grov fridskränkning och grov misshandel

Arvika nyheter skriver idag om en fyraåring som blivit utsatt för tortyr av sin styvpappa under 1 år och en månads tid. Det är det mest upprörande jag har läst på riktigt, riktigt länge och jag blev sjukt arg, så arg att jag har funderat på att höra mig för vad det är för fel på människan som utsätter ett litet försvarslöst barn för en sådan kränkning! Vad driver någon till ett sådant vansinne!? Följande står i Arvika nyheter: "Mannen har bland annat under boendet i Eda kommun tagit tag i pojkens armar och kastat iväg honom. Mannen har också senare tvingat pojken att äta mat tills han kräktes och därefter tvingat styvsonen att äta upp sina egna spyor. Mannen har också tvingat pojken att stå naken utomhus genom att lyfta ut honom och därefter inte släppt in honom. Mannen har också tvingat pojken att stå med armarna ut ifrån kroppen till dess han kissat på sig. Styvpappan har sedan tvingat pojken att slicka i urinen för att en kort stund senare slå honom i ansiktet med ett tillhygge. Mannen har också bundit fast pojken."
- DITT AAAAS! Va är det för fel på dig människa! Va ger dig rätten att göra såhär mot ett barn som inte har varken möjlighet eller förståelse att försvara sig?! Och va ligger egentligen till grund för det här beteendet? Va kan den här mannen ha att säga till sitt försvar?! Va han än kommer svara kommer få mig att koka, i såna här stunder förstår jag inte varför inte Sverige har bestraffningsystem?! Det enda rätta skulle, enligt mig, vara att han fick känna på precis samma sak själv! Jag är så fruktansvärt upprörd över det här och det gör det ännu värre att veta att den här tortyren har pågått upprepade gånger under 1 år!
Det står också: "Tyvärr är inte de nämnda brotten de enda mannen misstänks för. Mannen åtalas också för grov misshandel efter att ha bränt pojken med en cigarettändare på armen, kroppen och benet, vilket bland annat har medfört ärrbildning. Mannen har också vidrört pojkens kropp och underliv med frätande/brännande medel vilket också medfört ärrbildning. Den knappt 40-åriga mannen har dessutom misshandlat pojken genom att hälla lim i hans öron och genom att ha rengöringsmedel, kaustiksoda, i hans ena öga - vilket medfört både smärta och ögonskada." Fy fan. Då undrar jag.. Vart har mamman varit under den här tiden? Av texten i Arvika Nyheter så framgår det att mannen även har misshandlat kvinnan, men inte om kvinnan har bott med dem. Nog för att man inte vill vara i närheten av en GRAVT psykiskt sjuk misshandlare men jag hade aldrig i hela mitt liv lämnat min son åt det svinet! Den här människan bör SNARAST isoleras från omgivningen. Han hade aldrig någonsin fått röra mig och speciellt inte min son! Jag hoppas för allt i världen att den här skitstöveln hamnar inom lås och bom på livstid för den lilla pojkens skull och jag önskar lillen ALL lycka i världen efter den här SKITEN som nån VIDRIG UPPMÄRKSAMHETSSÖKANDE 40-ÅRING, (EN VUXEN MÄNNISKA!!!) har utsatt honom för!

(v


i remember you







Remember yesterday, walking hand in hand.

(v


fredag

Hej och hå, goda nyheter. Jag är på ett riktigt bra fredagshumör :)
Veckans roligaste var ett samtal över telefonen. Komiskt värre!
Ikväll ska jag och lyssna på David Åström som är här i Fjäll och sjunger. Sen ska jag ner till Jossan som har party :D - Bilder från Louises kalas i Köla 2007, när Sofia hade rött hår :)





(v

 


good times
























Bilder sen Karins födelsedagsfest, i mars i år. Jävligt rolig :)

(v


tisdag

Upp och ner går det, både i humöret och med andra saker.
Idag har jag och Walle setts och gått igenom lite pianogrejer inför studentkonserten. Det gick bra! Tiden sprang iväg! Ska försöka lämna ut lite noter imorn, Joel skulle nog komma och hämta. Annars är det rep med Amelie imorn kväll, blir intressant att se hur allt sitter. Nästa vecka har hon studentkonsert!
Annars just nu.. Håller på med muntliga nationella i svenska. Ska ha anförandet till måndagen, gött och få det gjort säger jag bara! M-m-m. För övrigt, vaknar jag på morgonen, går i min bubbla till skolan, repar och förkorvar mig återigen i musik tills det är dags att sova. Det är min dag det.

