måndag

Heyhey. Helgen har varit bra :) I fredags hängde jag med till missionshuset för att titta på Bengt och hans släkt som var där för att underhålla. Bengt sjunger stämmor, det kan man inte tro! Och han hade med sig barnbarnen, Elin, Emma och Erik, alla på E och de är super gulliga. De två sistnämnda är 4,5 respektive 4 månader gamla. Emma skrek så fort mamma lämnade över henne till pappa, vilket var i princip hela kvällen eftersom mamma var med och underhöll :P Hjälpte till att sälja lite åror, sen for jag till Börtan och på lördagen blev jag bokstavligen attackerad av Eskil som nöp mig i näsan med en skräpplockare, SVINHÅRT till råga på allt. Vilken dretonge, det gjorde riktigt ont! Sen på kvällen skulle han få flickbesök, vilket egentligen (enligt mig) betyder att jag är skyldig att bevaka vad som händer. HAHA. Han samtyckte dock inte så han var mäkta nöjd när jag skulle ut på kvällen och dessutom då skulle sova hemma :P
På lördagskvällen var jag först till Tvärud med Maj-Britt och kollade på musikalen "Saffran & russin", där Gustavs minsta kusin Elis var med i kören. Pastorn spelade bagare och det kastades ut mjöl (troligen omedvetet) över kören. Kören var i alla fall duktiga på att se förvånade ut och jag skrattade eftersom de blev mjöliga! Sen åkte jag hem och rustade om för utgång. Jag är inte speciellt snabb när jag inte har förvalt kläder, så vi hämtade Madde vid 9-tiden och var i stan vid halv 10 ungefär. Där träffade vi Louise på Annas och ganska snart efter oss kom Amanda och Sara :) Vi köpte drinkar och vin och snackade en massa. Så roligt att träffas och bara ta det lugnt! Men, kvällen slutade ju inte där.. Jag och Madde hade tänkt oss in på Tiki eftersom det vanligen (?) är gratis före kl 23. Var det gratis denna kväll då? NEJ, för det var sommarparty och dom tog 120:- i inträde! Jiiisus, vi betalade oss in (smart eller inte?) och gick in till ett i princip ekande Tiki. Eller kanske inte, det fanns några stammisar där inne. Haha. Köpte en tequila för att höja stämningen lite och det gick hyfsat i typ en halvtimme men när klockan var halv 12 började jag ärligt fundera på varför jag hade betalat mig in på Tiki när det var tjejerna som satt i en annan byggnad jag hade gått ut för att träffa denna kväll! Träffade på Anki och vi sprang över till Annas där Louise, Amanda och Sara satt kvar. Jag bestämde mig snart för att bli kvar och vi satt och snackade en stund till, tills det var dags att hämta jackan på Tiki och dra sig hemåt :) Somnade som en stock bredvid Gustav, som jag dessutom denna kväll upptäckte är skitsnygg i mössa!
Igår hade jag spelning i Tväruds gympahall, Börtans IK hade adventsfest, säljning av åror, lotter och auktion. Där var det mycket folk och en riktigt trevlig, gemytlig stämning. Maj-Britt, farmor och Vally kom och jag underhöll med lite jullåtar.
Idag har jag och moder varit nere på atleten och gymmat, och därmed har jag upptäckt att jag har blivit en vekling. Sen har vi varit i stan och fixat lite julklappar och jag har köpt present till svärfar eftersom han fyller 45 på onsdag. Då blir det kalas! :) Imorgon står det hygienseminarium och bio på schemat!

(v


torsdag

Okej, heeelt värdelöst, det går inte att infoga bilder i inläggen på min dator. Gah.
Annars flyter det på! Har haft jätte intressanta och fängslande föreläsningar de senaste dagarna om parasiter, svampar och sjukdomarna de orsakar. Vi har en överläkare som heter Torbjörn som föreläsare och han berättar om sina upplevelser och erfarenheter som läkare på ett väldigt motiverande sätt. Gött, såna föreläsare är bäst!
Sitter och lyssnar på Rihanna, varför? Jo, för att Anki hade lagt upp länk på sin blogg, vad annars! Haha.
Varit nere och fixat sista julklappen till Madde (hon får två) och handlat med mamma. Amelie har börjat på caféet på centret, gissa om jag blev överraskad! Och hon har fått körkort, toppen för henne!
Ska snart gå och lägga mig, gick upp 04.15 imorse för då ringer Gustavs klocka (!) och jag kände inte att det var så stor idé att somna om i en halvtimme. Låg ner i sängen och drog på mig byxorna.. Haha. Sen masade jag mig upp. Imorn är det fredag - gött, men veckan har ändå varit härlig i skolan! Imorn ska jag eventuellt med till missionshuset för Bengt-beskådning (en gammal lärare som ska sjunga) och sen gör jag nog ett besök till Börtan för att snutta på Gustav, haha, han luktar så gott. Sen på lördag ska jag med Maj-Britt till Tvärud på musikalen "Saffran & russin". Gustavs minsta kusin Elis är med i kören och sånt är så roligt att se på :) Sen ska jag, måste blinka lite i ögonen åt Gustav för skjuts in till stan, träffa tjejerna! Det ska bli riktigt kul!



