skolan

Sitter i datasalen med Amanda. Pratar om lite olika saker, och kollar på när hon skriver ut sin labbrapport. Mycket trevligt :P Haha. Har två lektioner kvar, samhäll och engelska sen slutar vi. Engelskan gör vi ändå inget vettigt på, är färdig med grammatiken. Bra för mig. Måste bestämma om jag ska stanna kvar i stan eller inte. Annars kanske jag får sluta lite tidigare och åka med fem över två bussen hem. Ska bli perfekt med helg nu. Men jag vill till The Roof ikväll. Vet inte om vi kommer in, vet inte om Karin vill sitta med mig i tre timmar heller. Det är ju lite drygt. Men vi får se hur vi gör. Vore jäkligt kul i alla fall. Annars så rullar väl det mesta på i vardagen. Det enda som snurrar i huvudet är sju bokstäver. The Roof.

(v


torsdag


Mina damer och herrar, i måndags kändes det som fredag. Jag kände i slutet av den dagen att jag hade upplevt mer än jag upplevt under en vecka. Helgen innehöll stress och oroligheter. Vill inte nämna mer. Det slutade lyckligt i alla fall och på tisdagen var jag tillbaka igen. Veckan har varit stressig och jag har hunnit med både engelsk och kulturhistoria prov. Engelskan gick jätte bra, MVG. Kulturhistorian tyckte jag själv att jag skrev väldigt utförligt på och gissa om jag hade övat. Kvällen innan ägnade jag mig bara åt att läsa och skriva om kulturhistoria så att jag skulle komma ihåg alla barockkonstnärer och kompositörer. Tyckte inte det var särskilt svårt, vilket är ett stort framsteg för mig! Jag tycker nästan alltid att allt är svårt nu för tiden, men den här gången var jag motiverad.
Igår städade jag akvarium i tre timmar. Det var hemskt faktiskt, men jag sölade en hel del och vi flyttade om, både utanför och i akvariummet. Köpte tre nya växter så det blev trångt :) Blev bra i vardagsrummet också faktiskt! Mamma och Bengt har köpt nya möbler. En skinnsoffa och två skinnfåtöljer. Svindyra, kommer på tisdag till veckan, så det var huvudanledningen till att vi flyttade om. Mamma är i extas, hon har velat haft en ny soffa sen ganska länge tillbaka nu. Den gamla har bokstavligen fallit isär, lovar! Och skinnet är trasigt.
Idag skulle vi ha kör och delas upp i kvartetter (fyra och fyra) för att öva stämmor till en låt vi ska spela in för radion veckan innan sportlovet. Men när vi kom ner till musikskolan utgick den och vi skulle istället kolla på några från Ingesund som skulle spela. Vi brukar få förmånen att ta del av såna små konserter. Det ingår nämligen i skolor som Ingesunds musikprogram att åka ut på turné och smaka på det glassiga artistlivet. D.v.s. hur det är att trängas i en minibuss i flera timmar, bära anlägg fram och tillbaka, sova oregelbundet, käka enformigt.
Det första vi tänkte när dom skulle komma och spela var  'NEEJ, inte ett till jazzband! Estet har en konstig förmåga att både bjuda in och få förfrågan av många såna. Har redan lyssnat på ett annat jazzband den här veckan faktiskt. Jag satt bredvid Karin, längst ut till vänster. Dom startade med Björn Skifs Michelangelo - då insåg vi att det inte var jazz! Och trummisen.. Jag kunde inte slita blicken ifrån honom och han såg att jag tittade. Han var den sötaste jag har sett på länge :) Han kom från Halmstad och skulle bli pianolärare. Skrattade lite när han öppnade munnen, han hade en kul dialekt! Men jag har svårt att glömma dom ögonen. Ihii, så jävla söt :D Dom spelar i Arvika imorn men vi kommer ju inte in såklart, annars hade jag tänkt ta med mig Karin! :) Målsman, låt se, hur frestande känns det på en skala 1-10.. Jag hatar att vara 17!
Reserv plan 1. Lars? Han kanske kan vara målsman. HAHA. Vad tror du om det Karin?
Reservplan 2. Vi stannar kvar på "after work" som slutar klockan 7. D.v.s vi gömmer oss där inne i tre timmar.
Reservplan 3. Le och blinka med ögonen..
Reservplan 4. Klättra har väl ingen någonsin dött av?
Reservplan 5. Jag är släkt med bandet.
Man tager vad man haver!
(v

