midsommar

Dålig uppdatering på mig men det är sjukt vilken trevlig midsommar jag har haft!
Under midsommarafton jobbade både jag och Madde och det tog ju sååå himla länge innan klockan blev 6 och vi fick stänga affären för att sen bege oss till Töcksfors, tillslut så! Sagt och gjort, runt halv 8 var vi i Töcksfors hos Josefine och Dennis. Där var det en ordentlig skock med folk, de hade dukat upp till långbord under ett partytält (väldigt smart) och precis börjat äta, så vi slängde in våra potatisklyftor i ugnen, som vi sedan glömde bort (!) och grillade flintasteken. Uhh va gött det var! Helt makalöst, jag tror aldrig att en flintastek har varit så god och kvällen fylldes av rolig allsång och trevligt sällskap där under tältduken! :) Fint var huset också, stort och flådigt.

Håll ut med kvalitén på korten, det är en mobilkamera :)

Midsommardagen spenderades först i Börtan tills det blev dags att fara hemöver och sätta på färskpotatisen till mamma som hade jobbat. Vid halv 5-tiden kom Madde och vi for bort till Börtan med Fabian. Där stod vagnen och provspelade inför den stundande färden till Stommen och Gunnevi. Jag lämnade ner mina saker och mamma skjutsade oss vidare till Treske och Christers hus där Virre och Karin befann sig. Vi grillade och drack lite, har nog aldrig grillat så snabbt i hela mitt liv, innan Eskil kom och skulle hämta oss för vidarefärd mot Tvâre och Börtan. Han hade lite bråttom eftersom han skulle vara chaufför på vagnen som nu stod parkerad i Nerstöga hos Anton, fullpackad med folk. Och så började det ryka från motorhuven. Då hade Volvon gått varm och kylaren gått i sönder så det var bara att ställa ner bilen och ta Virres Merca till Tvâre och Börtan. Sagt och gjort, Madde, Karin och Virre släpptes av hos Johnny och Carina och jag for med Eskil till Börtan där vi bytte till fyrhjuling som vi tog ner till Anton. Där väntade närmare 25-27 pers i vagnen, riktigt trångt, som vanligt, men grymt festligt! Och så bar det av neröver. Det var sjukt roligt, vilken stämning! Lägger in några bilder.




Stoppade på två förfester innan vi nådde Gunnevi vid 22.30 någon gång. Tänker vi stannade för 10 kisspauser. Gjorde ett besök inom Johnny och Carina i Tvâre där jag träffade Madde, Karin och Virre igen! :) Höll på att välta med kärran under ett tappert backningsförsök också xD Många roliga upplevelser! En trevlig midsommar!

(v


nackdelar mellan könen

Kände för ett till inlägg så.. Sen jag skrev förut har jag hunnit med att motionera ännu fler hundar, toppen. Röjt och plockat i Molles hundgård (tog två  andra imorse), duschat, plockat blommor till Martins avslutning imorgon, tänk han går ur 4:an den lille. Det var då attans att han skulle växa upp så tidigt! Inte för att han kommer göra det än på länge. Men tänk, han är tolv i december. Nästa vinter är han tonåring, och vart tog tiden vägen!? Nåväl, vi är tjugo i år, tiden springer iväg för en annan med.. Har varit i Cbg också, köpte underkläder och strumbyxor på rean, bra där.

Jag hamnar lite halvt på sniskan ibland med humöret. Jobbigt läge, haha. Inte medvetet men självförvållat kanske jag kan hålla med om. Skönt att skriva av sig lite. Här ska ni få lite kvällsläsning ;)
Tänk va gött det vore om man var pöjk? Eller? Fast jag skulle nog sakna många tjej-saker som att få sitta med benen i kors, fika med tjejkompisar, använda skönhetsprodukter, ha söta underkläder. Killars underkläder är inte söta eller bör inte vara söta i alla fall :P Anser jag. Fast hade man varit pöjk från första början så hade man nog aldrig varit bekant med de där tjej-grejerna ändå, jag menar, då hade man aldrig saknat dem. Såhär är det ju, båda könen har ju sina laster och/eller nackdelar. Tjejer har bl.a. mensen. Sen är det ju faktiskt tänkt att vi ska föda ut en annan människa, visserligen ganska liten till storleken, men ut ska den lik förbannat genom vårat "hål". Och det är ju inte direkt supersize på det hålet och smärtfritt har jag hört att det inte ska vara. 
Vi har hormoner som ibland ger oss ofrivilliga humörsvängningar. Vi är ibland väldigt ytliga av oss och har en ganska god förmåga att prata skit om andra. Sen är det också såhär att vi, i jämförelse med det andra könet, av någon dum anledning har en massa onödiga känslor som sätter käppar i hjulet för oss. Vi är för djupa på något konstigt sätt, killar verkar ha en helt annan syn på känslor och sådant. Det gör mig ganska oförstående ibland.