 

(v


söndag

Fick sluta tidigare i fredags vilket gjorde mig jätte lycklig. Hann hem en liten stund innan det var dags för jobb på Dyrego. Det var roligt att komma dit och få lite ombyte. Jobbade i lördags också, vi slog förra årets dagsomsättning med 53,36:- precis! Vilket var skit kul eftersom när Linda gick, en timme innan stängning, hade vi 6000:- kvar att sälja för. Varken hon eller jag trodde ju att vi skulle komma upp i samma summa! :) Kom sen hem till Gustav som hade lastat ner en grävskopa från dumpern, för jag har eventuellt fått en spekulant på ena skopan. Topp! Imorn är det dags för universitetet igen -.- Synd att säga men jag är för tillfället ganska trött på det! Det är inte det att det inte är intressant, jag vill arbeta med människor och sjukdomar är fascinerande, jag är just nu bara grymt less på att läsa och plugga. Jag vill jobba arslet av mig på dagarna och tjäna pengar och sen komma hem och släppa jobbet. Jag pluggar nästan inte alls just nu, jag är en periodare, om man får använda det uttrycket. Hur bra är det då. Nej, skärpning behövs, haha.

(v

vilken lycka

Bilder från min, Madde och Gustavs student som Gunnel har tagit :)





- Gustav i ett besvärligt läge. 
Jobbigt med för mycket uppmärksamhet ;)



- Bättre att sitta i Valpen. Lugnare där :)





- En av de bästa upplevelserna nånsin! :)



- Madde är lycklig!



- <3
Jag förstörde mina studentkort med att ha mössan precis sådär långt ner i ansiktet. Hela tiden!
Men sådär nöjd va jag!





- Hade fullt upp med att flaska upp!



- <3
Skrek och sjöng av lycka! :D



- Var så extremt glad
Kan inte beskriva hur glad jag var!
(Har visst tagit upp mössan ur fejset också :O)



- Madde och farmor Kerstin som är väldigt cool ;)



- Söta studenter!!





- Släkten Skog :)

I throw my hands up in the air sometimes
Saying AYO
Gotta let go
I wanna celebrate and live my life
Saying AYO
Baby, let's go

'Cause we gon' rock this club
We gon' go all night
We gon' light it up
Like it's dynamite
Cause I told you once
Now I've told you twice
We gon' light it up
Like it's dynamite

Oj oj oj, va roligt jag hade den kvällen. Varför tog jag inte mer kort!?
Saknar den lyckokänslan.
Den veckan va - svinigt bra!!

(v


my heart goes boom


Vi var färdiga med labben 10.30 idag, gött, åkte hem med tåget halv tolv och eftersom det är banarbete mellan Kil och Karlstad tills i december så blev vi försenade (bussen tar förstås längre tid). När jag kom hem fick jag för mig att vara effektiv och starta fyrhjulingen och åka bort till mormor och morfar vilket visade sig vara lättare sagt än gjort, fick ringa både Rasmus och Gustav. Mamma hade bråttom om hon skulle med så hon åkte iförväg, lagomt irriterad och där stod jag och tjinnade och tryckte på knappar och försökte fatta om jag gjorde något fel. Stod och tjinnade i en kvart med Gustav i telefonen, tillslut skrek han (för att försöka överrösta mig och mitt tjinnande) att jag skulle leta upp batteriet. Jaha, tänkte jag då. Jag har väl sett ett batteri förut - ett bilbatteri. Nej okej, experten i telefonluren berättade då att det inte såg ut som ett bilbatteri. Happ, hur ser ett sånt batteri ut då, det kan ju inte vara allt för olikt. JA MEN DU VET VÄL HUR ETT BATTERI SER UT, fick jag till svars - JA JAG TRODDE JAG VISSTE! Haha, vilken typ. Blev då rådd att titta under skrämen vid bakdäcken eller under sitsen. Inte ett tillstymmelse av nått batteri där inte. Den episoden slutade med att Gustav, givetvis något irriterad, beslöt sig för att ringa Martin och fråga eftersom att han också har en Suzuki. Jag hade ju lite ont om tid så jag tog istället bilen till mormor och morfar eftersom det egentligen var meningen att jag skulle ha tagit fyrhjulingen dit och bogserat upp min gräsklippare på lon. Fick då skjuva den för hand istället :P Sen ringer Gustav tillbaka och säger att batteriet antingen ska ligga under sitsen (vilket redan är kollat) eller i en lucka där fram, och mycket riktigt så fanns det där. Stod och grejade i ytterligare en kvart när jag kom hem och tillslut, efter mycket tjinnande startade den. Bättre sent än aldrig! 

