THE END OF '07

Förord: Min längsta blogg ever och min sista år 2007!

Det var bara så att jag var tvungen att göra en grundlig utvärdering av det här året, från topp till tå. Jag ska ge mig på ett försök i alla fall.

Att ta sig i kragen och kolla tillbaka i tiden är svårt för det finns så mycket att komma ihåg. Det finns också saker man kanske har lagt på hyllan och grejer man helst inte vill minnas. Redan innan 2007 trädde i kraft hade jag en crush på en kille sen 06. Jag gjorde allt för att va på samma ställe som han. Jag var verkligen paralyserad, men hela den kärleks-grejen löste sig i början av detta år. Det var ett ganska roligt minne.
Det här året började på riktigt för mig med Yngves disco, 9 februari. Han hade varit på Gunnarsbyskolan en vecka under vintern och vi hade fått tagit danslektioner på gympan. Alla 'hårdingar' kom med undanflykter som man skrattade åt. Alla dansade och var för det mesta glada. Jag kommer ihåg salsan ( tror det var salsa ) med Martin Skoog :P Gud, det var roligt.
Vi gick i alla fall på discot och det var rätt ok, vilket är ett ganska lamt uttryck för den kvällen förändrade mitt liv på 2 sätt. Det var början på en vänskap med Anki. Jag hade aldrig pratat med henne innan det, tror jag? Och vad var bland det första vi sa till varann då? Jo det kommer jag nog aldrig glömma, YMCA. Ni vet den där låten :) Vi satt längs väggen och gjorde gester till den. Jag antar att såhär efteråt måste vi ha sett hel sjuka ut. Men det var roligt i alla fall. Alla var där och dansade. Vad var nästa sak som förändrade mitt liv då? Det var Elviers.
Det var Marlene och Anna som skulle ner till grillen för de hade gömt något censurerat nere vid 93:an och då skulle Sofia följa med. Hmm, undra vad avsikten var med att följa med dit ner ^^, hursomhelst så blev jag också med! Jag kunde ju inte lämna mig själv åt ödet heller. Ångrar jag det? Inte en chans! Det var då det stöp som vi brukar säga.
Nere vid Elviers befann sig halva 9:3 och mer därtill och damn va kul jag hade. Det finns ett kort därifrån som jag känner skitstarkt för och jag ska lägga in det och några andra i slutet av denna blogg. Sofia använde sin hand och gav ett par av killarna vad de förtjänade, en örfil var. Det enda hon tjatade om var: ni får inte komma ihåg detta till måndan! Då skulle givetvis alla komma ihåg det också. En kväll jag aldrig kommer glömma, för det var då det stöp och vi blev glada i alkoholhaltiga drycker. Minnen <3
Den 5 april ägde rene rama natta rum och det var i alla fall en förbannat tjatig kväll. Då var jag spiknykter och kände mig förbannad på allt och alla fyllo som höll på och skrek och fjantade runt. Hihi, man ska helt enkelt inte vara med fulla folk om man är nykter själv :) Men det var kul ändå. Det var första gången jag såg Patrik dricka!
Den 9 april enligt Ankis beräkningar så var vi hos Amandas mormor och där va det också mycket kul! Amanda fyllde år 31 mars.
Sen har vi då Valborg och då är frågan hur man uttrycker sig om en sån helgalen spontan grej? Vi hade varit vid dagiset och kollat på majbrasan, sen bestämde vi oss för att gå till Jossan. Hur spontant som helst, och vad hade Emmelie med sig ^^ om inte en liten smygare, koskenkorva. Och hos Jossan hittade vi lite mysiga grejer också :) Jag hade helt enkelt skitkul, spillde kanske lite för mycket men roligt var det. Försvann gjorde jag också och hamnade under en tall. Det var meningen att jag skulle springa några varv runt huset för att nyktra till men jag tog mig bara ett halvt sen ramlade jag på baksidan av Jossans hus. Alla utrymde huset för att leta efter mig och som resultat av letandet så hittade Madde mig på baksidan då jag låg och pratade i telefonen. Anki och jag klampade rätt igenom Jossans rabatt, jag ber om ursäkta å mina och Ankis vägnar. Hehe :) Mathias och Sondre kom och vi gick den långa vägen till Charlottagrillen. Åtminstone tror jag Sofia tyckte den va lång, hon mådde inte så bra. Ungefär så slutade Valborg ( jag vill inte ta upp vad som hände när jag kom hem ).
