i know a man



Bright eyes burning like fire.

(v

you shook me

Sitter och lyssnar igenom Tobias låtar. Det är för tillfället Simon & Garfunkel som går. Mysmusik.. Sen har vi Dökött såklart, Sabaton, Pistvakt, Asta Kask, Tommy Emmanuel, Sum 41, Blues Travellers, White Snake, Eddie Meduza, Rammstein, Die Prinzen.. Förstår inte vad det är med honom och tysk musik. Haha, men han är söt ändå! Han hade en Bullet For My Valentine-låt också. Tears don't fall, den bästa av dom. ACDC har han också.. Lite ordning är det att på honom. Fick honom till att diska igår morse. Åkte med till Ludvika när han och Rävsax repade. Mycket roliga filurer :) Krisse, Gamisch och Dahlin. Det gick inte direkt att vistas nere i replokalen utan hörselskydd, jag satt i trekvart och pratade i telefonen uppe i entrén till Haffas. Det är nån typ av ungdomsgård med rep- och konsertlokaler som vi var på. Och det lät i källaren, där de höll till, som att de försökte ta livet av varann. Det var bra svårt att sticka in huvudet, frekvenserna skar i öronen på en, men det lät bra. De gjorde en himla bra version av Smoke on the water. Riktigt bra va den också! :O
Efter Ludvika igår så åkte vi typ hem och gjorde nåt. Duschade och gick till Lennart för han hade gjort mat åt oss. Vi plockade blommor åt honom på vägen! Sen slaggade jag i soffan, Tobias gick hem och tog mopeden till Coop för att handla (haha, vuxenpoäng!). Det var jätte fint väder förresten. Sen kom han och Karin tillbaka på kvällen och vi drack kaffe och mös. Dessutom fick jag helhjärtat höra att jag inte var så jävla smärt jag heller och vi kastade vinbär på varann. Haha!
Nu är han iväg och spelar på en begravning. Jag satte mig här i fem minuter och kollade genom mina kära vänners bloggar och msn men det finns ju inte en själ inne. Så jag får väl skriva klart mitt inlägg och gå ner och se på tv med Lennart. Vi får se vad vi hittar på.

(v

sunnansjö

Nu är jag i Sunnansjö hos Tobias :) Här ser det ut som det gjorde sist jag och Madde var uppe, förutom att dom har vridit möblerna i köket. Det är såå mysigt! Tobias har åkt iväg med några som han ska spela med på en begravning på torsdag, så jag och Lennart är själva kvar i huset. Lennart diskar och har sig och gör mat där nere, medans jag lånar datorn. Vi har suttit och pratat i typ en halvtimme, fyrtio minuter i sträck om massa bra grejer. Snällare och sötare svärfar kan man inte få tag i. Han är så himla cool :)
Imorse kom Martin, Tobias bror, och stapplade in i sovrummet. Det var kul, han är en pratglad nisse med en lite djävulsk glimt i ögat. Väldigt rolig kille :) Sen kom Lennart som hade bogserat Karin till Thorbjörn, för hennes bil hade laddat ur sig. Hon skulle ner till Fjugesta och hälsa på deras gamla granne, sa hon igår. Just det, hade värsta deeptalken med henne igår också. Dom är så underbara och det är så kul att prata med dom. Kommer nog klara slå ihjäl en vecka här, utan problem. Om en vecka idag åker jag hem. Då kommer Rasmus, mamma, pappa och Ann-Catherine upp och kollar på Tobias när han ska spela här i Sunnansjö på Dan Anderssons veckan. Just det, till lördagen ska han och TNG - Rävsax spela i Säter som tydligen ska ligga utanför Borlänge. Får jag inte för mig nåt annat så följer jag med och tittar. Och förhoppningsvis så gör mig nån annan sällskap också. Typ Martin eller Lennart :D Haha. Och Tobias kommer väl vara med på ett hörn han också :)
Imorse åkte jag, Martin och Lennart till Lennarts lägenhet och inspekterade den. Det var hur fräscht som helst och stort. En trea, antar att vi ska bo där någon gång under veckan när Karin kommer tillbaka och vill ha sin säng. Haha.. Men nu kommer Tobias hem :) Simma lugnt!

(v

ny mark under mina steg


Vi låter tankarna vandra, planlöst omkring.
Kliar oss på benen, det kostar ingenting.
Spanar ut över fjärden, låter timmarna gå.
Hinner filosofera, du kommer att förstå.
Att inte göra någonting alls, ja, det är svårslaget.
(v