Nackdel (eller fördel, vem vet?) med att vara kille är åtminstone ur tjejsynpunkt deras primitiva beteende, och det är väl den punkten jag vill trycka mest på eftersom att den innehåller allt det som vi tjejer inte riktigt har. Eller kanske är det såhär, vi har tagit oss steget längre med fokus på det där djupa, fina känslopratet. Vi är mer psykologiska av oss. En annan nackdel med att vara kille är det här med mognadsprocessen, det tar längre tid för en kille att mogna och de är inte så känslomässigt engagerade många gånger. Och ibland lite för sexfixerade. Jag insett att skitprat, det finns det en hel del av i killvärlden också, det ska de inte få sticka under stolen med. Sen har jag också med tiden insett att det manliga könet är ganska svagt för grupptryck. Men det här med primitivt beteende, det är då verkligen typiskt för det manliga könet. Just hävdandet. Det pågår ständigt en liten tävlan om vem som är störst, starkast och har det "bästa" sociala nätverket. Jag har fått en känsla av att män många gånger tror sig lätt kunna "erövra" kvinnor, som ett slags spel för att höja sin status, popularitet, självförtroende eller va fan man ska kalla det. Det tror jag gör att kvinnor många gånger sliter sitt hår över männen. Haha, nåja. Några trevliga små tankar och antaganden att roa er med ifall ni får tråkigt :)
Natta!

(v


torsdag

Jag
fullkomligt älskar sommaren! Alla vackra färger, växter och blommor, fågelkvitter, ljumma temperaturer, bara ben, det gröna gräset.. Inte ormarna, getingarna och alla kryp dessvärre men annars är den här årstiden underbar. De regniga och molniga dagarna är bra på sitt vis, även om det ibland känns som de till stor del dominerar sommarårstiden, men som sagt, de är bra för något de med!

Igår fyllde Gustav 20 år och jag åkte dit till 13.30 med nybakad kladdkaka, grädde och bär och väckte honom :) Han jobbar nämligen natt denna vecka, därav den sena väckningen. Som vanligt så är han också lite halvbutter denna vecka pg.a. nattskiftet, något som han även var igår :P Brukar få tala om för honom ibland att nattjobbandet inte är hans grej, han blir inte riktigt nöjd och glad på hela den veckan, men då tycker han förstås att jag överdriver, kanske påstår han till och med att jag inte vet vad jag pratar om. Jag har aldrig jobbat natt så just det vet jag ju inte, men nog är jag tillräckligt smart för att se att nattskift inte är Gustavs grej. Men så är det med stönete kärer :P
For iväg på jobb, började 15.30 och slutade 20.30 eftersom att jag vid stängning låg drygt 4600:- back i kassan! Whoot, hur kunde detta ske? Dennis va inne och kontrollerade mig när jag räknade om kassan men den stämde. Ringde Sarah och sedan butikschefen Anne men där var det upptaget och mobilen var avstängd. Hur skulle jag få tag i henne då? 4600:- minus i kassan slår man bara inte ut. Tjugo över åtta ringde Anne upp och frågade om jag hade problem. Hon hade precis pratat med Henrik i Töckfors som hade samma problem. Problemet stavades nytt kassasystem. Puuh, tur för mig tänkte jag och därmed kunde jag avsluta och gå hem!