fredag


De senaste dagarna i skolan har inte varit bra. Onsdagen var jag hemma från skolan för att jag var väldigt förkyld och trött, sen kom jag tillbaka på skolan på torsdag, med ett humör som inte alls var något att leka med! Blev nästan chockad över mig själv. Jag hade en dålig dag, det var längesen jag kände som jag gjorde då. Alltså att jag inte gick ihop med någon mentalt sett, så det blev som en barriär på nåt sätt mot alla. Kan inte förklara, men det känns inte bra alltså. Trodde jag kanske skulle sova rätt mig i natt och visst vaknade jag med ett annat humör men det har fortfarande inte varit någon bra dag idag! Vet inte hur det kunde bli så? Kändes bra igår, men nu känns det bara ångestrelaterat. Klarar inte ha det så så jag hoppas verkligen att det har återställt sig till veckan, annars måste jag ta tag i det. Det är nog inte bara jag som har problem men barriären måste bort. Folk måste bli galna på mig!
I torsdags, den underbara dagen, stannade jag kvar i Arvika. Kristina föreslog nämligen att vi skulle gå och fika på Sunday. Och det var jätte trevligt! Var kul att prata med henne och bra att vi äntligen fick fingrarna ur och hittade på något. Det var knappt tyst alls, bara såpass att vi kunde andas annars pratade vi konstant i två timmar. Vi har inte setts på länge!
Jag har engelskprov och kulturhistoriaprov som ligger och frestar på fotpallen. Åå, jag vill verkligen inte. Men sluta nu Emmelie. Ta tag i ditt liv!
(v

onsdag





























Vågorna gungar mig, under bar himmel seglar jag.
Händer som gungar mig.
Jag har hela världen under mig snart!
Vågorna gungar mig mot det lugn jag vill ha.

Jag bara älskar det. Det finns inte mycket som är bättre.

confession

Hej! Det var längesen jag skrev en seriös blogg där jag berättade om känslor och så. Och om sånt som gjorde mig sådär rysligt glad. Det har inte varit sånt så mycket på sista tiden. Eller vad man nu ska säga. Det är klart att jag har upplevt väldigt roliga stunder, men ingen sån där.. Verkligt underbar. Då man bara känner att man är glad helt rakt igenom och skulle kunna göra vad som helst för att stanna där lite till. Ja, ni förstår hur jag menar.
Tvåtusensju var ett sånt där typiskt år. Det innehöll det mesta och lite till. Läste i en blogg förut. Om ni slår på tankesystemet och aktiverar era hjärnceller så kan ni som känner mig säkert lösa mysteriet om vems jag läste i. Det är inte så svårt. Hur som helst.. Läste lite i min egen blogg också. Slog på Eva Cassidy - True Colours, lyssnade på samspelet mellan tonerna. Ni vet, såna där behagliga toner som gör att man hajar till och nästan ryser av att det låter så behagligt. Plötsligt blev stämningen som under 2007 när jag satt framför datorn och kollade ut på solnedgången eller bara ut i becksvarta natten, och väntade på äventyr. Jag visste att det skulle komma nån gång. Har en tendens till att känna saker på mig. Hade visserligen redan upplevt mycket det sommaren men. Personen i fråga chockade mig med sms på nattkvisten om att han ville träffa mig. Seriöst, jag har nog aldrig blivit så glad, pirrig men ändå rädd på samma gång! Jag som alltid börjar tänka det värsta. Typ 'äh, det händer ändå aldrig mig! För det har det ju inte gjort, inte på det viset. Det har varit mer oseriöst med falska känslor och gud vet allt. Till en början var jag jätte osäker på honom och det var väl det allt föll på. Men ju längre tiden gick, ju mer insåg jag. Det var som att vara med nån man hade känt väldigt länge. För att inte tala om dom där blickarna, när han vände huvudet och satt och bara iakttog mig. Det var något med det där som fick mig att känna mig mycket högre än allt annat. Är det inte lustigt? Den kemin som jag tyckte att jag kände gjorde mig enormt glad. Finns inte en själ som kan ta det minnet ifrån mig, eller dom andra ögonblicken. Små stunder på några sekunder.. Som jag inte kan fatta att jag inte gjorde något av! Vilket snyggt erkännande va! Jag är nämligen den segaste personen i världshistorien. Det kan jag vara riktigt arg över nu såhär efteråt. Det här kommer troligtvis aldrig tillbaka. Den tanken gör mig mycket frustrerad. Det här med att jag har en tendens till att känna på mig olika saker, har faktiskt visat sig. Bl.a. i höstas, då visste jag att snart skulle han höra av sig. Det hände, nån dryg vecka efter. Vi pratade ju aldrig om något seriöst. Det allvarligaste vi kom fram till var vad som hände i hans liv just då, nog för att det var seriöst då, men jag var ganska förvånad och ville helst inte prata med honom eftersom jag hade "glömt" eller snarare förträngt honom. Jävlar vilken typ, då hör han av sig efter nåt år. Då kände jag på hur ovant det var att se hans namn i inkorgen. Kanske inte det första man tänker på men definitivt en grej jag la märke till. Jag har kommit på mig själv så många gånger när jag har suttit och tänkt på allt det där. Nu senast har jag råkat använda hans namn på en annan - en helt fel person alltså, som jag verkligen inte borde slarva så med. Jag har inte gjort det inför någon än, som tur är.
Nåja.. Förra våren och sommaren var inte så illa den heller. Åtminstone inte början, i slutet såg jag honom knappt. Men rock away och stian satt inte helt fel. Då var jag faktiskt tillbaka lite på spåret. Nästa gång ska jag helst inte ha någon som sitter och tjötar i örat på mig och jag ska helst limma fast mig i baksätet. Allra helst bosätta mig där inne om det nu blir någon nästa gång. Antingen så blir det det, eller så lämnar jag det här och nu. För hela den här röran börjar gå mig på nerverna - det går aldrig vägen! Jag är egentligen så trött på det här ältandet att jag skulle kunna spy på det. Ibland vet jag så väl vart det är jag vill komma och har inte en plan på att lägga ner nåt och bara kör, kör, kör. Det händer ju aldrig något. Det är mitt eget fel, eftersom jag inte vill ta tag i det. Men vad finns det egentligen att göra?! Det är det som är kruxet. Vad kan jag egentligen göra?
Nej, det finns så mycket jag inte vill glömma. Och ibland vill jag bara glömma allt istället för då hade jag sluppit känna att det där inte är ett avslutat kapitel. Nu kom jag helt plötsligt fram till något här, märkte ni det? Det är inte ett avslutat kapitel, det är därför jag inte bara kan stänga dörren och gå. Ja, så måste det vara! Jag hittar ingen annan anledning.
Och jag försökte ju säga någonting! Flera gånger.. Men det var redan för sent. Det är redan för sent, va?