12 maj, det var Charlotta det och innan vi gick upp till samhället höll vi till hos Amanda. Den kvällen blev ganska lugn för min del efter den utskällningen några dagar tidigare.
23 maj fyllde Sofia år och 3 dagar senare firade vi det hemma hos henne med maskerad. Den maskeraden blev så mycket mer än så, för vi tände på en sak och satte i trädet och sprutade med hårspray för att få fart på det. LIVSFARLIGT! Till Sofia kom bl.a Hager, David, Skoog, Jocke, Sondre, Cirre och Marlene och jag kommer aldrig glömma vad Marlene sa i dörren när hon kom in. 'Med mig kommer de snygga killarna'. Så fick den maskeraden en helt ny mening :)
Om jag inte har helt fel hade vi avslutningsmiddag med alla 9:orna 30 maj, dagen innan Maddes födelsedag. Där hade jag mycket roligt också! Den var helt super :D Satt och skratta åt David och Anton som hade hur mycket ra'lt som helst för sig. Vilka minnen.
Viksholmsfestivalen, 1 och 2 juni. Finns inte ord för vad jag upplevde då. Rolig musik och alla problem i världen. Eller för att inte tala om klipporna som vätte mot hamnen i Arvika och ljudet av Gavin DeGraws "I don't wanna be". Det är vad jag kallar frihet. Förs och Jocke kom dit också! Musik, klippor och vatten, Sofia och massa folk. Finns inte ord.
8 juni. Examen och en kväll som verkligen aldrig kommer glömmas. Avslutningsfest i Häljeboda, damn :D Det var nästan kriminellt kul! Så roligt med alla folk och sammanhållningen. Förfestandet i båten ute på sjön! Hurfan kunde vi komma på nåt sånt? Och sen de hysteriska skriken när Martin Skoog slänger sig i vattnet och simmar som en galning efter båten, förstås med avsikten att vilja välta båten. Madde är med i bakgrunden på i stort sett alla kort och ligger sen dyngrak på Sofias tramp, utomhus, invirad i täcke och filtar!? Och ehm ja, mår inte så bra. Ganska så komiskt. Sen dess får hon tydligen kväljningar efter hon druckit eller ens luktat på nån blandning. Och alla kort jag har därifrån. Damn va kul jag hade :D
9 juni, dagen efter avslutningfesten åkte jag och Jocke till Göteborg. Vi såg på monster jam och åkte höjdskräcken :D Det var grejer det!
16 juni fyllde Jossan år, och hade aldrig någon fest, så det blir väl att ta igen nästa år med en skitstor en kanske ^^
23 juni va det midsommar och ett förfärligt väder, men vi höll i alla fall hus hos Amanda. Denna gång utan nån dricka, förutom typ cider om jag inte minns fel.
27/28 juni. Denna händelse går ju absolut inte att beskriva med ord. Den 27 juni är känd som onsdan som gick till historien, åtminstone för mig. Då var jag med Anki och Sofia och vi höll till hemma hos Sofia, tillsammans med våra 3 sneakers: brännvin special 1, brännvin special 2 och halva Malibuflaskan som Sofia själv hade kvar sen avslutningsfesten ( den hon fått av mig i födelsedagspresent ). Hmm, en lite mer detaljerad form av denna dag/kväll/natt/morgon finns i denna blogg i månaden juni. Det hände så mycket kul :D Sista groggen gjorde vi vid 4-tiden på morgonen. Jiisus vad svårt det är att beskriva den känslan som jag hade den dagen. Det var frihet och om så mörkret la sig runt omkring oss, d.v.s att solen gick ner, så kände jag bara glädje, värme och ett starkt skinande ljus över oss. Och för att nämna de lite dåligare sidorna av detta dygn så mådde jag verkligen urk vid 7-tiden på morgonen. Medan Anki låg och sov satt jag och Sofia och prata då, och jag mådde så illa att jag hade svårt att sitta still. Men man återhämtar sig fan :D Man lever bara en gång.
12, 13, 14 juli ägde Arvikafestivalen rum. Vädret va skitkasst men tro det eller ej så vände det och de blev svinbra. Och på kvällen där, träffade jag en jag inte hade sett på år.. Den festivalen gjorde så att jag fick en ny crush. Kärleken har aldrig fått mig att må så bra som då :) My ordinary world.
