sen - å nej, jag är inte alls bitter, inte alls! Galning. Kvällen var bortsett från detta rolig, lite extra komisk när Gustav i slutet fick leta reda på alla passagerare och jag försökte bidra med att göra mitt bästa för att tala om för honom, ungefär 200 ggr, att jag hade Saras nummer i min strömlösa telefon. "Tyst nu Emmelie, TYST MEEEED DIIIIIG!"
- Vad säger man? Just gotta love him.

(v


RSS 2.0