Idag har dagen bestått av ganska mycket plock och pyssel här hemma. Har motionerat hundar, städat hundhus, hängt tvätt, dammsugit, bakat sockerkaka etc. Under tiden jag plockade undan efter mig i köket lyssnade jag på simmaren och sommarprataren Anders Olsson. Han berättade lite om vägen från att ha varit helt sängliggande till att vara guldmedaljör i Paralympics och världsmästare i handikappsimning, vilket är helt enastående starkt gjort. Tyckte också att det nämndes något om att han har eller har tänkt sig simma över Atlanten (!?) Är det ens möjligt undrar jag :P Så berättade han även om lite nya utmaningar som låg framför honom, han planerade t.ex att göra den riktiga Ironman på Hawaii. Cool kille tycker jag och ett bra val av sommarpratare!

(v


tisdag

Vaknade 09.20 av mitt mobilalarm, tryckte på snooze och dåsade av i fem minuter till. Då dessa fem minuter hade förflutit drog jag upp rullgardinen till halva fönstret och drog mig ytterligare fem minuter till i godan ro, tänkandes "jahapp, natten går alltid lika fort..". Och så slog det mig: MEKONOMEN, NU! Herregud, i förrgår och igår hade jag skojat med Gustav och sagt att jag säkerligen skulle glömma bort tiden på Mekonomen på tisdag, så han skulle nog behöva påminna mig. "Fast Emmelie, det får du inte göra. Då kommer det inte kunna gå att sköta ett vanligt hushåll, sånt måste man komma ihåg", svarade han då. Ehm.. Pinsamt värre. I samma stund som jag kom på detta, rusade jag upp ur sängen, hoppade i ett par träningsbyxor och ett linne och kastade mig ut i bilen för att åka i typ 100km/h ner till Cbg. Var där nere 09.41-09.42. Ca 10 minuter försenad, gött! Men, ingen skada skedd, jag kom in med en gång och felkodsutläsningen gick på en grisblink. Att tillägga är också att jag halvvägs till Cbg upptäckte att motorlampan helt plötsligt inte längre lyste (!?) men koderna kunde ändå utläsas och svaret på utläsningen blev *trumvirvel* tankventilation! Hmm..? Inget vidare stort fel, kanske inte riktigt värt de 350 kronorna som felkodsutläsningen kostade om ni frågar mig, men sånt är livet. Åtgärd att ta till om motorlampan skulle börja lysa igen kunde vara att lätta lite på tanklocket sa ena killen, lättvindigt om det funkar. Det var min mjukstart på dagen. Har efter detta hittills bara tagit det lugnt, busat lite med mina små skruttar och druckit kaffe med polly som tilltugg, mums. Ska åka ner till Cbg igen om en stund och leta lite presenter, mitt hjärta fyller 20 år imorgon :D

Jag ska berätta lite om hur förra veckan såg ut både i ord och bilder. Förra onsdagen gjordes sista dagen på första året på sjuksköterskeutbildningen. Puuh, härligt säger jag bara! Det är så jäkla gött med lite ledighet (och sommarjobb). Skönt att inte behöva tänka, okej, vad behöver jag läsa in mig på nu, vilken litteratur behöver jag ha med till universitetet, vad för mat behöver jag ha med och vilken tid kommer jag hem från Karlstad imorgon? Gött att slippa det för ett tag! Jag och flickorna lunchade på Sunday efter att vi åkt från Karlstad med Marcus, sen bar det av hemåt för att inviga "sommarlovet" med jobb!
I fredags efter jobbet hade jag lite bråttom hem för att hinna packa bilen med instrument etc. och leta fram kläder som jag skulle ha med mig till Börtan inför lördagen då det var konfirmation i Gunnarskog kyrka samt spelning på ett bröllopskalas i Stommen på lördagskväll/natten. På fredagkvällen skulle det riggas efter jobbet, därav stressandet.
I lördags som sagt var det dags för Hannes konfirmation, Gustavs ena kusin på sin pappas sida. Vi var inte med i kyrkan utan kom lagom till kaffet. Hannes och Johanna (Hannes kusin på sin mammas sida) hade konfirmationfirandet tillsammans i församlingshemmet, väldigt roligt att få ett ansikte till alla släktingar jag har hört talas om. Elin Kyrksjö var också där eftersom att hon är kusin med Hannes mamma Veronica, kan inte hjälpa men jag tycker att det är riktigt kul med släktträffar. Jag och Veronica gick igenom alla som var där så jag är välinformerad och var för den delen ganska väl påläst innan också tack vare MajB :) Mycket trevligt.