Tomorrow maybe the wind will turn, be one with me.
Feel my heart beating for you.

You with the sad eyes.. Don't be discouraged.
Though I realise, It's hard to take courage
In a world full of people - You can lose sight of it all.
And the darkness there inside you.. Make you feel so small.

Stay where you are
(v

måndag

Imorse var jag och Karin och gymmade. Det var inte fel. Fick lite bråttom ner till pianolektionen men blev inte så sen ändå. Ska försöka sätta mig och öva på läxan innan jag somnar faktiskt. Vill väldigt gärna kunna läxan till nästa vecka.
Jag har så himla ont i ryggen och är så trött så jag kan somna vilken sekund som helst. Det bådar inte gott för den här veckan inte. Ska försöka lägga mig tidigt! Slutar hyfsat tidigt imorgon - lycklig! Dessutom kanske Rebecca ska hjälpa mig med sången utanför skolan. Bara vi hittar nån passande tid, det tror jag kan bli riktigt bra. Är taggad nu! För övrigt är läget ganska lugnt. Pumpar Sin Wagon av Dixie Chicks. Funderar på att sjunga den. Den är rolig :)
Nu ska jag gå och chilla. Typ få massage eller nåt.. HAHA :D

(v


söndag

Nu kan ja mitt lösenord igen här på bloggen. Jag fick nån snilleblixt här om dagen och kom på det :P
Tänka sig, att det redan är 11 januari. Tycker det går fort jag men just nu går det sådär okej fort. Gjorde första skoldagen i fredags och hade första samhällslektionen med Anders och ja måste säga att ja tyckte han var riktigt fängslande när han började prata. Han pratade ganska allmänt om vad samhällskursen går ut på, men så kom han hela tiden in på sidospår. Massa aktuella saker som att USA strax skriver historia och får sin första svarta president. Sen pratade han om allt som Barack Obama har framför sig. Han måste få bukt med den ekonomiska krisen, och har lovat att han ska få USA på fötter igen och bli miljövänligt. Dra på trissor! USA miljövänligt? Dom är inte ensamma men dom är den största miljöboven. Anders pratade så fängslande i alla fall så jag blev jätte nyfiken. Sen kom han in på det här med Israel och Gaza och flera saker också för den delen.. Samhällen låter kul. Hoppas det inte bara var en tillfällig känsla för i fredags :P För övrigt så är det inga andra schemaförändringar just nu. Jo, vi har en idrottslektion i veckan nu.
Har fått i ordning mitt akvarium nu. Det blev väldigt bra! Det knakade i golvet när jag hade ungefär 5 centimeter kvar tills det var helt fyllt. Men det står fortfarande kvar på golvet så det gick nog bra!
Har gått runt och tänkt gala de senaste 2 dagarna. Måste ta ut låtar till en spelning på hotellet, det är preliminärt än men man kan ju tro att det blir av i alla fall :) Strax efter valborg ska det äga rum för övrigt. Det vore väldigt kul!
Ganska nöjd idag. Det måste vara jävligt roligt va, att passa upp folk.
(v