2, 3 och 4 augusti åkte jag till Göteborg och såg på Rolling stones på Ullevi :D Mäktigt som fan och då kändes det verkligen som jag var i högupplösningstillstånd! Sen åkte vi ut på kusten, shiiiiit.
10 augusti hade vi hamnfesten. Shit, där hände en del! Innan hamnfesten va vi hos mig och förfestade lite och åkte sen in till stan med moder och Laila. Vi gick upp till kyrkan ( skräll ) och satte oss där, sen gick vi tillbaka ner. Jag kommer inte riktigt ihåg händelseförloppet men vi tog oss ner till hamnen. När vi hade blivit lite lagom sura på vädret, eftersom det hade börjat mulna på och vi kände att de började bli tråkigt tog jag fram min dry gin :D Vi gick och satte oss på parkeringen vid mixmix, mot väggen där för det blåste varmt och söp upp den! Eller vi kanske ska säga att Anki söp upp den ^^, hon kanske vill ta åt sig den äran. Efter lite dumheter med den flaskan, som var av plast, tillsammans med redbull reste vi oss och gick, tills vi ramlade. Vi reste oss och gick, tills nån stöp igen och efter vistelsen på den parkeringen är jag inte riktigt medveten om vad som hände. Jag kommer ihåg hur Anki kryper över mina ben som ett ånglok och skrattar fram hur underbart roligt allt är. Jag har några sköna bilder från denna fest också :P
Den sena delen av 17 augusti och den tidiga delen av den 18 var också ett minne som ligger mig varmt om hjärtat. Hade jag tagit chansen då och gett dig en bit av mitt hjärta hade du kanske stått med mig här idag. Jag åkte bil någonstans och hade en obeskrivlig natt/morgon. Det skulle precis börja ljusna när vi stannade för att kolla på stjärnorna. Hade jag bara sträckt ut handen så.. Tro det eller ej så betyder du. Och om nu nånsin kommer läsa detta så, älskar jag dig.
Den 18 och 19 augusti befann jag mig i Köla med smurfarna Amanda, Sofia, Louise, Jossan och Anki. Det var också hyperhärligt! Att köra omkring på mopederna ( tills min fick punktering av för tung belastning ). Kommer ni ihåg när vi satt ute på klipporna när vi skulle borsta tänderna, och kollade på stjärnorna och började diskutera miljön? Eller för att inte tala om när Anki och Jossan fick världens hysteriska utbrott och bokstavligen flög ut på klipporna, där jag, Sofia och Louise höll till? Haha, det var så himla komiskt. Eller.. Even if you make it to the top of Valfjället you're still retarded!? Jag har aldrig varit så nära döden pg.a ett skrattanfall. Jag skratta så jag grina när Anki drog sig i backen med mopeden. Shit, wow, det har verkligen varit ett toppenår med massa galenskaper!
22 augusti började jag musik/estet på Solberga och det var många om och men där, tack alla som lyssnade!
22 september och fest hos Sofia. Till en början menat som tequilarace men istället blev det romrace och jag förstår att Jossan har härliga minnen härifrån. Det var roligt det också, och när Amanda försvann i en bil höll jag på att gå upp i atomer för jag visste inte vart hon var! Dessutom borde hon få pris för årets mest lättpåverkade. Som tur va kom hon tillbaka och när jag tittar upp nästa gång står Franzen och hans kompis i köket och lilla Tobias sitter i Sofias rum? Har jag minnesluckor eller ^, Jag minns att jag fick väldigt ont i huvudet och ryggen efter att ha slagit runt ifrån Sofias balkong. Sofias ställe är ett riktigt partyplace det!
7 oktober ägde 100-års jubileumet Arvikamârten rum och det firade jag och Anki med att sitta inne på biografen och kolla på en film. Haha, det tar väl ändå priset! Sen gick vi ut och umgicks med de andra, vilket blev ganska dramatiskt för en del, så det slutade med att vi fick skjutsa hem massa folk till Charlottenberg :P
Senast hade vi lite förfest hemma hos mig på annandagen, den 26 december, innan vi skulle till Ritz på annandagsrocken. Alla utom Amanda och Jossan var med :/ Amanda är i Spanien och Jossan hade spysjukan. Tråkigt, men så är det. Vi hade kul :)