tisdag

Jag är lycklig. Det är sol ute!
Igår morse skjutsade vi Tobias till Hagfors där vi mötte upp Lennart och lämnade av honom. Fint väder var det också och rätt snabbt gick det. Hemvägen gick ännu snabbare, körde en bit men blev så trött så jag bytte plats med mamma och somnade i Sunne. Kom precis hem, en halvtimme innan jobbet och stack iväg till djuraffären. Efter stängning gick jag och Madde upp till Sofia där tjejerna var. Det var jätte mysigt :) En spontan kväll med mycket skratt och popcorn. Haha! Det var grymt :)
Idag gick jag upp vid tio, åt frukost, tog en tur med hundarna, skottade och gjorde rent i stallet. Sen låg jag i solen och slaggade en stund och så vips var klockan ett och jag var tvungen att tänka på jobbet. Började halv tre och när det är såhär fint väder så blir man jätte jätte jätte irriterad när man ska iväg och jobba. Så mycket bättre blev det inte när jag kom ner och det hade kommit dubbelt av massa fröpåsar, närmare 5 lådor! Men ju längre jag jobbade, ju bättre humör blev jag på så när jag gick hem var jag helnöjd. Då hade jag med mig min gratissäck med hund- och kattmat också, det kanske gjorde lite av mitt humör också. Sen var det fortfarande lika fint ute, då blev jag på bra humör! :)
Jag lyssnade på Tomas Ledins nya skiva på vägen hem, pumpar den nu också.. Den är så otroligt bra! Det är typ bara två låtar på den här skivan, 500 dagar om året heter den för övrigt, som jag inte känner speciellt mycket för. Resten är liksom hur bra som helst! Bra texter, bra röst, bra musik. Tänker till när jag lyssnar på dom, får värsta sommarkänslan, både lugna och hysteriskt glada intryck. Vatten, sol, klippor, sand.. En gitarr, vaggande vågor, en solnedgång, några öl eller cider på en motorhuv, ett gäng nere på västkusten. Sjukt bra. Det bästa av allt är ju att han kommer på Hamnfesten nu i augusti. Jag ska stå där och ta in alla intryck jag kan få. Vill bara lyssna på den om och om igen, det måste ju vara ett himla bra tecken! Frihet! Sommarlov, jag älskar det.


"Tänk att få gå här i ljus

(v

söndag

Skratt, prat, roliga samtalsämnen, shoppingbegär, kaffe, rea och inte rea det var ungefär vad gårdagens resa till Karlstad innefattade. Riktigt gött att komma bort nårra timmar. Jag och Madde åkte vid 8.50 och var hemme några minuter över 7 igår. Då hade jag bränt 1200kr och Madde typ 650kr. Hon köpte det mesta på rean medan jag inte handlade något över huvud taget på rea, men jag var nöjd ändå! Jag stillade mitt shoppingbegär och vi hade en riktigt givande dag, kom vi båda fram till! :) Gissa vem som var i Charlottenberg när vi kom hem då! Tobias :D Han hade åkt ner med Karin för att lämna av sin mormor och hennes syster som följde med upp till Sunnansjö i måndags. Och han skippade Svenne Rubins för att komma hit, vet inte hur många gånger han har sagt att han ska dit, krama dom och få deras autograf igen, och så kom han hit.. Går det att bli sötare eller?
Nu sitter Tobias och Martin nere och ser på Ed, Edd och Eddy. Mm, det är en snart myndig kille vi pratar om och en 10-åring. Man växer aldrig ifrån barnprogram, är det inte så? Haha! Och jag då.. Jag röjer undan på rummet, bäddar och vädrar täcke och släpper in ny luft så det går att andas, för det går inte här inne. Men nu ska jag gå ner och äta frukost! Vi hörs inom kort.

(v

fredag


- Where the hell did the sun go?
Trött. Man blir trött när det regnar och är dåligt väder ute. När man jobbar och norskarna stormar en. När folk kommer in tio i åtta och ska handla. På fullaste allvar, jag har inte betalt längre än till åtta, varför ska jag då tvingas stå kvar i affären och stämma av kassan till tio, kvart, tjugo över bara för att folk inte kan ta sig i skinnet och handla hundleksaker tidigare?! Man blir trött när man jobbar åtta och en halv timme om dagen och sitter max tjugofem minuter, man blir grinig när man inte ser den minsta solgnutta och hör att folk gör massa roliga saker som man inte kan vara med på. Man blir trött när man äter som en häst, jag är inne i en period nu då allt jag gör kretsar kring mat. Jag är hungrig precis hela tiden! Vad händer med matsmältningen på mig egentligen! Och grejen är att jag verkligen stoppar i mig allt jag får tag i, jag har inte den minsta lilla hämning. Och ursäkta att jag blir trött när jag sover för lite timmar, ursäkta att jag blir grinig, känslig, irriterad, förbannad och uppe i varv när jag är trött. Man tappar liksom lusten och orken till allt. Hihi, världens roligaste blogginlägg. Kände bara att jag var tvungen att ventilera lite.
Imorn ska jag och Madde åka till Karlstad, för jag är ledig. Sug på den ni!
(v

onsdag

Äter halstabletter så det får laxerande effekt. Mindre kul. Jag har ont i halsen, såå himla töligt.
Jag behöver väl inte skriva att jag jobbar om dagarna, det är liksom standard numera. Ska iväg imorn och på fredag också sen är jag faktiskt ledig helgen. Men nästa vecka brakar helvetet lös på riktigt, då jobbar jag varenda dag. Gissa om bloggandet kommer gå varmt. Om det inte är sån rush som det har varit den här veckan då vill säga, norskarna har bara strömmat in och vi har sålt för runt 25 varje dag! Helt galet! Men det är nu det är högsäsong, sen går det neråt. Det är ju gött att det är rush nån gång.. Nej nu var jag pessimistisk, det är rush rätt ofta så ska inte klaga.