(v


bakaxel vs. tv


Igår
spenderade jag eftermiddagen hos Tina i Arvika. Träffade den mytomspunne Max (katt), det var ett angenämnt möte :) Vi var ordentligt ambitiösa och hann färdigt seminariefrågor och hälften av antibiotikafrågorna vilket kändes mycket bra. Fick fläsk, potatis och löksås hos henne också - möms säger jag bara! Tänk att man kan sakna fläsk så mycket, haha :) Sen åkte jag hem och tittade över huset och vad min familj hade i görningen. Mamma städade sin garderob! Puhh, där pratar vi timmar av arbete. Det är en stor garderob med miljoners miljoner kläder, gardiner, prydnadssaker, böcker, korgar, lampor, filtar - hon proppar in allt hon kan. Så nu ligger det kläder och tyg i stora drevjer på golvet, men nån gång ska det ju göras så varför inte ta tag i det. Åkte sen i ilfart till Gustav, höll på att missa början av Ung och Bortskämd. Haha, det är ganska roligt. Gustav satt och höll för ögonen och skämdes och Peter som sen kom, satt och skrattade högt. Sen efter en stund började de tycka andra saker var intressanta.. Då började dom stri om bakaxeln som har gått i sönder på Maj-Britts fyrhjuling. Detta är egentligen ingen nyhet för någon av dom, men det är ju olidligt intressant att veta exakt vad som har gått i sönder och vart Gustav har skruvat av den. Jag satt i soffan mellan dom och att försöka höra vad som sades på tvn blev i stort sett omöjligt eftersom Gustav och Peter hade ett intensivt och viktigt samtal om detta, så viktigt att Gustav tillslut reste sig upp, hämtade bakaxeln till soffan och höll den så att Peter var tvungen att sträcka sig över mig och därmed blockera hela tvn för att kunna känna på den. Samtidigt som de höll ett högt, ljudligt samtal över detta objekt och blockerade mitt synfält så höjde Maj-Britt för att vi skulle höra. Det resulterade i ett ännu högre tonläge hos Gustav och Peter och jag BRAST i skratt. Då tittar båda på mig, på tvn och sen på mig igen för att storögt undra vad jag egentligen skrattar åt. Tillslut så satte de sig tillbaka på varsin kant och sänkte sitt babbel till normal samtalston.
Imorse vaknade jag upp bredvid Gustav, han sov till halv tio (!) och sen gick vi upp. Han är för övrigt fin när han sover. Jag åkte hemåt och började med lite vardagssysslor, kört in ved, dammsugit, bäddat, varit ute på promenix med Berry, sett till hundar och hästar med vatten och lagat lite mat. Ska snart ta en dusch och försöka komma i säng någorlunda tidigt.
Just precis, värt att nämna är att i helgen var jag och Gustav till pappa Peter och hälsade på. Vi kom med trisslotter och en chockladask efter som det var farsdag i söndags, och fick tårta och kaffe. Det var mysigt! :)

treskedagera 07

För tre år sen, 2007, va jag och Madde i Treskog och spelade på Treskedagera. Vi flängde runt som vanligt, det var lite av en vardag för oss. Och så träffade vi Gustav, för han och "Björnligan", nårra av hans kompisar va där, det var ju massa traktorer och maskiner på plats! Och mamma tyckte att vi skulle ta kort ihop. Så såhär såg det ut när Gustav bara va Maddes kusin och jag bara va "kusins kompis" ;)







