vinterkyla

Det var 18 minus imorse klockan tio! Det är så kul att det äntligen har blivit en dräglig vinter ändå och inte bara töande och slask, det finns inget värre väder än blött, slaskigt och grått väder. Solen skiner, dock inte för tillfället för det har börjat mulna på men de senaste dagarna har varit såå fina.
Idag har ja slöat lite framför datorn och gett hundarna mat. Nu har ja och mamma gjort middag och vi har precis ätit, så snart blir det efterrätt. Madde ringde förut och sa åt mig att ta skridskor eller längdskidor med mig, för vi ska till Öjenäs sen. Men jag ska inte åka varken skidor eller skridskor. Skridskor är jag asdålig på, kan knappt svänga och bromsa kan jag inte alls. Ser ut som bambi på hal is, så hahaha nej sa jag med en gång. Längdskidor skulle jag kunna tänka mig att åka, men felet är att jag inte kan bromsa där heller och svänga funkar rätt dåligt, speciellt om man åker i nerförsbacke. Då är det bara att stå still och be. Inget jag är speciellt sugen på. Pulka däremot hade varit roligt :) Men vi kommer nog inte iväg förrens det blir mörkt så hon får nöja sig med att vi bara håller oss inomhus. Ska kolla på julklapps- akvariummet som hon precis har satt igång. Hon flyttade över ödlorna igår. Två små vit-rosa axolotlar. Lägger in en bild på en sådan i slutet av inlägget. Snart får jag ett välvt akvarium Juwel Vision! Det ska bli roligt, det kommer på onsdag så då ska jag ner till djuraffären och hämta det plus tre säckar grus. Kan knappt vänta tills ja får flytta över fiskarna! Beställde lite nya regnbågsfiskar också men kommer inte kunna flytta dom förrens på lördag pg.a. bakteriefloran i det nya vattnet.
Dåså, dags för efterrätt!


Tjusiga?



Juwel Vision på 260 liter.
(v

nytt år, nya möjligheter

Fräscht! Jag kan ikke lova ett fullspäckat bloggår, men jag ska ha ett mycket bra tvåtusennio. Lika bra att börja med en gång! Vaknade på nyårsdagen och kände mig pigg. Det har inte hänt på länge, definitivt inte efter en nyårsafton tidigare. Vi var först hos Joanna och sen gick vi till Jossan. Jättebra tyckte jag att det var, jag drack cider och resultatet av det dagen efter var bara positivt. Blev trött när klockan var tio, när detta tillstånd inträdde blev jag mycket chockad över mig själv och reste mig upp från soffan för såhär kan man inte ha det på nyårsafton! Fy skäms. Slutade dricka helt vid 11, jag var för trött helt enkelt. För övrigt så var kvällen rolig, det var kul att se på nyårsfilmen sen ifjol. Undra om årets (2008's) över huvudtaget ens kom i närheten av förra (2007's). Nåt roligt måste ju ha fastnat på filmen :P Nyårslöfte? Alla bloggar jag har läst har tagit upp den frågan så jag får väl göra det jag också. Jag satt och mol-åt chips och godis innan 12-slaget, höll mig ifrån dom efter 12-slaget. Man kan ju alltid försöka hålla sig borta från de där påsarna ett tag inpå 2009. Inte för att jag vet om detta är ett nyårslöfte, det är mer som en uppmaning att försöka tänka på vad jag äter. Det är ju aldrig fel. Sen ska jag fortsätta röra på mig, det har jag klarat bra under 2008. Har hundar som behöver motioneras, folk här hemma som behöver röra på sig och flera i klassen som jag kan gå och simma eller gymma med. Sen vill man ju alltid försöka vara en bra människa också, vem vill inte det. Och ha kul! Det är ett stort nyårslöfte - ha kul! Det kommer säkert hända så många saker i år. 18 år, körkort, puben, fester, resor (dagsresor om inte annat), redovisningar, massa prov, konserter och turné i skolan, upplevelser, överraskningar, fina vår-, sommar-, höst- och vinterdagar, kommer säkert få känslor för nån idiot som jag inte kan få. Blablabla, kan inte rabbla upp allt, då är jag körd :D 2009 blir säkert ett bra år. Alla år har sina moments, ihii. Happy new year!
(v

RSS 2.0