På kvällen var det dags för .. Brüllop! Kruskopf gifte sig och vi spelade för festekipaget mellan 20.30-00.30. Inte precis hela tiden då förstås, vi fick mat (det bästa med spelningar) och några kiss-/vattenpauser vid de tillfällen då kompisarna hade förberett lekar. Riktigt bra avlöst tycker jag, då fick vi tid på oss att förbereda nästkommande låtar. Nerplockningen gick på 15min (!) och i Börtan var jag vid 1, det kan man kalla snabba ryck! :)




Söndagen var en härlig slappardag. Jag och Gustav tog en snabb promenad i solen och kollade på utsikten från Globen (en ställning som Gustavs farfar Harry har byggt). Superfint! Synd att jag inte hade kameran med mig, har mobilbilder men ingen USB-sladd. Lagade lite käk och låg ute i solen i några timmar tills Martin och Elin helt plötsligt dök upp! Då blev det kaffe och lite trevligt tjöt :) Resulterade i svår solbränna på rygg och lår :P
Gårdagen spenderades först hos mormor och morfar där jag tvättade både Skodan och Mitsubishin, sedan på Dyrego. Avslutades med en promenad till mormor och frissering av Berrypöjken. Kände att jag var tvungen att redogöra lite för vad jag har sysslat med, det är väldigt kul att kolla tillbaka om några månader :)
Kan även meddela att jag nu äntligen har fört över 100kr till dig Josefine som bör inkomma imorgon, ifall du läser.

(v


mest detaljerade vägbeskrivningen någonsin

I lördags hade Sofia och Wide kalas i Wides sommarstuga i Sälboda *host*. Jag hade jobbat mellan 12-16 och vid 17 kom Anki hem till mig eftersom vi skulle åka tillsammans bort till kalaset. Vi startade bilen 17.30 och begav oss bort till Öjenäs för att plocka upp Madde, sen satte vi fart mot Sälboda. Och då mina vänner, är det såhär att man kan åka via Myre till Sälboda, en genväg som gör att det kanske tar 10 min istället för 20 min via Stommen, så vi tog den och nådde Sälboda ganska snart. På vägen ringde vi då Sofia och gänget som redan befann sig vid sommarstugan och bad om en vägbeskrivning.

Anki tog den första, något i stil med: Sälboda-skylten, där ligger ett hus, vi ser sjön. Stugan ligger i änden av sjön och det är Sockensjön. Hmm okej, inte den tydligaste beskrivningen kanske. Fick sedan åter ringa upp och då fick jag prata med Julia: ja, men då kör ni tills ni kommer till Sälboda-skylten och så är det där, där svänger ni. Det är ett stort hus med den största gräsmattan och det syns bra ifrån vägen. Vet ni vart Bossebyn är? Hmm ja. Att tillägga är att festen vid detta lag var i full gång så folk väsnades ordentligt i bakgrunden. Hur som helst så la vi på och fortsatte vår resa genom Sälboda, ännu en gång, eftersom att vi trodde oss ha antingen åkt förbi stugan eller missat nån grusväg. Efter ytterligare telefonkontakt hade vi också fått uppgifterna "det är ett stort hus, det största med den största gräsmattan och det syns bra ifrån vägen". Vi åkte förbi båda Sälboda-skyltarna och kom fram till att det antagligen var Sälboda-skylten närmst Arvika de menade att vi skulle svänga vid. Och mycket passande var även att det stod Bossebyn 6km, gul skylt, preciiiiis bakom Sälboda-skylten. Men neeeej. Jahapp, lost in Sälboda, med hur stor sannolikhet egentligen?