I mitt ♥

(v


torsdag


Kan
man va tröttare under en vecka eller! Varenda morgon påväg till och på tåget mot Karlstad håller jag på att somna. Orkar inte läsa i mina anteckningar, orkar inte ens tänka på att dom ligger i väskan fast att jag vet att jag behöver bearbeta det vi precis har gått igenom för det kommer komma så mycket nytt! Denna vecka har vi ju börjat på ny kurs och det är faktiskt riktigt slitsamt, utan att överdriva. Jag är slut. Jag är aptrött. Och att det inte är speciellt intressant just nu (vi är tillbaka på cellnivå = tjöt, tjöt, tjöt) gör inte det hela bättre. I anatomin och fysiologin kunde man åtminstone hänga upp saker och ting på varandra, i ett sammanhang! Nu får vi plugga in femhundra olika bakterier, verkningsmekanismer och cellskillnader. Haha! Förlåt för klagandet. Klagade i gymnasiet också och nu kan jag nästan skratta åt mig själv, jag visste ju inte hur bra jag hade det :) Typiskt. Händer alltid. Men jag är nog inte ensam :)
Nej ni, igår va jag till Börtan och bytte till vinterdäck på Saaben. Maj-Britt sprätte av navkapslarna och mamma skruvade upp bulten och jag bytte däck. Känner mig så duktig, hahaha. Sen satt vi kvar hos Maj-Britt till klockan blev halv 9. Det går inte att ta sig därifrån, det är så roligt att prata med henne. O, just det. Skottade snö igår också. Very important information. Sitter och lyssnar på Eskils spellista nu och skriver ut papper.. Asså, bara det att man fick kopiera och skriva ut typ hur mycket man ville på högstadiet och gymnasiet är ju en sån underbar förmån som man aldrig tänkte på då! Uhh, blir så trött på mig själv ;s
Ska läsa lite i anteckningarna men snart kommer Madde och hämtar mig. Eukanuba-kurs på djuraffären ikväll. Wiiie! IMORN ÄR DET FREDAG.

(v


home is where the heart is


Tjusig
bild från Köpenhamnsresan med flickorna. Det var underbara tider det!
Jahamen, nu sitter jag här och skriver ut alla (?) papper till mikrobiologi-kursen. Kursstart imorn eftersom vi tentade av anatomin & fysiologin i fredags. Tror det gick bra? Men bäst att inte ta ut nått i förskott. 120p va max och 60p va godkänt. Måste ha räckt till ett godkänt väl? Nåja. Spörs att se om 3 veckor!
Jag och Gustav stack iväg till Daniel och Lisa på Eda ikväll. Jag har inte varit dit än och han flyttade in för nårra månader sen! Daniel hyr en liten, urmysig timmerstuga i Lina. Den var verkligen skit mysig, det är så att man vill flytta hemifrån när man ser den! En sån skulle jag kunna tänka mig att bo i. Man slipper tapetsera.. Det är ju bra! Alldeles lagomt stort, kanske liiite för nära till grannarna. Annars perfekt. Vi såg på bonde söker fru och drack Nescafè. Haha, det stavas så! (Va tvungen att googla det.) Och så hade Daniel precis fixat ett litet akvarium som han varit och fyllt upp med molly, neontetror, khuliålar och scalarer. Så hemtrevligt så. Men tyckte det drog jäkla kallt efter golvet.. Upptäckte va felet va när jag och Gustav skulle gå. Hade inte stängt dörren ordentligt, den stod lite öppen! HAHA. Jag var sist in, så jag kunde inte skylla på Gustav ;) Illa Emmelie, illa. 

(v


söndag

Sitter i Börtan och lyssnar på Eskils spellista som han grejat ihop på spotify. Rätt mycket hårt. Fast han har med Markus Krunegård, DJ Khaled och Oasis så det är liiite mjukare toner också :)
Igår va jag till kyrkan två gånger, en gång till Gunnarskog och en till Gräsmark, eftersom de läste och tände ljus för alla som avlidit sen förra Alla Helgona. Det var mysigt men jag blir så understimulerad när jag bara sitter hela tiden så det kröp i benen på mig. Va och hämtade Gustav, Christian och Peter på hembygdsgården sen vid 12-tiden igår. De hade varit på kalas! Och idag har jag spenderat hela dagen här :) Vi har varit till Backsjöbotten och hämtat caddyn, då var även Martin med och så har vi varit i skogen en snabbis och lastat av en kärra med stockar. Och Maj-Britt har lagat jätte god mat, och nu lataaaaar jag mig. Hemskt. Jag är en latmask. Och kissnödig. Imorn börjas det på ny kurs! Mikrobiologi.