Va inte så jätte längesen den här bloggen firade två år heller! Jag hade tänkt att jag skulle pricka in rätt datum och skriva ett två-års-inlägg men det blev ju aldrig av. Jag kom på det igår, så det får väl utgå i år också.

Va ofattbart det är med Michael Jacksons död förresten! Jag kan knappt tro det. Kollade på minnesstunden igår, åtminstone så mycket jag kunde, eftersom Madde var med och stängde på djuraffären så vi blev ganska rejält sena hem och så ringde Tobias så jag pratade med honom en stund :) Men det går inte att förstå tycker jag. All blåst han fick leva i på slutet, alla rykten och skit. Eller ja, vad vet jag om det var rykten det där med pedofilandet men många säger att det inte var sant. Det var ju ganska rörande när hans bror tackade för allt på minnestunden på Staples Center igår, och när dottern hulkade fram att Michael var den bästa pappan hon nånsin kunnat ha i mikrofonen.. Usch, det var riktigt rörande, och alla andra fina tal som artister och viktiga personer höll. Riktigt ofattbart är det att han är död. The King of Pop som uppfann moonwalken. Cool snubbe tycker jag! Aldrig mer nån Michael Jackson, tänk att man i alla fall kan säga att man levde samtidigt som honom. Bara det känns ju grymt. Han har ju skrivit historia, med sitt utseende, sin pop och sin dans. All heder åt honom faktiskt.. På riktigt. Nog för att han var speciell men satt spår i folks hjärtan, det har han, till och med jag känner av det och tycker att hans död är riktigt sorglig. 

(v


arvika festivalen

Arvika festivalen var grym, jag har haft en jäkligt bra festivalhelg. Torsdagen bjöd på en riktig värmebölja, höll på och stryka med. Åt en massa såklart, för att inte tala om intaget av drickan. Det fanns ingen hejd på galna grejer och upptåg. Det rådde vattenkrig bland tälten och det gick inte att undgå vattenpistolen hur gärna man än ville. Sen blev man ju blöt på annat vis också, Anki la mig nämligen under vattenkranarna! Herregud, jag blev sjöblöt. Såg lite på The Sounds och bara snabbt på Nine Inch Nails. Reflekterade knappt över hur de lät, hade så fullt upp med andra saker :) Asså, det är rätt synd för man får ju inte chansen att se banden speciellt ofta och då gör man massa andra grejer istället för att kolla på dom. Man borde ta vara på konserterna mer, men hur som helst så hade jag riktigt kul och det var ju huvudsaken! Va hemma vid fem, det gjorde inte så mycket. Hade mysigt i bilen med Tobias och Gunnel :) Åkte ner lite senare på fredagen. Va rätt mör, men såg Depeche Mode. I ett rätt onyktert tillstånd då också. Det var jag och Virre och efter deras spelning blev allt ännu roligare. Träffade massa folk! Nårra var ifrån Lyckselse, nårra från Åmål och Kristinehamn. Haha, kommer nog aldrig glömma den här festivalen, jag har ärligt talat inte hunnit reflektera över hur bra den egentligen var.
I lördags var jag extremt inte alls speciellt pigg, haha. Nån idiot satt med en visselpipa och blåste i tältet bredvid. Sofia var rolig, hon höll på att bli vansinnig på honom. Vi såg Mustasch, lite av Thåström och sedan slutligen Korn. Jäklar vilken show. Inte alls lika bra som In Flames, festivalen 07, men otroligt häftigt ändå. Åkte hem vid 1-tiden, det var underbart att lägga sig nykter. Sen skulle jag ju självklart upp och jobba dagen efter, igår vill säga, så jag fick ingen tid alls med snyggingen som låg bredvid mig i sängen.
Idag åker han hem.. Och just nu är jag inte långt ifrån ett sammanbrott. Nånting skaver nånstans inom mig, det är ju inte det att jag inte vet vad som är "upphovsskälet". Jag tog det bara lite hårt eller nåt i den stilen. Jag har dålig förståelse! De där tre orden fick en ganska klar betydelse. Då fattade jag precis anledningen till att hon använt dom. Det är inte det att jag känner samma sak.. Jag bara förstod hennes situation så himla väl. Och det användes nog som ett sorts försvar. Det är bara att acceptera, vi är olika och vi ser på saker på olika sätt. Men jag är.. Jaa, nej jag vet inte vad jag är. Extremt glad över att han finns.
(v

RSS 2.0