onsdag

Update; vi står fortfarande fast vid en resa till Tunisien. Vi har preliminärbokat nytt hotell som ligger i Hammamet, en och en halvtimmes transfer från flygplatsen - våran buss har förhoppningsvis aircondition!! - men det är säkert värt det. Det skulle ta runt 4 timmar med flyg från Gardemoen. Flyget går 06.05, snacka om att få va i Oslo tidigt! Tror vi sa att vi skulle få åka kl 2, halv 3 från Fjäll om vi inte sover över på typ bed & breakfast. Vi har bokat utan all inclusive, det blir nog bäst så och för resa och hotell med frukost ska vi betala lite över 3000:-. Då tillkommer kostnader för avbeställningsskydd sen då. Och så måste vi fixa allt annat runtomkring, pass, vaccination, matpengar, fickpengar blabla. Det blir nog ett par tusen till! Men ska man åka så får man nog räkna med det.
Gött att jag är uppskrämd för magsjuka och solbränna! Kommer få äta inplastad mat under ett parasoll i en vecka. Det går nog bra, ingen annan har dött, varför skulle jag göra det nu!

(v

måndag

Sitter och letar utlandsresor så jag håller på att bli galen. Vi har hittat en rätt prisvärd resa till Tunisien och vi har till och med preliminärbokat den, men det skulle tydligen vara 17 grader i vattnet och det är nog lite kallt? Det  var vad hon på Resia sa i alla fall och jag har knappt koll på vad det är i vattnet här på sommaren så jag ska inte säga nåt. Det gör mig inte såå mycket egentligen, men sen visade mig Madde de värsta recensionerna från hotellet vi har tänkt bo på. Många hade blivit matförgiftade och hotellet hade fått tillkalla läkare men det märktes att han var "köpt" eftersom han direkt påstod att det inte var något fel på maten och hade gett var och en 6 olika mediciner, eller nåt. Dessutom hade de tydligen diskat bestick och glas dåligt, gaah, man kan verkligen bli skrämd från att åka utomlands när man läser såna recensioner! Man vill egentligen ha ett solsäkert resmål med värme. Det vore bra om det var all inclusive på ett vis för då slipper vi lägga ut pengar på mat, då har vi allt sånt redan betalat men är det billigt i landet kanske man tjänar på att inte ta all inclusive? Det känns just nu som vi letar efter ett ställe där man får allt.. Totalsemester som det så fint står i alla (läs apollo för det är dom vi har kollat mest på) resekataloger. Sen å andra sidan har jag läst i recensioner att apollo inte är speciellt bra att resa med? Men det där verkar vara individuellt! Jag känner mig lite korkad eftersom jag inte har det minsta erfarenhet av utlandsresor och resebolag och allt vad det nu finns - vet ingenting! Kan man komma billigare undan än 6000:-?
Efter lite telefonkommunikation med Karin och Madde har vi ett nytt alternativ. Att bara boka frukostbuffé på hotellet. Alltså inte all inclusive..
Återkommer.

(v

söndag















In the circles I've been running,
I've covered many miles,
And I could search forever for what's right before my eyes,
Just when I thought I'd found it,
It was nothing like I'd planned,
When I got my heart around it, it slipped right through my hands,
Here with you I feel it,
I close my eyes and see it


(v


den finaste delen av solberga











vi älsker't
bilderna är från ifjol :)


(v


lördag








Snacka om att inte göra det man ska. Jag kollar runt på internet, läser bloggar och lyssnar på spotify och "glömmer bort" att jag har Gemu att göra. Det är illa, men det blir så varenda gång man sätter sig här.
Idag har jag varit ute och gått i omgångar med mina voffsingar och städat åt dom. Det har varit mulet i stort sett hela dagen men det har ändå känts så ljust ute, mellan varven har det spruckit upp och man har sett himlen. Det var så himla längesen! Hur som helst, till poängen, det var fruktansvärt härligt att va ute och gå. Det kändes precis som förr om man får säga så. Alla dom tanke-rensande promenaderna längs grusvägen eller efter skogskanten, med eller utan musik. Gånger då man höll på att bli galen på sig själv, och visserligen ganska ofta, andra personer.
Jag älskar att ta promenader i eller strax innan skymningen. När man har störst chans att fånga rysligt fina solnedgångar på bild. Inte för att jag tar speciellt mycket kort men jag mår galet bra av att uppleva såna. Dom där solnedgångarna jag snackar om är speciellt fina på sommaren. Ja seriöst, jag blir glad bara av att tänka på allt som väntar nu framöver. Ljumma vindar, fågelkvitter, grönt gräs, cykelturer och promenader med eller utan någon. Bara tanken på att det blir ljusare och ljusare för varje dag gör mig glad :)