 

(v


something new would arrive

Ibland är man riktigt riktigt ensam.

(v


torsdag

Efter tre veckors riktigt HÅRT arbete så är vi äntligen färdiga ikväll! Ikväll gör vi andra och sista föreställningen för Spaceship rehab - vår estetshow! :D Tänk, nu har vi snart fullgjort vår ScMu och varken jag eller någon annan kan helt fatta att det faktiskt är vår estetshow vi just nu håller på att slutföra! Och som vi har jobbat. Min grupp som ansvarade för PR har nästan jobbat ihjäl sig med alla sponsorer, på håltimmar och under tid efter skolan. Vår klass har repat som galningar nu på slutet, det har varit sena kvällar för alla, i tisdags var jag hemma 23.15. Jag har mått lagomt bra den senaste veckan vill jag lova! Mitt i allt detta hade vi kulturchock! Vi har fått lägga ner hur mycket planering och energi som helst på dessa projekt. Grejen är den att man vilar aldrig när man kommer hem, alla projekt snurrar vidare i huvudet, man planerar för fullt för nästa dag. Jag har t.ex. aldrig övat såhär intensivt på mina instrument och allt tillhörande som jag har gjort under de senaste veckorna. Musikestet sätter press på en. Asså, fy fan, ibland vill man bara spy på det. Och ovanpå våra föreställningar och rep, inte bara till shower, utan till studentkonserter också så får man tiotusen läxor som man inte har tid att kolla på för vi har fullt upp med rep på kvällarna! Och lärarna, vart har dom varit under den här slit-ihjäl-sig-tiden? Däremot har Swanö och Svullo ställt upp på sena kvällar och varit oumbärliga för oss. Nej, efteråt är det alltid sjukt kul att kolla tillbaka även om det har varit jordens slit.
En liten utvärdering från igår kanske? Jag kan inte klaga! Filmen av bl.a. killarna som illustrerar kidnappningen av våra AF:are (Anonyma Facebookare) va helt underbar. Jag skrattade så jag grät. Och folk skrattade, så jag tror det var uppskattat. Ikväll blir det ännu bättre! :)

(v


but the will to want to











So maybe this is not your day
Maybe neither was yesterday
But hey, you gotta see what I see:
Tomorrow will be good

I wouldn’t say this just to please you
I wouldn’t hold it from you, cause it’s easy
But I know you’ll disagree
But boy, you got it wrong

It ain’t the color of your hair
Not the condition of your skin
It ain’t the weight you hope in losing
Or the crisis that you’re in
It’s not the moody swings you have
Not at all, cause that’s just you
You see, there’s nothing you should change
But the will to want to

(v


kulturchocks förberedande

Vi håller till på Ritz resten av den här veckan och planerar, mixtrar, dolar, bär, monterar, riggar inför kulturchocken som ska äga rum på fredag och lördag. Jag sitter med i samordningsgruppen, har precis skrivit färdigt ett guidemanus eftersom det på fredag kommer högstadieklasser på besök och ska guidas runt. Jag kommer bl.a. att få guida en del av Gunnarsby, vilken ära. Haha, skämt och sido. Kulturchocken började ta form idag faktiskt. Karin kör skolans bil och hyrkärran som en idiot fram och tillbaka xD Vår klass är galna för att vi inte kan låtarna vi ska ha på estetshowen - som är nästa vecka på onsdag och torsdag kväll! Gaah, det är framförhållning det men vi sitter alla i samma båt så sjunker den sjunker vi alla med den. Känns gött och veta! Haha, ska hämta sponsor grejer imorgon på Bokia, va in på Nordells förut och bestämde att vi ska hämta bröd och bullar kl 12 nästa onsdag - det är till våran estetshow det. Men först och främst till kulturchocken. Vi ska framföra Final Countdown och I'm your Venus för det är dessa två låtar som sitter bäst inför nästa vecka.
Just nu är jag ganska lugn, jag mår bättre när vi är och roddar och planerar tillsammans på Ritz än när det är vanlig skola. Då blir jag istället helt galet stressad, upprörd och ångestfylld. Jag känner mig mycket tryggare med mig själv och vår klass rytm när vi jobbar med såna här projekt - på plats. Jag vet att det var precis samma sak förra året, då mådde jag förträffligt när vi höll till på Ritz och roddade i typ 3-4 dagar. Då tyckte man det var tråkigt när det var slut. För då kommer nationella proven och den där förblånade jobbiga, påfrestande, stressande, prestationspressade verkligheten tillbaka! Då tappar man familjekänslan och motivationen.
Men just nu är det bra! Imorn ska jag ta bilen in till stan. Rep till kl 19 imorn kväll inför Amelies studentkonsert. Hårda bud!