(v


torsdag


Shit
, Anki hittar bra låtar och hon vet om det. Lyssnar som fasiken på September av Chris Daughtry nu. Ska lägga in på mp3n och i bilen. Riktigt bra.
Jag och mamma har varit i Västergården idag och ridit hos Carina. Roligt! Vi hade världens tur med vädret, solen har stekt. (Så mycket den nu kan steka i november.) Sitter och kikar ut nu. Skymning är sååå mysigt! Solnedgångar och soluppgångar.. Jag älskar dom fortfarande lika mycket!
Imorn är det TENTA. Aop, nu spörs det. Tar tåget 6.20 till Karlstad imorn och hoppas på att slippa "tekniska fel" så man i sin tur slipper nått tillfälligt kunskapsbortfall pg.a. att sympaticus aktiverats då man missat tåget! Aah, lite meningslöst sjuksköterskepladder. Men nått ska man väl ha för att man har lärt sig alla möjliga kopplingar och mekanismer. Måste ju använda det/hålla det fräscht nånstans, det är ju knappast så att någon här hemma frågar mig vilket hormon det är som drar tillbaka natrium och spiller kalium och som aktiveras av att renin frisätts från JG-celler mellan distala njurtubulus, afferenta och efferenta njurarteriolen.. Hihi ;)

(v


live and let die

Sträckläst sen kl 6 ikväll. Eller nästan. Har varit på toa och ätit mandarin och varit hos Conny med en blomma som jag har glömt (!) i flera dagar, som tack för hans hjälp i och med flyttningen av alla pappas saker. Så otroligt snällt. Rasmus och Gustav fick faktiskt free pizza! Så jag har inte glömt dom :*
Nu kan jag allt om de manliga och kvinnliga reproduktiva organen! Prostaglandiner, surt sekret, ductus deferens.. Vilka ord jag har att briljera med va. Nej, såhär är det. Jag har försökt lösa gamla tentor, har gjort två ikväll. Har tre kvar att göra imorgon - det fixar jag. Sen blir det att plugga på de kapitel, områden jag inte är så haj på. Läser om (ska räkna upp alla områden);
· Vävnader
· Hudsystemet
· Benstruktur, benvävnad; bildning, nedbrytning
· Skelett; Axiala och appendikulära skelettet
· Muskelvävnad
· Nervsystemet
· Sinnen
· Hormoner och hormonproducerande organ
· Blod
· Hjärta
· Blodkärlen och cirkulationen
· Immunologi (immunförsvaret)
· Respiration (andning)
· Matsmältningssystemet
· Metabolism
· Njuren
· Vätska, elektrolyter, syror- och basbalans

Visst, är det inte lite mastigt att ha tenta på allt detta? Det är sammanlagt 22 kapitel (finns fler kapitel på t.ex. nervsystemet). Det är hormoner och mekanismer åt höger och vänster, blir alldeles snurrig. Men det måste ju gå. Det finns väl hur många puckon som helst som har klarat det?
PS. hemmaplugg for the rest of the week.

(v


tisdag

Jajjemän, nu har jag lämnat första avtrycket i Ankis nya blogg inför Osloflytten - check!
Såhär är det. Jag har alldeles för mycket kläder. Jag köpte ett par till jeans idag. GAAH! Hur fasen tänkte jag. 199kr men ändå.. Nu får det bli skärpning här!
Igår pluggade jag, Madde och Sofia på biblioteket, käkade thaimat på Borgen OCH tog en liten rolig sväng upp till Aschtan - för att leta upp Mr. X åt Mad :) Men tror ni inte att efter mitt och Sofias ingångtriggande så va dom inte kvar! Vilket sabbade hela grejen.. Sååå synd, men jag hoppas att det kommer en ny chans :) Åkte till Gustav och fick lite mat och kaffe, löste världsproblem och provade skor med Maj-Britt. Myspys!
Idag har jag varit på frågestund inför tentan. Uff. Läste som en idiot på tåget hem, missade att vi hade SI-möte idag! (Och tror jag struntar i morgondagens.) Får se hur Tina gör :) Får se till att få mycket gjort på egen hand istället!

(v


RSS 2.0