(v


måndag

Imorse frågade jag alla tjejer vart de har planerat att åka i vår och sommar och alla har ju planer. Vår klass har inga utomlandsplaner, inte för att jag vet om vi har några alls. Det tycker jag är jätte synd men som Stina sa så kommer vi nog ha en del ihop under klasskampen och vi kommer säkert ha flera klassfester så vi kommer nog allt umgås innan studenten. Fast det hade varit roligt ändå.. Hur som helst, detta ledde till att vi kom in på resplaner.. Och det slutade med att jag, Karin och Madde blev jätte sugna på att åka iväg en vecka runt Kristi Himmelfärd! Vi har kollat upp Spanien, Grekland, Malta, Cypern, Turkiet och lite andra ställen. Så förutsatt att vi klarar bestämma oss för resmål kommer vi antagligen åka iväg en vecka i maj, vilket skulle ge mig ett stort fett leende på läpparna. Det skulle kännas otroligt roligt. Det skulle faktiskt inte göra mig nåt att hamna på en turistort. Inte den här gången. Men vi får se vad vi hittar på! :)


(v


sen en tid tillbaka

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort



(v


söndag

Har precis ätit och gjort en del av min GeMu-läxa. Sitter och kollar igenom lite bloggar. Det finns en kille som bloggar på blogg.se som tar massa pose-bilder. Det är fullt av dem i hans blogg. Han tar "dagens outfit"-bilder och det är lika kul varje gång att se morgon-ruffs bilderna. Skrattar så jag kiknar varje gång. Han försöker verkligen se så uppenbart sensuell ut. Upptäckte också att hans ben är monstruöst håriga. Det är rätt kul att se vad folk gör av sina bloggar. Nåja, det var ett sidospår.


You say you wanna know what there’s about me
You say you wanna know my secrets too
Well I tried for years to keep some sort of distance
That is why I kept it all from you
You do things to me that I'm not used to
Usually I leave and you won’t know
Before it’s way too late and we can’t change it
Well it’s time for the first time I won’t go

If you think we’re worth it, we are worth it
I won’t fight it, for the first time I will see where this will end
If you think we’re worth it, we are worth it
I won’t fight it, I will be here
I’ll be here, no more pretend




(v


'2009









































 


(v


2009 i bilder





































Här har vi lite av år 2009 i bilder.
Jag har hur mycket som helst, men det här får bli min lilla sammanfattning så länge :)
Vilket år!

(v


onsdag











Nyheter? Har nog inga intressanta. Glad för Alex skull ;)
Annars idag har jag haft GeMu, NuKo och Matte C. Apkul, känns som jag har åstadkommit mycket. Eller inte. Slängt i lite färg i utväxten och tänkte lata mig med en kopp svartvinbärste. Håll i er, jag har fått en tid, EN FAST TID för min pianolektion. Det är revolution! Det har inte hänt på en termin. Vi får se om jag får utnyttja tiden också eller om jag måste tjata till mig lektioner, eller kanske rent utav extralektioner (en stor förvånad smiley!). Imorn slutar jag 11.20 men ska ha körrep timmen efter, sen åker jag hem. Måste ner sen på kvällen för då har vi studentkonsert rep igen. Ska jobba lite med Maddes projektarbete i studion också. Hoppas det inte blir alltför sent. Fredag är vi lediga. Föralltid :)

(v


rep





• Studentkonsertrep dagen till ära •
Fantastiska musiker.