(v


seconds from mars



För vi har tagit körkort, för vi har tagit körkort, för vi har tagit körkooooooort! Fy fan va vi är bra!

(v


lördag

Lite väl sent för ett inlägg nu men eftersom jag ändå tog en kik på datorn så kladdar jag :)
Idag har jag övat på några låtar inför kulturchocken och estetshowen och läst lite svenska. Har varit hos Madde och vi har varit i stan på Kalenius. Madde köpte present till Gunn-Britt som fyllde år idag och jag köpte farsdagspresent till Bengt. Sen städade jag Suzukin för den stank verkligen hund! Och det är väl meningen att jag ska köra den lite framöver så jag kände hur bilen skrek efter att bli städad och vädrad. Nu luktar den pöjk, jag köpte en wunderbaum som luktar killparfym :P Och det ska inte finnas så mycket som ett hundhår i den, okej nu tog jag i lite, men den är i alla fall välstädad och vältorkad! Så eftersom jag skulle hämta Martin hos en kompis följde Madde med mig ner och vi tog en fika på centret. Köpte mat och åkte hem igen. Sen åkte vi, helt spontant, ut och åkte och bara stre :) Nackdelen är ju bensinpengarna.. De går fort åt alltså så man får välja sina vägar noga, men jag kommer väl att tröttna på körandet så småningom så jag bör väl passa på medans körkortet är fräscht och det är kul. För det är det och jag vill gärna köra framöver :) Kom hem och såg på Troja. Ska lägga mig nu. Känner att det är dags. Ha det bra!

(v


dreamcatcher

HAR MAN KÖRKORT! :D


(v


tisdag

Nej, här är det ta mig tusan ingen vila för direkt imorse, fick vi en ny svenska lärare som berättar att vi ska ha muntliga nationella om två veckor. TVÅ VECKOR. Fatta, nästa vecka har vi kulturchock hela veckan, fullt upp varenda dag på Ritz. På två av kvällarna ska vi repa inför Amelies studentkonsert, den helgen är det föreställningar och plocka upp och ner rekvisita och på söndagen ska vi till Louise som fyller 18, hur ska jag hinna göra ett bra muntligt anförande och PM och skit tills dess?! Hur ska vi hinna gå igenom vad en krönika är på svenskan?! Vår svenskalärare har inte gått igenom någonting alls med oss. Hon har gett oss häftet inför nationella i SvB och har sagt till den nya läraren att vi är förberedda. Vi har inte gjort ett skit! Hur ska vi hinna med både nationella muntliga och skriftliga? Och så påstår klassen att vi ska repa söndagen efter kulturchocken - då man ska till Louise. Asså, på riktigt. Jag tror jag går åt. Jag tror jag lägger av helt. Och projektarbetet, Emmelie Larsson ta tag i det dåååååååå!
Nej jag är så arg. Varför.. Varför är det så himla mycket just nu! Varför tar jag på mig grejer när jag vet att jag har grejer jag själv måste göra! Varför äter skolan upp en?! Jag blir totalt vansinnig.

(v


måndag

så, måndag återigen och höstlovet är till sin ända. Det har varit bra, Tobias kom ner i tisdags så vi har varit med varann hela veckan. Myspys. Jag har ridit en massa också, jag gjorde körkortsteorin - fixade den! Uppkörning kvar.. Snart, i slutet av denna veckan! Den här veckan är inte lika proppfull som alla andra. Risken är mindre att jag ska drabbas av ett hysteriskt nervsammanbrott. Genteknik inlämning på onsdag, den är jag färdig med och rep inför Amelies studentkonsert. Torsdag är det inget speciellt vad jag kan minnas? På fredag ska jag spela på en begravning, sen återstår bara Grys dop på söndag då jag och Karin ska spela. Det blir nog en ganska schysst vecka ändå, sysselmässigt sett. Projektarbetet hänger över axlarna på mig, måste, måste, måste planka låtar och få ut till alla! Fick världens snyggaste fotoalbum av Madde igår! En lite försenad födelsedags present. Mycket detaljer, många bilder, många minnen :D


(v


RSS 2.0