Efter att sen ha tagit oss ända bort till Speke-macken för att se Gunnarskog från tjejernas "perspektiv" (som vi trodde det), vänt och åkt tillbaka, började vi otåligt ringa på tjejerna igen. Vi ringde tre-fyra personer, flera gånger, men ingen svarade, så vi fortsatte vår cirkulerande, något frustrerande resa. Uppe vid Sälboda gård var vi lagomt roade men då äntligen fick vi tag i liv!
Vi är vid grishuset nu, kan vi få exakt beskrivning därifrån? Vår telefonkontakt: Grishuset? (Whoot!? Finns det ett grishus i Sälboda!? Det är väl i princip det Sälboda är förknippat med.) Nej nej, ni ska aldrig in i Sälboda! Det är ett ganska litet hus som inte syns så bra ifrån vägen. Hmm, är våra vägguider NÅGOT oense om var de befinner sig, hur det egentligen ser ut där de befinner sig och hur man tar sig dit kanske? 
Men vi skulle ju till Sälboda-skylten? undrade vi, och att nämna var då att vi hade åkt förbi den skylten ett X antal gånger så vi visste mycket väl vart den fanns. Då, tillslut (!) när någon av tjejerna säger Opel och Preem, går det upp för oss.. Festen är på ANDRA sidan sjön, mot Racken till! Gaah, här har vi cirkulerat i Sälboda-city i närmare en timme och så är festen mot Årbotten till!? Vet någon överhuvudtaget vart festen är? SKJUT MIG :D

Vid 19.00 var vi äntligen framme vid Sofia och Wides fest :) Där bjöds det på grillad kyckling och potatissallad, och tävlingar som bl.a. säckhoppning, vilket jag för övrigt är totalt värdelös på, totalt. Körde in Louise, Tina och Anki till stan vid 22.30, då började motorlampan på Skodan lysa! Har jag förresten sagt att Gustav har köpt ny bil? En Skoda Fabia som jag får köra :O (Han släpper inte taget om Caddyn.) Så nästa vecka måste jag in och felsöka den, hoppas verkligen inte att det är något allvarligt! Vore så trist -.-
Kvällen avslutades vid 01.00 bredvid Gustav hemma i Fjäll, vilket var alldeles lagomt för mitt trötta jag! :)

(v


sômmern

Trodde kanske aldrig att jag skulle få säga det igen efter studenten men ack så fel.. SOMMARLOOOOOV!

(v


onsdag


Gött gött gött, precis färdig med recensionen av den skönlitterära boken som ska redovisas nästa vecka på onsdag - sista dagen av första året på sjuksköterskeutbildningen, JÄÄIJ! Trodde aldrig jag skulle komma hit. Gött då kan jag lägga det åt sidan.
Nu ska jag berätta hur duktig jag har varit de senaste dagarna, haha ;) I måndags tog jag en tidig långpromenix med Berryfisen och Molle, sen städade jag rubbet i hundhuset vilket var verkligt välbehövligt. Sen minns jag inte mer av måndagen..
Igår jobbade jag, Madde och Marcus på förmiddagen med frågor och opponentskap inför nästa vecka. Gött att det gick såpass smidigt, gäller att läsa in sig själv nu då. Klar med det vid 12, så då åkte jag och Madde till Åmot och hämtade ett paket för att sedan sätta sikte mot hemmaplan. När jag kom hem blev det ett riktigt masttag med gräsmattan! I 30°c hetta (!), njaeej inte riktigt 30 men varmt var det, klippte jag överallt med gågräsklipparen. Det tog några timmar, sen blev det dusch, en powernap på sängen och Madde! Madde fyllde 20 år igår och det firades med tårta och kaffe ihop med familjen, mormor Gunn-Britt och farmor Kerstin i Öjenäs. Märkligt hur det är, man känner sig alltid som en i familjen, haha! Av mig fick hon början till Ostindia-servisen, superdyr och superfin och jag tror att hon blev ganska nöjd :) Bilderna här ovan är ifrån hennes 18-års dag. Tog inga igår!
Så efter kaffet och födelsedagsfirandet åkte jag, mor och Martin över till Gunn-Britt och kikade på Mio (kattunge).
Nu my friends, är det mat (!) som gäller och att köra bort gammalt mögelhö från höladan.
(v

RSS 2.0