 

(v


sunnansjö





























Sunnansjö är en jävligt fin plats. Jag minns när jag kom dit första gången, det var i somras. Det var sista helgen i maj. Jag, Madde, Gunnel och mamma hade fått för oss att åka upp och överraska Tobias på Rävsax spelning på Seaside-festivalen. Vi stod och smög bakom en stor buske för att inte bli upptäckta och gick ut i publiken när bandet hade klivit upp på scenen och börjat spela. Det var pirrigt och hela grejen gjorde mig väldigt, väldigt glad. Vår ankomst förändrade planerna för den kvällen. Tobias visade oss runt och vi sov en natt på hotell i Borlänge. Samma dag vi skulle åka hem tog vi svängen förbi Sunnansjö. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Jag trodde inte att det skulle vara så fint! Det var grönt överallt och varmt som tusan för solen stekte. Huset låg lite för sig självt och omgivningen gjorde det så mysigt. Det ligger några stora växthus lite innan man kommer ner till Tobias hus. Där bedrivs försäljning, åtminstone på somrarna och jag minns att jag tyckte de var lite underliga, de utmärkte platsen. Den lilla asfalterade vägen som går förbi växthusen och bort mot badplatsen, förbi massa söta hus med välskötta gräsmattor fulla med färgglada blommor gick vi när Tobias skulle visa mig och Madde ner till sjön. Jag tyckte att det var så vackert och jag kommer så väl ihåg vilken sprudlande, pirrig känsla jag hade! Nu ligger snön som ett decimetertjockt täcke över alla gräsmattorna och det känns som om byn har gått i ide. Det har varit runt -30°c varenda dag, det går knappt att vara utomhus utan att förfrysa sig om ansiktet, fötterna och fingrarna. Trots att det är mysigt med frost på fönsterrutorna och mössa, vantar och halsduk så kan jag inte låta bli att längta efter sommaren. Sunnansjö är så otroligt fint på sommaren! Trots det är jag glad för Tobias skull :) Nu slipper han våndas över att det är för varmt, han är ett vandrande element medan jag, i jämförelse med honom är en isbit.
Jag tycker så mycket om honom. Han är lika charmig nu som när vi var små. När jag tittar på honom ler jag, speciellt efter att ha umgåtts med honom under en längre tid. Igår morse låg jag och tittade på honom efter att min mobil hade ringt. Han rörde inte en min trots att jag strök honom på kinden och pussade honom. Egentligen ville jag kasta mig över och krama honom, jag skulle ju åka bara några timmar senare och inte få se honom på några veckor, men jag kunde inte förmå mig, haha. Det är klart man håller på att krypa ur skinnet när man inte får träffa honom när man vill. Det finns ingen mer kramvänlig person!


(v


torsdag

2010. Har inte reflekterat över det egentligen. Inte för att det är något att reflektera över heller! Jag har kommit underfund med att Kesha - Tick tock är en jävligt bra partylåt.
Jag kom hem från Sunnansjö och Tobias idag. Åkte buss från Grängesberg imorse vid 10. Va uppe skittidigt. Nåja, det kändes väldigt tidigt, och vemodigt på nåt vis. Man vänjer sig vid att vara borta hemifrån efter ett par dagar. Fast det är inte så illa att komma hem igen heller. Till min värmedyna!
Nyårsafton var bra. Jag, Tobias och Madde gjorde oss i ordning, åkte ner till Amanda som hade lagat jätte god mat och förfestade lite innan vi åkte vidare till stan och Ritz. Det var bra där också, det var lite tråkigt att bara övervåningen var öppen. Jag hade förväntat mig större yta och lite mer folk. Men dansgolvet var helt okej :) Det var kul att de hade byggt upp ett torn i mitten där de sålde öl och cider och skötte musiken ifrån. Det var roligast på dansgolvet, faktiskt. Man ville inte gå därifrån. Champagne smakade rätt okej också, åtminstone i det tillståndet. Smällde typ 350:- på dricka, herre min skapare, tur att det bara är nyår en gång i året. (Liksom alla andra högtider och festtillfällen!) Jag och Tobias åkte med Amanda hem till Fjäll och stövlade in lagomt påverkade. Lite arga dock. Höh.
Det blev lite dåligt med den där årsresumén jag brukar göra! Jag hade inte tid att skriva den. Jag får se om kreativiteten sätter fart någon dag. 2009 har varit ytterst händelserikt. Faktiskt ett väldigt bra år, men 2010 kommer också bli spännande på många vis. Ny uppdatering snart igen!



































New years eve'


(v


the åke



He's the man :)


RSS 2.0