Nu har jag dragit i stort sett hela året. Det har varit fyllt med spännande överraskningar och alldeles underbara minnen med massa nya bekantskaper. Jag har jobbat på Statoil, haft superroligt och sammanfattningsvis har detta året varit oslagbart. Kommit närmare andra folk. Sommarvädret har varit ganska taskigt dock, men jag hoppas på en ny, finare sommar i år :) Förlåt alla som jag har varit svartsjuk och avundsjuk på, man blir sån ibland. Och det finns en del saker man har gjort som man ångrar bittert, man har kommit ifrån några lite och det gör faktiskt ont i hjärtat när jag tänker på det. Det är väl aldrig bara en persons fel. Vissa relationer har påverkats av dumma saker, men när jag läser igenom allt jag har skrivit och sammanfattat nu kan jag bara känna obeskrivlig lycka. En sån lycka som man inte får någon annanstan än när man är rent glad. Växt har man gjort också, som person.
Och nu kan jag inte låta bli att undra.. Hur kommer 2008 att bli? Jag hoppas på det bästa, ska inte ha för höga förväntingar. Jag vill ha så mycket spontant som helst, jag känner inte för att vara nedstämd, tråkig och färglös. Damn, det är ju nyår och idag fyller mamma år. Imorn är det ett nytt år! Det är så overkligt att tänka på egentligen. Har man några nyårslöften? Vi får se ikväll, hur det ser ut när man har fått lite innanför skjortan, man kanske lovar för mycket då istället.
Jag kommer aldrig glömma 91:orna, Gunnarsbyskolan och alla minnen därifrån, det är en sak som är säker. De ligger mig mycket varmt om hjärtat.
2 saker som jag vet kommer inträffa nästa år är en resa till Danmark, för biljetten är bokad och jag har den i handen, och Bruce Springsteen i Göteborg, möjligtvis kusten. Annars ligger det nya fräscha året framför mina fötter.
Kommentera gärna hur ditt år 2007 har varit, eller om något väcker känslor hos dig i denna blogg. Man kan aldrig skriva för mycket.
Duran duran - Ordinary world. Nu ska jag ge mig på en bekännelse..
Jag älskar dig, P.
Jag önskar dig ett gott nytt år 2008! Vi ses broofs.

(v


Kommentarer
Postat av: Junitjej

GOTT NYTT BLOGGÅR önskar jag dig!

2007-12-31 @ 15:06:45
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: anki

ja, vi har då sannerligen upplevt MKT denna vår/sommar/höst, och allt gör att man blir starkare. Och människor påverkar,. Tro mig, du har påverkat mig sanslöst mkt 2007. Så att jag kan ta till mig och uppleva galna saker, jag tror du tog fram en person som länge legat gömd, men som aldrig vågat sig fram. Men nu är den där, Galenskaps Anki och den ska aldrig försvinna :D OCH DAMN, VA MKT KUL VI SKA FORTSÄTTA UPPLEVA ! det tar aldrig sluuuuut! :D

2007-12-31 @ 15:26:22
URL: http://ankinilsson.blogg.se
Postat av: ida

jo, det är allt för dig (och några till) som jag skriver ;)

2008-01-04 @ 21:57:50
URL: http://ida16.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0